- Konu Sahibi oyledegilboyle
Bildiğim kadarıyla devletin verdiği izni kısaltıp ben izin kullanmayacağım işe erken başlayayım diyemiyorsunuz.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Cidden herkes anne olamiyormus yani.O kadar mı diyorsunuz ya.Çok acil değil ama işe başlamak istediğimden.Yoksa en az 7 ay beklemek zorundayım
İlk kızımda 2 aylıkken başlamak zorunda kalmıştım yeni atanmıştım.Çok zordu..O kadar mı diyorsunuz ya.Çok acil değil ama işe başlamak istediğimden.Yoksa en az 7 ay beklemek zorundayım
Devlet memuru olduğu için olur. Analik izni var raporu ile maasini almaya devam edersizin doğum izniniz olmaz çünkü siz doğum yaptıktan sonra atanıyorsunuz . İse başlangıç tarihiniz doğum öncesi olursa izniniz olur .
Size tavsiyem atandıktan sonra ilk dönem ücretsiz izin , ikinci dönem başlarsınız .
Bir aylık bebeği bırakmak bilemedim ben ücretsiz izinlerimi son güne kadar kullandım .
Doğum iznin yaz tatilinde mi gidiyor, 8+8 yasal iznin var normaldeŞunu merak ediyorum.1 aylık çocukla öğretmenlik yapılabilir mi.Az ders saati alsam Günde 3 saat falan.Bu durumda olan oldu mu hiç.Sütü sağsam olur mu.
Bu durumda olup çalışan oldu mu hiç
Atama süreci son yıllarda standart değil. Eylülün ilk pazartesi tüm öğretmenler seminer haftası ile başlar resmi olarak.Arkadaşlar yorumlarınız çok değerli.Yanlış anlaşıldım biraz net olmadığım için.Hamileyim hala.Bir sıkıntı olmazsa inşallah Temmuz sonu olacak doğum ve atamam olabilir.Çok bekledim o yüzden hemen ev tutup başlamak istedim.Anladığım kadarıyla imkansız
Öğretmenler Eylülün ilk pazartesi gününden itibaren çalışmaya başlar, öğrencilerin okula gelmesi ile öğretmenlerin çalışmaya başlamasının takvimi aynı değildir :)bu kadın temmuz sonunda doğuracakmış
4-5 haftası geçmiş olcak eylüle kadar 27 temmuzda doğursa 1 eylüle kadar 35 gün, 5 hafta yapar
MEB bu sene 1 eylülde mi yoksa 10-12 eylülde mi başlatır orasını bilmiyoruz 1-2 hafta da iş başlangıcı olana kadar geçebilir
yeni iyi ihtimalle 3 hafta civarı kötü ihtamalle 1-2 hafta izni kalmış olacak 8 haftadan.
-----
ki ben onu da geçtim doğum izni alabilmek için 3 aylık sigorta girişin olması gerekmiyor mu?
kadın daha çalışmıyor ki neyin izni?
kadın daha atanmış değilÖğretmenler Eylülün ilk pazartesi gününden itibaren çalışmaya başlar, öğrencilerin okula gelmesi ile öğretmenlerin çalışmaya başlamasının takvimi aynı değildir :)
Önceki mesajda yazdım ama size yazarken bu detayı tekrarlamamıştım, doğru evet :)kadın daha atanmış değil
atanan öğretmenlerin işe başlama tarihi her sene değişiyor hangi tarihte ilana çıkılıp mülakat yapıldığına göre
Atandığınız okulun çalışma sistemi , branşa olan ihtiyacına göre değişir. Müdür sizden yasal olarak 21 saat çalışmanızı talep edebilir. Minimum 15 saat maaş karşılığı çalışmak zorundasınız.Şunu merak ediyorum.1 aylık çocukla öğretmenlik yapılabilir mi.Az ders saati alsam Günde 3 saat falan.Bu durumda olan oldu mu hiç.Sütü sağsam olur mu.
Bu durumda olup çalışan oldu mu hiç
Bebeğinizi az beklediniz herhalde. Allah da böylelerine verir, senelerce bekleyip bebeği için canını verecek olanı imtihana tutar. Değişik.Arkadaşlar yorumlarınız çok değerli.Yanlış anlaşıldım biraz net olmadığım için.Hamileyim hala.Bir sıkıntı olmazsa inşallah Temmuz sonu olacak doğum ve atamam olabilir.Çok bekledim o yüzden hemen ev tutup başlamak istedim.Anladığım kadarıyla imkansız
İşte ben de müdürle konuşurum yakında ev tutarım ki ona bile araçla gidip gelme planım vardı.Tabii ki annem gelecek benimle.Özel okulda çalışacaksanız ve gerçekten ihtiyacınız yoksa ertelemeniz bebek için daha iyi olur ama atamanız olacaksa bebeğiniz çok küçük olacağı için idareciler genelde hoşgörülü davranıyor ve programınızı ona göre ayarlıyor. Evinizi okulunuza yakın tutarsınız gerekirse teneffüs araları bile gider emzirir dönersiniz. Bebişe bakacak güveneceğiniz biri de varsa ben o kadar büyük bir sorun çıkacağını düşünmüyorum.
Durumunuz için öğretmenliğin şartlarını bilmeye gerek yok. Önünüzde çok önemli şartları olan başka bir durum var o da bebeğiniz. Tecrubesizsiniz tamam ama biraz mantıklı olun. Mantıklı olamadığınız için kızıyor insanlar size. 1 aylık bebek eve okul arasında bakilamaz. O kadar küçükken sürekli memede yaşamak istiyorlar. Kaldı ki zaten şekeri düşmesin diye gece gündüz en fazla 2 saatte bir falan emzirmeniz gerekecek. O kadar sık uyanmaya sürekli gözünüz yatakta gezeceksiniz. Yemek yemeye, duşa girmeye zor vakit bulacaksınız. Siz diyorsunuz ki evi yakın tutcam arabayla gitcem vs. Olmaz nokta. Ha derseniz ki emzirmeyi falan düşünmüyorum dayayacagim mamayı siz bilirsiniz.İşte ben de müdürle konuşurum yakında ev tutarım ki ona bile araçla gidip gelme planım vardı.Tabii ki annem gelecek benimle.
Ne merhametsizliğim kalmış ne vicdanım.Öğretmenlik nedir kaç saat çalışılır aralarda eve gidilebilir mi bilmeyenler atıp tutmuş yine canları sağ olsun