1 ayda 6 kilo verdim ve hala devam ediyorum :)

çok sık yediğimiz bazı yiyeceklerin kalorilerini yazıyorum :)
elma = 60 kalori
kayısı = 8 kalori
muz = 100 kalori
incir (kurusu) (100 gr) = 59 kalori
portakal = 50 kalori
mandalina = 50 kalori
armut = 70 kalori

1 bardak yağsız süt = 85 kalori
çay - türk kahvesi = bunlar 0 kalori

tavuk göğsü haşlanmış (100 gr) = 150 kalori
domates = 14 kalori
patates ( haşlanmış) = 100 kalori
ıspanak (100 gr) = 26 kalori
brokoli (100 gr) = 35 kalori
haşlanmış pirinç (100 gr) = 125 kalori
kıvırcık (100 gr) = 40 kalori
salatalık 1 adet = 11 kalori
yeşil biber = 15 kalori

Son düzenleme:
ARAŞTIRARAK ÖĞRENDİĞİM VE GİTTİĞİM DİYETİSYEN DOKTORUNDAN ÖĞRENDİĞİM BAZI BİLGİLER...

Sabah aç karna yapılan egzersiz yağ yakma açısından daha avantajlıdır. Fakat tamamen boş bir miğde ile aç egzersiz yapmak kan şekerimizin düşmesine ve eve gelince kahvaltıda çok yemenize sebep olur. Bu sebeple sabah yediğimiz 3 kuru kayısı spordan dönene kadar bizi idare eder. Ayrıca kuru kayısı benim gibi sindirim sorunu yaşayanlar için birebir...
Hızlı biçimde merdiven çıkmak 1 saatte 1000 kalori harcatır. Hayatımızdan asansörü çıkartmamız gerekir...
Orta tempoda merdiven çıkmak 1 saatte 600 kalori harcatır.
Günde 10 - 15 dk Tempolu merdiven çıkmak 300 kalorilik yağ yağtırır.

İp atlamak da etkili bir spordur. 1 saat aralıksız olmak koşulu ile dakikada 120 ip atlarsanız 1 saatte 1100 kalori yakmak mümkün. Tabi bu imkansız gibi bişey ama :) günde 500 ip atlamak bile fayda eder...

Şuan benim için en masum kaçamak sütlü nesfit :) tatlı ihtiyaçlarımda vede meyveler kurtarıcım...

Aklıma çikolata ve diğer abur cubur zararlı yiyecekler geldiğinde hemen kendimle ilgileniyorum. Ne bileyim makyaj yapıyorum, yüzüme bakım yapıyorum vs. :KK70:
Duş alırken de herzamankinden daha çok bastırarak karın ve bacak bölgelerime yani zayıflatmak istediğim yerlere bol sabunlu lif sürüyorum... En az 10 dk...

Diyetteki kararlığım için sık sık kilo verme konusunda başarı hikayeleri okuyorum ve diyetime neler ekleyeceğimi neler çıkartmam gerektiğini araştırıyorum... Neredeyse hiç evden çıkmayan ben, her fırsat bulduğumda evden çıkıp yürümek için bahaneler üretiyorum. Bir yerden otobüsle gelirken 5-6 durak önce inip yürüyorum.

Son düzenleme:
Evet buraya kadar yazdıklarım tam 1 aylık menüydü :) Aralık ayının 5 inde başladım ben diyete... Eğer yazdıklarımın tamamını okuduysanız diyet listemde birçok şey vardı. Aç kalmadım, ben diyet yapmazken bile karnım guruldardı kilo almayım diye yemezdim ama günde 2 öğün yerdim yada tek öğün :)) şimdi ise her zamankinden çok yiyorum hatta kilo bile veriyorum çok şaşırtıcı değil aslında az ve sık yiyerek metabolizmamı fazla çalıştırıyorum ve sporla da destekliyorum bol su zaten wc ile oturduğum oda arasında mekik dokurken bile bol bol kalori yakıyorum... Bu soğuk günlerde sık sık wc ye gidip gelmekten hiç şikayetçi değilim hatta seviniyorum bile... Ki ben hiç su içmezdim su ihtiyacımı soda meyve suyu kola gibi şeylerle karşılardım şimdi sürekli susadığımı hissediyorum... Bu diyet programıyla hayatım değişti sanki daha fazla dışarı çıkıyorum, yürüyorum bol oksiyen :)
Bir çırpıda yazdım bir aydır yaptığım şeyleri ve bundan sonra artık hergün gün gün yazmaya devam etcem :KK66:

ayrica verdiginiz kilolardan dolayi. lahana corbasi diyetini bilemiyorum ama diger diyet listeniz saglikli görünüyor. bence böyle devam edin . bende kilo vermeye calisiyorum. ama hep bir sekilde bozuluyor. insallah darisi bana olur. sizi takip etmek isterim...

ayrica verdiginiz kilolardan dolayi. lahana corbasi diyetini bilemiyorum ama diger diyet listeniz saglikli görünüyor. bence böyle devam edin . bende kilo vermeye calisiyorum. ama hep bir sekilde bozuluyor. insallah darisi bana olur. sizi takip etmek isterim...

Teşekkür ederim, ilk baştada belirttiğim gibi lahana çorbası diyeti ile vücudumu bu zamana dek aldığım toksinlerden arındırmış aldım. Aslında 7 gün içinde 2 gün proteinde alıyoruz. Normalde zaten genelde hiçbirimiz sağlıklı beslenmiyoruz... Ben misal 2 haftada sadece bir gün et ve süt ürünleri ile beslendiğimi biliyorum :)

Lahana çorbası diyetindeyse haftada 2 kere protein alıyoruz. Birçok kişi bu diyetin zararlı olduğunu düşünürken ben tam aksini düşünüyorum. Ki zaten bu diyet insanın hayatı boyunca bir yada birkaç kez vücudu arındırmak için yapılan bir diyet... ve ilk başta hızlı kilo vererek motivasyonu artırıyor. Çünkü insan bir şeye emek veriyorsa psikolojik olarak karşılığını hemen almak istiyor... Lahana çorbası diyetinin benim için diğer güzel tarafı da aç kalmamak... benim ağzım hiç boş durmazki sahip olduğum rahatsızlıktan dolayı sürekli bişeyler yeme isteği ile karşı karşıyayım. Daha önceki mesajımda günde 1 öpün yediğimden bile bahsetmiştim evet doğru... diğer öğünleri cips çikolata bisküvi gibi vücuduma çok zarar veren şeylerle atlatıyordum. Diyet konusunu çok araştırdım ve hala araştırmaya devam ediyorum. Diyetisyenlerde çoğu zaman motivasyonu artırmak için kilo vermenin duraklama dönemlerinde şok diyetler uygularlar...

Bana göre bu 2 haftalık lahana çorbası diyeti yediğim o cipslerden abur cuburlardan ve benim beslenme alışkanlığımdan bin kat daha faydalı ve bin kat daha masum :)

Son düzenleme:
Biz Hanımlar Eşlerimize Bu Diyeti Uygulamak İstersek;

Bütün araştırmalar erkeklerin metabolizmasının kadınlarınkine oranla daha fazla çalıştığını ve kadınlara göre daha çok kilo verdiklerini söylüyor ve gösteriyor... Ben 84.7 kilo iken eşimde
88.0 kilo geliyordu. Şuanda 83.0 kilo geliyor. En büyük destekçim eşim aslında... O da benimle birlikte diyet yapıyor... Gündüz işyerinde yediklerine daha dikkat ediyor ve akşamları ben ne yersem onu yiyor.

Eşimin yedikleri benimkinden biraz daha fazla aslında. Normal zamanlarda ben 1 porsiyon iskender ile doyarken eşim 1.5 porsiyon iskender ile ancak doyuyordu. Ben yarım balık ekmek yerken o ise 1 tam balık ekmekle ancak doyuyordu. Bazı puanlı diyet uygulamaları var... O tür diyetlerde her türlü besine puan verilmiş mutlaka duymuşsunuzdur... Sibel Can diyeti gibisinden... İşte o diyette bile kadının alması gereken günlük besin puanı en fazla 30 iken erkeğinki 55 e kadar çıkabiliyor :) Eğer eşleriniz ile birlikte diyet yapıyorsanız onun diyet menüsünü biraz daha gevşek tutabilirsiniz... Örneğin sizin öğününüzde hiç ekmek yokken eşiniz 2 dilim ekmek yesin sebze yemeği ve salata varsa sizin öğününüzde eşinizin menüsüne bir porsiyonda çorba ekleyebilirsiniz...

Son düzenleme:
Malum ki bunca zaman sağlıklı beslenme alışkanlığım olmadı... ve bu alışkanlığı edinebilmem için epey bir zaman gerekecek. Ben belirttiğim gibi evliyim ama kendi ailemle aynı binada yaşıyorum. Aile bireylerinin diyetinize destek vermesi de çok önemli birşey, siz yağsız tuzsuz beslenirken onlar hamurişlerini yağlıları şekerlileri hapır hupur götürüyor... :) Ben genelde yemek yapmaz çoğu zaman annemde yer içer evimi otel gibi kullanırdım. Fakat baktım olacak gibi değil! Annemde yemeye kalktığım zaman bende onlara bakıp ayak uyduruyorum ve hobiligırtlak götürüyorum ne bulduysam. Yarım ekmek yiyorum aman Allah ım! :KK70: artık yemeklerimi kendim yapıyorum mademki onlar bana destek vermiyor onlara yemeğe de inmiyorum :) anne yüreği dayanmıyor gel kızım yiyelim diyor ama cıxx yemezler efendim :) bunca zaman yedikte noldu :)))
Ailenizle birlikte yaşıyorsanız ve yaptığınız diyete destek olmuyorlarsa yemeklerinizi kendiniz yağsız yapmayı ve tek kişilik 1 -2 öğünlük yapmayı tercih edebilirsiniz. Onlar yemek yerken odanıza çekilmeniz yada o sırada sizin egzersiz yapmanız en hayırlısı olur. Birilerini o şekilde yerken görmek sinir sisteminizi alt üst edebilir. Yada siz onlar yemek yemeden yarım saat önce yemeğinizi yeyin bu sayede karnınız tok olur gözünüz çöplükte olmaz :))

Son düzenleme:
bugün içimde bir burukluk var giden kilolarıma mı üzülüyorum ne anlamadım :KK70:

arkadaşlar bir haftada 1 ile 1.5 kilo vereceğim bir diyet istiyorum arkadaşlar.. cok acil.. bende diyet yapıyorum ama bir yerlerde yanlış yapıyorum sanırım ki az kilo veriyorummm

sabah(9,30) :1 elma
öğleden akşama kadar : 5 porsiyon lahana çorbası ( lahana diyeti için hazırlanmış olandan) yemeği de denebilir
akşam: 1 portakal

1 saat hafif tempoda koşu
30 dak aerobik
25 dak plates

1-2 litre su.

Aslında bir haftada 1 kiloyu rahat vermen lazım arkadaşım. 1 Hafta boyunca bolca da spor yaparsan mesela tempolu yürümeni tavsiye ederim. Günde 1 saat kadar... Çok rahat verirsin.
Benim sayfamda paylaştığım 10 günlük diyeti uygulayabilirsin :KK66: aç kalmadan zayıflayacağın garanti kolay gelsin

sabah(9,30) :1 elma
öğleden akşama kadar : 5 porsiyon lahana çorbası ( lahana diyeti için hazırlanmış olandan) yemeği de denebilir
akşam: 1 portakal

1 saat hafif tempoda koşu
30 dak aerobik
25 dak plates

1-2 litre su.

Lahana çorbası diyeti ile de garanti verebilirsin istediğin kiloyu :) acıktıkça lahana çorbası içmek olayı çok güzel kesinlikle aç hissetmiyorsun kendini. Çok güzel inşallah istediğimiz kiloya birlikte ulaşcaz... Benim diyet listemi uygulamak isteyen arkadaşlar desteklerinizi bekliyorum :) yazarsanız çok sevinirim

1 AYLIK DİYET

4. Günün gecesi yine tatlı krizine girdim. Kendime birton sütlü fruit nesfit hazırlayıp yedim arkasından 1.5 galete ve arkasından bir muz. Gece biraz oturduğum zaman yemek konusunda kendimi kaybediyorum galiba :KK43:

Her seferinde menü dışına çıktığımda kendime çok kızıyorum. Sabah uyandığımda aklımda olan ilk şey gece yaptığım kaçamaktı. Bugün bu kaçamağı telafi etmem gerek başka yolu yok
:)

Bugün 1 AYLIK DİYET MENÜMÜN 5. GÜNÜNDEYİM. Sabah Kalkıp bir büyük kulplu su bardağımda sıcak sallama rezene çayını içtim. Arkasından yarım litre suyumu spor öncesi yavaş yavaş tamamını içiiip hemen sonrada geceden ıslattığım kayısılı suyumu bitirdim. Bugün eşimde evde olduğundan önce kahvaltı yapıp spora öyle gidelim dedi peki dedim...

1 AYLIK DİYET PROGRAMI

5.GÜN

*KAHVALTI*

1 Kibrit Kutusu Peynir
1 Közlenmiş Çarliston Biber
2 Zeytin
1 Domates
1 Haşlanmış Yumurta
Yarım Salata

*KUŞLUK*

Yarım Muz

*ÖĞLEN*

Lahana Kapuskası 1 porsiyon
Bolca Mevsim Salata

*İKİNDİ*

Yarım Muz

*AKŞAM*

Hazır Domates Çorbası 1 Porsiyon
1 Porsiyon Nesfit
Doymazsak yanında biraz salata

*GECE*

1 Adet Mevsim Meyvesi

BEN NE YEDİM;

Diyet programıma uymaya çalışsamda bazen günlük programa eşdeğer bazı değişiklikler yapabiliyorum, duruma göre...
Dün gece fazladan kaçamaklar yaptığımdan bugün pekte keyfim yoktu zaten, birde biraz başım ağrıdığından yatıp uyudum
gündüz vakti. Bu yüzden öğün atladım... Bugün dünkü kaçamaktan dolayı inanılmaz canım sıkkın o yüzden hiçbirşey
yiyesimde yok. Neyse ben yediklerimi yazayım :)

*KAHVALTI*

1 Kibrit Kutusu Peynir
1 Közlenmiş Çarliston Biber
2 Zeytin
1 Domates
1 Haşlanmış Yumurta
Yarım Salata

Arkasından hemen Bir bardak sallama yeşil çayımı içtim. Sabah spor öncesi yarım litre suyumu içmiştim.
Kahvaltı sonrası öğle yemeğine kadar 1 litre daha su içtim.

*KUŞLUK*

Yarım Elma

*ÖĞLEN*

1 Porsiyon sütlü Nesfit Fruit
8 Adet Fırında Kızarmış İstavrit Balık
1 Dilim Ekmek

Arkasından yine 1 bardak sallama yeşil çay :)

---- Bu arada yemekten 1 saat sonra uyudum

*AKŞAM*

1 Porsiyon hazır domates çorbası
2 Dilim Ekmek

Yine arkasından 1 bardak sallama yeşil çayım.

Misafirlerim vardı bu akşam. Çayın yanında mısır patlattım... Tabaklarda bisküvi çeşitleri hazırlayıp sundum. Ancak
kendim sadece çay içmekle yetindim. Ne 1 patlamış mısıra uzandım nede bir bisküvi...
Şeytan dürttü al şurdan bir bisküvi diye ama hain şeytana uymadım :KK70:

Hala su içmeye devam. Gündüz uyuduğumdan yine gözümde bir damla uyku yok :KK43: şu meret uyku düzeni bir kaçarsa
zor düzeliyor bende.

Son düzenleme:
5. günün gece ilerleyen saatlerinde yani 6. güne girdiğimizde uykum olmadığından biraz oturdum karnım guruldamaya başladı 1,5 adet grissini yiyerek geçirmeye çalıştım ve geçtide...
:) Bunu da yemeseydim çok büyük bir kaçamak yapabilirdim diye düşünüyorum... Bugünde diyetimi sağ salim kaçamaksız atlatmış oldum çok şükür :KK66:

Kaçamaksız günlerimde kendimle gurur duyuyorum :KK70:

Lahana çorbası diyeti ile de garanti verebilirsin istediğin kiloyu :) acıktıkça lahana çorbası içmek olayı çok güzel kesinlikle aç hissetmiyorsun kendini. Çok güzel inşallah istediğimiz kiloya birlikte ulaşcaz... Benim diyet listemi uygulamak isteyen arkadaşlar desteklerinizi bekliyorum :) yazarsanız çok sevinirim

dün yaptım lahana çorbamı ve buğün tam 1 kilo vermiş olarak göründüm baskülde .. rüya gibi yaaa.. buğünde uygulayacağım. zaten 2 gün uygulamaktı hedefim. ayrıca çorbamda muhteşem güzel olmuş. öyle tadıda kötü değil.

dün yaptım lahana çorbamı ve buğün tam 1 kilo vermiş olarak göründüm baskülde .. rüya gibi yaaa.. buğünde uygulayacağım. zaten 2 gün uygulamaktı hedefim. ayrıca çorbamda muhteşem güzel olmuş. öyle tadıda kötü değil.

Çok sevindim canım ya seni mutlu görmek benide sevindirdi sanki kendim kilo vermiş kadar sevindim inan azmin elinden ne kurtulmuşki :)
Bu çorbanın birçok sitedeki tarifinde baharat çeşitleri verilmemiş, tuz eklemeyin gibisinden şeyler söylenmiş. Millette tatsız tuzsuz bu çorbayı yapıp ıyyykk sakın içmeyin iğrenç oldu yapmayın bu çorbayı gibisinden konuşmuş. Çorbanın tadını beğenmene de çok sevindim ayrıca :KK66:

Diyet yapıp sağlıklı bir şekilde zayıflamak istiyor olmamız; yemeklerimizi, ağız tadımızı kabusa çevirceğimiz anlamına gelmezki! masum şekillerde yemeklerimizi lezzetlendirebiliriz :)
Bende önceki diyet yaptığım zamanlardan birinde lahana suyunun zayıflattığını okumuştum. Lahana yapraklarını tatsız tuzsuz haşladım ve suyunu içmeye kalktım o şekilde kabus gibiydi
İçemedim valla ne yalan söyleyim. Ama bu şekilde çorba halinde yapınca severek bile yedim :) Tabi sürekli aynı şeyi tüketmek çok hoş olmasada 2 hafta severek katlandım.

Bırakmak yok istediğimiz kiloya düşene kadar devam :KK66:

Çok sevindim canım ya seni mutlu görmek benide sevindirdi sanki kendim kilo vermiş kadar sevindim inan azmin elinden ne kurtulmuşki :)
Bu çorbanın birçok sitedeki tarifinde baharat çeşitleri verilmemiş, tuz eklemeyin gibisinden şeyler söylenmiş. Millette tatsız tuzsuz bu çorbayı yapıp ıyyykk sakın içmeyin iğrenç oldu yapmayın bu çorbayı gibisinden konuşmuş. Çorbanın tadını beğenmene de çok sevindim ayrıca :KK66:

Diyet yapıp sağlıklı bir şekilde zayıflamak istiyor olmamız; yemeklerimizi, ağız tadımızı kabusa çevirceğimiz anlamına gelmezki! masum şekillerde yemeklerimizi lezzetlendirebiliriz :)
Bende önceki diyet yaptığım zamanlardan birinde lahana suyunun zayıflattığını okumuştum. Lahana yapraklarını tatsız tuzsuz haşladım ve suyunu içmeye kalktım o şekilde kabus gibiydi
İçemedim valla ne yalan söyleyim. Ama bu şekilde çorba halinde yapınca severek bile yedim :) Tabi sürekli aynı şeyi tüketmek çok hoş olmasada 2 hafta severek katlandım.

Bırakmak yok istediğimiz kiloya düşene kadar devam :KK66:

kesinlikle bırakmak yok.istediğimiz kiloda kendimizi görene kadar devam. azimin elinden hiçbir şey kurtulmaz zaten. ben iki gün uygulayacağım. pazartesi günü az kalorili beslenmeme devam edeceğim. umarım bu verdiğim kiloyu geri almam bu sürede

Ne güzel uzun uzun anlatmışsın, dilerim hemencik istediğin kiloya ulaşırsın:KK16: Takipteyim, bende kendi günlüğüme beklerim:)

X