nasilsin masallah menülerin güzel . bende bugün diyetime start verdim , kahvaltimi yaptim bakalim bu ilk günü kacamaksiz kapatabilecekmiyim. kapatacagim tabikiiii..... ya aslinda benim tek sorunum, diyete basliyorum ama cok sosyal bir bayanim gelenim gidenim cok oluyor ee bende cok geziyorum bu sekilde bozuluyor. evde kendi halime kalsam cok güzel ilerliyorum ama galiba bende seviyorum gezmeyi....sana kolay gelsin canim arasira bakip senden ilham almak istiyorum...
Teşekkürler iyiyim canım, sen nasılsın? Diyet konusundaki motivasyonunu düşürme.Bugünki başlangıcın için önce tebrik ederim ve hayırlı olsun inşallah devamı gelir... Diyette aslında kararlılık ve istikrar önemli. Haklısın insanın geleni gideni çok olunca zor olur tabiki. Ama mesela dünki menümdeki Mercimek köftesini kendim yaptım hemde kocaman bir kazan fakat eşim 5 tane yedi, bense 2 tane... Geri kalanı da annemlere verdim. Menüme herşeyden
koyuyorum değişiklik olsun diye ve çabuk sıkılmamak adına. Herşeyi yiyorum ama az ve sık... yağ ve şekerliler haricinde ne salatama ne yemeklerime yağ koymuyorum. 1 Gram yağda yaklaşık 9 kalori varmış ne gerek var yahu... 1 gram yağ dediğin neki lezzeti ne kadar olur yani... 9 kaloriyi yok yere alacağıma daha az kalorili şeyleri yerim. Çatlayana kadar salata yerim mesela
Çaylarıma şeker atmıyorum artık.
Diyet öncesi günde 5 bardak 3 ü bir arada bol kremalı neskafe içerdim onu da içmiyorum :) İçersem en fazla günde 2 fincan şekersiz Türk kahvesi içiyorum. Bol spor bol hareket... Misal bugün annemle hastaneye gittim, 3-4 durak yürüme yolu vardı indiğimiz yerde annem binelimmi otobüse hadi hastaneye kadar dedi. HAYIR ANNE NİYE BİNİYOMUŞ YÜRÜYÜŞ OLUR DEDİM GERİ ÇEVİRDİM. BU KARLI SOĞUK GÜNDE ÖNCEDEN OLSA BEN HADİ ANNE BİNELİM SOĞUKTA YÜRÜMEYELİM DERDİM :) ŞUAN KENDİME BEN BİLE İNANAMIYORUM, NERDE ÖNCEKİ BEN NERDE ŞİMDİKİ BEN. KİLOLARA DUR DEME ZAMANI ÇOKTAN GELDİ GEÇİYOR...
Aslında insan bir şey için kararlı olduktan sonra hiçbirşey bahane olamaz. Misafirin geldi diyelim yemekli misafir bunlar sen ne yaptın menünde misal kuru fasulye, pilav, çorba diyelim...
Eşlik et onlara k.fasulye pilav yeme sadece çorba iç yada 1 er kaşık k.fasulye ve pilav bir porsiyon çorba ye o öğünü o şekilde atlatmış olursun. Dyetinde bozulmamış olur. Diyelimki misafirliğe gittin önünde mercimek köftesi bisküvi çeşitleri var. Yine ye mercimek köftesi bir tane bir tane de bisküvi al bol çay içerek kandır onları :) ne bileyim lafa tut
sende hiç yemedin diyemesinler... Diyetim bozuldu amaaan alsın başını gitsin bugün bozuldu. Haftaya başlayım deme hayır hergün diyettesin sen yarın bile değil bir dahaki öğünden itibaren diyetine devam
Ben diyete başlayalı tam bir ay oldu. Ama bu 1 ay içinde sanırım 3 kere iskender yedim dışarıda. Ama ne yaptım iskenderi yiyeceğim öğüne kadar, diğer öğünlerimi kalorisi az olan meyve sebze çeşitleri 1 porsiyon çorba gibi şeylerle geçiştirdim. İskender yediğimin ertesi günü bol sporla telafi ettim.
1 ay içinde 3 kere iskender yenilerek zayıflanırmı evet ben başardım :) sen de yaparsın salma kendini lütfen...
Dün aynanın karşısında vücudumu kontrol ettim. Bacaklarda, belde, göbekte çatlaklar var. Ne çatlak, ne havanın soğukluğu, ne başkalarının yedikleri, ne yemeklerin lezzeti umurumda değil vallahi :) hiçbirşey gözümü korkutamaz... Yaptığım kaçamaklar bile beni yıldıramaz şu saatten sonra. Ben hadi yaptım bir kaçamak diyelim ne yaparım açarım Orhan Baba dan Hatasız kul olmaz şarkısını
Tarkan da güzel yorumlamış hani Tarkandan da dinleyebilirim. Sonra bir dahaki öğün diyetime kaldığım yerden devam :))
Şimdi de hastaneden geldim annemle. Sabah spor saatim geçti ama ben amaaan bugün geçti demiyorum. Birazdan eşofmanlarımı giyip spor yapmaya yürüyüşe çıkcam. Hatta bugün fazladan spor yapmam lazım. Dün temizlik sebebiyle spordan geri kalmıştım...
Gidecek kilolarımız tatlım başka yolu yok :))