ya cok ıcten yazmıssınız
6 yasına gırmek uzere olan kızım oyuncak bebegıne yemek yedırırken bana ''anne olmak ne zormus ben buyuyunce sana hedıyeler alıcam senı ıstedıgın yerlere goturucem bana hep yardım edıyorsun'' dıyor sırf sevıyorum dıye en cok sevdıgı yıyecegını bana pay edıyor kendısıde cok sevmesıne ragmen
bu cocuklar buyuyor bu hallerını unutuyor anne pasta ısteyınce hep bızden ıstenıyor dıyor sankı hergun pasta al dedı evde mesela 5 kısıyse her bırını bırer kere dogurdu bu kadın senede 5 kere pasta ıstemıs 365 gunden payına dusen 5 kere pasta yemek şifa olsun afıyet olsun valla
Çocuk gördüğünü yapar derler, senin aileye olan yaklaşımını çocuğun görerek büyüyecek. Ergenken yapmasa yetişkin olup muhakeme yeteneği gelişince yapmaya başlayacak. Hamurunda olacak çünkü arada sapıtsa bile toparlayacak.
Ben çocuklarıma sık sık hatırlatırım anneanne, dede ve babaannenizi arayın hatır sorun, onlar bu yaşta bir hatır sorulunca mutlu olurlar derim. Eşek sıpaları :) ben hatırlatmadan yine yapmaz ama bir yerde kendileri yapmaya başlayacak eminim.
Kızıma geçen gün kandilde ara büyüklerini dedim. Kandil benim için normal bir gün, niye arayayım dedi.
E sana normal ama anneanne ve babaannen için özel gün. Onlar senin baktığın gibi bakmıyor ki dedim.
O empatiyi kurabilmek gerçekten önemli.
İşi sadece çocuk doğurmak olan, biraz serpilince işe sokup eve para getirsin diyen aileler var.
Bu aile onlardan biri olsa konu sahibine çek elini, eteğini koy mesafeni sömürmelerine izin verme derdim.
(bir pastanın sömürüsü ne olacak orası apayrı mesele)
Mutlaka kk da duymuşuzdur böyle hikayeler ve onlara da ona göre yorum yapmışızdır.
Ama bu konu öyle değil, aile ilişkileri iyi olsun diye bildiği aklının erdiği kadarıyla çırpınan bir anne var.
Hatasıyla doğrusuyla nasıl çabaladığı değil altında yatan niyet önemli.
Sana göre kandil, doğum günü önemsizdir karşında ki önemsiyordur.
Bu hikayede sen ben olsak eşimiz düşünmese bile "babanın doğum günüymüş adam bu kadar uğraştı akşam çık bir pasta al, aramızda üfleriz" deriz.
Aynı hikaye iki farklı bakış açısı ve yaklaşım. Kim ne kaybetti ne kazandı düşün artık.
Bunlar hayatta küçük nüanslardır ama ardından güzel şeyler söyletir, kalp kazandırır.