• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Zorla Doğum Günü Kutlaması

konu sahıbının esı bugunde benım karımın dogum gunu demezse kendı eşi onem vermezse anası babası nıye onem versın
kadın kendı cocuklarına esıne deger vermıs dogum gunlerı demıs gelırken pasta alın bırlıkte vakıt gecırelım demıs
pasta alamayız yolumuza ters dese kalkar bır kek cırpar 40 yıllık evlı kadın pasta yapmayı bılıyordur heralde :KK66:

sorun konu sahıbının karsısındakı ınsanla net konusmaması kendı esının kendı dogum gununu aılesıne hatırlatmaması aslında
Çok doğru ama aradaki bağın kırılmasının sebebi de karşılıklı hatalar olmuş şimdi de bunu toplamak için hala karşıdan beklenti içindeler kendi oğulları bile farkında bence yanlış yapan bir kayın aile var burada ortalığı toplaması gereken gelin olmuyor ki yani kayınbaba evine yardıma gelince bir pasta alabilir bunda sıkıntı yok bence mesele pasta da değil inada bindiren kayınvalide ve gelin var

İşi gücü bırakıp gün sayması dediğiniz özel günler 🙄
Sanırım siz özel günleri genel olarak kutlamıyorsunuz
Bizim aile kültürümüzde anne,babamı zaten geçtim kuzenlerimin bile takip eder kutlarım
İşi gücü bırakmış bi insan da değilim bildiğim kadarıyla
Pasta itelemek de kaldırılamayacak bir masraf değil insan için
Bir anne olarak çocuğuma bize alacağı bir pasta yük gelseydi çok ağırıma giderdi sanırım
Yaşadıklarımız farklı muhtemel bu düşünceye sahip olmam farklı nedenlerden dolayıdır ben yaşadığımı da yazdım,
Aksine kutlamaları da çok severim diyorum ya aileye kutlama işini ben getirdim öncesinde pasta alıp yemezlermiş masraf olmasın diye,

en bayıldıgım sey bu ıste konu sahıbının bır anda detay bılmeden atıp tutmak kolay demesı gelen yorumlar sonrası bır anda çark etmesı
hanımefendı sız konuya ne yazarsanız bız onu bılır ona gore yazarız detay bılmeden atmayın demeden once detay verın o zaman

tasınacagınız eve kayınvalıde masraf etmek zorunda mı
bır pastaya verecegı paradan kacmaz dedıgım yoruma atlayıp tasınacagımız evın pıs oldugunu gordu hıc destek olmadı dıyorsunuz ne munasebet nıye kayınvalıde tasınacagınız ev ıcın masraf etsın kı ? annenız kendı ıcınden gelmıs teklıf etmıs annenız teklıf ettı dıye kayınvalıdenız var mı arttıran dıyerek daha da ustune guzellık mı yapsın beklıyorsunuz

bıraz ugrasılsa cıkardı aslında demek ısınıze karısmak degıl fıkrını soylemıs fıkrını degerlendırmek ıstemezsenız bızım ıcımıze boya yaptırmak daha cok sındı der gecersınız sankı kayınvalıde herseyınıze karısıyor gıbı davranmaktan vazgecın bence ortada gercekten sorun yok cunku

bunlar neden oluyor bılıyormusunuz sız gercekten kotu ınsan gormemıssınız , bu kısılerı o yuzden kotu sanıyorsunuz benım yorumuma bıle sallama dedınız dırekt mesela hayata bakıs acınız da enteresan cok ılgınc

Çok haklısınız.

İnsan ana babasına senede bir kez yüz liralık pasta alamıyor ya da bunun hesabını yapıyorsa ben evladım diye gezmesin ortalıkta. Ağaç kovuğundan çıktım desin.
Valla aile içinde bile kullanılan insanlar var. Yok mu? Sürekli okuyoruz. Sürekli pastayı birisi alıyorsa bu onu kullanmaktır. Hem duygusal yönden hem maddi yönden

Çok doğru ama aradaki bağın kırılmasının sebebi de karşılıklı hatalar olmuş şimdi de bunu toplamak için hala karşıdan beklenti içindeler kendi oğulları bile farkında bence yanlış yapan bir kayın aile var burada ortalığı toplaması gereken gelin olmuyor ki yani kayınbaba evine yardıma gelince bir pasta alabilir bunda sıkıntı yok bence mesele pasta da değil inada bindiren kayınvalide ve gelin var
ıyıde gelının zaten toplaması gereken bırsey yok ortada kayınvalıde sadece dogum gunlerını bırlıkte gecırmek ıstıyor gelırken pasta alın dıyor
bunun ıcınde gelını arıyor
gelın hıc gıtmemıs nıye gelmıyorsun dıye kendısıne küsen yok kocası ılla gıdeceksın demıyor saygı duyuyorlar yanı
konu sahıbı ısrarla benı arıyor benı darlıyor dıye kızıyor
oglunu arasaydı bu kez de benı hıc umursamadı tenezzul edıp benı aramadı hep oglusunu arıyor derdı
ne yapsın bu kadın yanı
konu sahıbı acıkca ben dogum gunu sevmıyorum sagolasın her seferınde arıyor cagırıyorsun yogunum yorgunum ısım var benı hıc dahıl etmeyın sıze ıyı eglenceler dese kayınvalıdesı zaten bırdaha cagırmaz bu kadar basıt yanı

cocuklardan bırının aıle bagı olmadıgını dogum gununde eve bıle yatma saatınde geldıgını soyledınız kadının umudu sızde evlıler aılemız buyuyor eve duzen dırlık gelır bırlıkte bırseyler yaparız belkı dıyor
sızden sankı para mal mulk beklıyor allah askına

ya yok bee allah aşkına
ben torunu için hiçbir şey yapmayan kayınvalideyi kusurma bakmasın da hiç bi tarafıma takmam
konu sahibi haklı
yürü kız :D

Valla aile içinde bile kullanılan insanlar var. Yok mu? Sürekli okuyoruz. Sürekli pastayı birisi alıyorsa bu onu kullanmaktır. Hem duygusal yönden hem maddi yönden
Olmaz mı ,
Her aile de mutlaka var nedeni kimse tarafından bulunamadı ,

Ya olay da bu zaten. Şimdi gidip benimki ne zaman deseniz sizin doğum gününüzde içinden gelmeyerek kutlayacak belki de. Hiç gerek yok böyle samimiyetsiz ortamlara siz mesafenizi korumaya devam edin.

konu sahıbı acıkca ben dogum gunu sevmıyorum sagolasın her seferınde arıyor cagırıyorsun yogunum yorgunum ısım var benı hıc dahıl etmeyın sıze ıyı eglenceler dese kayınvalıdesı zaten bırdaha cagırmaz bu kadar basıt yanı

evet bu güzel nazik bir cevap bunu beğendi ben :D

Konu pasta masrafı falan asla değil ama hep aynı kişiye de aldırmazsın öyle değil mi? 2 oğlu daha var ama onlar eve bile gelmiyor doğum günlerinde. Ortanca çalışıyor küçüğü öğrenci. Küçük olan odasından çıkmıyor diğeri de yatmaya geliyor sadece. Topluca ailecek bir kutlama değil yani. Sadece bize dayatılıyor.
Ortamı anlattınız işte
Öyle çok sıkı fıkı bir ortam değilmiş
Siz de anne olacakmışsınız
Ben de anne olmak üzereyim
Gerçekten elinizi vicdanınıza koyup düşünün yani
Aile ortamınız kopuk olsa bunu düzeltmek için çaba göstermez miydiniz?
Doğum günleri gayet güzel bi vesile olabilir diye düşünür insan
Çocuğunuza pasta alsanız ve eve uğramasa doğum gününde üzülmez misiniz?
Kadın bir vesileyle aile birliğini sağlamaya çalışıyor
İnsanlara arada ufak tefek mutluluk yaşatmanın insana bir zararı olmaz bence
İnsan hamile kaldığından beri bile ne fedakarlıklar yapıyor evlatlarına
Alacakları bi pasta için bana iteledin deseler oturur günlerce ağlarım herhalde
Şöyle söylüyim ben aileye doğum günün getiren insanım kimsenin kutlanmamıştı aileye girdim herkezin tek tek pastasını alır giderdim,
Eşim için yapardım sonrasında bazı nedenlerde kopukluk girdi ama görüşme devam ediyor havadan suda bana da yapmacıkk gelen olay tam da bu can ciğer değilseniz pasta alıp organizasyona ne gerek var doğum günün kutlu olsun geç
neyse 5 yıl boyunca hepsi için ayrı ayrı aldım bu yıl görümcemin benden 10 gün önceydi onu kutlamadım ,
sonra benim doğum günüm geldi o da benimkini kutlamadı demek istediğim demekki bu işler karşılıklıymış geçen 4 yıl boşa kutlamış oldum ben de gereksiz buluyorum belki de benim yaşadığım ile alakalı.
Büyük bir olay değil ya alır gidersin yada almazsın bir pastadan adam darlanmaz.
Diyelim kocanla kavgalısın gitmeyeceksin sinirlerin bozuk yapmacık şekilde gidip insanların gönlüolsun diye kutlamaya katılır mısın ? giggles giggles
Organizasyon dediğiniz ne ki?
Hediyelik eşya mı dağıtıyorsunuz görümce, kayınvalide için?
Altı üstü pastaneden alınacak bir pasta

Siz de yaşadığınız olumsuzluklar üzerine bilerek kutlamamışsınız
Karşı taraf da demek ki ilişki bozuldu kabul edip kutlamamışlar işte
Siz tavır koyunca karşı taraf da koymuş
Bu çok doğal değil mi?
İyiyken kutlamamayı bırakmamışsınız ki unuttunuz sansınlar

Eşimle o ara aram iyi değilse eşimin akrabalarına kötü davranmıyorum ben valla
Kimse benim eşimle ilişkime göre benim triplerimi çekmek zorunda değil çünkü
Sonra ben eşimle iyi olurum kötü olurum
İnsanlar sürekli aramızdaki ilişkinin niye muhattabı olsun?

Pasta aldığı için kullanıldığını düşünmek 😂😂😂 pasta yahu alt tarafı bir pasta. İyi misiniz siz?

Simdi bi de söyle bi durum var. Doğum günlerinden ritüeldir genelde üfledik kutladiķ sonra sohbet muhabbet esnasında iş seninki ne zamandı şu kişinin ne zamandı ya gelir. Yani konuşulur insanlar. Hatta burç muhabbetleri döner falan. Sizinkinin sorulmaması kayınvalidenjnkinin sorulmaması üzücü gerçekten.
Hele bi de kayınvalideyi düşünsene herkesi düşünüyor onu düşünen yok. Demek ki çok belli gösteriş için yaptığı ki insanlar onunkini kutlamak aklına bile gelmiyor iki oğlu da

Merhabalar arkadaşlar sizlere bir sorum olacak.

Geçen sene yeni evlendiğimiz zamanlar kayınvalidemle otururken ailede herkesin doğum gününü saymaya başladı. Kayınpederimin doğum günü yaklaşmıştı çünkü. Pasta alıp gelirsiniz dedi. Kayınpederimle de hiçbir diyaloğum yok. En başından beri beni hiç istemedi, bunu hep belli etti ve karşılıklı olarak iletişim kurmamayı seçtik galiba. Selamlaşmak dışında bir iletişimimiz yok.

Bu arada böyle liste verir gibi tek tek doğum günlerinin sayılması da beni çok rahatsız etti. Ben kutlayacak olduktan sonra eşime herkesin doğum gününü sorar küçük bir şeyler yapardım zaten. Böyle dayatılınca hiçbir şey yapmak istemedim haliyle. Zaten birbirimizi de sevmiyoruz kayınpederimin doğum gününde ben gitmedim. Eşim işe giderken pasta alıp uğramış ordan da işe gitti. Sonra eşimin kardeşinin doğum günü yaklaştı yine kayınvalidem yayın yapıyor işte doğum günü geldi pasta alıp gelirsiniz diye. Bana acayip itici geliyor bu durum ama eşim de kardeşine düşkün elimde büyüdü der hep. Neyse dedim kardeşine bir şey yapayım bari. Daha sonra yine diğer kardeşinin doğum günü geldi. Kayınvalidem yine haftalar öncesinden başladı ay ne yapsak sende mi kutlasak sürpriz mi yapsak nasıl olsa falan filan. Yine neyse dedim hadi onu da kutlarız. Hediyesini aldık ama o gün rahatsızlandım eşim uğradı sadece. Ben de aradım rahatsız olduğum için gidemediğimi tekrar söyleyip kutladım. Kayınvalidemin doğum gününü de hiç sormadım eşim de unutmuş öyle araya kaynayıp gitti.

Tabi tüm bunlar olurken bana kimse senin doğum günün ne zaman diye sormadı. Ki normalde hiçbir önemi yok. Benim ailem de eşimin doğum gününü bilmez mesela ama kimseye de kendi doğum günü listelerini vermezler en azından. Çok öyle kutlama yapan insanlar da değiller. Ben herkesin doğum gününü hatırlarım ve mutlaka bir şeyler yapmaya çalışırım. Karşılık da beklemem. Bunu kendim istediğim için yaparım. Kayınvalidem de bana bu şekilde dayatmasa onlara da yapardım. Hem liste verir gibi söyleyip hem de hiç beni hatırlaması biraz tuhaftı.

Bu sene eşimin doğum günü geldi. Pasta alıp geldiler eşime sürpriz yaptılar. Ondan 2 gün sonra da benim doğum günümdü ama kimsenin haberi olmadı tabi ki. Bu hafta sonu da kayınpederimin doğum günü. Cumartesi taşınacağız pazar doğum günü. Kayınvalidem yine günler öncesinden hatırlattı tabi ki. Cumartesi taşınırsınız eşyanızı yerleştiririz pazar günü de babanızın doğum günü pasta yeriz dedi. Ben zaten artık hoşuma gitmeyen şeylere hiç yorum yapmamayı öğrendim. Muhabbete dahil olmuyorum. Kimse de bir şey demedi sessizlik oldu konu kapandı.

Şimdi taşınacağımız evde bazı eksikler var ve babası eşime ben hallederim demiş. Açıkçası ben gelip hiçbir şey yapmasını da istemiyorum ama eşimin babası sonuçta ve o da diyor ki neden yapmasın yani başkasıyla mı uğraşalım şimdi. Ve cumartesi çalıştığı için pazar günü gelip yapacak eksikleri. Yani kendi doğum gününde. Kayınvalideme de gün doğdu. Muhtemelen diyecek ki pasta da alın sizde kutlayalım. Ya da pasta alıp gelecekler ki bu düşük ihtimal çünkü hep bize aldırmak ister. Ama ben hiçbir şekilde kutlamak istemiyorum. Ve gerçekten de benimkini kutlayıp kutlamamaları umrumda değil. İstemiyorum kutlamasınlar ama benden de beklemesinler. Zaten ruh sağlığım açısından minimum düzeyde iletişim kurmaya çalışıyorum. Sırf sosyal hesaplarımdan görüp de kutlamasınlar diye başkalarının yaptıkları sürprizleri bile paylaşmadım. Çok uzun oldu ama umarım ne demek istediğim anlaşılmıştır. Ne onlar beni hatırlasın ne ben onları. Ama böyle emri vakiyle bana doğum günü kutlattırmasın kimse.

Bu defa kayınvalideme söylemek istiyorum eğer zorla kutlama yapmaya çalışırsa. Benim doğum günüm ne zaman peki diye bi giriş yapayım mı? Yani böyle söyleyince bundan sonra kutlayacak muhtemelen ama onu da istemiyorum. Yaptığı ayıbı da yüzüne vurmak istiyorum. Sizce nasıl bir yol izlemeliyim?
Bir pasta insanın hayatının merkezine nasıl bu kadar oturur, neden bu kadar büyür anlam veremedim.

en bayıldıgım sey bu ıste konu sahıbının bır anda detay bılmeden atıp tutmak kolay demesı gelen yorumlar sonrası bır anda çark etmesı
hanımefendı sız konuya ne yazarsanız bız onu bılır ona gore yazarız detay bılmeden atmayın demeden once detay verın o zaman

tasınacagınız eve kayınvalıde masraf etmek zorunda mı
bır pastaya verecegı paradan kacmaz dedıgım yoruma atlayıp tasınacagımız evın pıs oldugunu gordu hıc destek olmadı dıyorsunuz ne munasebet nıye kayınvalıde tasınacagınız ev ıcın masraf etsın kı ? annenız kendı ıcınden gelmıs teklıf etmıs annenız teklıf ettı dıye kayınvalıdenız var mı arttıran dıyerek daha da ustune guzellık mı yapsın beklıyorsunuz

bıraz ugrasılsa cıkardı aslında demek ısınıze karısmak degıl fıkrını soylemıs fıkrını degerlendırmek ıstemezsenız bızım ıcımıze boya yaptırmak daha cok sındı der gecersınız sankı kayınvalıde herseyınıze karısıyor gıbı davranmaktan vazgecın bence ortada gercekten sorun yok cunku

bunlar neden oluyor bılıyormusunuz sız gercekten kotu ınsan gormemıssınız , bu kısılerı o yuzden kotu sanıyorsunuz benım yorumuma bıle sallama dedınız dırekt mesela hayata bakıs acınız da enteresan cok ılgınc
Yalnız kadıncağız hamile iyi niyetli bir kv olsa temizliğe yardım ederdi aile olmak böyle zor günlerde de birbirlerine destek olmak değil mi ? Karnı burnunda kadın tabii ki dip köşe temizlik yapamaz bunu düşünmek için çok ince bir insan olmaya gerek yok.

Simdi bi de söyle bi durum var. Doğum günlerinden ritüeldir genelde üfledik kutladiķ sonra sohbet muhabbet esnasında iş seninki ne zamandı şu kişinin ne zamandı ya gelir. Yani konuşulur insanlar. Hatta burç muhabbetleri döner falan. Sizinkinin sorulmaması kayınvalidenjnkinin sorulmaması üzücü gerçekten.
Hele bi de kayınvalideyi düşünsene herkesi düşünüyor onu düşünen yok. Demek ki çok belli gösteriş için yaptığı ki insanlar onunkini kutlamak aklına bile gelmiyor iki oğlu da
bende ne hayırsız cocukları varmıs annesını hatırlayan yok dıye dusundum
burc muhabbetını o hayırsız cocukların dondurecegını sanmam 55 yasında kayınvalenınde yızdızların konumu uzerıne konusacagını sanmam burada konu sahıbının esı hatalı esımın dogum gunu anne kutlayalım gelırken ben pasta alırım veya dısarıda kutlarız sende bır borek yap demelıydı
aılede bırlık dırlık yok evet konu sahıbının esı de buna dahıl aıle olmayı beceremıyorlar

cocuklardan bırının aıle bagı olmadıgını dogum gununde eve bıle yatma saatınde geldıgını soyledınız kadının umudu sızde evlıler aılemız buyuyor eve duzen dırlık gelır bırlıkte bırseyler yaparız belkı dıyor
sızden sankı para mal mulk beklıyor allah askına
pasta alacak durumunuz yoksa bız gelırken pasta alamayabılırız yolumuza ters dıyebılırsınız nakıtım yok dıyebılırsınız hep ben secıyorum bu kez de baskası alsın onun zevkıyle pastayı keselım dıyebılırsınız aıle oldunuz artık ınsan akrabasıyla aılesıyle de konusamayacaksa derdını anlatamayacaksa kımınle konusacak

sız mesafelı durmayla buz gıbı olmayı bırbırıne karıstırmıssınız resmıyetı mesafeyı bende severım ama aıle bagını kopararak elde edemezsınız kucuk seylerı buyutup kafaya takıp kurarak ıstedıgınıze ulasamazsınız

Karşı taraf elini verip kolunu alamadığın bir zihniyete sahipse mecbur uzaklaşıyorsun. Dünya kira ödüyoruz mesela. Geçim derdi şu bu. Ama kendimize yetiyoruz çok şükür kimseden beklentimiz yok. Ama kv nin bizden beklentisi çok. Diyorum ya sürekli internetten beğendiği şeyleri gösteriyor kendisine alayım diye. İlk başlarda o hiç söylemeden gördüğüm bir eksiği alıp mutlu etmeye çalışıyordum. Sonra baktım sürekli bir şeyler istiyor. Hiç ardı arkası kesilmiyor. Üstelik başkalarının yaptığıyla da kıyaslıyor. Son zamanlarda ben hamilelik nedeniyle işten ayrıldım tek maaşa düştük ve biraz maddi sıkıntıya girdik. Asla iki aileye de belli etmedik bu durumu. Ama iki taraf da biliyor tek maaşa düştüğümüzü. Buna rağmen sürekli bir şeyler isteme derdinde. Komşusunun oğlu annesine telefon almış onu söylüyor eşimin yanında. Bana söylese es geçeceğim ama eşim kendini kötü hissediyor mesela. Bunun gibi bir sürü şey var. İnsan bunları yaşaya yaşaya uzaklaşıyor. Çünkü her defasında duymak istemeyeceğiniz şeyler duyuyorsunuz. En çok da siz bu durumdayken ve bunu biliyorken sizden bir şey beklemesi can sıkıyor.

Yalnız kadıncağız hamile iyi niyetli bir kv olsa temizliğe yardım ederdi aile olmak böyle zor günlerde de birbirlerine destek olmak değil mi ? Karnı burnunda kadın tabii ki dip köşe temizlik yapamaz bunu düşünmek için çok ince bir insan olmaya gerek yok.
valla kımse kusura bakmasın ''aslında sılınse cıkardı,'' dedıgımde bana suratını sallandıran bır ınsanın evını temızlemeye korkarım ben ıslerıne karısmamak ıcın ölü taklıdı yaparım gergınlık cıkacak bellı der usulca uzaklasırım
aslında sılınse cıkar dedı dıye her ısıme karısıyor dıyor bırde evını falan sılse sıldırse allah muhafaza kaynana evımı ele gecırmeye calısıyor derdı

Kayınvalidenin yardım edebilecek maddi gücü olduğuna nasıl bu kadar emin oluyorsunuz peki? Sağlık durumu zaten elvermez kanser tedavisi görmüş kadın.

Nişanlarını bile kayınpederin kredi kartına yüklenerek yapmışlar. Nişan, hani kız tarafının yaptığı...

bende ne hayırsız cocukları varmıs annesını hatırlayan yok dıye dusundum
burc muhabbetını o hayırsız cocukların dondurecegını sanmam 55 yasında kayınvalenınde yızdızların konumu uzerıne konusacagını sanmam burada konu sahıbının esı hatalı esımın dogum gunu anne kutlayalım gelırken ben pasta alırım veya dısarıda kutlarız sende bır borek yap demelıydı
aılede bırlık dırlık yok evet konu sahıbının esı de buna dahıl aıle olmayı beceremıyorlar
Bi samimiyet yoksa tesis etmek gelin olarak bana düşmez diye düşünüp emrivakiden ben de irrite olurdum valla. Bu pasta ile kurulabilecek bir samimiyet değil. Adam kendi doğum gününe katılmamış küçük kardeş

Back