Genel olarak cevap vereyim.
Annem hariç diğer aile üyelerim teyzen iyi olur içimizde olursun sürekli iletişim halinde oluruz. Vs diye onay verdiler bende görüştüm tamam dedim başta hiç istemedim.teyze çocukları olabiliriz ama hiç konusma iletişim olmayınca yabancı gibiydi ama ilk başlarda. İclerine girince aile ortamı vs işler değişti.
Ama bana zindanı yaşattılar.( Her zaman diyorum başlarına gelmeden beni ve ailemin düştüğü durumu anlayamazlar. kendi kizlarida var zaten birini resmi nikahladi sonra bosatti. Kızından 10 yas büyük birine verdi. Damadiylada arasında 5 yaş var. Damat ellerinde oynatıyor onları. Aman kızımi bosamasin iki çocukla bırakmasın diye.neyse o beni ilgilendirmiyor.
Şimdide oğluyla bana aynısını yaptı. Beni evladımla inim inim inletti kendiside inim inim inleyecegi günler gelsin).
Annem bazen sen kendin ettin diyor ben de sinirlenip ben sevdim de ille varacam demedim siz istediniz siz arayı gördünüz şimdi sadece ben yapmışım gibi davranmayın diyorum susuyor.kimse ben bı evleneyimde olmazsa boşanırim diye evlilik yoluna çıkmiyor sonuçta. Bende ne hayaller ile bu yola çıktım.
Ben en başından okul kpss öğretmenlik istediğimi olana kadar da bu mücadelemi sürdüreceğimi söyledim. Hatta giyim konusunda bile ben ferace tesettür vs açıkladım hepsini sonradan bana açıl şunu giy bunu giy demesin diye. Hepsine tamam dedi. Yanındayım dedi ayrı ev dedim tamam dedi.
Bana tamam diyor ailesinin etkisinde kalıp bana kök söktürüyordu.
Sizin bu konuşmalarınızi polis memeru bile dedi. Şikayete gittim. Siz bu kızın başını niye yaktınız. İki mal bakanla okumuş etmiş kız bir mi dağ ayisimi bunlar flan diye çok sinirlendi polis memuru hele onlar yüzünden bebeğimi kaybettigimide söyleyince. Dahada aileme kızdı.
Ailemde ilçeye yerleştiler insan içine karistilar. Degismislerdir bide bacısının kizi iyisini kötüsünü içine saklar dusuncesindeydi. ( Ama artık iyi kaynana olduğuna inanamıyorum. Öyle çok soğudum ki evlilik ilişkilerinden)
Sadede gelirsem boşanma açıldı davalar sürüyor ama bir ilerleme bile yok. Haftaya salı boşanma mahkemesi var katılacam artık sözlü olarak da istemediğimi söyleyecem. (Dua edin bitsin de önüme bakayım onun soyadını taşımak istemiyorum)
Ailemde artık beni sıkmıyor eskisi kadar. caliss kazan ve atan kendini kurtar diyorlar. Maddi olarak da kısıtlama yok. İlk boşanan senmisin sen o insanlarla yapamazsın seni niye ezdirelim.( Artık şunu net görüyorum sorun ben ve ailem değil o insanlardi. Benim eşim yokmuş ki kocam yokmuş ki. Olsaydı kb kv ne derse desin kapı dışında kalırdı.)
Ziynet davam açıldı ve bir diğer teyzem. kv olan teyzemle konuşmuşlar ki bana alttan alttan ziynetlerini al onlar senin hakkın flan dedi. Demekki açtığım davayı görmüşler.
İyi ve ya kötü yorum yapanlara da teşekkür ediyorum. Çünkü bazen biz işin icinden çıkamıyoruz . Buraya yazarak dışardan farklı bir fikir görüş edinip olaya dışardan bakmamızı sağlıyor.
Diğer konumu okumussunuz ve hayretler şoklar içinde kalmışsınız. Birde beni düşünün 5 ayın içinde eziyet çocuk düşürme al kızini git bir sürü şeye maruz kaldım. O zaman gelseydi giderdim ama şimdi asla asla asla diyorum evlilik bu değil beni umursamayan beni aşağı çeken kim varsa bir çizik atmayı öğrendim acı bir tecrübe ile...... Hayrlı geceler diliyorum