• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ziynet davası

Sizin avukatiniz yok mu? Ilk davada hakliydim demissiniz, kendi kendinizi savunduysaniz ve karsi tarafin avukati varsa olumsuz sonuc almaniz cok normal.
Sayet avukatiniz olsaydi size takilarla ilgili davayi soylerdi. Burada bir arkadasimiz mehirini ve takilarini almaya hak kazanmıştı. Mehir senedini ve dugun cd lerini delil olarak sunmustu
Avukatım var elbet.
Hayır kendi kendimi savunmadim avukat savundu olumsuz sonuç aldım
Benimde CD mehir senedi var delil olarakda sundum
Sadece bilgi ve fikir edinmek için yazdım buraya

Ayrica nafaka odememenin hapisle tazyik oldugunu(pandemiden dolayi bir ara uygulanmiyorfu sanirim) ve icra yolunu size gosterirdi.
İcra yoluyla tebligat gitti uyapta görünüyor ama bı ödeme yapılmadı hala.
Avukat bu sürecin uzun süreceğini söyledi zaten. Pandemiden dolayı hapis cezası uygulanıp uygulanmadığiyla ilgili birşey söylemedi ya ödeyecek yada hapis cezasını göze alır diye söyledi avukat

Hangi namus? Siz evlenmişsiniz anlaşmamışsınız ayrılmışsınız. Kendinize biçtiğiniz bedel mi var? Varsa nedir
Anne baba istedi diye evlenip yine anne hadi oglumdan boşanacaksin diye emri vaki yaparsa tabiki namusla oynanmis olur. Keşke eşimle anlaşmayip biz anlaşamıyoruz boşanacagiz diye ailelere açıklayan olsaydık öyle bir durum içinde değilim. Eşimle Anne babasinin izni olmadan bile görüşemedim ben

Anne baba istedi diye evlenip yine anne hadi oglumdan boşanacaksin diye emri vaki yaparsa tabiki namusla oynanmis olur. Keşke eşimle anlaşmayip biz anlaşamıyoruz boşanacagiz diye ailelere açıklayan olsaydık öyle bir durum içinde değilim. Eşimle Anne babasinin izni olmadan bile görüşemedim ben
Sizin aileniz nerede bu konunun dışında mı? Evlendirirken onlar orada yok muydu? Hadi anne babaları geçtim siz neden sizi zorla vermişler gibi davranıyorsunuz siz ben istemiyorum evlenmek deseydiniz ya?

Sizin aileniz nerede bu konunun dışında mı? Evlendirirken onlar orada yok muydu? Hadi anne babaları geçtim siz neden sizi zorla vermişler gibi davranıyorsunuz siz ben istemiyorum evlenmek deseydiniz ya?
Ailem hep yapıcı olmaya çalıştı.
tabiki benim açımdan zorla evlenme durumu yok. Ama düğünden sonra eş ve ailesi 180 derece döndü diyebilirim

Nafaka şikayeti genellikle tek celsede sonuçlanır. Siz 1 senedir nafaka ödemiyor diyorsunuz, bu zamana kadar 4 kere ceza alırdı. Bence uyaptan icra ceza dosyalarınızi bı sorgulayin

Nafaka şikayeti genellikle tek celsede sonuçlanır. Siz 1 senedir nafaka ödemiyor diyorsunuz, bu zamana kadar 4 kere ceza alırdı. Bence uyaptan icra ceza dosyalarınızi bı sorgulayin
Aynen avukata söyledik defalarca ödeyeceği tutar az diye biraz biriksin diye beklemiş bizz söylemesek dava hic ilerlemiyor ceza davasındada zaten kendi gitmemis iyi bir avukat diye tuttuk ama icraatı yok farklı bir avukat tutmak da istemedi ailem. Sonuç ne olursa olsun bitsin bu insanlardan kurtulduk diye şükredelim diyor abilerim flan

Aynen avukata söyledik defalarca ödeyeceği tutar az diye biraz biriksin diye beklemiş bizz söylemesek dava hic ilerlemiyor ceza davasındada zaten kendi gitmemis iyi bir avukat diye tuttuk ama icraatı yok farklı bir avukat tutmak da istemedi ailem. Sonuç ne olursa olsun bitsin bu insanlardan kurtulduk diye şükredelim diyor abilerim flan
Birikmiş nafaka adi alacak hükmünde olduğundan tazyik hapsi ile cezalandırılmaz. En çok 3 aylık nafaka için sık sık icra cezaya nafaka şikayetinde bulunacaksınız.
Pekçok erkek hapis cezasını görünce korkup ödüyor. Covid izinleri bildiğim kadarıyla devam ediyor girdi çıktı yapıyorlar fakat sokak ortasında GBT ye takılıp yakalayıp götürüyor polisler, o rezilliği yaşasın da görsün odememeyi..

Süreç nasıl ilerledi neler yaşadınız biraz anlaatirmisnizz
Cok uzun ve mesakkatli idi. Hele de karsinizda insanlik vasfi tasimayanlar var ise...4-5 sene suruyor. Hem tazminatlarimi hem nafaka hakkimi soke soke aldim tabir-i caizse ama kazandiktan sonra anladim ki o kadar da huzur vermedi.

İyiki zamanında kızıp sinirlenip fotoğrafları flan yirtmamisim yakmamisim yoksa isim çok zor olurdu. Karşı taraf beni hayatından tamamen çıkarmışki benim ceyizlerimi alınca benden kalan ne varsa yakmış eşya fotoğraf hiç bişey bırakmamış

Aileniz suçlu
20 yaşında ergen Kuzenle evlendirmişler sizi
Olacağı buydu
Abilerinden karşı çıkan olmadı mı hiç
Geçmiş olsun
Hakkınızı alırsınız umarım

Teyzenizin ogluyla nasil evlenmissiniz, nasil gorucu usulu, nasil tanidik vasitasiyla oluyor? Tanidik dediginiz anneniz herhalde... Ayrica 22 yasindaki cocuk adami, 25 yasindaki size koca yapmaya calismislar, olmamis.

Bu arada eski konunuzu silmissiniz, kurallara aykiri. KIBledim, hem konunuz geri gelecek hem de banlanacaksiniz. Zaten alintilarda gorunuyor konu, ben de orda okudum.

Evt 99 lu ben 96li aileler araya girdi oldu halbuki en bastan cok karsi ciktim olmaz diye dalga mı geçiyorsunuz diye abimler ikna etti konuş olursa olur olmazsa bırak

Anne de degil abileriniz, kendi kuzenleriyle evlenmeniz icin oturup bir de israr mi ettiler? Boylesini gercekten ilk defa duydum ve su an ayni abileriniz olanlara karsi ne diyor cok merak ediyorum

Anne de degil abileriniz, kendi kuzenleriyle evlenmeniz icin oturup bir de israr mi ettiler? Boylesini gercekten ilk defa duydum ve su an ayni abileriniz olanlara karsi ne diyor cok merak ediyorum
Eski konularında ailesi, onlarla iletişime geçersen bizi unut diyorlarmış, çocuk da düşürmüş konu sahibi, kendi elleriyle ateşe atıp sanki kendi yapmış gibi davranmışlar.

Genel olarak cevap vereyim.
Annem hariç diğer aile üyelerim teyzen iyi olur içimizde olursun sürekli iletişim halinde oluruz. Vs diye onay verdiler bende görüştüm tamam dedim başta hiç istemedim.teyze çocukları olabiliriz ama hiç konusma iletişim olmayınca yabancı gibiydi ama ilk başlarda. İclerine girince aile ortamı vs işler değişti.

Ama bana zindanı yaşattılar.( Her zaman diyorum başlarına gelmeden beni ve ailemin düştüğü durumu anlayamazlar. kendi kizlarida var zaten birini resmi nikahladi sonra bosatti. Kızından 10 yas büyük birine verdi. Damadiylada arasında 5 yaş var. Damat ellerinde oynatıyor onları. Aman kızımi bosamasin iki çocukla bırakmasın diye.neyse o beni ilgilendirmiyor.

Şimdide oğluyla bana aynısını yaptı. Beni evladımla inim inim inletti kendiside inim inim inleyecegi günler gelsin).
Annem bazen sen kendin ettin diyor ben de sinirlenip ben sevdim de ille varacam demedim siz istediniz siz arayı gördünüz şimdi sadece ben yapmışım gibi davranmayın diyorum susuyor.kimse ben bı evleneyimde olmazsa boşanırim diye evlilik yoluna çıkmiyor sonuçta. Bende ne hayaller ile bu yola çıktım.
Ben en başından okul kpss öğretmenlik istediğimi olana kadar da bu mücadelemi sürdüreceğimi söyledim. Hatta giyim konusunda bile ben ferace tesettür vs açıkladım hepsini sonradan bana açıl şunu giy bunu giy demesin diye. Hepsine tamam dedi. Yanındayım dedi ayrı ev dedim tamam dedi.

Bana tamam diyor ailesinin etkisinde kalıp bana kök söktürüyordu.

Sizin bu konuşmalarınızi polis memeru bile dedi. Şikayete gittim. Siz bu kızın başını niye yaktınız. İki mal bakanla okumuş etmiş kız bir mi dağ ayisimi bunlar flan diye çok sinirlendi polis memuru hele onlar yüzünden bebeğimi kaybettigimide söyleyince. Dahada aileme kızdı.
Ailemde ilçeye yerleştiler insan içine karistilar. Degismislerdir bide bacısının kizi iyisini kötüsünü içine saklar dusuncesindeydi. ( Ama artık iyi kaynana olduğuna inanamıyorum. Öyle çok soğudum ki evlilik ilişkilerinden)

Sadede gelirsem boşanma açıldı davalar sürüyor ama bir ilerleme bile yok. Haftaya salı boşanma mahkemesi var katılacam artık sözlü olarak da istemediğimi söyleyecem. (Dua edin bitsin de önüme bakayım onun soyadını taşımak istemiyorum)

Ailemde artık beni sıkmıyor eskisi kadar. caliss kazan ve atan kendini kurtar diyorlar. Maddi olarak da kısıtlama yok. İlk boşanan senmisin sen o insanlarla yapamazsın seni niye ezdirelim.( Artık şunu net görüyorum sorun ben ve ailem değil o insanlardi. Benim eşim yokmuş ki kocam yokmuş ki. Olsaydı kb kv ne derse desin kapı dışında kalırdı.)

Ziynet davam açıldı ve bir diğer teyzem. kv olan teyzemle konuşmuşlar ki bana alttan alttan ziynetlerini al onlar senin hakkın flan dedi. Demekki açtığım davayı görmüşler.

İyi ve ya kötü yorum yapanlara da teşekkür ediyorum. Çünkü bazen biz işin icinden çıkamıyoruz . Buraya yazarak dışardan farklı bir fikir görüş edinip olaya dışardan bakmamızı sağlıyor.
Diğer konumu okumussunuz ve hayretler şoklar içinde kalmışsınız. Birde beni düşünün 5 ayın içinde eziyet çocuk düşürme al kızini git bir sürü şeye maruz kaldım. O zaman gelseydi giderdim ama şimdi asla asla asla diyorum evlilik bu değil beni umursamayan beni aşağı çeken kim varsa bir çizik atmayı öğrendim acı bir tecrübe ile...... Hayrlı geceler diliyorum 👊

Ne diyecek iyi olur sandık bilemedik bu insanlarin tek oğluydu seni el üstüne tutar sandık. 3 tanede kendi kızı var kız evlat nasıl bilir. Sana da değer kıymet verir sandık. Okumuş etmiş kız verdik kendi bir evi çekip çevirir hatta onların sana değil senin onlara faydan olurdu. Flan flan flan işte

Evli olan kardeşi ile konuşmuştum ilk başlarda araya girsinlerde biseyler düzelsin diye gerizekalı bana " benim aslan gibi kardeşim belki hayatında biri var sende Kendi yoluna bak sanada acidimda yazdim sensiz çok mutlu " bu şekilde konuştu bir başka konuşmasında "kardeşim dayanamadı herşeyi yıktı yaktı "
bir başkasında da davalar açılınca ceza vs "eee sen kardeşimi seviyorsun neden bu hale geldiniz ben onunlada konuştum çok üzülüyorum sizin için" " SEN kendi evini kendin yıktın dediler

Psikolojimi alt üst ettiler sorunlu benmişim gibi

Cok üzüldüm.
Genel olarak cevap vereyim.
Annem hariç diğer aile üyelerim teyzen iyi olur içimizde olursun sürekli iletişim halinde oluruz. Vs diye onay verdiler bende görüştüm tamam dedim başta hiç istemedim.teyze çocukları olabiliriz ama hiç konusma iletişim olmayınca yabancı gibiydi ama ilk başlarda. İclerine girince aile ortamı vs işler değişti.

Ama bana zindanı yaşattılar.( Her zaman diyorum başlarına gelmeden beni ve ailemin düştüğü durumu anlayamazlar. kendi kizlarida var zaten birini resmi nikahladi sonra bosatti. Kızından 10 yas büyük birine verdi. Damadiylada arasında 5 yaş var. Damat ellerinde oynatıyor onları. Aman kızımi bosamasin iki çocukla bırakmasın diye.neyse o beni ilgilendirmiyor.

Şimdide oğluyla bana aynısını yaptı. Beni evladımla inim inim inletti kendiside inim inim inleyecegi günler gelsin).
Annem bazen sen kendin ettin diyor ben de sinirlenip ben sevdim de ille varacam demedim siz istediniz siz arayı gördünüz şimdi sadece ben yapmışım gibi davranmayın diyorum susuyor.kimse ben bı evleneyimde olmazsa boşanırim diye evlilik yoluna çıkmiyor sonuçta. Bende ne hayaller ile bu yola çıktım.
Ben en başından okul kpss öğretmenlik istediğimi olana kadar da bu mücadelemi sürdüreceğimi söyledim. Hatta giyim konusunda bile ben ferace tesettür vs açıkladım hepsini sonradan bana açıl şunu giy bunu giy demesin diye. Hepsine tamam dedi. Yanındayım dedi ayrı ev dedim tamam dedi.

Bana tamam diyor ailesinin etkisinde kalıp bana kök söktürüyordu.

Sizin bu konuşmalarınızi polis memeru bile dedi. Şikayete gittim. Siz bu kızın başını niye yaktınız. İki mal bakanla okumuş etmiş kız bir mi dağ ayisimi bunlar flan diye çok sinirlendi polis memuru hele onlar yüzünden bebeğimi kaybettigimide söyleyince. Dahada aileme kızdı.
Ailemde ilçeye yerleştiler insan içine karistilar. Degismislerdir bide bacısının kizi iyisini kötüsünü içine saklar dusuncesindeydi. ( Ama artık iyi kaynana olduğuna inanamıyorum. Öyle çok soğudum ki evlilik ilişkilerinden)

Sadede gelirsem boşanma açıldı davalar sürüyor ama bir ilerleme bile yok. Haftaya salı boşanma mahkemesi var katılacam artık sözlü olarak da istemediğimi söyleyecem. (Dua edin bitsin de önüme bakayım onun soyadını taşımak istemiyorum)

Ailemde artık beni sıkmıyor eskisi kadar. caliss kazan ve atan kendini kurtar diyorlar. Maddi olarak da kısıtlama yok. İlk boşanan senmisin sen o insanlarla yapamazsın seni niye ezdirelim.( Artık şunu net görüyorum sorun ben ve ailem değil o insanlardi. Benim eşim yokmuş ki kocam yokmuş ki. Olsaydı kb kv ne derse desin kapı dışında kalırdı.)

Ziynet davam açıldı ve bir diğer teyzem. kv olan teyzemle konuşmuşlar ki bana alttan alttan ziynetlerini al onlar senin hakkın flan dedi. Demekki açtığım davayı görmüşler.

İyi ve ya kötü yorum yapanlara da teşekkür ediyorum. Çünkü bazen biz işin icinden çıkamıyoruz . Buraya yazarak dışardan farklı bir fikir görüş edinip olaya dışardan bakmamızı sağlıyor.
Diğer konumu okumussunuz ve hayretler şoklar içinde kalmışsınız. Birde beni düşünün 5 ayın içinde eziyet çocuk düşürme al kızini git bir sürü şeye maruz kaldım. O zaman gelseydi giderdim ama şimdi asla asla asla diyorum evlilik bu değil beni umursamayan beni aşağı çeken kim varsa bir çizik atmayı öğrendim acı bir tecrübe ile...... Hayrlı geceler diliyorum 👊
Çok üzüldüm durumunuza. Umarım en kısa zamanda hayatiniz sizin istediğiniz gibi şekillenir.

İnsan nerede olursa olsun önyargılar peşini bırakmıyor. Size yapılan bir kaç yorum ne kadar da çiğ...:KK42:

Back