• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sivilceli Ciltler Zeytinyağı sabunu

Sivilceli Ciltler ve Çözümleri
Selam arkadaslar
ben marketten aldim bir tane.
Markasi Kirlangic, %100 Saf Zeytinyagi Sabunu diyor ustunde. Rengi de ayni dlrbsk arkadasimizin resmindeki gibi.

ben de vakıfların yerinden almıştım edremitten.. eğri büğrü deil tabi fabrika çıkışlı ama doğal zeytinyağı sabunu die satıyolar aynı böle bej gibi bi renk.. ayrıca bal sabunu da vardı orda.. yüze faydası varsa kullanalım biz de..

Kızlar bende mecidefendinin zeytinyağı sabunu var şuan onda katkı maddesi var mı ki acaba bilginiz varsa söyler miniza.s.

dediğin sitelere çok önceden girdim ben ama bana pek doğal gelmediler...........çünkü buna benzer ürünler daha önce kullandım ....senin aldığın daha doğal.........

canım AYDIN da teyzem evde yapıyo zeytin yağı sabunu çuvalla var onda istersen gönderelim.
bizimkiler duş jeli kullanmazlar ille zeytin yağı sabunu olacak.

canım AYDIN da teyzem evde yapıyo zeytin yağı sabunu çuvalla var onda istersen gönderelim.
bizimkiler duş jeli kullanmazlar ille zeytin yağı sabunu olacak.

Ne guzel ya, internetten baktim sabunun nasil yapildigina. Icinde nereden temin edebilecegimi bilmedigim bir madde var. O yuzden yapamicam.
Birsey sorcam, teyzen ve ailesinin ciltleri nasil? Sivilce problemleri filan var mi? Yaptiklari sabun ciltlerine fayda sagliyor mu diye soruyorum.

suri çook iyi olur gönderebilirsen valla ben parası neyse gönderirim...hoşuma gderse sürekli alırım........ayrıca aydında nerde oturuyorsunuz.........benim arkadaşım aydında çine ilçesinde bi okul kazandı.....nasıl oralar güzel mi????????

ya teyzem,annem gençliklerinden bu yana kullanıyolar ve sivilce problemleri hiç olmamış,şimdi de kırışıklıkları çok az.içine kostik denen şeyi koyup kazanla yapıyor teyzem evde yapılmaz herhalde bu sabun.köyden gelen satıcılarda vardır bulabilirsin.

Evet evet. Kostik! Nedir bu sey yaw, nerden bulunur. Yani gayet basit bir yapilisi var sabunun, bir de kostigi bulsak :D :Saruboceq::1rolleyes:

arkadaşlar ben size kostiğin ne olduğunu söyleyim. hani lavabo aç varya annelerimizin tıkanmış lavobolar için kullandığı işte ondan canlarım..sabun yapımında da bu madde kulanılıomuşş internette doğal sabunlarla ilgili bi forumda okumuştumbenneyaptımki

Kostik diye adı geçen madde h2so4 sülfirik asittir
.Benim ailem çok çok uzun zamandır zeytincilik yapıyor.Piyasada köylü kadınından bile alırken dikkat edin bazen kızartma yağlarını ya da acı yağ dediğimiz yüksek asitli yağları kullanırlar

Peki nasıl anlarım?
Beyaz renkli olmasına bastırdığınız zaman sabunun çökmemesine dikkat edin

Zeytin sabunu saç bakımında vücut bakımında gerçekten sahanedir.Bir ara avonun şampuanları yüzünden saçlarım parça parça dökülüyordu.Hemen zeytin sabununa geçiş yaptım

Denemeyenlere tavsiye ederim arkadaşlar

Evet evet. Kostik! Nedir bu sey yaw, nerden bulunur. Yani gayet basit bir yapilisi var sabunun, bir de kostigi bulsak :D :Saruboceq::1rolleyes:

spam yapmak istemem ama sabun yapmak çok zordur benim anneannem her yıl yapıyor ama eğer asit yağ ayarı tam yapılamaz su zamanında ve yeterince konmazsa sonuç rezalet olur.Bence denemeyin masraflarınıza yazık olmasın.Bilen birine yaptırın çünkü bu iş ustalık ister.

Yok, zaten yapmaya cesaret edemem :)
Basit yapilisi var derken malzemelerinin azligini kastetmistim. Miktarini, kivamini ayarlayabilecegimi sanmiyorum. Keske etrafimda dogal sabun yapabilen biri olsa ya. Yurtdisinda yasiyorum, dogal sabun nerde bulunur bilmiyorum. :1no2: Siz en azindan Turkiye'de oldugunuz icin bu konuda sanslisiniz. a.s

Sabun yapmayı ben de çok isterdim...
Doğal sabun olduğundan emin olmak istiyorsanız,
Yeşil Malatya mağazalarında her çeşit, her cilt tipine uygun sabunu kestirebilirsiniz istediğiniz gramda....

ayrıca zeytinyağı sabunu, yağlı ciltlere uygun değildir. kuru veya normal ciltler için çok iyidir ama yağlandırır yağlı ciltleri.

defne sabununu saçtamı kullanıyon yoksa cildin için mi....biraz faydalarından bahsedersen sevinirimmm.............

Back
X