selam kızlar, akşam üzeri ancak gelebildim ofise. sabah zk ya gidip, hemen dosyamı aldım nilden. gerekli evrakların fotokopilerini alıp, heyete teslim ettim. yarın 14.00 de konseye gireceğini söylediler ve aciliyeti olduğunu bayramda başka bir merkezde tedavime başlayacağımı söyledim o zaman öncelik tanıyalım salı günü kuruldan çıkaralım dediler sanırım üzerine not düştü. salı günü arıycam kuruldan çıktıysa hemen gidip alabilicem.
eurofertilde randevum 10.30 daydı ama ben 12 ye doğru ancak gidebildim. asistanı sadık beyin çıkmak üzere olduğunu söylemişti adam çıkmadan yetiştim hızlıca inceledi tahlillerimi ve hızlıca yapılacakları anlattı iyiki de acelesi vardı hep bildiğim şeyleri anlattı sıkıntıdan patlayacaktım yoksa. ikide bir lafını kesesim geldi. hatta konuşmanın sonlarına doğru aşağıdan arayıp durdular tamam bi görüşmem var bitsin hemen çıkıyorum dediği anda bana dönüp başka sorunuz var mı diye soruyor bende yapıştırıyorum soruyu çıkamadı benim yüzümden bi türlü çok komikti ama napayım bende sonuçta ciddi bi karar vericez kafamızda soru işareti olmaması lazım değil mi? neyse kızlar sadık bey kısa protokol iğne tedavisi yapacaklarını 112,5 doz ile başlayacaklarını söyledi. ohss ihtimalinin üzerinde durdu ve ohss yi engellemek için çatlatma iğnesi yerine decapeptyl iğne kullanacaklarını söyledi. bu iğne hcg hormonu içermediği için ohss ihtimalini bertaraf ediyormuş. sadık bey çok iyi çok ilgili ama acelesi olduğundan mı ne içime sinmeyen bi tarafı vardı. bugün yarın adet olmam gerektiğini söyledim madem raporunuz salı günü çıkacak o zaman sizi muhasebeye yönlendireyim bi konuşun rapor çıkmadan başlama konusunu dedi ve muhasebe ile görüştüm. yumurta toplamaya kadar raporumu getirmem halinde hiçbir sorun olmayacağını söylediler. ilaçları eczaneden borçlanarak almam halinde bu ay başlayabiliyormuşum.
neyse ben hızımı alamadım yolda istanbul tüp bebeği aradım. emre beyin müsait olup olmadığını sordum ve taksimde olduğumu müsaitse hemen gelebileceğimi söyledim. 13.00 a randevulaştık. emre bey bizi kapıda karşıladı. nasıl ilgili nasıl güleryüzlü bi adam anlatamam. içeri girer girmez 50 kere nasılsınız iyi misiniz diye sordu. tahlillerimi incelemeden bütün tedavi hikayemi en ince detayına kadar irdeledi. vajinismus hikayemden başladı. gebeliğimle bitirdi. aklımda ne kadar soru işareti varsa hepsini yanıtladı. ohss ihtimalinin üzerinde çok durdu. pco da ohss ihtimali yüksek olduğundan çatlatma iğnesi yerine decapeptyl iğne kullanacaklarını bu iğne hcg hormonu yerine lh hormonu içerdiği için ohss ihtimalinin ortadan kalktığını, fakat decapeptyl iğne ile daha az sayıda yumurtanın çatlaması sağanacağından yumurta sayısının daha az olacağını bununda gebelik ihtimalini bi nebze düşürdüğünü fakat benim için ohss riskini otadan kaldırmanın tedavinin pozitif sonuçlanmasından daha önemli olduğunu söyledi. tedaviyi iptal etmeden sonuçlandırmanın merkezlerin insiyatifinde olduğunu bunun için mümkün mertebe ellerinden geleni yapacaklarını söyledi. pco da kesinlikle kısa protokol uygulandığını, 112,5 dozla başlayabileceğimizi söyledi. tedaviye başlamadan glukofen tedavisine başlayacağını söyledi. insülin direncim olmadığını söyledim aç karna yapılan tahlillerde insülin direncinin anlaşılmayacağını söyledi ve şeker yüklemesi yaptırarak insülin direncine baktırmamı önerdi. her ay 40 a yakın yumurtanın ultrason ekranında görünmesinin insülin direncinden kaynaklandığını söyledi hatta gebelikte hızlı bi şekilde kilo almamın sebebinin de gebelikte insülin direncinin yükselmesiyle açıklanabileceğini söyledi. (6 haftalık hamileliğimde 10 kilo almıştım ve hiçbir doktor neden kaynaklandığını çözememişti) konuştuğum iki doktorda tedavi sürecinde 22 kilo almama çok şaşırdı ve 10 kilo kadarını verdiğim içinde ciddi bir tebrik aldım:) emre bey ıncık cıncık herşeyi sordu pco yu anlattı uzun uzun. videolar izletti. gebeliğimde kızamıkçık geçirdiğim için gebeliğimin sonlanmış olma ihtimalinin yüksek olduğunu söyledi ama nasıl ayakta atlattığıma anlam veremedi:) düşükle sonuçlansa da bir kez kendiliğinden hamile kalmış olmamın onlar için çok önemli olduğunu söyledi. bu arada bilmediğim pek çok şey anlattı. örneğin kullandığımız iğnelerin vücuda doğrudan fsh verdiğini, klomenin ise beyinden komut verilmesini sağlayarak yumurtlamayı gerçekleştirdiğini, bu sebeple klomen kullanılan aylardan sonra 1-2 ay yumurtlamanın kendiliğinden olabileceğini söyledi. hiç sıkılmadan ne biliyorsa anlattı her sorumu yanıtladı. tam 1 saat kalmışım odasında. annem kardeşimin vize işlemleri için konsolosluğa gidecekti geç kaldı yetişemedi benim yüzümden

bu arada emre bey ailede meme kanseri olup olmadığını sordu annanemi iki yıl önce meme kanseri nedeniyle kaybettiğimizi söyleyince annemin kontrollerini yaptırıp yaptırmadığını sordu annemin doktor fobisinden dolayı kontrollerini yaptırmadığını söyledim ve isterseniz annenizle gelip konuşayım dedi:) gerek yok annemle geldim dedim. beni geçirirken gelip annemi ikna etmeye çalıştı hatta çıkarken kapıda anneme hala mamografi diyordu:)) siz gelmesseniz eve ekip gönderirim diyordu:)) neyse kızlar tahlillerimin fotokopisini aldı. bana cep numarasını verdi ve bu adetimle tedaviye başlayabilmem için bizzat giderek muhasebeyle konuştu. eurofertille aynı şeyi söylemişler. raporum çıkmadan adet olursam başlayabiliyorum. hatta raporum çıkmadan başlarsam bana ödünç ilaç verebileceklerini söyledi. kızlar çok uzun anlattım kusuruma bakmayın. aklımda kalanlar bunlar bu arada emre bey konusunda aklıma takılan bişey oldu. bana pco da ilk denemenin uygun dozu bulabilmek için yapılan bir deneme olarak kabul edildiğini, çoğu zaman ancak ikinci tedavide uygun doz bulunarak tedavinin yapılabildiğini söyledi. aklıma takılan tek şey bu oldu. malum iğnelerden korkar oldum artık.
benden haberler böyle kızlar. bu arada zk da tayfun bey i bulup konuşamadım. bu ay doğumhanede görevliymiş. ofise geldiğimde doğumhaneyi aradım telefonla bugün mesaisi olmadığını söylediler. bakalım belki yarın tekrar arayacağım. tayfun beyle konuşup görüşünü almadan karar vermek istemiyorum. ama istanbul
tüp bebek bende ağır bastı biraz galiba. yine de korkuyorum. siz ne dersiniz kızlar. tek başıma karar vermek zor olacak benim için. görüş ve önerilerinizi bekliyorum:)