Aşılama Zeynep Kamil'de Aşılama Yaptıran Var mı ?

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz
Kızlar iğnenin 3. Gununde kasık ağrısı şişkinlik başladı belime kalçama vuruyor çok korkuyorum birden büyüyüp içleri sağlıksız olucak diye ama hemşire bu şikayetler olabilir hatta bi olmasını istiyoruz bu yumurtaların büyüdüğünü gösteriyor dedi ama çok endişeliyim bu doz çok gelmesin bana bir de rahmim sol dan ibaret olduğu için tüm şikayetlerim sol da oluyor sol kasığım şişiyor ağrısı kalçama be belimin sol tarafına vuruyor sağ da hiçbişey yok ne ilginç dimi. İnşallah soldaki o 8-9 golikülüm sağlıklı büyürler.

Nevin cim bu arada yazdıklarını okurken çok sinirlendim canım arman bey de neden öyle yapmışki ayrıca dediğin gibi 6 ay olmadan nasıl oluyor da giyormuş artık neden niçin demeden biran önce raporunu çılartıp kurtulmaya bakıcaksın o hastaneden en azından p.tesi geliyomuş arman ya 1 hafta daha olmasaydı? Pazartesi git teslim et salı girsin konseye...

Sadık bey ilk görüşmede bana da standardı anlattı şemadan süreci gösterdi anomali ile ilgili ilk etapta bir sorun olmayacağını hatta gebeliği taşıyabilecek boyutlarda olduğunu söyledi hsg ye bakarak bana da itici gelen tArafı şu olmuştu ben gebelikten sonra 3 aşılama geçirdim hiçbirisi tutmadı acaba tüpümde sıvı mı var ya tüp de tutmazsa demiştim o da içinin rahat etmesi için adetten sonra gel bi sulu ultrason yapalım ama ben e gerek yok dedi sonrada eğer ilk deneme tutmazsa histeroskopi yapıp bakarız demişti. Bende senin emre bey se olduğu gibi eşime daha şimdiden ilki tutmaz histeroskopi yaparız demeye getiriyor sevmedim bu adamı demiştim ama eşim de yapılması gerekeni anlattı eğer tutmazsa araştırılır dedi işte dedi çok şüpheciyim diye kızdı bana sonra düşününce aynen senin gibi onun söyledikleri mantıklı oturallı gerçekçi geldi bana

Evet adı yaşar benimde o aldı fotokopileri muayneme de o girdi folbiol daha kolay hemde 1,5 tl ucuz canım.

Valla bence sana hem yakınlık hem fiyat olarak mesicine uygun birkere 42 ödüyosun bence sonraki takipler zaten 2800 ün içine giriyodur. Ama karar senin hangisi içine siniyorsa medicine da başarılı ben çok duydum orda tutanı yeni ama başarılı bence ayrıca rabbim nasip ettikten sonra merkez besile bence seç birini kafan rahatlasın

öyle gibi cnm sanki kafam baya karışıkk hem ilkinde olmazsa medicine de ikinci denemem de ucuza gelir diyorum yeditepede bu imkanım olmaz pek...kafam allak bullak oldu..

Kızlar iğnenin 3. Gununde kasık ağrısı şişkinlik başladı belime kalçama vuruyor çok korkuyorum birden büyüyüp içleri sağlıksız olucak diye ama hemşire bu şikayetler olabilir hatta bi olmasını istiyoruz bu yumurtaların büyüdüğünü gösteriyor dedi ama çok endişeliyim bu doz çok gelmesin bana bir de rahmim sol dan ibaret olduğu için tüm şikayetlerim sol da oluyor sol kasığım şişiyor ağrısı kalçama be belimin sol tarafına vuruyor sağ da hiçbişey yok ne ilginç dimi. İnşallah soldaki o 8-9 golikülüm sağlıklı büyürler.

Nevin cim bu arada yazdıklarını okurken çok sinirlendim canım arman bey de neden öyle yapmışki ayrıca dediğin gibi 6 ay olmadan nasıl oluyor da giyormuş artık neden niçin demeden biran önce raporunu çılartıp kurtulmaya bakıcaksın o hastaneden en azından p.tesi geliyomuş arman ya 1 hafta daha olmasaydı? Pazartesi git teslim et salı girsin konseye...

canım ağrıların gayet normal. ilk kez böyle yüksek doz kullanıyorsun ve fazla yumurtan var. inşallah mevcut yumurtaların ve biraz fazlası gelişir sağlıklı güzel yumurtaların olur.

kızlar bahar yaklaşık 1,5 yıldır zk ya gidiyor bende kasımda 1 yılımı dolduracaktım moralinizi bozmayın. ama şmmonun talihsizliği 8 aydır gidiyor olması ve şuana kadar aşılama dahi yaptıramamış olması. yanılmıyorum dimi nevin. yani aşılama hiç olmadın bu zmana kadar doğrumu hatırlıyorum? kızlar netten habire birbirmizi tarif ediyoruz ama daha kimse birbirni görmedi bir tek baharla elif karşılaştı. gelin hep birlikte toplaşalım derim :) herkes buluşma için birazcık fedakarlık yapcak o kadar. :34:

evet benim 1,5 yıl oldu zk da başlayalı. iki aşılama sonra tüp bebek diye başladığım hastanede altı aşılama denemesi bir gebelik ve kürtaj yaşadım. ama bu süreç içerisinde hiç tedavi görmemiş olmak daha üzücü olurdu sanırım. herkes birbirini tarif ediyo söylediğin gibi ama ben elif hakkında hiçbir şey bilmediğim halde onu tanımıştım:) şu ilk tedavi sürecini atlatalım da bi ara toplanalım duygucum. gerçi bakarsın siz elifle eurofertil yollarında karşılaşırsınız.

Son düzenleme:
kızlar bahar yaklaşık 1,5 yıldır zk ya gidiyor bende kasımda 1 yılımı dolduracaktım moralinizi bozmayın. ama şmmonun talihsizliği 8 aydır gidiyor olması ve şuana kadar aşılama dahi yaptıramamış olması. yanılmıyorum dimi nevin. yani aşılama hiç olmadın bu zmana kadar doğrumu hatırlıyorum? kızlar netten habire birbirmizi tarif ediyoruz ama daha kimse birbirni görmedi bir tek baharla elif karşılaştı. gelin hep birlikte toplaşalım derim :) herkes buluşma için birazcık fedakarlık yapcak o kadar. :34:

Hadi inşallah karşılaşırız... iş dışı bende de ya kot, ya tayt, ya eşofman, spor ayakkabı olur. bende 39 olduğum için sende hemen farkedersin :)
8 ay çok uzun zaman... ama eşimin dediği gibi bir yola girdik, yapılması gereken ne varsa yapacaz artık :) sabret... inşallah bu sefer biter.. bi daha oralara ayak basmazsın :)

arkadaşlar siz bana bakmayın. 8 ayda hiç bir şey yaptıramamış olmam biraz ekstrem bir durum ve benim talihsizliğimden kaynaklanıyor. yoksa benimle başlayanlar şu an 2. tüpe başlamak üzere. ben infertilite, tüp bebek, tekrar infertilite ve tüp bebek arasında 4 defa gidip geldim. bazı testlerim 2şer 3er defa yapıldı. öncelikle arman eşime seni ameliyat edeyim diye tutturdu. 3. gidişimizde yoğun ısrar sonucu tüp raporu verdi. infertilite ısrarla o rapora bakmayıp 2 ay aşılama yapacakmışım gibi getirip götürttü. sonra raporu okumak akıllarına gelince, tüpe sevk etti. sağlık raporu imzaları için dahiliye1 birer ay arayla 3 kere gittiğim halde imza atmadı. yok yere nefes testi yapacağım dedi, kan testlerimin hepsi normal olduğu halde 2. defa yaptırttı, kilo ver dedi, yürü dedi, cildin kuru su iç dedi, her gittiğimde bir şey buldu. sonra eşimin sperm sayısı arttı bari aşılama yapalım dedik. ama bayram ayıydı yapmadılar 1 ay da öyle bekledik. sonra tam aşılamaya başlayacakken sayı yeniden düştü yine tüpe döndük ama ultrason ve hormonu tekrar et dediler yine 1 ay bekledik. arada eşimin prolaktin yükselmesi sorunuyla uğraştık. yani her şey bizi buldu ve sanmıyorum ki kimse elle tutulur bir sebep olmadığı sürece bizim kadar uzun vakitte rapor çıkarsın. o yüzden aman benimki de böyle uzun mu sürecek diye kimsenin morali falan da bozulmasın.
ben her tür buluşmaya hazırım. zaten buradan tanışıp özelde görüştüğüm bir çok arkadaşım var. siz çalışan hanımlar vaktini yerini söyleyin ben gelirim:)))

evet benim 1,5 yıl oldu zk da başlayalı. iki aşılama sonra tüp bebek diye başladığım hastanede altı aşılama denemesi bir gebelik ve kürtaj yaşadım. ama bu süreç içerisinde hiç tedavi görmemiş olmak daha üzücü olurdu sanırım. herkes birbirini tarif ediyo söylediğin gibi ama ben elif hakkında hiçbir şey bilmediğim halde onu tanımıştım:) şu ilk tedavi sürecini atlatalım da bi ara toplanalım duygucum. gerçi bakarsın siz elifle eurofertil yollarında karşılaşırsınız.

evet canım uzun sürmesi tedavi olamamakta kötü. ama bundada vardır bir hayır demekten başka çare yok. aranızda en hızlınız benim galiba 2011 kasımda ilk olarak jinekoloğa gitmekle adım atmışım zk. ya 2012 ekimde 2. tüp raporumu alıp ilişiğimi kesmişim bu sürede 2 aşılama 1 tüp yapmışım. ha hızlı olmuşumda nolmuş sıfıra sıfır elde yine sıfır yanı durumdayız nihayetinde:(

öyle gibi cnm sanki kafam baya karışıkk hem ilkinde olmazsa medicine de ikinci denemem de ucuza gelir diyorum yeditepede bu imkanım olmaz pek...kafam allak bullak oldu..

canım bence artık bu kadar ince hesap yapma bana kalırsa medikana yerine yeditepeyi yada ismi duyulmuş bir yeri seç ve kendim ödiycem diye tutturma eşinde destek vermeli lab. iyi olan bir yeri seç. medikananın çok çok iyi şartları olduğunu açıkçası sanmıyorum. 2800+ilaçlar diyorsun ama tutmama ihtimalide var ozman verdiğin para boşa gidecek. haa diğer yerlerdede tutmayabilir ama en azından x bir bölge hastanesi değiller 1 adım daha öndeler bana göre. zaten medikana ile arasında aman aman ciddi farklar olmayan merkezlerde var. bence euroferttille pazarlık yap bakalım ne kadar indirecek. umut çok indirim yapmaz. yeditepe belki bi ihtimal yapabilir. bence iyi düşün öyle başla bu işe.

Kızlar iğnenin 3. Gununde kasık ağrısı şişkinlik başladı belime kalçama vuruyor çok korkuyorum birden büyüyüp içleri sağlıksız olucak diye ama hemşire bu şikayetler olabilir hatta bi olmasını istiyoruz bu yumurtaların büyüdüğünü gösteriyor dedi ama çok endişeliyim bu doz çok gelmesin bana bir de rahmim sol dan ibaret olduğu için tüm şikayetlerim sol da oluyor sol kasığım şişiyor ağrısı kalçama be belimin sol tarafına vuruyor sağ da hiçbişey yok ne ilginç dimi. İnşallah soldaki o 8-9 golikülüm sağlıklı büyürler. .

canım ağrılarının olması normal göğüslerinde şişip hassaslaşabilir. artı bi kaç güne kadar sular seller gibi şeffaf akıntın olacak. ve kayısı yemeye başla kabız olma ihtimalinde var. ve en kötüsü çıkmayan gaz oluşması inş. sende olmaz ama zk. da kimle karşılaştıysam herkeste olmuştu. ağrıyı sancıyı bırak gaz insanı çok kötü yapıyor. hani çıksa sorun değil içerde dolanıp dolanıp duruyor karnı 6 gibi yapıyor (hadi senin 3 aylık olsun az doz kullanıyon bana göre:)) ama bunlar olabilcek şeyler endişe etme.

kızlar birde adet dönemimde feci gaz oluyor bende. dünde bugünde öldüm ya çıkmıyor karnım şiş sancı yapıyor. her adette böyleyim çok öncelerde yoktu son zamanalrda hep böyle. sebebi ne olabilir sizce adet döneminde oluşan gazın. ilk tüp denemesindeki gibiyim şuan feci sıkıştırıyor bir sancı atıyor yerimden oynuyorum valla :(( birde gene korku sarmaya başladı kabız olucam gaz birikcek ve çıkmıycak diye ödüm kopuyor tedavidesin diye müdahalede edilmiyor. ilk tüpte transferden bir gece önce resmen acillik oluyordum gidip geldim öteki tarafa gene aynısı olursa diye ödüm kopuyor:43:

günaydın kızlar, şimdi doğumhaneyi arayıp, tayfun beyle görüştüm. zk da devam edersem dozu ayarlamak dışında başka bir şey yapmayacaklarını söyledi. decapeptyl iğneyi sordum. gebelik oranlarını düşürdüğü için biz önermiyoruz. zaten bize gelen hastalarda hiperstimülasyonla karşılaşmıyoruz. sizin de yaşayacağınızı sanmıyorum. tüp bebekte daha kontrollü gidiliyor. içiniz nerde rahat ediyorsa orda yaptırın ama bunları düşünüp canınızı sıkmayın olması düşük bir ihtimal dedi. muhtemelen kısa protokol uygulayacaklarını, düşük doz ile başlayacaklarını vs söyledi. bu decapeptyl iyi mi kötü mü anlamadım. gebelik oranlarını düşürüyor derken daha az yumurtanın çatlayıp toplanmasına neden olduğunu kastediyorsa bu benim için kötü değil iyi bir şey. kafam karıştı iyice. bir de tayfun bey nerede yaptıracaksanız ordaki arkadaşlar kullanacağınız ilaçları yazacak aslında yasal değil gibi bişeyler söyledi. zk dan rapor alıp dışarıda yaptırmak yasal değil demek istedi sanırım ama o an hiç umrumda değildi açıkçası. yasal masal kendimiz için iyi olanı bulmaya çalışıyorz sonuçta. iyice aklım karıştı benim. ohss için boşuna mı endişeleniyorum anlamadım.

canım ağrılarının olması normal göğüslerinde şişip hassaslaşabilir. artı bi kaç güne kadar sular seller gibi şeffaf akıntın olacak. ve kayısı yemeye başla kabız olma ihtimalinde var. ve en kötüsü çıkmayan gaz oluşması inş. sende olmaz ama zk. da kimle karşılaştıysam herkeste olmuştu. ağrıyı sancıyı bırak gaz insanı çok kötü yapıyor. hani çıksa sorun değil içerde dolanıp dolanıp duruyor karnı 6 gibi yapıyor (hadi senin 3 aylık olsun az doz kullanıyon bana göre:)) ama bunlar olabilcek şeyler endişe etme.

kızlar birde adet dönemimde feci gaz oluyor bende. dünde bugünde öldüm ya çıkmıyor karnım şiş sancı yapıyor. her adette böyleyim çok öncelerde yoktu son zamanalrda hep böyle. sebebi ne olabilir sizce adet döneminde oluşan gazın. ilk tüp denemesindeki gibiyim şuan feci sıkıştırıyor bir sancı atıyor yerimden oynuyorum valla :(( birde gene korku sarmaya başladı kabız olucam gaz birikcek ve çıkmıycak diye ödüm kopuyor tedavidesin diye müdahalede edilmiyor. ilk tüpte transferden bir gece önce resmen acillik oluyordum gidip geldim öteki tarafa gene aynısı olursa diye ödüm kopuyor:43:

canım kabızlık ihtimali herkeste var tabii sen normaldede yaşadığın ve bildiğin için tekrar yaşamaktan korkuyorsun ama alınabilecek önlemler belli. kuru kayısıyı eksik etme ılık suyla birlikte her sabah tüket hatta şimdiden başlasan bi zararı olmaz sanıyorum.

arkadaşlar siz bana bakmayın. 8 ayda hiç bir şey yaptıramamış olmam biraz ekstrem bir durum ve benim talihsizliğimden kaynaklanıyor. yoksa benimle başlayanlar şu an 2. tüpe başlamak üzere. ben infertilite, tüp bebek, tekrar infertilite ve tüp bebek arasında 4 defa gidip geldim. bazı testlerim 2şer 3er defa yapıldı. öncelikle arman eşime seni ameliyat edeyim diye tutturdu. 3. gidişimizde yoğun ısrar sonucu tüp raporu verdi. infertilite ısrarla o rapora bakmayıp 2 ay aşılama yapacakmışım gibi getirip götürttü. sonra raporu okumak akıllarına gelince, tüpe sevk etti. sağlık raporu imzaları için dahiliye1 birer ay arayla 3 kere gittiğim halde imza atmadı. yok yere nefes testi yapacağım dedi, kan testlerimin hepsi normal olduğu halde 2. defa yaptırttı, kilo ver dedi, yürü dedi, cildin kuru su iç dedi, her gittiğimde bir şey buldu. sonra eşimin sperm sayısı arttı bari aşılama yapalım dedik. ama bayram ayıydı yapmadılar 1 ay da öyle bekledik. sonra tam aşılamaya başlayacakken sayı yeniden düştü yine tüpe döndük ama ultrason ve hormonu tekrar et dediler yine 1 ay bekledik. arada eşimin prolaktin yükselmesi sorunuyla uğraştık. yani her şey bizi buldu ve sanmıyorum ki kimse elle tutulur bir sebep olmadığı sürece bizim kadar uzun vakitte rapor çıkarsın. o yüzden aman benimki de böyle uzun mu sürecek diye kimsenin morali falan da bozulmasın.
ben her tür buluşmaya hazırım. zaten buradan tanışıp özelde görüştüğüm bir çok arkadaşım var. siz çalışan hanımlar vaktini yerini söyleyin ben gelirim:)))

evet ya sen çok talihsizik yaşamışsın. inş ilkinde tutarda bir çırpıda kurtulursun. biz denedikte noldu tediğimiz onca ilaçla kaldım. dün gece uyurken aklıma geldi uykudan kalktım birde ya bu ilaçlar beni kanser yaparsa? bebe doğurcam ama anası olmıycak ne anladım o işten :(((

yarın fertile gidicem ben sabah 8,30 da. öğlen 2 gibide kadıköyde bir falcıya gidicez bir komşuyla artık işimiz fallara kaldı o kahve falı baktırcak sanırım ben baktırmam etkisinde kalıyorum yada hiç adam gibi bişey söylemiyolar. en son 2005-2006 yılında taksimde baktırmıştım oda kahve fiyatıyla fal aynıydı madem içti o halde bakın demiştimde öyle baktırmıştım. belki yarınki ruh halime göre bende baktırırım bilemiyorum daha tam karar vermedim. daha öncesinde görüşebilirz valla hatta elifte gelmişken üsküdara kadar kadıköye inerdik ama kocası olacak yanında geri eve döner diye tahmin ediyorum..

canım kabızlık ihtimali herkeste var tabii sen normaldede yaşadığın ve bildiğin için tekrar yaşamaktan korkuyorsun ama alınabilecek önlemler belli. kuru kayısıyı eksik etme ılık suyla birlikte her sabah tüket hatta şimdiden başlasan bi zararı olmaz sanıyorum.

dün saat 4 de işten çıktım 4,30 da evdeydim postaneye falan gittim ama aktara gitmeye üşendim(evin karşısında:) ama bugün alıcam ve şimdiden başlıycam yemege. içerde kördüğüm olan ne varsa çözülsün:))

tayfun bey yasal değil derken neyi kast etti acaba. bence rapor alıp başka yerdew yaptırmak yasal birşey yasal olmasa zaten dışarda yaptırmaya izin vermezlerdi. ha desekki zk.daki bibim doktorumuz hastasını tanıyor biliyor ona göre ilaç yazar doz ayarlar. gittimiz merk. daha tanımıyor kafadan doz ayarlayacak öyle birşeyde yok. zk. dakile birebir çokmu iyi tanıyor sanki bizi.. zaten gittimiz hastanelerdeki dr. da raporda yazan dozu uyguluyor bizlere... yasal olmayan hiçbirşey göremedim burada !!!

kafamda baya karıştı medicinedeki figen hanıma fiyat konusunda indirim istemeye çalışırken lafı ağızma tıktı kendi imkanlarımla yaptıryorum eşim pek karışmıyor dedim o anda valla gördünüz aylin hanımcım devlette neler yaşadınız o zaman paraya kıyacasınız gibi laf etti paramın hazır olmadığını düşündü sanırım o an..ikinci kere geliorum ya oraya..halbuki hazır yani..ben sadece indirim olurmu diyecektimm bir de fazla ekstradan bir şey çıkrmı ..neyse öyle biraz içim buruk çıktım gibi..yoo dedim param hazır dedim sonra..medicine yeditepeden 1000 tl ucuz başka bir şeyde istemeyeceğine söz verdi yani tahlil..ama bu ultrsona ücret alınması saçma bence oda o paranın içinde dahil olması şart[/QUOTE]

bende sinirlendim şimdi, hakkı yokki öyle konuşmaya, devlettte neler çekmişiz !!! devlet ekstradan onca para almıyor bizden.. indirim uygulamasa bile bunu güzel bir şekilde ifade etmesi lazım..

yaşadıklarını Okurken bile insan kendini kötü hissediyor.. allah sabrını vermiş sana... inşallah bundan sonrası su gibi akar... hiç bir yere takılmazsın. Benimde kan sonuçlarım çıkmıştıya, kolestrol üst sınır 200 benimki 201, ld 129 olması gerekirken 136, yani sınırlarda yüksek ama yanlarında kocaman yukarı oklar var... birde sedimantasyon 1.saat en yüksek 15 olması gerekirken 53, 2. saatte 83... işyeri hekimine indim, baktı, bir enfeksiyon geçiriyorsun dedi. neyse antibiyotik yazdı. bu arada fsh da 5.2 çıkmış.
orta bir yer olursa buluşmaya bende katılmaya çalışırım.

bu konularda hiç bilgim yok ama dediğin gibi bağırsaklar için kayısı işe yarıyor diye biliyorum. birde acı biber :)) kolay tuvalete çıkartır. biraz karın ağrısı yapar ama sonrasında cok rahatlatır.

evet ya sen çok talihsizik yaşamışsın. inş ilkinde tutarda bir çırpıda kurtulursun. biz denedikte noldu tediğimiz onca ilaçla kaldım. dün gece uyurken aklıma geldi uykudan kalktım birde ya bu ilaçlar beni kanser yaparsa? bebe doğurcam ama anası olmıycak ne anladım o işten :(((

yarın fertile gidicem ben sabah 8,30 da. öğlen 2 gibide kadıköyde bir falcıya gidicez bir komşuyla artık işimiz fallara kaldı o kahve falı baktırcak sanırım ben baktırmam etkisinde kalıyorum yada hiç adam gibi bişey söylemiyolar. en son 2005-2006 yılında taksimde baktırmıştım oda kahve fiyatıyla fal aynıydı madem içti o halde bakın demiştimde öyle baktırmıştım. belki yarınki ruh halime göre bende baktırırım bilemiyorum daha tam karar vermedim. daha öncesinde görüşebilirz valla hatta elifte gelmişken üsküdara kadar kadıköye inerdik ama kocası olacak yanında geri eve döner diye tahmin ediyorum..

kanser manser aklına getirme yaaa. yeterince sıkıntımız var birde öyle şeyler düşünme.... öyle olsa bu tüp işini yasaklarlardı...
Fallara bende inanmam, ama eğlence olsun diye bazan oluyor :)

gaz için rezene çayı ya da anason çayı denesen? öyle bitkisel çözümler de mi uygulayamıyorsun? benim zaten midem sorunlu, eskiden peptik gastritim vardı. epey iyileşti ama halen daha çiğ bir şey yiyince midemde öylesine gaz oluyor ki kalp krizi geçiriyorum gibi göğsüme vurup ağrıyor. metsil, gaviscon gibi ilaçlar falan içiyorum sürüyle de geçiyor. ben yandım demek ki...
günaydın kızlar, şimdi doğumhaneyi arayıp, tayfun beyle görüştüm. zk da devam edersem dozu ayarlamak dışında başka bir şey yapmayacaklarını söyledi. decapeptyl iğneyi sordum. gebelik oranlarını düşürdüğü için biz önermiyoruz. zaten bize gelen hastalarda hiperstimülasyonla karşılaşmıyoruz. sizin de yaşayacağınızı sanmıyorum. tüp bebekte daha kontrollü gidiliyor. içiniz nerde rahat ediyorsa orda yaptırın ama bunları düşünüp canınızı sıkmayın olması düşük bir ihtimal dedi. muhtemelen kısa protokol uygulayacaklarını, düşük doz ile başlayacaklarını vs söyledi. bu decapeptyl iyi mi kötü mü anlamadım. gebelik oranlarını düşürüyor derken daha az yumurtanın çatlayıp toplanmasına neden olduğunu kastediyorsa bu benim için kötü değil iyi bir şey. kafam karıştı iyice. bir de tayfun bey nerede yaptıracaksanız ordaki arkadaşlar kullanacağınız ilaçları yazacak aslında yasal değil gibi bişeyler söyledi. zk dan rapor alıp dışarıda yaptırmak yasal değil demek istedi sanırım ama o an hiç umrumda değildi açıkçası. yasal masal kendimiz için iyi olanı bulmaya çalışıyorz sonuçta. iyice aklım karıştı benim. ohss için boşuna mı endişeleniyorum anlamadım.
e yasal değilse millet özelde nasıl yaptıracak? ya da devlet özellerle neden anlaştı madem? "sadece devlet hastanelerinde yapanların sgk ücretini karşılar" derdi geçerdi. ama bazı üniversite hastaneleri kendi yönetmelikleri gereği raporu dışarı vermiyor onu biliyorum. cerrahpaşa falan öyleydi. halen öyle mi bilmiyorum. yani orada rapor çıkardıysan orada devam etmek zorundaydın. burada bir çok arkadaş sağlık bakanlığına topluca şikayet etmişlerdi. ben sırf o yüzden raporu üniv hastanelerinden çıkarmak istemedim.

dün saat 4 de işten çıktım 4,30 da evdeydim postaneye falan gittim ama aktara gitmeye üşendim(evin karşısında:) ama bugün alıcam ve şimdiden başlıycam yemege. içerde kördüğüm olan ne varsa çözülsün:))

tayfun bey yasal değil derken neyi kast etti acaba. bence rapor alıp başka yerdew yaptırmak yasal birşey yasal olmasa zaten dışarda yaptırmaya izin vermezlerdi. ha desekki zk.daki bibim doktorumuz hastasını tanıyor biliyor ona göre ilaç yazar doz ayarlar. gittimiz merk. daha tanımıyor kafadan doz ayarlayacak öyle birşeyde yok. zk. dakile birebir çokmu iyi tanıyor sanki bizi.. zaten gittimiz hastanelerdeki dr. da raporda yazan dozu uyguluyor bizlere... yasal olmayan hiçbirşey göremedim burada !!!
he evet zk'deki her hangi bir doktor keşke öyle dese. cveabım hazır. bizi daha iyi tanıdıkları için olsa gerek doktorlara tekrar tekrar aynı şeyleri anlatıyoruz. 8 ay oldu her defasında sizin sorununuz neydi diye soruyorlar. ben de ısrarla şiddetli oligoospermi diye cevaplıyorum. artı bizim durumumuzda imsi şart yapacak mı zk? pgt istiyorum, kokültür istiyorum, 1 ilaçla 1 ilaçsız yumurta toplatıp havuz yapıp sonra transfer istiyorum hani var mı? sadece teknolojik şartları bırak büyük özellerdeki doktorlar konferans konferans gezip son gelişmeleri takip ediyor, bilgileri hep güncel, ama devlet doktorlarına böyle bir olanak vermiyor ki. bir de bence zk oradan ayrılan her hastaya teşekkür etmeli. zira iş yükü azalmış oluyor. tamam doktorlar prm sisteminden dolayı her hastadan prim alıyor ama o kadar iş yüküne de can dayanmaz. sonuçta dışarıya giden her hasta sayesinde kalanlara daha doğru düzgün vakit ayırma imkanları olacaktır.
ayrıca kanseri de aklına getirme. ben de aynı korkudan çok uzun zaman tüp yapmamak için uğraştım. doğal yolu aşılamayı sonuna kadar zorladım.(benim ailemde bir de kanser var daha yeni amcamla halam 1er hafta arayla kanserden öldü) ama bir yığın kadın da tüp de yapıyor kanser falan da olmuyor. çok yüksek dozda art arda 6-7 kere tüp tedavisi görünce olasılık artıyor biraz da.

bende sinirlendim şimdi, hakkı yokki öyle konuşmaya, devlettte neler çekmişiz !!! devlet ekstradan onca para almıyor bizden.. indirim uygulamasa bile bunu güzel bir şekilde ifade etmesi lazım..
valla ben de sinirlendim. çünkü büyük tüp bebek merkezleri hariç diğer merkezlerin zk'den farkı olduğunu da düşünmüyorum. büyük merkezler yukarıda bahsettiğim gibi paraya kıyıp son teknolojiyi de satın alıyor, bilgi olarak da doktorlarını güncel tutuyor. işlerine büyük yatırımlar yapıyorlar. ama misal medicine, avrupa hastanesi, universal hospital gibi yerlerin olanaklarına bak, zk'den hiç bir farkı yok. kim oluyorlar da böyle çamur atıyorlar anlamış değilim. tamam zk'i sonuna kadar eleştiririm ama şunu da hep söylüyorum, allah razı olsun tek kuruş vermeden dünyalar kadar testimi, tahlilimi yaptı. dışarıda yaptırsam sürüyle para harcardım. ha para vermediğim için ve raporum çıkıp daha iyi bir yere geçebileceğim için de onca zaman bir sürü şeye katlandım. al gülüm ver gülüm yani.

yaşadıklarını Okurken bile insan kendini kötü hissediyor.. allah sabrını vermiş sana... inşallah bundan sonrası su gibi akar... hiç bir yere takılmazsın. Benimde kan sonuçlarım çıkmıştıya, kolestrol üst sınır 200 benimki 201, ld 129 olması gerekirken 136, yani sınırlarda yüksek ama yanlarında kocaman yukarı oklar var... birde sedimantasyon 1.saat en yüksek 15 olması gerekirken 53, 2. saatte 83... işyeri hekimine indim, baktı, bir enfeksiyon geçiriyorsun dedi. neyse antibiyotik yazdı. bu arada fsh da 5.2 çıkmış.
orta bir yer olursa buluşmaya bende katılmaya çalışırım.
kuzum benim total kolesterol 183, ldl 97'ydi de taktı dahiliyeci!!!! yani üst sınırın yakınından bile geçmiyordu. genetik olarak kolesterolüm hep düşüktür. aile hekimim hep fevkalade kolesterol rakamlarına hatta 25 yaşında son derece sağlıklı birinin değerlerine sahip olduğumu söyler durur. ama illa senin fazla kilon var şekerin, kolesterolün de vardır dedi de 3 kere test yaptırdım adamı inandıramadım. sedimantasyon benim de bileğimde kemik iliğinde bir ödem olduğundan azıcık yüksek çıkmıştı. onu da fizik tedavi uzmanına gidip düzelttim ama dahiliye1'den illallah geldi. imzayı da en son dahiliye2deki bayan doktordan aldım. aman sen de ona git. yoksa benim gibi gel git helak olursun. zk'de bir çok doktor biraz da yaşa takıyor gibime geliyor. 35'in üstündeysen bunda kesin her şey vardır deyip böyle seni sürüm sürüm süründürüyorlar.

neferalem bence sen de sonuna kadar her yerle pazarlık et. sakın öyle gurur yapıp benim param hazır falan da deme. acındır, yok paramız, kredi çekcez falan de. (ki çoğu kişi böyle yapıyor) hatta ben iyi pazarlıkçıyımdır istersen ben edivereyim. ayrıca önce doktorlarla değil muhasebe departmanlarıyla pazarlık et.onlardan indirtebildiğini indirt sonra kendi yapabilecekleri indirimin sınırına gelince doktoru ararala zaten. hatta blöf at ben bir düşüncem falan de. benim arkadaşlarım hep ilk söylenen rakamlardan en az %30 indirim falan almış, özelden gidiyorsan bu işler böyle.

e yasal değilse millet özelde nasıl yaptıracak? ya da devlet özellerle neden anlaştı madem? "sadece devlet hastanelerinde yapanların sgk ücretini karşılar" derdi geçerdi. ama bazı üniversite hastaneleri kendi yönetmelikleri gereği raporu dışarı vermiyor onu biliyorum. cerrahpaşa falan öyleydi. halen öyle mi bilmiyorum. yani orada rapor çıkardıysan orada devam etmek zorundaydın. burada bir çok arkadaş sağlık bakanlığına topluca şikayet etmişlerdi. ben sırf o yüzden raporu üniv hastanelerinden çıkarmak istemedim.

evet canım. üni hastaneleri raporu dışarı vermiyor. hatta emre bey de bana bu konuda zk nın uygulamasını sordu bende dışarı rapor veridklerini söyledim. ama tayfun bey aslında yasal değil gibi bi şeyler geveledi. yani yasal değilse bile yapılıyor. çok da umrumda olmadığı için üzerinde durmadım açıkçası. böyle bir şey olsa onlarca insan nasıl dışarıda yaptırırdı? yani bence öyle laf olsun diye söyledi bence. üzerinde durmaya bile gerek yok.

Son düzenleme:
evet canım. üni hastaneleri raporu dışarı vermiyor. hatta emre bey de bana bu konuda zk nın uygulamasını sordu bende dışarı rapor veridklerini söyledim. ama tayfun bey aslında yasal değil gibi bi şeyler geveledi. yani yasal değilse bile yapılıyor. çok da umrumda olmadığı için üzerinde durmadım açıkçası. böyle bir şey olsa onlarca insan nasıl dışarıda yaptırırdı? yani bence öyle laf olsun diye söyledi bence. üzerinde durmaya bile gerek yok.

bence bu durum tayfun beyin mantığına göre yasal değil. yoksa raporun dışarı verilmesi zaten sağlık bak yani devletin izniyle oluyor. tayfuna ters geliyodur bu durum. tamam biz kabul ediyoz devlette devam etmeyi o halde onlarda lab. ortamını son sistem yapsınlar son teknoloji ile çalışsınlar nevinin dediği gibi imsi yapsınlar, pgt yapsınlar bizde gidelim oraya. ha bunlar varda bizmi nankörlük ediyoruz:) tüm bunlara rağmen yine ilk denememi orda yaptım daha ne istiyorlar:)) basit bir amh testi bile yok (taktım ona parayla yaptırcam ya zoruma gidiyor:) ) ama devletin parasınıda senelerdir peşin ödüyoruz aslında bedavada yaptırmıyoruz yani testlerimizi.

kızlar az önce özel mesaj kutuma bakarken gördüm. daha önce başka bir topikte istanbul tüp bebekte tedavi gören bi arkadaşla mesajlaşmıştım özelden. bana ilk tüp denemesinde farklı bir iğne kullandıklarını ve o kadar yumurta arasından kaliteli bir embriyo bile elde edemediklerini dondurulacak embriyoları dahi kalmadığını yazmış. yanlış hatırlamıyorsam kalitesiz bir embriyo ile kimyasal gebelik yaşamıştı. 2.denemesinde ise ovitrelle kullanmışlar ve 22 yumurta toplanmış. 18 i döllenmiş fakat bu sefer ovitrelle yüzünden hafif ohss geçirmiş. protein serumu, protein diyeti ve bol su ile şiddetlenmesini engelleyerek karından su alınmasına gerek kalmadan atlatmış. o arkadaşın bahsettiği iğne sanıyorum decapeptyl di. tayfun bey bugün telefonda gebelik ihtimalini düşürdüğü için kullanmadıklaırını söyledi. yani ben zk dışında bir merkeze gidersem ve bu iğne kullanılırsa gebelik ihtimalimi düşürmüş olucam ve o kadar yumurta arasından belki hiç kaliteli embriyo elde edemiycez. belki de benim için gözümü karartıp zeynep kamilde yaptırmak daha mantıklı. siz ne dersiniz? tabii bu durumda ne zmaan adet olurum bilmiyorum ama bayrama denk gelirse sonraki aya kalabilir.

Son düzenleme:
Back
X