canım ağrılarının olması normal göğüslerinde şişip hassaslaşabilir. artı bi kaç güne kadar sular seller gibi şeffaf akıntın olacak. ve kayısı yemeye başla kabız olma ihtimalinde var. ve en kötüsü çıkmayan gaz oluşması inş. sende olmaz ama zk. da kimle karşılaştıysam herkeste olmuştu. ağrıyı sancıyı bırak gaz insanı çok kötü yapıyor. hani çıksa sorun değil içerde dolanıp dolanıp duruyor karnı 6 gibi yapıyor (hadi senin 3 aylık olsun az doz kullanıyon bana göre:)) ama bunlar olabilcek şeyler endişe etme.
kızlar birde adet dönemimde feci gaz oluyor bende. dünde bugünde öldüm ya çıkmıyor karnım şiş sancı yapıyor. her adette böyleyim çok öncelerde yoktu son zamanalrda hep böyle. sebebi ne olabilir sizce adet döneminde oluşan gazın. ilk tüp denemesindeki gibiyim şuan feci sıkıştırıyor bir sancı atıyor yerimden oynuyorum valla

( birde gene korku sarmaya başladı kabız olucam gaz birikcek ve çıkmıycak diye ödüm kopuyor tedavidesin diye müdahalede edilmiyor. ilk tüpte transferden bir gece önce resmen acillik oluyordum gidip geldim öteki tarafa gene aynısı olursa diye ödüm kopuyor
gaz için rezene çayı ya da anason çayı denesen? öyle bitkisel çözümler de mi uygulayamıyorsun? benim zaten midem sorunlu, eskiden peptik gastritim vardı. epey iyileşti ama halen daha çiğ bir şey yiyince midemde öylesine gaz oluyor ki kalp krizi geçiriyorum gibi göğsüme vurup ağrıyor. metsil, gaviscon gibi ilaçlar falan içiyorum sürüyle de geçiyor. ben yandım demek ki...
günaydın kızlar, şimdi doğumhaneyi arayıp, tayfun beyle görüştüm. zk da devam edersem dozu ayarlamak dışında başka bir şey yapmayacaklarını söyledi. decapeptyl iğneyi sordum. gebelik oranlarını düşürdüğü için biz önermiyoruz. zaten bize gelen hastalarda hiperstimülasyonla karşılaşmıyoruz. sizin de yaşayacağınızı sanmıyorum. tüp bebekte daha kontrollü gidiliyor. içiniz nerde rahat ediyorsa orda yaptırın ama bunları düşünüp canınızı sıkmayın olması düşük bir ihtimal dedi. muhtemelen kısa protokol uygulayacaklarını, düşük doz ile başlayacaklarını vs söyledi. bu decapeptyl iyi mi kötü mü anlamadım. gebelik oranlarını düşürüyor derken daha az yumurtanın çatlayıp toplanmasına neden olduğunu kastediyorsa bu benim için kötü değil iyi bir şey. kafam karıştı iyice. bir de tayfun bey nerede yaptıracaksanız ordaki arkadaşlar kullanacağınız ilaçları yazacak aslında yasal değil gibi bişeyler söyledi. zk dan rapor alıp dışarıda yaptırmak yasal değil demek istedi sanırım ama o an hiç umrumda değildi açıkçası. yasal masal kendimiz için iyi olanı bulmaya çalışıyorz sonuçta. iyice aklım karıştı benim. ohss için boşuna mı endişeleniyorum anlamadım.
e yasal değilse millet özelde nasıl yaptıracak? ya da devlet özellerle neden anlaştı madem? "sadece devlet hastanelerinde yapanların sgk ücretini karşılar" derdi geçerdi. ama bazı üniversite hastaneleri kendi yönetmelikleri gereği raporu dışarı vermiyor onu biliyorum. cerrahpaşa falan öyleydi. halen öyle mi bilmiyorum. yani orada rapor çıkardıysan orada devam etmek zorundaydın. burada bir çok arkadaş sağlık bakanlığına topluca şikayet etmişlerdi. ben sırf o yüzden raporu üniv hastanelerinden çıkarmak istemedim.
dün saat 4 de işten çıktım 4,30 da evdeydim postaneye falan gittim ama aktara gitmeye üşendim(evin karşısında:) ama bugün alıcam ve şimdiden başlıycam yemege. içerde kördüğüm olan ne varsa çözülsün:))
tayfun bey yasal değil derken neyi kast etti acaba. bence rapor alıp başka yerdew yaptırmak yasal birşey yasal olmasa zaten dışarda yaptırmaya izin vermezlerdi. ha desekki zk.daki bibim doktorumuz hastasını tanıyor biliyor ona göre ilaç yazar doz ayarlar. gittimiz merk. daha tanımıyor kafadan doz ayarlayacak öyle birşeyde yok. zk. dakile birebir çokmu iyi tanıyor sanki bizi.. zaten gittimiz hastanelerdeki dr. da raporda yazan dozu uyguluyor bizlere... yasal olmayan hiçbirşey göremedim burada !!!
he evet zk'deki her hangi bir doktor keşke öyle dese. cveabım hazır. bizi daha iyi tanıdıkları için olsa gerek doktorlara tekrar tekrar aynı şeyleri anlatıyoruz. 8 ay oldu her defasında sizin sorununuz neydi diye soruyorlar. ben de ısrarla şiddetli oligoospermi diye cevaplıyorum. artı bizim durumumuzda imsi şart yapacak mı zk? pgt istiyorum, kokültür istiyorum, 1 ilaçla 1 ilaçsız yumurta toplatıp havuz yapıp sonra transfer istiyorum hani var mı? sadece teknolojik şartları bırak büyük özellerdeki doktorlar konferans konferans gezip son gelişmeleri takip ediyor, bilgileri hep güncel, ama devlet doktorlarına böyle bir olanak vermiyor ki. bir de bence zk oradan ayrılan her hastaya teşekkür etmeli. zira iş yükü azalmış oluyor. tamam doktorlar prm sisteminden dolayı her hastadan prim alıyor ama o kadar iş yüküne de can dayanmaz. sonuçta dışarıya giden her hasta sayesinde kalanlara daha doğru düzgün vakit ayırma imkanları olacaktır.
ayrıca kanseri de aklına getirme. ben de aynı korkudan çok uzun zaman tüp yapmamak için uğraştım. doğal yolu aşılamayı sonuna kadar zorladım.(benim ailemde bir de kanser var daha yeni amcamla halam 1er hafta arayla kanserden öldü) ama bir yığın kadın da tüp de yapıyor kanser falan da olmuyor. çok yüksek dozda art arda 6-7 kere tüp tedavisi görünce olasılık artıyor biraz da.
bende sinirlendim şimdi, hakkı yokki öyle konuşmaya, devlettte neler çekmişiz !!! devlet ekstradan onca para almıyor bizden.. indirim uygulamasa bile bunu güzel bir şekilde ifade etmesi lazım..
valla ben de sinirlendim. çünkü büyük tüp bebek merkezleri hariç diğer merkezlerin zk'den farkı olduğunu da düşünmüyorum. büyük merkezler yukarıda bahsettiğim gibi paraya kıyıp son teknolojiyi de satın alıyor, bilgi olarak da doktorlarını güncel tutuyor. işlerine büyük yatırımlar yapıyorlar. ama misal medicine, avrupa hastanesi, universal hospital gibi yerlerin olanaklarına bak, zk'den hiç bir farkı yok. kim oluyorlar da böyle çamur atıyorlar anlamış değilim. tamam zk'i sonuna kadar eleştiririm ama şunu da hep söylüyorum, allah razı olsun tek kuruş vermeden dünyalar kadar testimi, tahlilimi yaptı. dışarıda yaptırsam sürüyle para harcardım. ha para vermediğim için ve raporum çıkıp daha iyi bir yere geçebileceğim için de onca zaman bir sürü şeye katlandım. al gülüm ver gülüm yani.
yaşadıklarını Okurken bile insan kendini kötü hissediyor.. allah sabrını vermiş sana... inşallah bundan sonrası su gibi akar... hiç bir yere takılmazsın. Benimde kan sonuçlarım çıkmıştıya, kolestrol üst sınır 200 benimki 201, ld 129 olması gerekirken 136, yani sınırlarda yüksek ama yanlarında kocaman yukarı oklar var... birde sedimantasyon 1.saat en yüksek 15 olması gerekirken 53, 2. saatte 83... işyeri hekimine indim, baktı, bir enfeksiyon geçiriyorsun dedi. neyse antibiyotik yazdı. bu arada fsh da 5.2 çıkmış.
orta bir yer olursa buluşmaya bende katılmaya çalışırım.
kuzum benim total kolesterol 183, ldl 97'ydi de taktı dahiliyeci!!!! yani üst sınırın yakınından bile geçmiyordu. genetik olarak kolesterolüm hep düşüktür. aile hekimim hep fevkalade kolesterol rakamlarına hatta 25 yaşında son derece sağlıklı birinin değerlerine sahip olduğumu söyler durur. ama illa senin fazla kilon var şekerin, kolesterolün de vardır dedi de 3 kere test yaptırdım adamı inandıramadım. sedimantasyon benim de bileğimde kemik iliğinde bir ödem olduğundan azıcık yüksek çıkmıştı. onu da fizik tedavi uzmanına gidip düzelttim ama dahiliye1'den illallah geldi. imzayı da en son dahiliye2deki bayan doktordan aldım. aman sen de ona git. yoksa benim gibi gel git helak olursun. zk'de bir çok doktor biraz da yaşa takıyor gibime geliyor. 35'in üstündeysen bunda kesin her şey vardır deyip böyle seni sürüm sürüm süründürüyorlar.
neferalem bence sen de sonuna kadar her yerle pazarlık et. sakın öyle gurur yapıp benim param hazır falan da deme. acındır, yok paramız, kredi çekcez falan de. (ki çoğu kişi böyle yapıyor) hatta ben iyi pazarlıkçıyımdır istersen ben edivereyim. ayrıca önce doktorlarla değil muhasebe departmanlarıyla pazarlık et.onlardan indirtebildiğini indirt sonra kendi yapabilecekleri indirimin sınırına gelince doktoru ararala zaten. hatta blöf at ben bir düşüncem falan de. benim arkadaşlarım hep ilk söylenen rakamlardan en az %30 indirim falan almış, özelden gidiyorsan bu işler böyle.