Aşılama Zeynep Kamil'de Aşılama Yaptıran Var mı ?

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz
kızlar aradım sadık beye randevu aldım yarın saat 10 dedi işe gelmeme gerek 10 benim için geç dedim. cmtesi olsa dedim tamama 8,30 olurmu olur dedim. sizce yarına mı gitsem cmtesiye bir an öncede başlamak istiyorum. şöylede bir hesaplama yaptım. misal cmtesi başlarsam yaklaşık 9-10 gün iğne olursam yaklaşık ve hatta 31 ekimde opu yani toplama olur 3 kasım gibi transfer olur. ama yarın gidersem muayeneye ve ialaçlara başlarsam 1 er gün öne gelir. cumartesi gitmek en iyisi mi olur. dedim 2.günmü tercih edersiniz 3. günmü. 2-3-4 fark etmez dedi. ben genelde zk. ya 2. gün gidiyordum. ama oda kötü oluyor kan revan içinde kalıyordu bacak aram:(( yarın 10 a vermesindeki sebep sabahtan operasyonu varmış en erken 9,30 olur dedi ama bence 10 u bulur.

yarınmı gideyim , cumartesi mi? cmtesi gidersem elifide görmüş olurum :) ama o geç gelir ben erken giderim gene.

kızlar aradım sadık beye randevu aldım yarın saat 10 dedi işe gelmeme gerek 10 benim için geç dedim. cmtesi olsa dedim tamama 8,30 olurmu olur dedim. sizce yarına mı gitsem cmtesiye bir an öncede başlamak istiyorum. şöylede bir hesaplama yaptım. misal cmtesi başlarsam yaklaşık 9-10 gün iğne olursam yaklaşık ve hatta 31 ekimde opu yani toplama olur 3 kasım gibi transfer olur. ama yarın gidersem muayeneye ve ialaçlara başlarsam 1 er gün öne gelir. cumartesi gitmek en iyisi mi olur. dedim 2.günmü tercih edersiniz 3. günmü. 2-3-4 fark etmez dedi. ben genelde zk. ya 2. gün gidiyordum. ama oda kötü oluyor kan revan içinde kalıyordu bacak aram:(( yarın 10 a vermesindeki sebep sabahtan operasyonu varmış en erken 9,30 olur dedi ama bence 10 u bulur.

yarınmı gideyim , cumartesi mi? cmtesi gidersem elifide görmüş olurum :) ama o geç gelir ben erken giderim gene.

sen bilirsin canım. iş açısından düşünme bence. alt tarafı 1 saat gecikirsin. ama elifle karşılaşmak için ct.si git istersen. tedaviniz birlikte ilerliyor gerçi daha çooook karşılaşırsınız gibi. sen bilirsin tatlım ama yerinde olsam 1 gün bekleyemezdim sanırım ben biraz fazla aceleciyim.

iyi madem sen de sadık bey diyorsan ona alayım randevuyu bakalım yok alev hn. hastasısınız diye bir şey uyduracaklarmı ama illede sadık illede sadık derim bende :) elifte ondan memnun. zaten alevden ilkinde negatif elektirik almıştım. hee kara kuru esmer ufak bişey odur. dolanır hep. o doktor neciydi neden ondan devam etmedim süleyman akhan a. sadece vajinusmus işinemi bakıyorki. ya oda ayır bir dert dimi bir çok kadında varmış.sende sonayda neferde... allahtan birde o ıkmamış başıma ama benim canım tatlı değildir öyle acıya dayanıklıyım belkide ondan böyle bir korkum olmadı. yada bu durum tamamen başka bir şey korkuyla alakalı değil. neyseki yendiniz artık. ya emre bey konusunda ise benim fikrim bu çok ilgi alaka beni sıkar iş aşk diğer ilişkilerde hep böyleyim zaten yapım ve duruşm belli olduğu için öyle kimse canım cicim yapmaz bana:) yemiyceğimi bilirler :))) dur ben bi arayım fertili...

herkse sadık tan memnunsa demekki iyi bir doktor. ben doktorun içten ve açıklayıcı konuşanını tercih ediyorum :) yani baharın dediği gibi cok kötü şeyleri söylemesine gerek yok ama en azından kafamda soru işaretleri olmasın, bu neydi şu neydi vs. allahtan vajinusmus değilsin, oda ayrı dert tabii :)

süleyman bey kadın hastalıkları uzmanı bi prof. sabah gazetesi ile yaptığı bi röportajını okumuştum netten vajinismusla ilgili. nasıl tedavi ettiklerini anlatmış. yaklaşım şekli hoşuma gitti. bu doktora gidicem dedim. aradım araştırdım buldum izini ve gittim. inanılmaz anlayışlı sakin yapılı bi adam. dört yıl boyunca gittim fakat tedaviye karar verince tamamen zk ya yöneldim. ama hala aklıma takılan bi şey olursa açar sorarım. vajinismus için bana bi egzersiz yöntemi göstermişti adetim bitince başlayacaktık tedavime ama gerek kalmadan o egzersiz yöntemini evde deneyerek kendim başardım tedavisiz. ama hala ben tedavi etmiş sayılırım der:))

bir egzersizlemi halloldu yanii. süpermiş :)

sen bilirsin canım. iş açısından düşünme bence. alt tarafı 1 saat gecikirsin. ama elifle karşılaşmak için ct.si git istersen. tedaviniz birlikte ilerliyor gerçi daha çooook karşılaşırsınız gibi. sen bilirsin tatlım ama yerinde olsam 1 gün bekleyemezdim sanırım ben biraz fazla aceleciyim.

ya artık işten izin al geç gel utanır oldum saat 10 da orda olcam muayene ıvır zıvır par aöde toplan giyin işe gel saat 11- 11,30 olcak sıkıntı basıyor. adam zaten çıkarma derdinde gider ayak yüz göz olmakta istemiyorum laf etmiyor yada surat asmıyor ama ben sıkıntı yapıyorum kendime..ondan sebep cmtesi rahat rahat olsun diyorum. eşimlede görüşemedim onada danışayım dedim ama yoğun:(

siz benden cok daha tecrübelisiniz tabii ama ben 3. gün gittim z.k.. hiç akıntı vs olmadı. zaten sanada 2.3.4 farketmez demişlerse bence 3. gün git.

canım çok teşekkür ederim. inşallah br ay sonra güzel haberini alırız. gerçekten feci gerginim şu ara. iş güç hastane hepsi canımı sıkıyordu ama raporum çıkmış çok şükür en azından o yönden rahatladım. adet olabilsem daha da rahatlıycam sanırım. kasım adetime yetişecek sanıyorum bir de pco dan dolayı belki gideceğim merkezde uzun protokol önerebilirler. o zaman bu adetimin 21. günü de başlayabilirim. yarın euroferile gidip görüşeceğim inşallah. karar verirsem doktorumuz aynı olacak sanırım. öğleden önce sadık bey oluyormuş. alev hn derseniz öğleden sonra dedi bende işe gelmek zorunda olduğumdan sabah geliceğimi söyledim. zatern senden güzel referanslarını almıştım:) bakalım yarın görüşücem inş sadık beyle.

sadık beyden memnun kaldım ben canım yani alev hnm daha donuk sanırım. ama o kadar şüpheciyim ki artık sadık beyle ilk görüşmemde de böyle normaldi yani sanki beğenmemiş gibi oldum eşim beğendi adamın söylediklerini.canım herşey hallolur zamanla ara sıra yoğun dönemler geçiriyoruz ama sen de artık aydınlığa çıkıyorsun tedavi yokken bile adetin gelmesini beklemek gerginlik bizim için umarım sen de zamanında olursun.

bende demin medicineden geldim kızlar figen hanımla görüştüm olumlu geçti baya fiyatta çok uygun 2800 tl hastaneye yatırcam o kadar ilaçlar hariç..elimde 3 kutu progon ve oviterlle var dedim olur dedi..yani masraf 3 buçuk 4 arası falan daha az da olabilir...başka tahlil istemiyeceğiz dedi tahlillere baktı hatta spermde istemedi..bir yıl istemiyoruz biz dedi gerek yok dedi...bende kist durmunu anlattım zk deki ...bu durumun doktorlar arasında tartışmalı olduğunu bazılarının amliyat edilmeli bazılarının edilmemli diye tartışmaları hala sürüyormuş..benimki 3 cm filan olduğundan amliyat önermiyoruz dedi..ama sen şimdi tüp denemeyeceğim 3 ay sonra deneyeceğim falan dersen sana iğne ile ilaç tedavisi uygularım kistini yok ederiz öle de başlarız dedi..şimdi gidersin 3 ay sonra gelirsin kistin 5. cm olur büyürse o zamn amliyatlık olur dedi..bende kararsız kaldım kistimi eriteyim önce başarı şansımı artırayım yoksa bu ay deneyeyimmi..ama herlde deneyeceğim bu ay dayanamıyorum artık ne olacksa olsun..eğer bu sefer tutmazsa 3 ay kadar kist için tedavi uygularım yine tüp denerim..figen hanımı sevdim içime yattı herlde bu ay başlıcam medicinede...

elifcim sana da hayırlı olsun inş tedavin başarılı olur...bol bol dua et rabbim hayırlısıya nasip etsin..bende eurofertilde yapmak isterdim ama olmadı rapor olsaymış iyyidi..gerçi arayıp pazarlık etmeyi düşünüyordum da artık geçti..medinicine bana yakın hem..iyi şeylerde duyuyorum figen hanım hakkında..gerçi medicinein başka bölümlerini hiç tavsiye etmem berbat desem yeri var ama tüp bebk gayet iyi..

canım çok sevindim bence senin için en uygun yer orası hem fiyat anlamında da çok iyiilaçların da var biraz elinde 3 e falan hallolur bence. figen hanım iyi bir doktor herkesin yaptığı işi yapıcak neticede ilacı verip takp edicek.muaynelerde çok titiz ve açıklayıcı hemşireler de baldan tatlı. bana bayramdan dolayı garanti veremedikleri için ben orayı tercih etmedim. bir de rapor hakkım varken bu işin ehli olan adı duyulmuş biyere gitmek istedim. çünkü aynı paraya geliyor. bence hiç düşünmeden gidebilirsin.kist konusunda da sen bilirsin eğer ilk denemende başarılı olursanız kist zaten hamilelikte gider.

iyi akşamlar ve günaydın kızlar :) (msjı toptan yazıyorum olaki sabah yazamazsam hazırlık olsun dedim)

öncelikle adetimin geldiğini haber vereyim yarına kesin olurum bu ay öyle uzun uzadıya kahve akıntıyla sinyal vermedi. hemen sökülce gibi. yarına kesin sökülürse perşembe günü giderim fertile ve hayırlısıyla tedaviyebaşlarım. adetim geleye başladı deynce eşimin morali bozuldu umut fakirin ekmeğidir diyor dmeek bu ayda olmadı diyor amaaan sen hala ordamısın dedim. 1-2 gün geçikince umutlanmışki bugün tam 30.gün bana göre normal son 3 aydır 28- 29 günde olmuşum.

baharcım sana dedim dimi sınırları sonuna kadar zorluycan işte bak böyle. sen gör bak raporun haftaya einde olucak ve ilaçlarınıda alıcaksın. ve bu durumda eşinle gitmek zorunda kalmıcaksın sanırım adet ne zaman olacaksın ekimsonuna doğru başlıyormusun sende? kısmet olursa benle elifin ekim sonunda işlem bitmiş olur. hep beraber heyecan dolu bekleyişli bir sürece giriyoruz. ben ve elifin sonucu beklersen bahar, nefer, sonay ve immonun tedavi sürecini takip edeceğiz. bizden sevindirici yada üzücü haberler geldiğinde sizlerde tedavinin son evresinde olacaksınız. inş hepimizden sevinçli haberler gelir.

aylincim medikana iş sana uğurlu gelir ve bir çırpıda iyi geçer her evresi ve kist inş gebeliğinde yok olur.

sonay abla:) sende yarın gittiğinde nil varsa korkma her şeyi işaretlet ama özay varsa tek tek söyle şunlarıda sunlarıda gir diye yineler. ekg ve akciğer filmini anında çekersn zaten.

elifcan sanada yarın için kolay gele. yaptığın kekten çöreklerden az kargo yap bana:)

immoda hala anasının yanında heralde keşke burda olsaydı o da alırıd rapporunu. yada aradıysa hastaneyi keşke eşini yönlendirse.en azından bayram öncesi o da ilaçlarını almış olurdu.

buarada eşimin patronu bayram öncesi pazartesi salı izin vermemiş (ki yıllık izninden düşeceği bir izin olmasına rağmen) arefe günü zaten çalışmıyorlar. diyoruki bende izin almıyım boşa sadece arefe günü izin alaym biz arefede çalışıyoruz çünkü:(((

size son bir soru ben gidince alev hanıma mı gideyim sadık beye mi randevu alayım karar veremeidm sadık beyi hiç görmdim sadece fotosunu gördüm temiz yüzlü tonton bi amca:)

canım selamlar sana da adetin gelmişçok sevindim bakalım tam olarak hangi gün sökülecek. ben sana dedim ama çok lekelenmeden başlayacak diye. inşallah 1-2 günde gelir.

kızlar bende yine kararsızlık başladı hastane olrak medicine kafama yattı figen hanımıda sevdim ama biraz sinirli gibi sanki en ufak bir şeyde sinirlenior gibi geldi o yüzden biraz kararsız kaldım bu gün yeditepeye de gideceğim randevü aldım cem beye artık bunu da görüşeyim de son karar vereceğim..aklım orda kalmasın..cem beyi meth eden çok..eğer medicinede başlarsam ultosonda ayrımış ücre 42 tl ödeyeceğim adet olunca...sonraki ultronlarda herlda ödemeyeceğiz

canım figen hanımın biraz donuk bir yapısı vardır ama asla çabuk sinirlenen birisi değildir seninle ilgili değildir kızgınlığı önyargılı olma neticede biryer seçmek zorundasın bu kadar incelersen hiçbir doktoru beğenmezsin. muayne ücreti 42 tl medicine de. kontrol süresi de 10 gün. yani 10 gün sonra bi 42 daha ödeyecekmisin onu bilemiyorum. yoksa 2800 tl nin içinde takipler de dahil mi konuşman lazım. bir de e2 ve progesteron da dahil değil bu fiyata. e2 ye 17 tl ye bakıyoruz demişti bana fiyat sorduğumda.

selam kızlar, akşam üzeri ancak gelebildim ofise. sabah zk ya gidip, hemen dosyamı aldım nilden. gerekli evrakların fotokopilerini alıp, heyete teslim ettim. yarın 14.00 de konseye gireceğini söylediler ve aciliyeti olduğunu bayramda başka bir merkezde tedavime başlayacağımı söyledim o zaman öncelik tanıyalım salı günü kuruldan çıkaralım dediler sanırım üzerine not düştü. salı günü arıycam kuruldan çıktıysa hemen gidip alabilicem.

eurofertilde randevum 10.30 daydı ama ben 12 ye doğru ancak gidebildim. asistanı sadık beyin çıkmak üzere olduğunu söylemişti adam çıkmadan yetiştim hızlıca inceledi tahlillerimi ve hızlıca yapılacakları anlattı iyiki de acelesi vardı hep bildiğim şeyleri anlattı sıkıntıdan patlayacaktım yoksa. ikide bir lafını kesesim geldi. hatta konuşmanın sonlarına doğru aşağıdan arayıp durdular tamam bi görüşmem var bitsin hemen çıkıyorum dediği anda bana dönüp başka sorunuz var mı diye soruyor bende yapıştırıyorum soruyu çıkamadı benim yüzümden bi türlü çok komikti ama napayım bende sonuçta ciddi bi karar vericez kafamızda soru işareti olmaması lazım değil mi? neyse kızlar sadık bey kısa protokol iğne tedavisi yapacaklarını 112,5 doz ile başlayacaklarını söyledi. ohss ihtimalinin üzerinde durdu ve ohss yi engellemek için çatlatma iğnesi yerine decapeptyl iğne kullanacaklarını söyledi. bu iğne hcg hormonu içermediği için ohss ihtimalini bertaraf ediyormuş. sadık bey çok iyi çok ilgili ama acelesi olduğundan mı ne içime sinmeyen bi tarafı vardı. bugün yarın adet olmam gerektiğini söyledim madem raporunuz salı günü çıkacak o zaman sizi muhasebeye yönlendireyim bi konuşun rapor çıkmadan başlama konusunu dedi ve muhasebe ile görüştüm. yumurta toplamaya kadar raporumu getirmem halinde hiçbir sorun olmayacağını söylediler. ilaçları eczaneden borçlanarak almam halinde bu ay başlayabiliyormuşum.

neyse ben hızımı alamadım yolda istanbul tüp bebeği aradım. emre beyin müsait olup olmadığını sordum ve taksimde olduğumu müsaitse hemen gelebileceğimi söyledim. 13.00 a randevulaştık. emre bey bizi kapıda karşıladı. nasıl ilgili nasıl güleryüzlü bi adam anlatamam. içeri girer girmez 50 kere nasılsınız iyi misiniz diye sordu. tahlillerimi incelemeden bütün tedavi hikayemi en ince detayına kadar irdeledi. vajinismus hikayemden başladı. gebeliğimle bitirdi. aklımda ne kadar soru işareti varsa hepsini yanıtladı. ohss ihtimalinin üzerinde çok durdu. pco da ohss ihtimali yüksek olduğundan çatlatma iğnesi yerine decapeptyl iğne kullanacaklarını bu iğne hcg hormonu yerine lh hormonu içerdiği için ohss ihtimalinin ortadan kalktığını, fakat decapeptyl iğne ile daha az sayıda yumurtanın çatlaması sağanacağından yumurta sayısının daha az olacağını bununda gebelik ihtimalini bi nebze düşürdüğünü fakat benim için ohss riskini otadan kaldırmanın tedavinin pozitif sonuçlanmasından daha önemli olduğunu söyledi. tedaviyi iptal etmeden sonuçlandırmanın merkezlerin insiyatifinde olduğunu bunun için mümkün mertebe ellerinden geleni yapacaklarını söyledi. pco da kesinlikle kısa protokol uygulandığını, 112,5 dozla başlayabileceğimizi söyledi. tedaviye başlamadan glukofen tedavisine başlayacağını söyledi. insülin direncim olmadığını söyledim aç karna yapılan tahlillerde insülin direncinin anlaşılmayacağını söyledi ve şeker yüklemesi yaptırarak insülin direncine baktırmamı önerdi. her ay 40 a yakın yumurtanın ultrason ekranında görünmesinin insülin direncinden kaynaklandığını söyledi hatta gebelikte hızlı bi şekilde kilo almamın sebebinin de gebelikte insülin direncinin yükselmesiyle açıklanabileceğini söyledi. (6 haftalık hamileliğimde 10 kilo almıştım ve hiçbir doktor neden kaynaklandığını çözememişti) konuştuğum iki doktorda tedavi sürecinde 22 kilo almama çok şaşırdı ve 10 kilo kadarını verdiğim içinde ciddi bir tebrik aldım:) emre bey ıncık cıncık herşeyi sordu pco yu anlattı uzun uzun. videolar izletti. gebeliğimde kızamıkçık geçirdiğim için gebeliğimin sonlanmış olma ihtimalinin yüksek olduğunu söyledi ama nasıl ayakta atlattığıma anlam veremedi:) düşükle sonuçlansa da bir kez kendiliğinden hamile kalmış olmamın onlar için çok önemli olduğunu söyledi. bu arada bilmediğim pek çok şey anlattı. örneğin kullandığımız iğnelerin vücuda doğrudan fsh verdiğini, klomenin ise beyinden komut verilmesini sağlayarak yumurtlamayı gerçekleştirdiğini, bu sebeple klomen kullanılan aylardan sonra 1-2 ay yumurtlamanın kendiliğinden olabileceğini söyledi. hiç sıkılmadan ne biliyorsa anlattı her sorumu yanıtladı. tam 1 saat kalmışım odasında. annem kardeşimin vize işlemleri için konsolosluğa gidecekti geç kaldı yetişemedi benim yüzümden:( bu arada emre bey ailede meme kanseri olup olmadığını sordu annanemi iki yıl önce meme kanseri nedeniyle kaybettiğimizi söyleyince annemin kontrollerini yaptırıp yaptırmadığını sordu annemin doktor fobisinden dolayı kontrollerini yaptırmadığını söyledim ve isterseniz annenizle gelip konuşayım dedi:) gerek yok annemle geldim dedim. beni geçirirken gelip annemi ikna etmeye çalıştı hatta çıkarken kapıda anneme hala mamografi diyordu:)) siz gelmesseniz eve ekip gönderirim diyordu:)) neyse kızlar tahlillerimin fotokopisini aldı. bana cep numarasını verdi ve bu adetimle tedaviye başlayabilmem için bizzat giderek muhasebeyle konuştu. eurofertille aynı şeyi söylemişler. raporum çıkmadan adet olursam başlayabiliyorum. hatta raporum çıkmadan başlarsam bana ödünç ilaç verebileceklerini söyledi. kızlar çok uzun anlattım kusuruma bakmayın. aklımda kalanlar bunlar bu arada emre bey konusunda aklıma takılan bişey oldu. bana pco da ilk denemenin uygun dozu bulabilmek için yapılan bir deneme olarak kabul edildiğini, çoğu zaman ancak ikinci tedavide uygun doz bulunarak tedavinin yapılabildiğini söyledi. aklıma takılan tek şey bu oldu. malum iğnelerden korkar oldum artık.

benden haberler böyle kızlar. bu arada zk da tayfun bey i bulup konuşamadım. bu ay doğumhanede görevliymiş. ofise geldiğimde doğumhaneyi aradım telefonla bugün mesaisi olmadığını söylediler. bakalım belki yarın tekrar arayacağım. tayfun beyle konuşup görüşünü almadan karar vermek istemiyorum. ama istanbul tüp bebek bende ağır bastı biraz galiba. yine de korkuyorum. siz ne dersiniz kızlar. tek başıma karar vermek zor olacak benim için. görüş ve önerilerinizi bekliyorum:)
canım ne güzel bir hamna da halletmişsin çok iş... bu ay başlayacak olabilmene çok sevindim bence acele et ve bu fırsatı değerlendir. ilaçları bor alacak emin ol çoook eczane var. sadık beyi ben beğendim. ilk gittiğimde bana biraz sıradan gelmişti konuşmaları ama sırf benim şüpheciliğimden kaynaklanıyordu bu. eşim de çok beğendi ve bütün konuştukları mantıklıydı. tedavinin gidişatı ile ilgili yorumları vs.. ayrıca bana da 1 kez gebe kalmış olman ve yaşının genç olması çok önemli bir faktör deyip %70 e kadar başarı olur demişti. senin için de 2 doktor da aynı şeyi söylemiş. ilgi ile ölçme bence doktorları istanbul tüp bebek de ucuz ve güleryüzlü ama sanki orda insanlara çok daha fazla deneme yaptırıyolar gibi geldi bana baksana daha şimdiden ilki doz denemesi işin filan demiş. yani tutmazsa 2. de tuttururuz gibi. ne biliyim tuhaf geldi bana. o merkezin sahibi aret bey neticede ben bazen duygu gibi fazla ilgiden de şüphelenirim :) bize de ne yapsalar boş bu doktorlar :) bu ay başlayacak olman çok güzel bir gelişme kendin için en iyi kararı sen verirsin canım hakkında hayırlısı olsun.

canım cumartesi günü ultrasonlara erken başlıyoruz dedi sadık bey beni de 8. 30 da çağırdı.muaynelere önce bakıp sonra transfer ve toplama işlemlerine geçiyolar sanırım. şimdi sen cuma da gitsen cumartesi de gitsen adetinin 3. günü başlayacaksın ilaçlara. bence 3. günü git adetin sökülsün biraz kanaman olsun sonrasında gir ultrasona. cumartesi ye bırak. o gün hala sökülmemişse zaten pazartesi sabahı gidersin.

siz benden cok daha tecrübelisiniz tabii ama ben 3. gün gittim z.k.. hiç akıntı vs olmadı. zaten sanada 2.3.4 farketmez demişlerse bence 3. gün git.

kızlar eşimle görüştüm yarın değil cmtesi git bende senle gelicem ilk gün hem dr. konuşurum diyor ısrarla cmtesi sabah daha iyi dedi. mecburen cmtesi sabah gidicem. her şekilde bayramdan sonraya kaldı diyor. olsun daha iyi dedim en azından bayramda embriyolog uyurmu kalırmı derdimiz olmıycak dimi. cumartesi gitsem çarşamba arefe günü gene çağırır zaten izinli olucaz o günde. 3. kontrol bakalım kaç gün sonra olacak. ama en en geç 5-6 kasımda transferim olmuş olur. diye tahmin ediyorum. kızlar dua edin bana tüm süreç sorunsuz geçsin ilk muayenede kist falan olmasın sonraki kontrollerde yumuşlar gelişsin. opuda yumurta çıksın ve döllesin ve sonunda transferim olsun. valla düşünemye başaldım gene. bu arada incir kürü yapmaya başlasam doğru olurmu sizce belki yumurtalar daha güçlü olur. ne dersiniz. ? yoksa tedaviye ters etki yaparmı??

canım cumartesi günü ultrasonlara erken başlıyoruz dedi sadık bey beni de 8. 30 da çağırdı.muaynelere önce bakıp sonra transfer ve toplama işlemlerine geçiyolar sanırım. şimdi sen cuma da gitsen cumartesi de gitsen adetinin 3. günü başlayacaksın ilaçlara. bence 3. günü git adetin sökülsün biraz kanaman olsun sonrasında gir ultrasona. cumartesi ye bırak. o gün hala sökülmemişse zaten pazartesi sabahı gidersin.

elif sorma ya bu doktorlarda şaştı ne yapacaklarını. kenanda demişti zati şaşırdık sizlere nasıl davrancağımızı sizlerden korkar olduk demişti ya aynen öyle adamlar ilgili olsa şüpheleniyoz bağırıp çağırsa bize insan gibi davranmıyor deriz. bence osrun bizi mkafalarda kafalarımızı değiştirmemiş gerek önce:))

canım benim adet söküldü bugün 1. gün cumartesi 3. gün olacak. eşim cmtesi gidelim bende geleyim senle dedi.bir bakıma iyi oldu en azından epeyce gider ve temiz temiz muayene olurum orama burama bulaşmaz. cmtesi 8,30 dedi sekreteri ok dedim olmadı değiştirirm dedim ama eşim ok dedi değiştirmiycem yani.

bu arada sen adetin kaçıncı günü gittin fertile ve o gün ilaçlarına başladınmı. ben zk. da 2.gün gidiyorsam 2. gün hemen başlatıyorlardı ilaçlara.

kızlar sadık beyin ultrason ücreti 118 tl. bir de 1500 tl yi birdahaki kontrolde istiyolar. ayrıca sgk raporlu olduğumuz için aynı zk da istenen şeyleri onlar da istiyorlar.aklınızda olsun yazıyorum

tüp bebek raporunuz, aslı gibidir kopyaları ve aslı
rahim filmi raporu
spermiyogram tahlili
smear testi sonucu
hormon tahlilleri
eşimin serolojisi
bunları taradılar ve dosyama eklediler. doktor açıp bilgisayardan görebiliyor her an. bunlar kendi dosyaları için aldıkları fotokopiler. bir de sgk nın istediği şeyler var

sgk dökümü internetten dökebilirsiniz onaylı olmasına gerek yok dediler.
nüfus kayıt örnekleri
evlilik cüzdanı
kimlik fotokopileri
1 e resim
bir de zeynep kamil de yapılan bazal ultrason değerledirmelerinin yazılı olduğu kağıdı istiyolar ben almıştım fotokopisini onu götüreceğim.

ayrıca bakalım ilk kontrolümde benden e2 isticekler mi çok merak ediyorum hala oturmadı merkez ile ilgili düşüncelerim. umarım sağlıklı olur bu yumurtalar. çok korkuyorum 8-9 folikül çok güzel diyor tüp bebek günlüğümüz topiğindeki arkadaşlar ara sıra danışıyorum onlara aralarında kaç kez tüp denemiş merkezler hakkında da bilgili insanlar var.
ben de gördüm sol overim çok net ve temiz. altında da inci gibi dizilmiş 8-9 folikül var bunlar büyicekler dedi doktorum.inşallah 10 a tamamlarız. donduracak kaliteli embriyom da olsun istiyorum.
dozum yüksek olduğu içinn rahim de daha iyi kalınlaşıcakmış. gerekirse destekleyici veririz dedi. eğer 7 nin altında kalınlaşırsa donrururuz embriyoları transfer için bir sonraki ayı bekleriz dedi. inşallah öyle olmaz. puregon kullandığımdan beri destekleyiciye gerek kalmadan kalınlaşıyor çünkü rahmim.
rahim anomalim için ilk görüşmemde filmime baktı. ilacın ertesi günkü dağılmış görüntüsüne bakıp rahim gebeliği taşıyabilecek büyüklükte görünüyor dedi. ilk doktorum da üstüne basa basa söylüyordu. tutunmasını falan etkilemez rahim anomalisi dedi düşük de ondan olmamış olabilir dedi. önceki hedef gebelik elde etmek sonrasında önlemlerimizi alıcaz dedi dikiş atılır destekleyici verilir dedi.
tedaviye başlarken sadece folik aside devam et dedi. coraspini sordum 3-4 denemesi tutmamış insanlara veriyoruz dedi. artık sanırım coraspin ile ilgili düşünceler değişiyor işe yaramadığını düşünüyolar. ama bu sırada 1 düşüğüm olduğunu söylemeyi unuttum birdahaki kontrolümde söyleyeceğim şuanda olmasa da transferden sonra rahimin beslenmesi için kan sulandırıcı isticem bakalım ne dicek.

elif sorma ya bu doktorlarda şaştı ne yapacaklarını. kenanda demişti zati şaşırdık sizlere nasıl davrancağımızı sizlerden korkar olduk demişti ya aynen öyle adamlar ilgili olsa şüpheleniyoz bağırıp çağırsa bize insan gibi davranmıyor deriz. bence osrun bizi mkafalarda kafalarımızı değiştirmemiş gerek önce:))

canım benim adet söküldü bugün 1. gün cumartesi 3. gün olacak. eşim cmtesi gidelim bende geleyim senle dedi.bir bakıma iyi oldu en azından epeyce gider ve temiz temiz muayene olurum orama burama bulaşmaz. cmtesi 8,30 dedi sekreteri ok dedim olmadı değiştirirm dedim ama eşim ok dedi değiştirmiycem yani.

bu arada sen adetin kaçıncı günü gittin fertile ve o gün ilaçlarına başladınmı. ben zk. da 2.gün gidiyorsam 2. gün hemen başlatıyorlardı ilaçlara.

valla benim 3. günümdü gittiğimde o gün akşam başladım. eşinle git daha iyi hem o da görüşür beraber karı koca görüşürsünüz başlarsınız. doktorlardan çok şüphe eder olduk benim artık içim rahat azcık körcahil olmaya karar verdim böyle psikolojim daha rahat oluyor ve daha iyi yumurtladığımı düşünüyorum.amann vardır bunda da bir hayır Allah böyle olmasını istiyodur diyorum teslim ediyorum kendimi inançlarıma :) sen de öyle yap. benim ilk kontrolüm senin ilk tedavi günün oldu desene. benim transfer günüm de senin opu günün olacak bence. ard arda 2 sonuç :d bahar da başlarsa 3 :D sonra da diğer kızlar sonbahar bereketli geçecek bizim içnnn :DDD

kızlar eşimle görüştüm yarın değil cmtesi git bende senle gelicem ilk gün hem dr. konuşurum diyor ısrarla cmtesi sabah daha iyi dedi. mecburen cmtesi sabah gidicem. her şekilde bayramdan sonraya kaldı diyor. olsun daha iyi dedim en azından bayramda embriyolog uyurmu kalırmı derdimiz olmıycak dimi. cumartesi gitsem çarşamba arefe günü gene çağırır zaten izinli olucaz o günde. 3. kontrol bakalım kaç gün sonra olacak. ama en en geç 5-6 kasımda transferim olmuş olur. diye tahmin ediyorum. kızlar dua edin bana tüm süreç sorunsuz geçsin ilk muayenede kist falan olmasın sonraki kontrollerde yumuşlar gelişsin. opuda yumurta çıksın ve döllesin ve sonunda transferim olsun. valla düşünemye başaldım gene. bu arada incir kürü yapmaya başlasam doğru olurmu sizce belki yumurtalar daha güçlü olur. ne dersiniz. ? yoksa tedaviye ters etki yaparmı??

insan nasıl heyecanlanıyor değil mi? 3. günü muayneni ol eğer temiz de incir kürüne başla derim ben bana çok etki eder diye korktum da bence senin ihtiyacın olabilir. inşallah herşey herşey yolunda gider canım. ikimiz için de hakkımızda hayırlısı olsun...

Herkes cumartesi gününde hemfikir :) merak etme herşey yolunda gidecek. ben sabah ezanında 06:10 da kalkıp 06:25 te servise biniyorum. her sabah o ezanla sana dua edecem :) bitkisel tedavilere gelince ben hiç kullanmıyorum. korkuyorum. cok faydasını görenler var, muhakkkak işe yarıyordur ama bir şeyi yaparken diğer birşeyi bozar diye korkarım. 3 gün önce akşam haberlerinde aktarlarda satılan 200 adet ürünün yasaklandığı ve denetimlerin başladığını söylüyordu... bazılarında birkaç gram fazla tüketmek dahi zararlı olabiliyor diyordu..

canım ne güzel bir hamna da halletmişsin çok iş... bu ay başlayacak olabilmene çok sevindim bence acele et ve bu fırsatı değerlendir. ilaçları bor alacak emin ol çoook eczane var. sadık beyi ben beğendim. ilk gittiğimde bana biraz sıradan gelmişti konuşmaları ama sırf benim şüpheciliğimden kaynaklanıyordu bu. eşim de çok beğendi ve bütün konuştukları mantıklıydı. tedavinin gidişatı ile ilgili yorumları vs.. ayrıca bana da 1 kez gebe kalmış olman ve yaşının genç olması çok önemli bir faktör deyip %70 e kadar başarı olur demişti. senin için de 2 doktor da aynı şeyi söylemiş. ilgi ile ölçme bence doktorları istanbul tüp bebek de ucuz ve güleryüzlü ama sanki orda insanlara çok daha fazla deneme yaptırıyolar gibi geldi bana baksana daha şimdiden ilki doz denemesi işin filan demiş. yani tutmazsa 2. de tuttururuz gibi. ne biliyim tuhaf geldi bana. o merkezin sahibi aret bey neticede ben bazen duygu gibi fazla ilgiden de şüphelenirim :) bize de ne yapsalar boş bu doktorlar :) bu ay başlayacak olman çok güzel bir gelişme kendin için en iyi kararı sen verirsin canım hakkında hayırlısı olsun.

bende çok sevindim bu ay başlayabileceğime acele ediyorum ama adet olmayacağım diye korkuyorum bi yandan. bu iş için bayramı ist da geçiricem sanırım adet olmasam bile her an olabilirim. sadık beyi bende beğendim. konuşmaları çok gerçekçi ama biraz ezbere konuşuyor sanki yani karşısındaki hastaya özel tedaviden bahsetmek yerine daha çok rutin tedavi aşamalarını anlattı durdu. fazla ilgiden bende şüpheleniyorum duyguya da yazdım. sırf bu yüzden gitmeyebilirim de. gebeliğimin ne zaman oluştuğunu sordu emre bey geçen sene bu aylarda dedim o zmana inşallah tarih tekerrürden ibarettir diyelim dedi:) çok kararsızım şu an. anlattıklarımdan sonra eşim eurofertilde yaptıralım dedi. sanırım adetim gelene kadar net karar veremiyecem.

kızlar sadık beyin ultrason ücreti 118 tl. bir de 1500 tl yi birdahaki kontrolde istiyolar. ayrıca sgk raporlu olduğumuz için aynı zk da istenen şeyleri onlar da istiyorlar.aklınızda olsun yazıyorum

tüp bebek raporunuz, aslı gibidir kopyaları ve aslı
rahim filmi raporu
spermiyogram tahlili
smear testi sonucu
hormon tahlilleri
eşimin serolojisi
bunları taradılar ve dosyama eklediler. doktor açıp bilgisayardan görebiliyor her an. bunlar kendi dosyaları için aldıkları fotokopiler. bir de sgk nın istediği şeyler var

sgk dökümü internetten dökebilirsiniz onaylı olmasına gerek yok dediler.
nüfus kayıt örnekleri
evlilik cüzdanı
kimlik fotokopileri
1 e resim
bir de zeynep kamil de yapılan bazal ultrason değerledirmelerinin yazılı olduğu kağıdı istiyolar ben almıştım fotokopisini onu götüreceğim.

ayrıca bakalım ilk kontrolümde benden e2 isticekler mi çok merak ediyorum hala oturmadı merkez ile ilgili düşüncelerim. umarım sağlıklı olur bu yumurtalar. çok korkuyorum 8-9 folikül çok güzel diyor tüp bebek günlüğümüz topiğindeki arkadaşlar ara sıra danışıyorum onlara aralarında kaç kez tüp denemiş merkezler hakkında da bilgili insanlar var.
ben de gördüm sol overim çok net ve temiz. altında da inci gibi dizilmiş 8-9 folikül var bunlar büyicekler dedi doktorum.inşallah 10 a tamamlarız. donduracak kaliteli embriyom da olsun istiyorum.
dozum yüksek olduğu içinn rahim de daha iyi kalınlaşıcakmış. gerekirse destekleyici veririz dedi. eğer 7 nin altında kalınlaşırsa donrururuz embriyoları transfer için bir sonraki ayı bekleriz dedi. inşallah öyle olmaz. puregon kullandığımdan beri destekleyiciye gerek kalmadan kalınlaşıyor çünkü rahmim.
rahim anomalim için ilk görüşmemde filmime baktı. ilacın ertesi günkü dağılmış görüntüsüne bakıp rahim gebeliği taşıyabilecek büyüklükte görünüyor dedi. ilk doktorum da üstüne basa basa söylüyordu. tutunmasını falan etkilemez rahim anomalisi dedi düşük de ondan olmamış olabilir dedi. önceki hedef gebelik elde etmek sonrasında önlemlerimizi alıcaz dedi dikiş atılır destekleyici verilir dedi.
tedaviye başlarken sadece folik aside devam et dedi. coraspini sordum 3-4 denemesi tutmamış insanlara veriyoruz dedi. artık sanırım coraspin ile ilgili düşünceler değişiyor işe yaramadığını düşünüyolar. ama bu sırada 1 düşüğüm olduğunu söylemeyi unuttum birdahaki kontrolümde söyleyeceğim şuanda olmasa da transferden sonra rahimin beslenmesi için kan sulandırıcı isticem bakalım ne dicek.

ben ilaç yazdırmaya gittiğimde yaşar diye bir bayan vardı asistandı sanırım aslı gibidiri aldı benden hatta ben zk nın doyasını verdim oona içinden ne lazımsa kopaylarını alaın dosyayı bana geri verin zk. götürcem çünkü dedim. ben hemşire odasında ilçaların sisteme girilmesini beklerken odakopyalarını alıp bana dosyayı getirdi içinden ne aldı bilmiyorum. ama zaten benim kendime oluşturduğum 2kg luk dosyam baş ucu kitabım gibi her gün yanımda taşıyorum. hatta cmtesi karşılaşırsak gösteririm dosyamı ne demek istediğimi anlarsın :D götürcem yanımda gene eksik bişey varsa içlerinde alırlar. foto ise eşimin ve benim yaklaşır 5- er 10 ar adet czdanımda taşıyorum. ben zaten folik içiyordum evde folic plus vardı günde 3 tane alıyordum bitiyor sonra folbiol alcam daha kolay günde 1 tane.

Herkes cumartesi gününde hemfikir :) merak etme herşey yolunda gidecek. ben sabah ezanında 06:10 da kalkıp 06:25 te servise biniyorum. her sabah o ezanla sana dua edecem :) bitkisel tedavilere gelince ben hiç kullanmıyorum. korkuyorum. cok faydasını görenler var, muhakkkak işe yarıyordur ama bir şeyi yaparken diğer birşeyi bozar diye korkarım. 3 gün önce akşam haberlerinde aktarlarda satılan 200 adet ürünün yasaklandığı ve denetimlerin başladığını söylüyordu... bazılarında birkaç gram fazla tüketmek dahi zararlı olabiliyor diyordu..

yok canım benim dediğim bitki bildiğimiz kuru incir onu jkaynatıp suyunu içicem. diğer otu b. ku şu aşamada yapmam haa tutmazsa bu denemede hayıt tohumu var evde onu aldım yapmaya cesaret edememiştim onu içerim başka takviyeler yaparım şu aşama incir suyu içerim heralde sadece. yada hiç içmem. biride yazmıştı tedavideyken günde 3-4 adet kuru incir yemiş ve aradahavuç suyu içmiş. havuçta yumurta çatlatma özelliği var diye biliyorum o riskli olabilir erkenden çatlatmasın yumurtları gerçi erken çatlamayı önleyici iğne vuruyorum bacaktan heralde bişey olmaz. ne bilim ya oofff kafam karıştı...

bu zk beni yakında delirtecek, tüp bebek raporu değil deli raporu çıkartacağım her halde.
dün gece izmirden geldim. sabah erkenden soluğu zk'de aldım. dosyam konseyden çıkmış alıp kurul odasına götürdüm. oradaki elemanlar inceledi inceledi inceledi, sonra da siz en son ürolojiye ne zaman gittiniz dediler, eylül başı aşılama raporumuzu tüpe çevirtmeye gittik dedim. dönüp sistemden baktılar burada protokol nosu yok, temmuzda aşılama raporu verildiği zamanki protokol görünüyor sadece dediler. meğer arman bizim yeni raporap rotokol nosu girmemiş, temmuzdaki eski raporu aşılamadan tüpe çevirmiş ve tarihi geçtiği için o kabul edilmiyormuş(6 ay olmadan nasıl tarih geçiyor onu da anlamadım madem tarihi geçmiş konseyden de nasıl çıktı da anlaşılır değil) neyse bir daha gidip protokol nosu alacakmışım ama arman tatildeymiş, ptesi gelin oradan yeni protokol no alın, konseyden çıkan belgeye yazdırın sonra dosyanızı kurula teslim edin dediler. yani ptesi illa yine gideceğim. tabi dosyanın kuruldan çıkması bayram sonrasında olur her halde.
neyse oradan genetiğe gittim. kapıdaki sekreter yanında başka biriyle bilgisayarda amway kataloğu inceliyordu. kapı açık olduğundan doktoru da gördüm içeride yalnız başına oturuyordu. internetten randevular 10 gün sonrasına falan veriliyor buradan numara veriyormusunuz dediğimde, sekreter kafasını kaldırmadan "yok canım uzağa vermez randevular o kadar yoğun değil, buradan numara alamazsınız sadece telefonla ya da internetle" dedi. "ben aslında genetik testler yaptırmam lazımmı değil mi 5 dakika danışmak istiyorum, lazımsa dışarıda yaptıracağım, doktorlardan biri boşsa bir sorsam" dediğimde, "olsun onun için de randevu al" dedi. yani doktor bana ne test ne muayene hiç bir şey yapmasa da devlet o parayı kesecek demeye getirdi. neyse randevular konusunda kadınla iddialaşmayayım dedim. eve geldim, internetten en erken 31 Ekime ve 2 kasıma randevu buldum. içimden de keşke orada telefonumdan internet randevu sistemine girseydim de gösterseydim dedim.
zk'den yine sıfıra sıfır elim hiç bir işim hallolmadan dönmüş oldum. şu an çalışmıyor olmama da şükrettim, bugün sabahtan izin alsam ptesiye hayatta bir daha izin vermezlerdi diye düşündüm. patronum şimdiye çoktan senin raporun da çocuk yapman da beni hiç enterese etmiyor, yok sana izin mizin diye tavır koymuş olurdu.

bende çok sevindim bu ay başlayabileceğime acele ediyorum ama adet olmayacağım diye korkuyorum bi yandan. bu iş için bayramı ist da geçiricem sanırım adet olmasam bile her an olabilirim. sadık beyi bende beğendim. konuşmaları çok gerçekçi ama biraz ezbere konuşuyor sanki yani karşısındaki hastaya özel tedaviden bahsetmek yerine daha çok rutin tedavi aşamalarını anlattı durdu. fazla ilgiden bende şüpheleniyorum duyguya da yazdım. sırf bu yüzden gitmeyebilirim de. gebeliğimin ne zaman oluştuğunu sordu emre bey geçen sene bu aylarda dedim o zmana inşallah tarih tekerrürden ibarettir diyelim dedi:) çok kararsızım şu an. anlattıklarımdan sonra eşim eurofertilde yaptıralım dedi. sanırım adetim gelene kadar net karar veremiyecem.
baharcım ben izmirdeyken anlaşılan emre beye de eurofertile de gitmişin. ilk mesajında emre bey ağır basıyor demişin, ikincisinde sadık bey. neden fikrini değiştirdin acaba? ben de eşim ne zaman izin alabilirse emre beyle, umutta süleyman tosuna gideceğim görüşmeye ama hani seni rahatsız eden ne oldu merak ettim.

baharcım ben izmirdeyken anlaşılan emre beye de eurofertile de gitmişin. ilk mesajında emre bey ağır basıyor demişin, ikincisinde sadık bey. neden fikrini değiştirdin acaba? ben de eşim ne zaman izin alabilirse emre beyle, umutta süleyman tosuna gideceğim görüşmeye ama hani seni rahatsız eden ne oldu merak ettim.

hoşgeldin canım. kızlara da detaylı anlattım. emre bey o kadar ilgili ve güleryüzlü ki önce etkilendim açıkçası sonra evde sakin kafa ile söylenenleri düşününce sadık bey daha ağır basmaya başladı. bi de emre beyin fazla ilgisi korkuttu beni açıkçası. daha ilk görüşmede ikinci denemeden düşük yapma ihtimalinden vs bahsetmeye başladı. söylediğim gibi önce ilgisinden etkilendim ama iki doktorun söylediklerini düşünüp karşılaştırınca diğeri ağır basmaya başladı ama halen karar verebilmiş değilim.

bu zk beni yakında delirtecek, tüp bebek raporu değil deli raporu çıkartacağım her halde.
dün gece izmirden geldim. sabah erkenden soluğu zk'de aldım. dosyam konseyden çıkmış alıp kurul odasına götürdüm. oradaki elemanlar inceledi inceledi inceledi, sonra da siz en son ürolojiye ne zaman gittiniz dediler, eylül başı aşılama raporumuzu tüpe çevirtmeye gittik dedim. dönüp sistemden baktılar burada protokol nosu yok, temmuzda aşılama raporu verildiği zamanki protokol görünüyor sadece dediler. meğer arman bizim yeni raporap rotokol nosu girmemiş, temmuzdaki eski raporu aşılamadan tüpe çevirmiş ve tarihi geçtiği için o kabul edilmiyormuş(6 ay olmadan nasıl tarih geçiyor onu da anlamadım madem tarihi geçmiş konseyden de nasıl çıktı da anlaşılır değil) neyse bir daha gidip protokol nosu alacakmışım ama arman tatildeymiş, ptesi gelin oradan yeni protokol no alın, konseyden çıkan belgeye yazdırın sonra dosyanızı kurula teslim edin dediler. yani ptesi illa yine gideceğim. tabi dosyanın kuruldan çıkması bayram sonrasında olur her halde.
neyse oradan genetiğe gittim. kapıdaki sekreter yanında başka biriyle bilgisayarda amway kataloğu inceliyordu. kapı açık olduğundan doktoru da gördüm içeride yalnız başına oturuyordu. internetten randevular 10 gün sonrasına falan veriliyor buradan numara veriyormusunuz dediğimde, sekreter kafasını kaldırmadan "yok canım uzağa vermez randevular o kadar yoğun değil, buradan numara alamazsınız sadece telefonla ya da internetle" dedi. "ben aslında genetik testler yaptırmam lazımmı değil mi 5 dakika danışmak istiyorum, lazımsa dışarıda yaptıracağım, doktorlardan biri boşsa bir sorsam" dediğimde, "olsun onun için de randevu al" dedi. yani doktor bana ne test ne muayene hiç bir şey yapmasa da devlet o parayı kesecek demeye getirdi. neyse randevular konusunda kadınla iddialaşmayayım dedim. eve geldim, internetten en erken 31 Ekime ve 2 kasıma randevu buldum. içimden de keşke orada telefonumdan internet randevu sistemine girseydim de gösterseydim dedim.
zk'den yine sıfıra sıfır elim hiç bir işim hallolmadan dönmüş oldum. şu an çalışmıyor olmama da şükrettim, bugün sabahtan izin alsam ptesiye hayatta bir daha izin vermezlerdi diye düşündüm. patronum şimdiye çoktan senin raporun da çocuk yapman da beni hiç enterese etmiyor, yok sana izin mizin diye tavır koymuş olurdu.

hoşgeldin immo talihsizlikler bi geldimi peşini bırakmıyor insanın sanırım sana böyle oldu bu rapor işinde. ne çok uğraştın sonuçta bir türlü alamadın. ama az kaldı inş. bayram ertesine sende almış olursun raporunu. zk.da bi dr. tatilde olması ve yerine bakan başka birinin olmaması çok kötü. bu büyük bir zaman kaybettiriyor insanlara. arman izinde olduğu için nilde geçici tüpe yardıma gelmiş o yüzden. arman tatilde ise aşılama yada tüp yapanlar nereye kayıt yaptırıyolar. malum o zmanlardada üroloji bölümüne ihtiyaç oluyor.

yok canım benim dediğim bitki bildiğimiz kuru incir onu jkaynatıp suyunu içicem. diğer otu b. ku şu aşamada yapmam haa tutmazsa bu denemede hayıt tohumu var evde onu aldım yapmaya cesaret edememiştim onu içerim başka takviyeler yaparım şu aşama incir suyu içerim heralde sadece. yada hiç içmem. biride yazmıştı tedavideyken günde 3-4 adet kuru incir yemiş ve aradahavuç suyu içmiş. havuçta yumurta çatlatma özelliği var diye biliyorum o riskli olabilir erkenden çatlatmasın yumurtları gerçi erken çatlamayı önleyici iğne vuruyorum bacaktan heralde bişey olmaz. ne bilim ya oofff kafam karıştı...

ya sen söyleyince hatırladım, yasaklananların arasında hayıt otuda vardı galiba.. google aktarlarda yasaklama diye bir bak istersen, ben yazdım ama oralara giremedim yasaklı. birde cumartesi gittiğinde doktora bir sor, nasıl beslenmeliyim diye :), eşim aradı şimdi akciger filmini almış raporu yokmuş, onuda yazdırmış. kan sonuçlarını almış. dahiliyeye götüreceğimiz evrağıda almış. ürolojideki kız vardı, ne kadar iyi biri diyor :)) bende kk de konuştuğum kızlarda öyle söylüyorlar dedim. o bile hemen anlamış iyi biri olduğunu :)

Back
X