Aşılama Zeynep Kamil'de Aşılama Yaptıran Var mı ?

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz

bu aydan çok ümitliyim. ben 10 nisan doğumluyum. geçen sene doğum günümden sonra hamile kaldım.insanın vücudundaki kan doğum tarihinde yenileniyomuş.sanki hep senede 1 defa nisan ayında hamile kalabilicekmişim gibi hissediyorum.eğer nisan 15 de başlayacak tedavim sonucu hamile kalırsam rabbim 1 sene önce aldığı meleğimi tam 1 sene sonra bana geri vermiş olacak ve totem im gerçekleşmiş olacak :))
his işte.
umut işte...

bugün üçüncü aşılama raporumu aldım. ilaç reçetem yazıldı. puregon 300 kullanacağım. ama bu kez de adetim sekiz gün gecikti kan verdim. şimdi sonucu internetten aldım.: 2.1 şimdiye kadar yaptığım testlerde hamile kaldığım ay hariç hep koskoca bir 0 çıkardı. sonuçta bu değer de negatif ama... neyse artık kısmet... kasım ayında ikinci aşılama için ilaç reçetemi yazdırmaya gittiğim gün tesadüfen öğrenmiştim hamile olduğumu. tüp bebek bölümündeki sekreterle şakalaştık bugün beta hcg girişimi yaparken. sizin de hep böyle oluyo dedi.:)) neyse sonuçta negatif çıktı. artık üçüncü aşılama için adet olmayı bekleyeceğim. bir hafta daha gecikirse adet söktürücü kullanırım yine. bu arada aynı raporu ikinci kez çıkardım. geçen sefer raporumu aldığım gün kan testinde pozitifi görünce ilacı falan unutmuştum tabii sevinçten. nede olsa beş yıl sonra ilk defa hamile kalmıştım. ilaçları süresi içinde almayınca da ikinci rapor hakkımın yanmaması için eczacılar birliğinden yazı çıkartmamı istediler. eczacılar birliği de istanbul un bir ucunda neredeyse. raporda yazılı ilaçları kullanmadığımı belgeledim. evraklarımın süresi geçmiş bu sefer onları tamamlattılar. aynı rapor ikinci kez heyete girdi. çıktı. aynı ilaçlar bir daha yazıldı. bu kez çok uğraştırdılar beni. iki kez yaptım herşeyi. umarım aşılamayı bu kez becerebilirler. çok memnunum hastaneden. doktorlar hemşireler hepsi çok iyi. ama bu kez de aşılama yapılmadan iptal edilirse aynı gün gidip özelde yaptırmayı düşünebilirim. neyse çok doluyum. herşeyi yazdım buraya :)) umarım bu sefer hepimiz için herşey yolunda gider. bu topic hamilelik haberleriyle dolup taşsın bu sefer...

bugün üçüncü aşılama raporumu aldım. ilaç reçetem yazıldı. puregon 300 kullanacağım. ama bu kez de adetim sekiz gün gecikti kan verdim. şimdi sonucu internetten aldım.: 2.1 şimdiye kadar yaptığım testlerde hamile kaldığım ay hariç hep koskoca bir 0 çıkardı. sonuçta bu değer de negatif ama... neyse artık kısmet... kasım ayında ikinci aşılama için ilaç reçetemi yazdırmaya gittiğim gün tesadüfen öğrenmiştim hamile olduğumu. tüp bebek bölümündeki sekreterle şakalaştık bugün beta hcg girişimi yaparken. sizin de hep böyle oluyo dedi.:)) neyse sonuçta negatif çıktı. artık üçüncü aşılama için adet olmayı bekleyeceğim. bir hafta daha gecikirse adet söktürücü kullanırım yine. bu arada aynı raporu ikinci kez çıkardım. geçen sefer raporumu aldığım gün kan testinde pozitifi görünce ilacı falan unutmuştum tabii sevinçten. nede olsa beş yıl sonra ilk defa hamile kalmıştım. ilaçları süresi içinde almayınca da ikinci rapor hakkımın yanmaması için eczacılar birliğinden yazı çıkartmamı istediler. eczacılar birliği de istanbul un bir ucunda neredeyse. raporda yazılı ilaçları kullanmadığımı belgeledim. evraklarımın süresi geçmiş bu sefer onları tamamlattılar. aynı rapor ikinci kez heyete girdi. çıktı. aynı ilaçlar bir daha yazıldı. bu kez çok uğraştırdılar beni. iki kez yaptım herşeyi. umarım aşılamayı bu kez becerebilirler. çok memnunum hastaneden. doktorlar hemşireler hepsi çok iyi. ama bu kez de aşılama yapılmadan iptal edilirse aynı gün gidip özelde yaptırmayı düşünebilirim. neyse çok doluyum. herşeyi yazdım buraya :)) umarım bu sefer hepimiz için herşey yolunda gider. bu topic hamilelik haberleriyle dolup taşsın bu sefer...

ya ercelft canım reçeteni yazdırabiliyorsun rapor çıkmadan alabilirsin. ya hatta benim recetem bile yoktu eşim araştırdı eczaneler verecek gibiydi. dene mutlaka. bende geçen yıl mart ayında hamile kalıp nisan ayında kaybetmiştim umarım bu yıl hayırlısıyla benimledir bebeğim, ve inşallah yetişirsin. ama herşeyde bir hayır var. sıkma canını. olurya aşılamasız tutar geçen yılki gibi belkide. sen elinden geleni yaptın yetişmesi için. yetişmezse vardır bundada bir hayır. hiç sıkma o zaman canını olur mu?

arkadaşlar sizlere bir şey sormak istiyorum belki bir bilginiz vardır. ben de zeynep kamil'e gidiyorum. rapor almak için sizin gibi aynı aşamalardan geçtim. doktorum infertilitede kenan sofuoğlu. fakat benim eşimde sperm sorunu var, bendeyse allah'a çok şükür hiç bir şey yok. yumurtlamam, hormonlarım, ultrasonum falan her şey iyi fakat yaşım 36. bu yüzden aşılama mecburiyetim yok. direkt tüp bebek aşamasına geçebiliyorum yani raporum tüp bebek için çıkacak. diğer yandan ben de herkes gibi testleri ultrason, smear falan yaptırdım. ürolog da eşime şiddetli oligospermi vardır yardımcı üreme yöntemleri gereklidir şeklinde bir rapor verdi. tam her şey bitti kurula gireceğiz derken, smear testimi almak için gittiğimde başka bayan bir doktor vardı. smear testime baktı (test temizdi) bana hsg rahim filmi de çektireceksiniz dedi. rahim filmi adetin 9. günü çekildiğinden ve ben 16. günde olup uzun süre bekleyeceğimden acayip sinirlerim bozuldu. burada okuyorum okuyorum, eşinde sperm sorunu tespit edilip, kendinde diğer tetkiklerde her hangi bir sorun tespit edilmemiş hiç kimseye rahim testi istememişler.
1-bu bayan doktor benden yanlışlıkla falan mı istedi bu testi yoksa tüp bebek raporu olunca sorunun olsun olmasın illa bu film çekiliyor mu?ya da tüp bebek aşılama bir fark yok mu?
2-bizim rapor direkt tüp bebek yaptırmamıza izin verecek ama biliyorsunuz tüp bebek için alınan ilaçlar hormonlar acayip ağır. o kadar çok hormon alıyorsunuz ki, uzun vadede kanser riskiniz artıyor. ama aşılama daha az ilaçla, biraz daha normal yolla gebelik gibi. ben tüp bebekten önce 1 kere de olsa (tabii eşimin sperm sayılarıyla aşılama yapılabiliyorsa) deneyeyim mi sizce? sonuçta bu kader kısmet işi, yeter ki allah alınyazına yazsın, olur olur belki başarılı olurum. zaman olarak da neredeyse 5 yıldır bekliyorum, aşılamayı deneyip 1 ay daha kaybetmek o kadar dert değil bence.
3-bir de ben, tüp bebeği yaptıracağım yer konusunda çok kararsızım.geçmişte yaşadığım bazı negatif deneyimlerden dolayı özel hastanelere hiç güven duymuyorum. bir sürü insanı boş vaatlerle sırf para almak için ameliyat ettiklerini, ya da tedaviler uyguladıklarına defalarca şahit oldum. devlet hastanelerindeyse her şey neyse odur, o yüzden daha güvenilir geliyor. dahası burada bir arkadaşın dediği gibi bütün özeldeki doktorlar zaten zeynep kamil ya da üniversite hastanelerinden gitme. üstelik ben de gidip gelirken özelleri bırakıp zeynep kamil'e gelen sürüyle insan tanıdım. kendi çıkardığım sonuca göre çoğu çift 1. tüpde olmasa bile 2. de bu hastanede çocuk sahibi olmuş.
ama bazı özel kliniklere dair de (mesela bahçeci umut tüp bebek) acayip başarı hikayeleri okuyorum.benim için para sorun değil. yani elbette önemli ama zaten belli bir meblağı gözden çıkardık. siz olsanız ne yapardınız? mesela direkt özele mi gideyim? yoksa devletin verdiği 2 hakkı zeynep kamil (ya da mesela çapa da kullanıp), olmazsa mı dişarıda deneyeyim? bu sitede çoğu kişi devlete hiç gitmemiş, özellerde tedavi görüyor o yüzden hep özelleri tavsiye ediyorlar. ama ilk defa bu topicde devlette tedavi gören üstelik de rapor çıkardığım zeynep kamilde tedavi gören birilerini okudum. sonuçta hastane hakkında bilgi sahibisiniz en objektif siz yorum yapabilirsiniz. lütfen görüşünüzü paylaşırmısınız?

hoş geldin aramıza arkadaşım:)) seninde bizim gibi kafanda bir sürü soru işareti var.. hepimizin zeynep kamil hastanesinde tedaviye başlarken soru işaretleri ile başladık. Ama her gidişimizde güvenimiz biraz daha arttı. umarım seninde öyle olur.
rahim filmi konusunda ise benim düşüncem boşu boşuna pek istemiyolar bu filmi burada. başka bi kliniğe gitmiş olsaydın kesin isterlerdi. yani genelde öyle duyuyorum. oradaki bayan dr çok tatlı çok anlayışlı bi dr. keşke kafandaki soru işaetlerin sorsaydın herşeyi anlatıyorlar.
hakkında hayırlısı olsun.

immortalbeloved bencede kesinlikle yaptır rahim filmini. çünkü eğer tüplerinde yapışıklık yada tıkanıklık varsa o kadar zahmetin emeğin boşa gidicek. işini sağlama al derim ben.

canım ilaçları yazıyolar dedin ya içime su serpildi henüz başlamadı adetim 1-2 günde böyle geçer ama yine de erken geldi yani. zeynep kamil in civarındaki eczanelere hiç gitmedim ama gidip tek tek soracağım bence verirler sonuçta yarın raporum heyetten geçicek.öğlenden sonra arayıp sorucam geçti derseler rapor 1 haftaya çıkıyor zaten.
eczaneye telefon kimlik ne isterseler bırakırım.ben eczanelerden yana korkmuyorum aslında çünkü bulurum eczane parasıyla alıcam neticede rapor çıkarsa onlar bana geri ödicekler.yani paralarını alıcaklar. hatta ben sgk lı parasını ödeyip alanlar bile duydum.
ben doktorların yazmamasından çekiniyorum.rapor çıkmadan yazamayız derler mi? ben alıcam ilaçlarımı ücretli aylardır bekliyorum bikaç günle kaçırmak istemiyorum raporum heyetten geçmiş derim. olursa olur dediğin gibi olmazsa olmaz nasip birdahaki ay rahat rahat giderim. bunca zaman bekledik 1 ay daha bekleriz napalım. sen nasılsın canım kaçıncı günün bugün ne kadar kaldı teste?

canım merhaba aramıza hoşgeldin ben de özelde 1 aşılama yaptırdım negatif oldu sonra da zeynep kamil e başladım gide gele güvenim attı.kimisi özeldeki gibi ilgi olmuyor diyor ama infertilite doktorları çok kibar herşeyi açıklıyorlar muayneler güzel temiz ve hassas kibar ve nazik yaklaşıyorlar.sonuçta heryerde yapılan aynı aşılamada. ilacı verip takip etmek olgunlaşınca iğne vurmak ve aşılama yapmak.
tüp bebekde de başarılı olduklarını duydum neticede burası bu işin okulu. bence devletten şaşma.sadece koşturması biraz uzun sürüyor ama maddi çıkar yok neyse o. için rahat.ama ben özelde emin olamıyorum her an para isticekler yoksa herşey yarım kalıcak gibi geliyor bazende para uğruna gereksiz şeyler yapıldığını düşünüp güvenemiyorum.

rahim filmi konusunda da bence infertilitede ki doktora sormalısın. eğer şart değilse çektirme neticede direk tüp bebek yaptırıcaksan. gerek yok ki. ama aşılama denicem 1 kez dersen çektirmelisin canım.
ve benim fikrimi alıcak olursan 1 kez aşılama denemeni tavsiye ederim erkek infertilitesinde daha başarılı biliyosun aşılama.sana en fazla 1-2 ay kaybettirir

rn4 canım kartal dan aldım demişsin yani sen oturduğun yerdeki bir eczaneden mi aldın?
ben hastane civarındaki eczanelerden alırım diyorum neticede onlarda bu ilaçlar her daim bulunur. tanıdık yok ama halimi arz ederim.
darıca da yoktur bu ilaçlar anca isticez depodan getirilicek o da buz kalıbındamıdır tanıma şartlarına uygunmudur benim içime kurt düşer.
bir de ben nene hatun a giderken ordaki eczanelerden aldık parayla hep. oraya giderim onlara söylerim olmadı onlar verir bence.
aman ya bişey olucak işte ben elimden geleni yapıcam olmazsa beklerim öbür ayı napim.
bu arada dualarım kabul olur da başlarsam bu ay tedaviye süpriz yapan adetim sayesinde tedavimiz başa baş gidicek canım :)
aynı günlerde sonuç alabiliriz..

adetim tam olarak başlamadı canım.hatta giç gelmiyor kahverengi leke henüz. tam kırmızı başlamadı muhtemelen 1-2 günü de bulur başlaması.bugün 26. günüm.anca işte bugün ve yarın böyle geçer bence.yarın giricek heyete.heyetten geçti derseler zaten gidicem adetim başlayınca anlatıcam halimi.heyetten geçti dicem. ilaçlarımı yazdırabilirmiyim ben kendim alıcam dicem.aylardır bekliyorum falan filan.
ben eczanelerden yana korkmuyorum mutlaka alırım gerekirse sgk lı değil de tam parasını öderim.rapor çıkınca onlar bana geri öderler. ama doktorlar yazar mı?
inşallah dicez artık. ama bence yazarlar adetliyim derim bu ay başlamasıını istiyorum raporum heyetten geçti derim.ilaçlarımı yazarmısınız derim.olmaz sa da sağlık olsun beklerim öbür ayı.
sen naptın canım başladı mı adetin?[/QUOTE]

iyi moralini bozmadığına sevindim canım.. benim daha başlamadı. sanırım yarın falan başlar..

evet canım oturduğumuz yerdeki eczaneden aldık. benimde aklıma geldi hastane çevresindeki eczanelere bi sor bakalım..
sanırım öyle olucak yada bi iki gün arayla öğrenicez sonuçları:))
bu arada benim ilaçlarımda istek üzerine geldi. zaten ancak zeynep kamil etrafında ki eczanelerin stoklarında bulunur. ama yinede içime kurt düşürdün he acaba soğuk zinciri koruyamamışlar mıdır??

Son düzenleme:

Bilemiyorum işte canım ya bizler mi çok ince düşünüyoruz ne biliyim. istek üzerine geldiyse zaten depoda uygun şekilde muhafaza ediyorlardır. alıp eve götürene kadar da bişey olmaz sonra da dolapda sakla diyolar zaten içini ferah tut. ben de önce civardaki eczanelere gidicem.olmaz sa nene hatun un ordaki eczanelere giderim onlardan daha önce kaç ay menogon aldık tanıyolar.bu arada adetim geliyor gibi benim ben heralde çarşamba günü gidicem canım.inşallah yazarlar ilaçları. yarın da öğlenden sonra aricam geçti heyetten derler inşallah. doktorlar rapor çıkmadan yazmıyoruz derseler ben kendim alıcam parasını ödeyip derim.

hadi hayırlısı canım .sırf bu rapor meselesi bile insanı strese sokuyor değil mi? rabbim bu sefer verir meleklerimizide inşallah bizde bunları mazide bırakırız. benim 8. günüm. hiçbir belirti yok. nasip artık. bu arada ben bu ay hastalanırsam ve tekrar aşılamaya devam etmek istersem tüm işlemleri acabyeniden mi yapmam gerekecek. tüm testleri filan. yeni rapor için. yeniden ilaç almak için. geçen aydan tek düz kullandım kalem olandan kalanı duruyor. bakacağız artık.

immortalbeloved bencede kesinlikle yaptır rahim filmini. çünkü eğer tüplerinde yapışıklık yada tıkanıklık varsa o kadar zahmetin emeğin boşa gidicek. işini sağlama al derim ben.

evet hsg'yi bugün yaptırdım. allah'a çok şükür tıkanıklık çıkmadı:))))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…