canım bende aynı işyerinde çalışmaya başlayalı tam 10 yıl olacak yazın. izin sorun değil ama geçtiğimiz günlerde bende hastane işlerim yüzünden işlerimi aksatmam nedeniyle üstü kapalı bi fırça yedim ki patronum dünya tatlısı bir insandır. oluyor malesef böyle şeyler. kimseden bizi anlamasını bekleyemeyiz. herkes kendi çıkarları peşinde. eşinin sperm sorunu varsa sizi direk tüp bebeğe yönlendirebilirler diye düşünüyorum. bu arada sekiz yıllık evli olduğunu söylemişsin. kaç yaşındasın?
benim izin konusunda kesinlikle bir sorunum yok. hatta izin almam gibi bir durum da söz konusu değil. haber vermem yeterli. ama hastaneye gün aşırı gitmeye başlayınca işler aksıyo haliyle. sorun yaratan durum bu oldu. bebeğimi hayırlısıyla kucağıma alabilirsem artık bir-iki yıl ara vermeyi düşünüyorum bende.ben burda çalışmaya başlayalı eylülde 2 yıl olucak..işe başladıktan 4 ay sonra ameliyat olmuştum.1 ay rapor almıştım..bu konuda şanslıyım sanırım...
zeynep kamilde tüp bebek için yalnızca yumurta toplama öncesinde 409 lira ücret ödüyorsunuz. ilaçlar dışında başka bir masraf da yok. eşinizin sperm sorunu var. yaşınız da 35 in üzerindeyse aşılama istemeden tüp bebek yapıyorlar.kızlar yıllık iznim 1 ay. rapor kac ay gecerlı mesela ben hazıranda gıdıp butun ıslemlerımı hallettırmek raporumu elıme almak ıstıyrm raporda heralde ancak temmuzda cıkar.. sonra agustos 20 den sonra adet olunca yaptırmak ıstıyrm. yanı raporu cıkartırır cıkartmaz yapılmak zorundamı.. ben tup bebekde direticem çunku bız 8 yıllık evlıyız 1 asılama var negatıf. eger ıllede asılama derse asılama yapılcakmıs gıbı ılaclarımı alırım devletten tup bebk ıslem ucretını oderım ilaçlar harıc 1250 tl mıs sıtelerınde yazıyo. esımde sperm yapısı bozuk asılama ıle sansımız cok azz.
arkadaşım seninde tedavin hayırlı sonuçlanır inşallah. heyetten çıktıktan sonramı tüp bebek olduğunu söylediler??bence çok daha iyi olmuş tüp bebek olması daha az yıpranıcaksınız canım.
en güzeli valla. annemde beni istemiyo :)) sen git çalış ben bakarım diyo. şimdilik fikrim bu ama bakalım kısmet değişir belki ilerde. aman hayırlısıyla kavuşalım da meleklerimize. sonra düşünürüz artık bunları.ben bebegım olursada calısıcam evım ısıme cok yakın ama hastane uzak sarıyerde oturuyrm .annem bakıcak.
geçmiş olsun tatlım.benimde çok sıkıntılı olmuştu. ertesi gün bile kanamam devam etmişti. ama dr çok anlayışlı çok iyi.kasıldım mesela insanı paniğe sokturmadan yavaşca davrandı ben öyle olunca.
evet bende 9 martta vermiştim.26 martta çıktı. sen bence cuma yada pazaretesi günü falan git bi sor orda bazen erken çıkıyo tahliller.aldığın gün dosyanı hazırlarsın teslim edersin, salı heyete girer. zaten dosyayı teslim ettiğin gün bi eksiklik olup olmadığını söylüyolar. 1 hafta sonrada dosyan heyetten çıkıyor. (heyet salı ve cuma günleriymiş) sonra gidip ilaçlarını yazdırıyosun.
sana yazıcakları ilaçları bilsen tabi eczaneden alabilirsin ama nerden bileceksin hangi ilacı vereceklerini?onun için sen 10 nisandan bi kaç gün önce git eğer çalışmıyosan, gidebilecek biri varsa onu gönder alsın sonuçlarını.böylece vakit kaybetmemiş olursun.
[aynen öyle yapıcam canım ben 10 nisan salı gününe denk geliyor ondan önceki hafta cuma perşembe günü gideyim çıkmışsa cuma günü girer heyete.ama acaba arasam patoloji bölümünü çıktı mı diye sorsam bana bilgi verirler mi.ya çıkmadıysa ben çalışmıyorum ama gebze de oturuyorum.eşim izin alıyor her defasında arabayla gidiyoruz.telefonda bilgi alabilirsem çok süper olur.artık hayırlısı.
bence şansını dene telefonda da bilgi verebilirler canım. kendin neden gitmiyosun ki? benimde işim tuzlada geçen gün burdan gittim. evet biraz uzun sürdü ama zor değil gidişi. hem eşin işinden izin almak zorunda kalmaz. sonuçta çok fazla gidip gelmek gerekiyor. daha önemli gidişlerinde gelir seninle..tabi sadece fikir benimki canım:))
en güzeli valla. annemde beni istemiyo :)) sen git çalış ben bakarım diyo. şimdilik fikrim bu ama bakalım kısmet değişir belki ilerde. aman hayırlısıyla kavuşalım da meleklerimize. sonra düşünürüz artık bunları.
ben bebegım olursada calısıcam evım ısıme cok yakın ama hastane uzak sarıyerde oturuyrm .annem bakıcak.
kızlar bnm aşılamamda 3 kutu gonal f yazmıslardı sadece 1 ını kullandım. 2 kutunın tarıhı gectıgı ıcın cope attım o kdr acıyrmkı cok uzgunum uzerınde 3 sene gectı yazık bı suru param bosa gıttı.
hepimiz için hayırlısı olur inş. canım bende zeynep kamile gidiyorum. testlerim devam ediyor. 2 nisanda smear testim var. çok heyecanlıyım... umarım hepimiz hamile oluruz sağlıklı bir şekilde bebeklerimizi kucaklarımıza alırız.....
kızlar ya benim kafam hala çok karışık.benim rahim anomalim var unicorn uterus um ben yani yarım rahimliyim.doğuştan tek tüpüm var artık defalarca söyledim ama yine söylüyorum.acaba nene hatun u bırakmasamıydım???
ilaçlarımı yine raporla alıp hastaneye özel ücretimi öderdim ilgisinden de hassasiyetlerinden de çok memnundum.şimdi çok korkuyorum beni hırpalamazlar dimi zeynep kamil de nasıl olucak yumurta takibi falan içimi bir türlü rahatlatamıyorum.((
canım bişeyi merak ettim benim en kötü ihtimalle 10 nisan salı çıksa benim smear ım o günki heyete yetişmiyor ya.pazartesi çıkmış olsa gitsem o gün alsam teslim etsem salı günki heyete girer o zaman dimi.yoksa cumadan falan mı vermek gerekiyor?
canım sen bilirsin ama zeynep kamil bu işin okulu biliyosun dimi..bende başka bi hastanede takip oluyodum dr tanıdık ayn zamanda bana ısrar etti zeynep kamile git diye ben ilk başta istemedim neyse oraya gittim.ameliyata hazırlandım girdim ve kistim patlamış hiç fark etmemişiz.bağırsaklarımda yapışıklıklar falan...neyse ameliyatım sorunsuz geçti hamdolsun..sonrasında hiç sıkıntı yaşamadı.daha sonra tanıdık dr a gittim biliyodu zaten ameliyatta olanları..bana dediki iyiki oraya gitmişsin burda veya başka yerde olsaydın çok kötü sonuçlarla karşılaşırdın dedi..düşün artık bunu bi dr diyor.
sebebsiz infertilite gibi mi davranıcaklarını sanıyosun sen canım. sana daha farklı davranıcaklar çünkü sen farklı bi hastasın özen isteyen bi hastasın. bi git hırpalanırsan başka bi hastane seçersin. ama özel hastanelerde bu tür konulara hiç güvenmiyorum. insanların çaresizliğinden yararlanıp resmen soyuyolar...
mart aşılamacılarından bir arkadaş da üniversite hastanesine gitmesine rağmen güvenmiyormuş birisi de anlatmış spermleri 5 saatte yıkadılar çatlatma iğnesinden 62 saat sonra aşılama yaptılar diye ama başka bir hastane için iyice kuşkulandım sen rezil olacağına paran rezil olsun git özelde yaptır diyolar.ama ben güvenmek istiyorum devlete.özelde sanki her an para isticekler gibi bir türlü güvenemiyorum ne ödicem ne isticekler sonu yok yani.ordaki doktorum da bana özel ilgi gösteriyordu ama paran varsa.
zeynep kamil evet köklü bir hastane kadın doğum ve hastalıkları konusunda da uzman hem zaten bütün sıkıntısını çektim.aç karnına vermiştim ilk hormonumu tam 7 tüp olmaz dediler birdahaki ay bidaha verdim git gel yaptım onca yolu smear i de verdim artık verecek bişey kalmadı :) alacaklar kaldı :) biraz daha dişimi sıkayım ben.aslında bu tedirginliğim raporum yetişmezse bu ayı kaçırmak istemediğim için.ama bence yetişicek.eğer 9 nisanda alırsam sonucu yetişicek inşallah:) kararımdan dönmicem sağol beni rahatlattığın için.
:) canım tabi yanlış yönlendirmek istemem seni. ama gerçekten ben bu tür durumlarda çok fazla güvenemiyrm özel hastanelere..
ya 2 ay önce adetim geçikti.. bende test yaptırıyım diye özle polikliniğe gittim.. bana dediler ki hafta hafta gösterenimi yoksa pozitif negatif olanımı istiyosun.bende dedim hangisi kesinse.. ikiside %99 dediler. iyi o zman hamile olup olmadığımı gösteren olsun. kan aldılar iş çıkışı gittiğim için nöbetçi laborant vardı... kapıda bekledim ,yaptığı işlemleri görüyorum..bi baktım bizim evde yaptığımız idrar testinden yapıyo.kanın serumunu çıkartıp kite damlattı.bide bana diyo ki ben o kiti görmeden önce adetin en az 10 gün geçmesi gerekiyor..15 günde daha kesin oluyor.bende dedim 3 haftalıkken falan öğreniyolar..yok yalan söylüyolardır onlar falan dedi. sonra işte kiti görünce aaa evde yaptığımızın aynısı dedim.yok yok dedi sadece kiti benziyo...tabi bende salağim ya yedim...ben evde max 5 tl ye yapacağım teste gittim orada 19 tl verdim..bide hamile değilmişim...
tabi bunlar benim düşüncelerim. iyi merkezlerde vardır ama çok iyi araştırmak gerekir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?