önce adetinin 2. günü bi gidiyosun ultrason yapılıyor rahim temizse ilacını veriyolar bir hafta sonra çağırıyolar en erken yani adetin 9. günü. sonrasında vumurtaların durumuna göre gün aşırı yada 3 günde bir çağırabilirler.çalışanlara çok zor canım Allah yardımcınız olsun
çok teşk. valla aydınlattın bizi canım:)) ilk yaptırıcak olunca taşları bi yere oturtamıyosun:)
bişey daha sorucam ilaçlara ne zman başlıyosun peki?ben bikere gittiğimde bi kadına 2 kutu iğne verdi.bi kutusunu hergün aynı saatte yap dedi.diğer kutuya biz söylemeden başlama dedi.
bide eşlerinizin raporunda ne yazıyor?benim eşiminkinde erkek infertilitesi tanısıyla yatırılıp,....... tarihinde tedavisi tamamlanarak üroloji polikliniğinden haliyle taburcu edilmiştir.
aslında eşimde bi problem yok. dr da demiş hiç uğraşmayın ilaçla falan diye. acaba direkt tüp bebek mi olucak anlayamadım?aşılama için mi bu şekilde yazılıyor??
benim eşimde sorun yok hatta doktor testine bakınca oo spermlerin koç gibi maşallah demiş :) raporunda aşılama için uygundur yazıyor canım.zaten aşılamada tüp bebek de kadına uygulanan tedaviler olduğu için erkeğin sperm sayısı da yeterli olunca aşılama için uygun oluyor yani.heyet karar veriyor canım tüp mü aşılamamı?
Bende yaklaşık 1 senedir Zeynep Kamile gidip geldim. Artık o kadar iyi tanıyorum ki Zeynep Kamili. Çalıştığım için Zeynep Kamile gidip gelmek çok zor gelmişti bana. Devamlı hastaneye çağırıyorlar ve bir sürü test istiyorlardı. Çalışan bir insan için zor bir durumdu.Zeynep Kamilde tüp bebek yaptıracaksanız büyük bir sabıra ve zamana ihtiyacanız olacak. Ama şuda bir gerçek özel hastanelerden çoğu Zeynep Kamile geldi.Yalnız özel ilgi beklemeyin. Çok fazla başvuru olduğu için herkesle ayrı ayrı ilgilenmiyorlar. Bize aşılama yapıalcağını söylemişlerdi sonradan yıkama testinde eşimin spermleri uygun olmadığı için aşılama olmamıştı. O anda ne kadar üzüldüğümü anlatamam sinirlerim bozulmuştu. Zamanla işin içine girince Allahım çok şanslı olduğumu anladım. Allahtan aşılama olmadı. Genelde aşılama ile tutan o kadar az ki hatta tutanı duymadım. Direk tüp bebek zaman açısından çok daha iyi oldu. Çünkü Devlet sanırım 2 defa aşılama olmadan tüp bebeğe geçmiyor. Allahım o kadar büyük ki zeynep kamilde çok sıkıntı çektim ama çok şükür ilk denememde bebeğimde tutundu. Allahım isteyen herkese versin. Benim ve benim gibi olanların bebeğinide hayırlısıyl kucağına almayı nasip eylesin. Kader arkadaşlarım Allah yardımcınız olsun. Çok sabır isteyen bir durum. Bu arada sizin transferi hang doktor yaptı arkadaşlar.
canım hamileliğin hayırlı olsun Allah kucağına almayı nasip etsin.aşılama ile mi hamile kaldın? pek kalanın olmadığını okuyorum hep üzülüyorum ümidim kırılıyor nolur sen aşılama ile kaldığını söyle.özel ilgi beklemiyorum ama güzel ilgileniyolar yine de.benim özelde yapılmış bir aşılamam var bundan önce.hastaneden rapor alsam kabul ederlermi eşimin sperm yıkama raporu da var.sadece zeynep kamil de 1 aşılama yaptırmak yeter mi o zaman?
gerçekten protokolu çok bir hastane ya. dün gittim dosyamı tamamladım sonuçlarımı falan verdim.bugün dosya heyete girecekti. saat 11 de çağırdılar heyette dr.lar görmek isteyebilir diye. Neyse çok şükür sorun olmadı geçti heyetten. ama haftaya salı günü tekrar arayacağım sonra gidip ilaç yazdırıcam.yani gel git moralmen çöküyosunuz. bide benim gibi çalışıyosanız çok daha zor..
bakalım daha kaç kere gidicem.
ilaç yazdırmaya eşimi göndericem sizce bi sorun çıkar mı?
ben de dün hastanedeydim canım smear ve kültür örneği verdim çok sıkıntılı oldu spekulumu yerleştirirken çok canım acıdı kuru kuru soktu valla kadın ben de sıktım kendimi içerde kırılır rahatla falan dedi neyse verdik geçti gitti. ya kültür sonucu perşembe çıkıcak da smear i götürüp patoloji ye verdik 10 nisan da çıkıcak dediler tam 15 gün bu kadar uzun sürüyor mu Allahtan temizlenince hemen gittim ama yine de bat ım 15 nisan.belki de 1-2 gün önce olurum.yetişmicek sanırım çok üzüldüm buna.10 nisan da salı gününe denk geliyor salı versem evraklarımı perşembe günü giriyor dimi heyete? kaç günde çıkıyor acaba.1 hafta sonra arayın dediler demişsin.2-3 gün farkla yetişmicek sanırım. 12 nisan da heyete girse 1 hafta sonra çıksa 17 nisan olur.eğer 15 nisan da adet olursam adetimin tam 2. günü rapor çıkmış oluyor.ama erken olursam 2-3 gün farkla kaçırmış oluyorum.acaba heyetten geçtiğini öğrenirsem eczaneye parasını ödeyip alsam rapor çıkınca öderler mi bana geri?