ya bende orayı düşünüyordum ama dr. un muamelesi canımı sıkıyor sürekli onumu çekicem diyorum. birde tüm tetkiklerimi toplayıp özel bi yereme göstersem diyorum. bakalım onlarda tüp bebek mi diyecekler. kafam iyice karıştı ya. bi yandan şeytan diyor yap kurtul nolucaksa olsun bi yandan bekle diyor. sen neden z.k de ücretli yaptıracaksınki sosyal güvencen yokmu? yada yaşından dolayı devlet karşılamıyormu?
canım yaşım ve evlilik yılımız tamam ama 1 aşılamam var tekrar aşılama denemek istemiyrm o yüzden ücretli yaptırmak istyrm. burdan bı arkadasa adını hatırlamadım sımıd 3 asılamayı yaptıgı halde 3 kerede klomen denıcez demısler tupe gecmek ıcın ya banda oyl derlerse? aslında sadece 1 asılama olsa denerım.
kızlar bu 500 dedıgınız topkapı-tuzla arabalrımı bende nasıl gelıcemı bılmyrm?
ya 2. aşılamayıda yaptır olmazsa tüpe geç ve devlet karşılasın enfazla kaybın 3 ay olur. yaş sorunun yoksa boşa ücretli yapma derim. bana tüp demesine rağmen bile nedense yaptırmak istemiyorum. ama doğal olma yolu yok heralde. bilmiyorum çok iyi düşünüp hızlı karar vermem lazım bu günlerimi aramayım sonra. bir dünya sor var kafamda
27 yaşındayım duygu. ıste dıyorumya sadece 1 asılama dese yaptırım ama 3 ayda klomen derse manevı olarak kaldıramam cok yıpratıyo tedavı benı. senın kac asılaman oldu? kac yasındasın problem ne?
sarıyerde oturuyrm avrupa yakasında
offforadanmı gelip gidiyorsun yoksa zk.da mı başlayacaksın tedavilerine. ya gözünü korkutmak istemem ama yok çok uzak geliş gidişlerin bi süre sonra seni bezdirmez mi.( neredeyse hastanenin dibide oturuyorm diyebilirim ben bile çoğu kez beziyorum valla. Çalışıyormusun ev hanımı mısın? allah kolaylık versin. senin gelisinde sarıyerden mecidiyeköye ordan yine 500 numaralar en uygun geliş güzergahın olur.
daha baslamadım gelıcem temmuz başında. sımdıden her ayrıntıyı ogrenmek ıstyrm calısıyrm nasıl olcak bende bılmıyrm bnmde gozumde buyuyo ama napım en uygun yer orası bu taraftada suleymanıye dogum evı var tup bebek ypn ssklı .. ama z.k tavsıye edıyo herkes. o kdr streslıyımkı her dk dusunuyorum nsıl olcak nasıl gıdıcem gelıcem . hıc ıstemıyorum gıtmeyı hastaneye bebegımın olmasını çookk ıstyrm ama bu stres benı olduruyo.. bıde ben okdr cok dr a gıttımkı bu konuda bıktım sadece 1 asılamam var 7 yıldır ugrasıyoruz yasım genc dıye pek onemsemedık olur dedık.. hala dogal yolla olacagı umudundayım.her egce allah yalvarıyorum allahım nolu kendılıgımden hamıle kalımda tek dr yuzu gormım dıyorum bende dr ların kotu davranıslarından korkuyrm kucucuk bı hareketı benı tedavıden sogutuyo.
canım yaşım ve evlilik yılımız tamam ama 1 aşılamam var tekrar aşılama denemek istemiyrm o yüzden ücretli yaptırmak istyrm. burdan bı arkadasa adını hatırlamadım sımıd 3 asılamayı yaptıgı halde 3 kerede klomen denıcez demısler tupe gecmek ıcın ya banda oyl derlerse? aslında sadece 1 asılama olsa denerım.
sağ tarafta bi tane 17.8 mm büyüklüğünde yumurtam vardı. bir senedir sürekli ultrasona giriyorum iğne kullanmadığım aylarda dahil ilk defa tek yumurtam gelişti. doktor da şaşırdı. iyi mi kötü mü bilemedim. bu arada infertilitede karından ulrasonla bakmamaları çok ilginç. bunun için idrara sıkışık gidiyoruz. daha iyi görüntü verebilmek için. ultrasonla bakmadan nasıl aşılama yapıyorlar anlamadım.
canım ben zeynep kamile tüp bebek için başvurdum. aşılama için pek umut bağlamıyorum ama tüp bebekteki başarılarını duyduğum için zeynep kamile gittim. her gidişimde neredeyse tüp bebekle hamile kalan bir kişiye rastlıyorum. devlet hastanesi olduğu için değil başarılarına şahit olduğum için ve doktorlara güvendiğim için tüp tedavisini orada yaptırmak istiyorum. ayrıca gelen hastalar genelde özelde şansını deneyip başarısız olduktan sonra geliyorlar ve buradaki ilginin daha fazla olduğunu söylüyorlar. özel merkezlerdeki gibi maddi çıkar söz konusu olmadığı halde gayet ilgili ve başarılılar. karar tabii ki senin ama bence zeynep kamil bunun için doğru yer.
evet banada mantıksız geliyor ama onlara böyle yapın deseydik bana işimimi öğretiyonuz gibi bir laf ederlerdi kesin. dediğim gibi ben 2 aşılamamı da infertilitede oldum aşılama öncesi ne ultrasonla baktılar nede idrara sıkışıktım. isimle çağırdılar gidip oldum hatta 2. yaptılarmı emin bile değilim. sanırım ben ve ercelf arkadaşım bu kouda şanssızmışızama umarım 2.ci aşılamasını tüp bebek bölümü yapar. bilmiyorum belki infert. bölümüde daha özenli olmuştur bence o bölümün başarısı çok düşük hatta yok diyebilirim aylardır gidip geliyorum aşılaması tutanı hiç görmedim ve duymadım
seni çok iyi anlayabiliyorum bende 2 aşılama yaptım ve ikisinide yaparken çok umutsuzdum ve sonuç nitekim olumsuz oldu. ama sen 2.aşılamanı tüpbebk bölümnde yapacaksan umudunu yitirme çünkü aşılama öncesi ultrası-onlar bakıyorlarmış bence bu çok iyi bişey. benim 2 aşılama infet. oldu ve direkt yaptılar yani yurmuta çatlamışmı varmı yokmu paldır küldür sonkez ultrasonla bakılmadn yapmışlardı( ve tü bebek işinide z.k. den şaşma derim bende özeldemi yaptırsam diye düşünmüştüm ama sonra aklımda bir ton üphe olacağına z.k da olsun diye karar kıldım ki umarım kararımdan caymam. bende yarın yani pazartesi günü gidip tekrar hormon tesi yaptıracağımve adetimin 3. günü ultrason muayenesi olacağım. infer. hastasıydım ama tüp ebbek bölümüne geçiş yaptım ve kenan bey hormonumu yenilemmi istedi çünkü öncekinin tarihi 9 aralık 2011 de yapılmış. bakalım ultrason ve hormo testmin sonucuna göre 3. ve so kez mi aşılama yapılır yoksa direkt tüp ebekmi der göreceğiz bu h. içi netleşir bende bu düşünceden ve stresten kurtulmuş olurum tüp bebek istemiyorum aslında ama bakalım dr. kararı ne olacak.
nasılsın canım? ya benim bu sefer çok karnım ağrıyo. geçen aşılamada hiç böyle bişey hissetmemiştim. herşey gayet normaldi. ama aşılama olduğu günden beri ağrılarım geçmedi. ara ara sancım oluyor. sen ne durumdasın?
böyle devam ederse bi dr.'a gidiyim diyorum. acaba kistimemi bişey oldu diye düşünmeye başladım
slm kızlar buün gittim zk. ya yine kan verdim 8 tüpultrasonla bakıldı ve kenan bey direkt tüp bebek dedi. zaman sizin için önemli sen istemiyorsun ama eşinle konuş karar verirseniz raporunu çıkart dedi. 3. aşılamaya gerek yokmu hayır tüp bebek dedi bende eşimi aradım eşimde ordayken yapman gereken işlemleri yap sonra karar veririz dedi ve bir baktımki akciğer filmimi çektirip ekg yıda yaptırmışım. filmin sonucu yarın yani salı günü alıcam diğerleri çıkmış bile. ama ben tüp bebeği zk. damı yaptırsam yoksa raporumu çıkardıktan sonra SGK anlaşmalı özel bir hastane bulup ordamı yaptırsam karar vermiş değilim. gerçi siz daha o aşama değilsiniz (inşallahta gelmeden aşılamalarla tutar) SGK anlaşmalı tüp bebek yapan hastaneler varmı bildiğiniz referansları iyi olan. zaman kaybetmeden karar vermem lazım yoksa hepten vazgeçicem. bu arada kenan efendi tam bir uyuzdu bugün onun tavırlarından dolayıda zk.dan tırsıyorum yani zaten biizm durumda olan kadınların psikoloisi allak bullak birde dr. muamelesi köt olunca heten kötü oluyoruz. ve bugün inanılmaz kalabalıktı bu sıra beklemelerşde beni çok yordu. yarıdımlarınız beklyorum SGK anlaşmalı özel hastande tüp bebek işini.
cnm bende tısrtım kenan beyden görüşemede o çok iyiyimiş ama çekiniorum ondan...cnm burda medicine hosapital ver fgen hanım var doktor bana tüp bebek ilaçlarla 3.5 dedi bir görüş istersen ialçaları raporla alıorsun
canım atlatmışsın geçmiş olsun bence vakit kaybetmeden tüp bebek yaptırmalısın.ben de merkez konusunda kararsızdım taki düne kadar, araştırdım özellikle anadolu yakasındaki merkezleri adı duyulmuş olanlar çok pahalı alman ve amerikan hastanesi için sakın yaklaşmayın diyolar çok pahalıymış ilaçları zaten devlet ödüyo özel merkezler parasını alıyo 3900 tl aldılar yazmış birisi forumda yani merkezden merkeze değişiyor ama 1000tl ile 3000 tl arasında değişen ücretler alıyolar merkezler. zaten özel de yaptırsan 2000 tl de ilaçlara ödersin düşün yani ilaçları devletten alıp özelde yaptırmak özel tüp bebek yaptırmaktan farksız oluyor. çoğunlukla yakınmış insanlar merkezlerden özel olduğu için çok ekstradan tahliller çıkartıyolarmış. ayrıca tutup da düşük olursa 1000 tl ye kadar kürtaj ücreti yine 900 tl falan da araştırma için ücret talep ediyolarmış. yani tutması kadar gebeliğin devamlılığı da önemli.herşey para yani kısacası. ama umut tüp bebekten çok bahsediyolar memnun olan çok insan var kimisi de başta anlaşılan para dan başka ücret almıyormuş. yine de sen bilirsin. ben zeynep kamil de devam edicem sanırım.
valla motive oldum arkadaşım ben tüp bebek aşamasına geldim ama yaptırmak istemiyorum. sizlerde bir an önce o aşamaaya gelmek istiyorsunuz. hep böyle olur ya. Umut tüp bebek demişsin. acaba Bahçeci kliniğinin koşuyolundaki umut tüp bebek merkezimi tam larak biliyorsan yazarmısın canım.
canım atlatmışsın geçmiş olsun bence vakit kaybetmeden tüp bebek yaptırmalısın.ben de merkez konusunda kararsızdım taki düne kadar, araştırdım özellikle anadolu yakasındaki merkezleri adı duyulmuş olanlar çok pahalı alman ve amerikan hastanesi için sakın yaklaşmayın diyolar çok pahalıymış ilaçları zaten devlet ödüyo özel merkezler parasını alıyo 3900 tl aldılar yazmış birisi forumda yani merkezden merkeze değişiyor ama 1000tl ile 3000 tl arasında değişen ücretler alıyolar merkezler. zaten özel de yaptırsan 2000 tl de ilaçlara ödersin düşün yani ilaçları devletten alıp özelde yaptırmak özel tüp bebek yaptırmaktan farksız oluyor. çoğunlukla yakınmış insanlar merkezlerden özel olduğu için çok ekstradan tahliller çıkartıyolarmış. ayrıca tutup da düşük olursa 1000 tl ye kadar kürtaj ücreti yine 900 tl falan da araştırma için ücret talep ediyolarmış. yani tutması kadar gebeliğin devamlılığı da önemli.herşey para yani kısacası. ama umut tüp bebekten çok bahsediyolar memnun olan çok insan var kimisi de başta anlaşılan para dan başka ücret almıyormuş. yine de sen bilirsin. ben zeynep kamil de devam edicem sanırım.
valla motive oldum arkadaşım ben tüp bebek aşamasına geldim ama yaptırmak istemiyorum. sizlerde bir an önce o aşamaaya gelmek istiyorsunuz. hep böyle olur ya. Umut tüp bebek demişsin. acaba Bahçeci kliniğinin koşuyolundaki umut tüp bebek merkezimi tam larak biliyorsan yazarmısın canım.
evet orası canım bahçeci yi de çok methediyorlar burası da kadıköyde bahçecinin anadolu yakası merkeziymiş ben de bir ara düşündüm. eğer bir gün özel bir merkeze gidecek olursam sanırım umut olur. ama ben yine de ilk tercihini devletten yana kullanmanı tavsiye ederim.
canım ya sen benden de pimpiriklisin bişey olmaz korkma kistin patlasa ağrıdan duramazsın patlicak kadar tehlikeli olsa alırlardı heralde dimi..bence kurcalattırma kendini gidip de ultrasonda yapsa sonuçta belki zararı olur. sen içini ferar tut bence çatlayan yumoşların ağrılarıdır.inşallah tutar canım inşallahhh...canım ben de gittim dün hastaneye tüp bebek bölümünde ilaçlarımı yazdırdım. kaydımı da oraya aldılar. doktorla görüşmeme gerek kalmadı reçetemi içerde yazdılar sekreterler getirdi. sekreterlere bu 2. aşılamam burda yapılmasını istiyorum dedim tamam dediler direk infertilite den aldılar kaydımı oraya yaptılar. reçetemin sisteme geçmesi öğlenden sonraya kaldığı için biz beklemedik gittik sağolsun ordaki ezcanemiz halletti.ben tedaviye başlayacağım gün gidip alıcam eczaneden. bu arada sana da sorayım canım ilk gittiğimde randevu almam gerekli mi?
pimpiriklik değil canım benimkisi. benim patlayan kistimde hiç ağrım olmadı. adet dönemlerimde bile ağrım olmazdı. şimdide adetlerim ağrılı geçmiyor. bence bunun adı kurcalatmak değil. biliyosun durumum özel ve cumadan beri geçmeyen karın ağrılarım tedirgin ediyor. düşün 5 gündür ara ara ağrılarım var. ve bugün sistit oldumtabiki dayanabildiğim kadar dayanıcam ama tedirginde olmuyo değilim.
bu arada 8 haziranda gebelik testi yaptırıcam bende canım. eğer tutmadıysa büyük bi koşusturmaca beni bekliyor. ve 8 haziranda işten ayrılıyorum
anladım canım tabiki haklısın o zaman insan en iyi kendisi bilir tabiki, sistit olduğun için olabilir mi canım ağrıların? benim hiç kist problemim olmadığı için patlarsa çok acı duyarsın gibi düşündüm. biraz daha dayan canım ayaklarından üşütmemeye çalış. inşallah bu çektiğin sıkıntıların karşılığını alırsın.seninle yine aynı gidiyor adet günlerimiz ben de 9 haziran da hastalanıcam ve başlicam tedaviye:) sen 3. aşılamayı düşünüyomusun canım bu konuda doktorlar ne diyor napıcaksın?
bu arada ben de tüp bebekte yaptırıcam aşılamamı. her seferinde randevu almama gerek var mı özellikle adetimin 3. günü ilk gittiğimde? randevu almayınca bazen bakmıyolardı infertilite de ilk başlarda ödüm kopuyo o yüzden bakmicaklar diye. sen anlatırmısın aşılama sürecini ben de ilk defa tüp bebek doktorları ile muattap olucam. ultrason nerde yapılıyor mesela. çok merak ediyorum. inşallah bu uzman doktorlar benim durumumdan daha iyi anlarlar.
evet orası canım bahçeci yi de çok methediyorlar burası da kadıköyde bahçecinin anadolu yakası merkeziymiş ben de bir ara düşündüm. eğer bir gün özel bir merkeze gidecek olursam sanırım umut olur. ama ben yine de ilk tercihini devletten yana kullanmanı tavsiye ederim.
anladım canım tabiki haklısın o zaman insan en iyi kendisi bilir tabiki, sistit olduğun için olabilir mi canım ağrıların? benim hiç kist problemim olmadığı için patlarsa çok acı duyarsın gibi düşündüm. biraz daha dayan canım ayaklarından üşütmemeye çalış. inşallah bu çektiğin sıkıntıların karşılığını alırsın.seninle yine aynı gidiyor adet günlerimiz ben de 9 haziran da hastalanıcam ve başlicam tedaviye:) sen 3. aşılamayı düşünüyomusun canım bu konuda doktorlar ne diyor napıcaksın?
bu arada ben de tüp bebekte yaptırıcam aşılamamı. her seferinde randevu almama gerek var mı özellikle adetimin 3. günü ilk gittiğimde? randevu almayınca bazen bakmıyolardı infertilite de ilk başlarda ödüm kopuyo o yüzden bakmicaklar diye. sen anlatırmısın aşılama sürecini ben de ilk defa tüp bebek doktorları ile muattap olucam. ultrason nerde yapılıyor mesela. çok merak ediyorum. inşallah bu uzman doktorlar benim durumumdan daha iyi anlarlar.
bilemedim ondan mı canım. ama bugün sistit olmuşum.
işten ayrılmam tüp bebek aaşamasında iyi olucak. daha az yorulucam.
tüp bebekte dr.lardan korkma canım hepsi kibarlar. en azından ben azar işitmedim hiç. ama sekreterler zoraki kibarlar. bişeyi anlamadıklarını hemen ses tonları değişiyor. ultrasonu tüp bebek bölümünde muayene odasında oluyosun canım. kabinler var orda hazırlanıyosun. sonra sırayla geçiyosun ultrason odasına. hemşirelerde daha ılımlı. ben yanımda örtü götürmüştüm üstüme sarmak için oradaki örtülere ya jel bulaşmış yada kan. iğrendim anlayacağın.
her gittiğinde dosyanı inf. getirdiğini bildir sekreterlere yoksa bi tepki gösteriyolar neden söylemedin diye.
hiç bi gidişinde randevu almana gerek yok canım. çünkü randevusuz çalışıyo orası. için rahat olsun kimse randevu almıyor.
sadece ilk gidenler bilmedikleri için randevu alıyorlar.
umarım gerek kalmaz iğnelere ve senden başının gözünün sadakası olarak z.k götürür ihtiyacı olan kullansın diye hemşirelere verirsin canım.
ben 3. aşılamayı düşünmüyorum. dr.ların fikri ne olur bilmiyorum. ben baştan beri keşke tüp bebek yapsalardı diyorum ama formalite işte uygulamak gerekiyor.
varmı kafana takılan başka bişey:) elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım canım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?