Canım benim seni merak edince adresin belli..Okudum tüm yazdıklarını..Korktum başta..Baygınlık geliyormuş..Ohss den korkma bitanem..Ohss de nefesin kesilirmiş gibi olur..Karın çevren ani genişlemeye başlarr..Çok yakın arkadaşlarım hastanelik olarak atlattılar..
Psikolojik te olabilir inş yerleşmeye çalışna bebelerin yüzünden de vücudunun bir reaksiyonuda olabilir..
Dualarım seninle ve buradaki tedavide olan bebek hasreti ile yanıp tutuşan herkesle..Cuma vakti tüm dualarım yalvarark ettim gülüm..Kendine iyi bak oh ne güzel abla annede yanına gelmiş bak göreceksin çok daha rahat edeceksin psikolojij olarakk..Kendine ayrıca öyle regl falan gibi telkinler verme yasaklıyorumNe diyoruzzzz o bebişlerr göbüştee kalacakk arkadaşşş(Allahın izni ile) İnan bana hamileyim diye karnına yastık koyup kocasını karşaılayan arkadaşlara hep güldüm kk da ama onlar hep hamile kaldılar ve doğurdular hatta..Sende öyle inan olurmu gülüm..
Çook öpüyorum kendine ve meleğine iyi bak olarmıı
canım rahim duvarı bana da ince geldi. ama önceki kontrollerimden biliyorum benim hiç 8 mm üzerine çıkmadı. en fazla 7,8 falan oluyor. hatta bir keresinde doktor ile hemşire çok ince falan diyorlardı sonra ben müdahale edip ince mi diye sorunca gülümsediler adetin ilk günü ince olması normal falan dediler tam 7 mm ölçmüştü o zaman. umarım kalınlaşır. rahim duvarı ince rahim boyutu da küçük 3,5-5 cm. umarım bundan dolayı sorun yaşamam. tavsiyelerin için çok teşekkür ederim canım. kısmet olursa opu yapılır ve rahim duvarı ince çıkarsa doktorla konuşur takviye isterim mutlaka.
baharcım bence gayet iyi gidiyorsun yumoşların birden büyüyüp içlerinin boş olmasındansa varsın geç büyüsün en fazla 2-3 daha iğne oluyorsun ötesi yok yani. bence yavaşmı büyüyorlar diye endişe etme. biliyosun durumunu en azından birden çook yumş patlak vermedi ve bence gayet emin adımlarla büyüyolar. ve kesinlikle çok şanslısın bence bu hafta ultrasonda tayfun ve belgin vardı en azndan kazasız belasız bu haftayı kenansız atlattın:) haftayada taş çatlasa kenanla 2-3 muayenede karşılaşırsınki sanmam bence kasım ayı ultrason nöbeti belgin ve tayfunda gibime geldi. ha opuda kenan girsede önemli değil zaten narkozlu oluyosun. inş opuya kadar yumoşalr böyle devam eder ve sağ salim transferini görrsün.
bence bu arada eşine keçiboynuzu kürü uygula biraz faydası olur belki. benim eşim 6 yumoş döllenincesenn keçi boynuzlarının faydası oldu elkide dedi. dediğin gibi allah alayışsız kocadan uzak tutsun. yeminle ben elimd etahta kasık polen bal. ardından keçi boynuzu pekmezi, kürü, omegası e vitamni ne buldurysam herfin ağzına tıktım vallaha gık demedi. belkide bende sorun vardır dr. yok diyor ame belli olmaz belkide bende sorun vardır deyip durmuştu. ki düşün sorunlu bir koca olupta karısına öyle dedmesi daha bi sinir bozucu. adamın boku yüüznden kadın onca eziyeti çekiyor birde kadını azarlar tarzda yakalşıyor gebertece böyle erkek müsvettelerini:))
kızlar hastaneden geldim şimdi. feci kalabalıktı yine bugün. tayfun bey ultrasonda sağda 14-14-11,5-11-11-11 mm 6 tane solda 13-12,5-12-12-12-12 mm 6 tane toplam 10 yumoş gördü ve daha küçük yumoşlar var. endometrium 7,4 mm. biraz ince geldi bana. yumoşlarda sanki yavaş mı büyüyor ne. tayfun bey çok iyi dedi ama bana yavaş geldi büyümeleri. aşılamalarda bile daha hızlı büyüyordu sanki. ya da bu sefer hergün gittiğim için mi bana yavaş geldi bilemedim. sabah her zamanki gibi annemi kuyruğa bırakıp karşı binaya gidip kan için sıra numarası aldım kendime bir de bi arkadaşa. giriş yaptırdık bi gittik ki sıra numaramız yanıyo:) o kızla aynı gün başlamıştık iğnelere. onu da hergün çağırıyorlar benim gibi. e2 yüksek çıkıyormuş. ama onun yumoşlar benim önümde gidiyor bugün çıkmasını bekleyemedim o yüzden soramadım ama dün 15 mm i bulmuşlardı. benim yumoşlara nazaran çok hızlı büyüyor. gebzeden geliyormuş tek başına. eşinde sorun varmış. sayı 2 milyon hareket ve morfoloji düşük. bir kez tüp yaptırmış zk da tutmamış. şimdi ikinciyi deniyor. eşine keçiboynuzu arı sütü polen almış al bunları sen iç demiş kocası. ne kocalar var dedim bizimkiler çok şükür her söyleneni yapıyor, bize yardımcı oluyorlar. benden haberler böyle kızlar. herşey yolunda giderse sanırım çarşambayı bulacak toplama işlemi.
öyle mi dersin canım. bende birden çok yumoş patlak vermedi diye seviniyorum aslında ama bu kez de yavaş büyüyorlar sanki. ben bu kadar kontrollü olacağını tahmin edemiyordum ama tayfun beyin dediği gibi korkulacak birşey yokmuş çok şükür. umarım böyle devam eder. varsın geç büyüsün dediğin gibi. çok şükür bu haftayı kenansız atlattım duygucum. gerçi ben aşılamalarımda da kenanla pek karşılaşmazdım genelde tayfun bey ya da nadiren belgin hn olurdu. çok şükür şimdiye kadar ultrasonda en fazla 3-4 kez kenanla karşılaştım.
duygucum aslında eşimde sperm sorunu yok ama yine de keçi boynuzu pekmezi, bal, polen birşeyler yedireyim birkaç gün. umarım perhizi de ayarlayabiliriz. hastanedeki kızın kocasına sinir oldum bende. yani kadın çekiyor bütün çileyi iki takviye yutsa ne olur sanki. kızcağız bir de gebzeden geliyor hergün tek başına. eşi izin alamazmış işyerinden. öyle işte duygucum. bu arada benim e2 çıkmış. 1769 bugün. normal sanırım. muhtemelen aynı doz devam pazartesi tekrar gelin diyecekler.
sen ver yinede eşine benimkindede sorun yoktu ama ben yinede dayadım valla oda yedi içti. seninkide ses etmezse yap akşamları kürü. arı sütü polende al karışım hazır zaten. sigara içiyorsa da bu ara az içsin. (ha onlada alakalı değil eimin işyerinde fosur fosur sigaa içen ardaşı 1 çocuğu vardı. ve işlerle accayip yoğun eve 11 lerde giden bi adam bi bebek yaptı o bebek 1 yaşına gelemden akrısı gene hamile kaldı yani 3 çocuğu var hatta 3. ya doğru yada doğacak. ama yeminlşe kül tablası adamdan daha temzi o derecde içiyor kader işte).ne bilim işte kendince önlem al. pazartesiki yumoş boyutlarına göre pazartesiden itibaren perhiz verebilirler. yani hafta sonu için olay serbest size. çok şükr biz o işi unttuk bacı kardeş yatıyoz. neredeyse 1 aydır. ama tüp bebekte zaten 1 ayı buluyor. bence e2 gayet iyi aman aman ok yüksek değil. bence zk. bu konuda çok temkinli gidiyor bak her ügn üst üste gidiyorsun özel merkezler en fazla 2 defa e2 alıyor. bende de almak için kesinlikler geç kaldılar diye düşünüyorum. ama şu işim bi sonuçlansın dr. uyarıcam e2 almaktan kaçınmayın size maliyeti çok olmaz hastaların sağlığı daha önemli diycem. e2 yi tavan yaptrııp sonrada önlem almaya çalışıyolar.
canım bende zk nın bu konuda çok temkinli gittiğini farkettim. e2 de en ufak bir yükselme farkettiler mi her gün çağırıyorlar. dikkatli davranıyorlar. hatta tayfun beyle telefonda konuştuğumuzda bana şimdiye kadar hiçbir hastamız ohss olmadı demişti. ne kadar doğru bilmiyorum ama doğru ise eğer kesin bu dikkatli yaklaşımları sayesindedir. çok titiz ve dikkatli gidiyorlar. belli olmaz gerçi belki ben ohss geçiren ilk hastaları olurum:) bu arada hastanede karşılaştığım kız kan testi negatif çıktıktan sonra mide bulantısı şikayeti ile acile gitmiş. karında su toplanması olduğunu söylemişler. hafif atlatmış. yani mutlaka oluyordur ama onların haberi olmuyordur belki:)
sen nasılsın duygucum. şikayetlerin azaldı mı? pazartesi işbaşı yapıyorsun sanırım. artık bundan sonra daha hızlı geçer senin için günler.
valla gözün korkmasın baharcım ama benim zk da olduğum opudan sonra çıkmayan gaz ve kabzlıktan sonra eyvah eyvah yine olcak diye çok korktum. ve transferden sonra jel vermişerdi o jeli her uyguladığımda pembemsi olarak geri çıkıyordu ve ben o an ümidimi kesmiştim hafif kanama var diye. ama jel verilmemesi çok iyi oldu burda. birde burdaki işlem daha bi rahatmıydı neydi anlamadım. yani sonrasında herhangi birkötü durum olmadı. çok şükür gaz aptır patır çıktı. kabızlığıga 3 günde bir oluyor ama en azından ağrı ve basınç yapmıyor. sadece obaygnılı kolayı korkuttu beni dr. da bişey yok deyince rahatladım ama evde kalmanında getirdiği şeyler olabilir. pazartesi iş başı olcak ve vergi dönemi sıkı bir giriş yapıcam işe. valal ne yalan söylim hiç gün saymıyorum:)) hatta sabah hesapladım transfer 5 kasımda oldu test günü 17 kasım erken değilmi falan dedim kendi kendime yani 17 si değilde 19 pazartesi yaptırsam dah garanti olmaz mı ne bilim 13.günde bell olurmuki ???
3. gün embriyosunda 12. günde çıkıyor canım. hatta daha erken yaptırsan da tuttuysa düşük bir değer çıkar ama çatlatma iğnesinni içerdiği hcg henüz vücuttan tam çıkmamış oluyor yanıltıcı olabilir. bence sen hafta içi olsun diyorsan 12.gün yani 16 kasımda yaptırabilirsin. bende zk da jel kullanmaktan korkuyorum ama iğne benim için daha zor olur yani hergün iğne için dışarı çıkıp gelmek zor olur diye düşünüyorum. bu arada bugün zk da transfer olanlarla konuştum günde ortalama 9-10 transfer ya da toplama oluyormuş. ameliyathaneden çıkınca yarım saat hatta içeride uzandıysan hiç dinlendirmeden eve yolluyorlarmış çok şaşırdım ve korkmaya başladım. yatmak istersen de iki kişi br yatakta yatırıyorlarmış. valla isterlerse üç kişi yatırsınlar ben kalkmam gibi geliyor. daha ortada kesin bişey yok o aşamaya gelip gelmiyeceğim bile belli değil ama ben şimdiden korkmaya başladım.
kızlar şimdi hastaneyi aradım. bu akşam 225 doz devam ediyorum. yarın sabahtan cetrotide vuruluyorum ve akşam 187,5 ünite gonal f kullanıyorum. pazar günü de hastaneye gidip sabahtan e2 için kan vermemi istedi. e2 sonucu çıkınca da meryem hemşireyi arayıp, pazar akşamı kullanacağım ilaç dozumu öğrenicem.
iğneden korkmam dersen rica etsen vajinismusum diye yazabilirmisinz desen belki yazarlar ama jelde kullanırım dersen olur. iğne olayıda15 tane az değil yani. kalçalarım ağrıyor.
o söyleyenlere inanma canım belki o gün 3 opu olur belki 7 o hiçbir zman bilinmez ha bazen diyelimki 5 opu olur 5 te transfer ama saatler farklı olduğu için çakışma çok olmuyor. milletede snir oluyorum hem zk. ya gidiyolar hem bok atıp duruyolar. yaşamış biri oalrak opudan zaten aygın baygın geliyosun ağrın sızın olmuyor 15 dk yatman yeterli. transferden sonrada odada 15-20 dak uzandırıyolar sonra sedyeyle müşade odasına getiriyolar oradada en az yarım saat 45 dk. yatıyosun toplam dinlenme süren 45 dk. 1 saati buluyor. fertilde de 1 saat dinlendim taburcu ettiler. ha tek farkı idrarını boşaltman için altına sürgü vermeleri. yani kalkp wc gitmek zrounda kalmıyosun. onun dışında hadi transferin oldu yallah güle güle demiyolar. millet karalamak için elinden geleni yapıyor.
kan vereceğin yeri ve sonucu kimden öğreneceğini sorsaydın? acilin ordan kan veriliyor diye duymuştum ama pazar günü olduğu için nete vermeyebilirler. yani sonucu meryem hemşiremi öğrenecekmiş sonucu? gertektiğinde h.sonu bile opu ve transfer yapıldığını duymuştum zaten.
canım doğum acilden verecekmişim kanı ama sonucu nerden alacağımı sormak aklıma gelmedi. sonucu aldığınızda beni arayın dedi sadece merem hemşire. arasam mı acaba tekrar? kan verdiğim yerde söylemezler mi?
sağol canım içimi rahatlattın gerçekten. iğne olayı da fazlaymış. peki jeli ne kadar kullanıyorsun? test tarihine kadar mı? sanırım gebelik oluşursa devam etmeni istiyorlardır. wc olayından bende korkuyorum. bir de bende evlendikten sonra ortaya çıkan bi idrar tutma sorunu var. evlendiğim ilk aylarda başlamıştı nedense tutamıyordum evin kapısına kadar gelip tutamayıp bıraktığımı bilirim defalarca sonra nasılsa düzeldim biraz ama hala idrar yapma hissi geldi mi tutamam. işyerinde sürekli birşeyler içtiğim için zor yetişiyorum. bir de lavabolarımız dışarıda. zor oluyor millet diyordur ne çok gidiyor wc ye. ama ne yapayım. aşılamalarda da çok sıkışık girmiştim ama transfer daha uzun sürüyor sanırım yarım saat sonra gitmene izin veriyorlarmış ama o kadar tutabilir miyim bilmiyorum. sonda ve sürgü de bir çözüm tabii ama sonda enfeksiyona karşı tehlikeli. sürgü de zk da vermezler. biz kendimiz götürsek diycem ama o kadar insanın içinde olmaz asla:) en iyisi hasta bezi sanırım. kullansam nasıl olur ki?
valla öyle işeyebilceğin bir sürgü yada ördek gibi bişey götürme imkanın varsa götür derim en olmadı hasta bezi . ama mümkün olduğuncada tutmaya çalış. en son noktada yap. ama wc yi kullanma derim. malum oraya oturmayıp çok afedersin popomuzu dikerek idrarımzıı boşaltmak zorunda kalıyoruz yani belki faydası olur sürgünün ne bilim onca emek işte insan belk daha iyi olur diyor.
3. gün embriyosunda 12. günde çıkıyor canım. hatta daha erken yaptırsan da tuttuysa düşük bir değer çıkar ama çatlatma iğnesinni içerdiği hcg henüz vücuttan tam çıkmamış oluyor yanıltıcı olabilir. bence sen hafta içi olsun diyorsan 12.gün yani 16 kasımda yaptırabilirsin. bende zk da jel kullanmaktan korkuyorum ama iğne benim için daha zor olur yani hergün iğne için dışarı çıkıp gelmek zor olur diye düşünüyorum. bu arada bugün zk da transfer olanlarla konuştum günde ortalama 9-10 transfer ya da toplama oluyormuş. ameliyathaneden çıkınca yarım saat hatta içeride uzandıysan hiç dinlendirmeden eve yolluyorlarmış çok şaşırdım ve korkmaya başladım. yatmak istersen de iki kişi br yatakta yatırıyorlarmış. valla isterlerse üç kişi yatırsınlar ben kalkmam gibi geliyor. daha ortada kesin bişey yok o aşamaya gelip gelmiyeceğim bile belli değil ama ben şimdiden korkmaya başladım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?