Kızlar iyi akşamlar cepten giriyorum uzun yazamicam depresyon geçti gitti :) toparlandım çok şükür arkadaşım geldi kahvaltıya sabah dertleştik biraz özel olarak çocuk işini anlatmadım da tedavi gördüğümüzü biliyor zaten konuştuk işte ailelerden falan çok yapıyorsun diyor bana biraz çek kendini diyor :) haklı sanırım artık kendimi düşünücem önce yapabildiğim kadar yapıcam olmuyorsa kendimi paralamicam görümcemi de tanıyor arkadaşım sen gebe kalınca o da yapar diyor anlattıklarımdan yola çıkarak kim neyi ne kadar yapıyor umrumda değil hele ben bir gebe kalayım da annem bakar zaten bana.
Bahar cım herşey yolunda geç büyüyolar deme onlar 14 e falan gelince sonra birden büyüyolar ohss den korkarken şimdi de yavaş tepki vermesinden mi şikayet ediyorsun :)) pazar günü bile temkinliler bak berşey yolunda gitmeye devam edicek canım
Nevin hoşgeldin iyi haberler getirdin karar verdin ya gerisi çorap söküğü gibi gelsin inşallah tedavin hayırlı olsun
Duygu cum erken gitmiş annenler kaynana görümce de ayıp etmiş ya bastık mı ne demekneyse nevaleleri al ses etme kışın yirsin sen tüp bebek günlüğümüz topiğine yazsana şu mîğde olayını muhakkak cevap gelir ben yanlış bilgi vermiyim kendini dinleme berşey iyi olacak yorulma ara sıra uzan dinlen hayırlı haberlerini alıcaz yakında kociş geldi acil çıkış öptm.
Duygu cum erken gitmiş annenler kaynana görümce de ayıp etmiş ya bastık mı ne demekneyse nevaleleri al ses etme kışın yirsin sen tüp bebek günlüğümüz topiğine yazsana şu mîğde olayını muhakkak cevap gelir ben yanlış bilgi vermiyim kendini dinleme berşey iyi olacak yorulma ara sıra uzan dinlen hayırlı haberlerini alıcaz yakında kociş geldi acil çıkış öptm.
kızlar bu sabah çok fenayım. dün grip başlangıcı hissetmiştim ama bu sabah boğazlarım feci yanıyor. bugün cumartesi normalde temizlik günüm ama eşim bacak iğnesinden dönerken eve bıraktı ve temizliği yasakladı. transfer öncesi hasta olmamdan korktu sanırım:) gerçi ben dayanamam yaparım mutlaka.
duygucum annenler erken gitmiş ama riskli zamanı atlattın zaten sen gitmemekle iyi yapmışsın bana kalırsa önemli olan senin rahatın psikolojik olarak iyi hissetmen. miden nasıl oldu bu arada?
Evet cidden bizim gibi hastalara yaranılmaz canım bazen kör cahil olmak lazım bu arada eşin de haklı emin ol vücut da dinlenmiş halini istiyo tedavi için boşver çık gez annenle ben düzeldim valla geçti gitti toplandım adet de olucam sanırım inşallah gecikmez ve 1 adette gider ama sadık bey gecikebilir normaldir ve yoğun olabilirsin dedi çatlatmadan 10 gün geçti dün döküldü belim bacaklarım ağrıdan inşallah gecikmez bu sefer yumoşlar toplandığındanmıdır nedir hiç göğüslerimde hassasiyet yok :) inşallah zamanında olurum adet 14 kasım bat.canım moralinin düzelmesine sevindim. bencede önce kendini düşünmelisin. hayırlısıyla transferin gerçekleşsin anneciğin gelir yanına zaten. hiç sorma ben gerçek sorunumu unuttum. yolunda gittiğini gördüm ya şimdi yavaş büyümesinden şikayet ediyorum:)) şu doktorlar haklı galiba. bana yaranılmıyor:) şimdilik e2 kontrollü gidiyor. bakalım pazar günü ne olacak.
İyi yapmışsın olsun 2 gün 2 gündür şaka maka pazartesi 1 haftayı dolduruyosun canım ya:) ne hissediyosun belirti var mı eğer bebiş varsa bugünlerde lekelenme falan olabilir kendini yorma iyice yerleşmiştir artık 9. Günde bile baktıranlar var düşük de olsa çıkıyo hcg değeri inşallah pozitif olucak ya benim opu dan sonra o 2 gün ikibüklüm yürümüştüm ya dikelene kadar sanki sezeryan olmuşum gibi karnımın içi bütün organlarım yerinden oynamış gibi acımıştı sana da öyle oldu mu bende ohss un en önemli farkedilen belirtisi ertesi gün yaşadığım nefes darlığı idi şişkinlik yukarı boşluklarıma çıkmıştı acaba karnımın içinin o kadar acıması da ohss den miydi onu merak ediyorumcanım çok bile kaldılar onada gelmiyceklerdide artık 2.gün baygınlık gelince eşime arattırdım. ablamın h.sonu kursu var zaten annemde kalmazdı. dedim ya ikisi geldi diye 2 gece anca kaldılar.bana sende gel pazar gnü dönersin dediler gitmek istemedi rahat edemem diye aile apartmanı. 2 dayım ve anneannem ve dedem. birde gelen giden eksik olmaz en iyisi kendi evim dedim. zaten yarın cmtesi komsular evde onlarla vakit geçiririm sonraki günde pazar eşm evde.
Canım dikkat et havalar tam hastalık havası bitkisel tüm önlemlerini al pastil al eczaneden strepsil var ballı limonlu benim de dün gece acıdı 1 tane aldım geçti hemen birde sakınan göze çöp batar sakın öok düşünme kalın giyin başını sıcak tut öptüm :)kızlar bu sabah çok fenayım. dün grip başlangıcı hissetmiştim ama bu sabah boğazlarım feci yanıyor. bugün cumartesi normalde temizlik günüm ama eşim bacak iğnesinden dönerken eve bıraktı ve temizliği yasakladı. transfer öncesi hasta olmamdan korktu sanırım:) gerçi ben dayanamam yaparım mutlaka.
duygucum annenler erken gitmiş ama riskli zamanı atlattın zaten sen gitmemekle iyi yapmışsın bana kalırsa önemli olan senin rahatın psikolojik olarak iyi hissetmen. miden nasıl oldu bu arada?
kızlar bu sabah çok fenayım. dün grip başlangıcı hissetmiştim ama bu sabah boğazlarım feci yanıyor. bugün cumartesi normalde temizlik günüm ama eşim bacak iğnesinden dönerken eve bıraktı ve temizliği yasakladı. transfer öncesi hasta olmamdan korktu sanırım:) gerçi ben dayanamam yaparım mutlaka.
İyi yapmışsın olsun 2 gün 2 gündür şaka maka pazartesi 1 haftayı dolduruyosun canım ya:) ne hissediyosun belirti var mı eğer bebiş varsa bugünlerde lekelenme falan olabilir kendini yorma iyice yerleşmiştir artık 9. Günde bile baktıranlar var düşük de olsa çıkıyo hcg değeri inşallah pozitif olucak ya benim opu dan sonra o 2 gün ikibüklüm yürümüştüm ya dikelene kadar sanki sezeryan olmuşum gibi karnımın içi bütün organlarım yerinden oynamış gibi acımıştı sana da öyle oldu mu bende ohss un en önemli farkedilen belirtisi ertesi gün yaşadığım nefes darlığı idi şişkinlik yukarı boşluklarıma çıkmıştı acaba karnımın içinin o kadar acıması da ohss den miydi onu merak ediyorum
Zaten bir hafta geçti canım işyerinde de zorlanacağını sanmıyorum testi hangi gün yaptıracaksın? Bence cumartesi fertile git kan ver 1 bhcg hakkın var orda ilkini kullan cumartesi tam 12. Gün oluyor. Benimde akıntım başladı iki gündür de adet olacakmış gibi ağrılarım var bakalım ne zaman gelecek normal bat 14 kasım ama gecikebilir dedi sadık bey bir de çok yoğun olursun dedi aman olayım da aksın gitsin içimdeki bütün kötülükler:) birde kabızım ya iki gündür zor yani çok acaba bu su kesecikleri mi yapıyor? Doktor ishal olursan karnın ağrırsa gel dedi neyseki ben kabızım :) çarşamba yine kontrol var bıktım sadık beyi de görmekten bu arada echomar da güzl bir hastane sanırım orda gebelik takibi falan yapıyor istersen devam edebilirsin sadık beye bence daha iyi olur en azından bebek 3 aylık olana kadar yani bu tüp bebekler daha hassas oluyolar. İnşallah tutarda artık gebelerin yaşadığı endişeleri yaşarsın:)
baharcım geçmiş olsun hemen takviyeler al bol limon falanyemeye çalış. tedavideyken eşimin hasta olması ve benim hastalanma korkum bitirdi beni çok fena birşey yagrip olursam ya ekstra hasta olursam. hani çok önemli bir sınav öncesi başıma birşey gelmesin diye evden çıkmamayla aynı gibi birşey. midem dün kötüydü sıcak su torbası yapıp ayak altıma koydum. o biraz kesmişti gece 10-11 gibi gene başladı. şimdi bişey yok gibi ama belkide kabız tetikliyor. şurup alsammu emin olamadım çok tiksiniyorum duphalactan. normalde tatlı ve şekeri severim ama o suurup beni şekerli şeylerden bile tiksindiriyorolmadı gene yağ içerim ööğğğ bende birazdan iğneye gidicem. eşim arabayı bıratı devlet hast. acilinde vurdurcam bugün. bakalım tek gidicem umarım bişey olmaz.
canım geçmiş olsun, eşin haklı sakın temizlik falan düşünme. terleyip temelli hasta olma sonra da aman diyeyim. sen de biliyorsun, soğuk algınlığını çabucak atlatmak için tek çare yatıp dinlenmek. dinlenmezsen çok çabuk ilerleyip, göğse de iniyor.
eğer durumun gerektirirse parol kullanabilirsin sanırım. ben geçen sene henüz hiç bir şeyden habersiz doğal yolla hamile kalmayı denerken çok şiddetli bir soğuk algınlığı olmuştum. boğazım yanıyor, vücudum dökülüyor, ara ara ateşim çıkıyordu. haydarpaşa numunede doktora gittiğimde hamile olabilirim, bana zararsız bir şeyler verin dediğimde, parol vermişti. hamileysen fetusa zarar vermediğini, değilsen de vücuttan çok çabuk atıldığını söylemişti.
Evet cidden bizim gibi hastalara yaranılmaz canım bazen kör cahil olmak lazım bu arada eşin de haklı emin ol vücut da dinlenmiş halini istiyo tedavi için boşver çık gez annenle ben düzeldim valla geçti gitti toplandım adet de olucam sanırım inşallah gecikmez ve 1 adette gider ama sadık bey gecikebilir normaldir ve yoğun olabilirsin dedi çatlatmadan 10 gün geçti dün döküldü belim bacaklarım ağrıdan inşallah gecikmez bu sefer yumoşlar toplandığındanmıdır nedir hiç göğüslerimde hassasiyet yok :) inşallah zamanında olurum adet 14 kasım bat.
İyi yapmışsın olsun 2 gün 2 gündür şaka maka pazartesi 1 haftayı dolduruyosun canım ya:) ne hissediyosun belirti var mı eğer bebiş varsa bugünlerde lekelenme falan olabilir kendini yorma iyice yerleşmiştir artık 9. Günde bile baktıranlar var düşük de olsa çıkıyo hcg değeri inşallah pozitif olucak ya benim opu dan sonra o 2 gün ikibüklüm yürümüştüm ya dikelene kadar sanki sezeryan olmuşum gibi karnımın içi bütün organlarım yerinden oynamış gibi acımıştı sana da öyle oldu mu bende ohss un en önemli farkedilen belirtisi ertesi gün yaşadığım nefes darlığı idi şişkinlik yukarı boşluklarıma çıkmıştı acaba karnımın içinin o kadar acıması da ohss den miydi onu merak ediyorum
Canım dikkat et havalar tam hastalık havası bitkisel tüm önlemlerini al pastil al eczaneden strepsil var ballı limonlu benim de dün gece acıdı 1 tane aldım geçti hemen birde sakınan göze çöp batar sakın öok düşünme kalın giyin başını sıcak tut öptüm :)
sağolun kızlar tavsiyelerinizin hemen hepsini uyguladım. dün çok fenaydım akşam kolumu kaldırmaya halim yoktu gerçekten ama bugün daha iyiyim çok şükür. eşim de dün işten erken geldi güzel baktı bana.
bu sabahta bacak iğnesini vurdurup ordan hastaneye geçtik ve e2 için kan verdik. 4.038,65 çıkmış sonucum. hemşireyi aradım. değerin yüksek çıktığını çatlatma verebileceklerini söyledi. tayfun bey ile görüştü ve bu gece 23.00 de çatlatma iğnesini vurmam gerektiğini söyledi. salı günü de yumurta toplama için hastanedeyiz. yalnız aklıma takılan bir kaç nokta var kızlar bu şekilde ultrasonla kontrol etmeden çatlatma vurmak doğru mu e2 değeri tek başına doğru sonuç verir mi? e2 nin yüksek çıkması yumurtaların yeterli büyüklüğe ulaştığını gösterir mi? hemşireye sordum merak etmeyin yeterli büyüklüğe ulaşmıştır yumurtalarınız dedi ama bu şekilde içime sinmedi. yani ya hepsi büyümediyse belki 12 yumurtam toplanacakken 3-4 tane toplanacak bu şekilde offf kızlar bi buna canım sıkıldı. bir de ben opu nun bu kadar erken olmasını beklemiyordum en erken çarşamba olur diye tahmin ettiğim için perhizi ona göre ayarladık salı günü opu olursa perhizimiz yalnız 2 gün olacak. işin garibi hemşire de birşey söylemedi perhiz konusunda. netten baktım 2-7 gün olması normal deniyor ama 2 günde çok az geldi bana. kızlar size doktorunuz kaç gün ideal demişti. duygucum özellikle sana zk da perhiz konusunda bir şey söylediler mi? bana neden söylemediler anlamadım.
baharcım ha salı ha çarşamba ne fark eder. biliyosun benimde yumoşlar 17 mm falandı 1-2 daha iaç kullansam iyi olmazmı dediğimde sadık bey e2 4000 civarı olduğu için çatlatmayı vurmamı bir yanlışlık olmadığı söyledi eğer sırf yumoşlar büyüsün diye iğnelere devam edersek e2 tavan yapıp hayatımızı riske koyabilir. bu sebeple bence doğru yapıyorlar. zk.daki tüp denememde salımı ne gitmişmiş en son ne zamn birlikte oldunuz demişti kenan dün demiştim. tamam artık birlikte olmayın demişti biizm opu cuma oldu. dolayısıyla perhiz 3 gün olmuştu. bence ço kfark etmez hani eşim entibiyotik kullanmıştıda sadık beye sorduğumda önemli değil şuan vereceği sperm 60 gün öncekiler antibiyoktik kullandığı zamn birikenlerde 60 gün sonrasında çıkarmış. artık hangi dr. doğru diyor bilemiyorum. ama sen ne kadar diretirsen diret onalrın dediğini yamak zorundasın. ne kadr etki eder bilmem ama git eşine fındık ceviz keçiboynuzu pekmezi ve has keçi boynuzu al kaynat suyunu içir. 2 gün 2 gndür belk ifaydası olur en azından hızlı olur spermler. birde daha uzun sürer diye tahmin ediyordum demişsin ya benim zk daki tedavimde 9 gün ilaç kullandım sende 6 gün sanırım pko lu olmana rağmen bence gayaet iyi kullanmışsın. inş. içleri dolu olur ve sağlıkla atlatırsın. ve döllenen ve dondurulan embriyolaın çoook olur. allah yüzümüze bakar inş.
ne bileyim duygucum sen en azından yumurtaların 17 mm olduğunu ultrasonda görmüşsün ben en son cuma girdim ultrasona o zaman en büyüğü 14 mm di. tamam araya haftasonu girdi ama ya büyümedilerse. zaten iki tanesi sadece 14 mm di. 11 mm olanlarda vardı. yani 11 mm lik yumurta iki günde 17 mm olur mu? hepsi büyümiycek bu şekilde ama en az üç yumurtanın 17 mm olması gerekiyormuş çatlatma için. kan değeri de bunu gösteriyordur belki. bilemedim. aslında eşimin sperm sayısı çok iyiydi. hareket ve morfolojide de hiçbir sorun yok. sperm sorunu olmadıkça perhizin çok da önemli olmadığını düşünüyorum aslında. mikroenjeksiyon yapıyorlar sonuçta. o takviyelerde dediğin gibi iki-üç ay sonraki spermleri ancak etkiliyor:) ben toplam 8 gün gonal f kullandım. aslında iyi de oldu ilacım bitmek üzereydi. 4 kutu yazmışlardı toplam son kutuyu da bitirmeme çok az kalmıştı. bacak iğnem de 1 kutu kaldı sadece. zor oluyordu sabah bacak iğnesi için kliniğe ordan hastaneye oradan işe ve akşam iş çıkışı yine göbek iğnesi için kliniğe:) çok şükür sorunsuz atlattım bu süreci. artık dediğin gibi söyleneni yapmaktan başka çare yok. bir de bu gonal f feci acıktırıyor. ben ilk iki aşılamamda gonal kullanmıştım feci acıktırıyordu sonra puregona geçtim o şikayetim ortadan kalktı şimdi gonal f e tekrar başlayınca yine aynı durumla karşılaştım doyuncaya kadar yiyorum iki saat sonra midem kazınıyor resmen. o yüzden sürecin fazla uzun sürmemesi biraz iyi oldu:) umarım bundan sonrası da hepimiz için çok ama çok güzel olur.
arkadaşlar merhaba ,
3 yıldır bebek çalışmaları içindeydim. şimdiye kadar hep özel hastanelerde tedavi gördüm. 2 aşılama yaptım yumurta takipleri falan filan. şimdi de artık tüp bebeğe kara vermişken zeynep kamil tayfun bey için randevu aldım. adetin 3. günü gidip hem kan tahlili yaptırsam hem durumu anlatsam uygun olur mu. nasıl bir doktor ve hastane hakkında hastalara yaklaşım nasıl? bu konuda bilgi verebilirmisiniz?
öncelikle şunu belirteyim zk.ya tp için başvuracaksın ama yapacağın tahlil ve tetkiklerden sonra karar verilecek aşılamamı tüp bebemi diye. aşılamaya karar verilirse 2 aşılama yaptırma şartları var 2 aşılama yaparlar snuç negatif olursa daha sonra tüpe geçebilirsin. tüp mü aşılamamı yapılacaklar işlemlerden sonra belli olur. ha dışarda aşılama yaptırdım burda direkt tüp yaptırcam diyemiyorsun. yani dışarda istersen 10 aşılama 10 tüp yaptır yinede geçerli değil devlette.
tayfun beye gelince malum zk.devlet hastanesi o hafta ultrasonda hangi dr. varsa o denk gelir. ha nette tayfun bey yazar ama gittiğinde kenan bey yada belgin han.da olabilir. yada nette kenan sofuoğlu yazar ama diğer dr.lar olabilir artık şansına hangisi çıkarsa ! ağırlıklı kenan bey oluyor en azndan bana genelde o denk geldi. birde tüp bebek biriminin şefi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?