Nevin hoşgeldin canım belkide arkadaşın derinine inmeden iyi bir doktor demiştir yalnız konuşma fırsatı bulabilirsen daha iyi olur umarım umutdaki görüşmen karar vermen için etkili olur.
Duygu senin amh testin ne oldu? Sonucunun çıkmış olması gerekiyordu merak ettim yarın sor olmazsa çıktıysa onu da koy doktorun önüne öyle değerlendirme yapsın.
Ben de perhize takılmış durumdayım bu akşama bıraktık son ilişkiyi 2-4 gün arası yazıyor nette bazılarında 3-5 gün yazıyor ama genel olarak 2 günden az olmamalı diyor bizimde bugün olunca pazartesi ve salı olmamış olucak tamam 2 günden fazla olucak pehiz 2,5 gün olmuş olucak ama 3-4 günlük olsa daha mı iyi olurdu?
Hep doktorun yüzünden adam gibi söylesene sen dimi ama.
Nevin hoşgeldin canım belkide arkadaşın derinine inmeden iyi bir doktor demiştir yalnız konuşma fırsatı bulabilirsen daha iyi olur umarım umutdaki görüşmen karar vermen için etkili olur.
Duygu senin amh testin ne oldu? Sonucunun çıkmış olması gerekiyordu merak ettim yarın sor olmazsa çıktıysa onu da koy doktorun önüne öyle değerlendirme yapsın.
Ben de perhize takılmış durumdayım bu akşama bıraktık son ilişkiyi 2-4 gün arası yazıyor nette bazılarında 3-5 gün yazıyor ama genel olarak 2 günden az olmamalı diyor bizimde bugün olunca pazartesi ve salı olmamış olucak tamam 2 günden fazla olucak pehiz 2,5 gün olmuş olucak ama 3-4 günlük olsa daha mı iyi olurdu?
Hep doktorun yüzünden adam gibi söylesene sen dimi ama.
kızlar nedenini bilmediğim bi ağlamak var içimde. zk ya karar vermekle kötü mü yaptım psikolojim nasıl kaldıracak bilmiyorum. kimseyi dinlemeyip içimden geleni yaptım ama iptal edilirse ne yaparım hiç bilmiyorum.
baharcım bence kaderinde böyle birşey varsa emin ol özelde bile iptal oalbilir tedavin. bence girdin bu yola ilkini dene zk.da olumsuz birşey olursa başka yer bakarsın. iptal olsa bile pişman olma çünkü aklının yarısı zaten zk.daydı . en azından denedim ama olmadı dersin. ben gözümü kapatım ilkini orda yaptım pişman değilim eğer daha fazla hakkım olsaydı gene derdin orada. sadece zamanı değiliş kısmetimde yokmuş dedim. bu sebepten hastane yada dr. ları suçlamıyorum hiç bir zaman. sende olumsuz düşünmemeye çalış ne güzel işte kısmet olursa bi kaç güne başlıycan sende. hem belki ağlamak isteme sebebin bu değildir. kocacığını özlemişsindir belkide :) malum epeyceayrı kaldınız. ben 4 yıllık evliliğimde 2 gün bile ayrı kalmadım. ben olsam ağlardım heralde:)
haklısın galiba canım. gerçekten aklımın yarısı zk daydı. ama ne bileyim bu akşam fena oldum. belki de söylediğin gibi kocişi özlediğimdendir yarın 10 gün olacak. biz alışkınız gerçi işi gereği sık sık gidiyor bi yerlere. bende annemlere atıyorum kapağı:) ama bu sefer uzun oldu birazda onun etkisi vardır mutlaka. sen nasılsın yarın kontrol var değil mi? eşin nasıl oldu biraz daha iyi mi?
bence ondandır canım kocişini özledin sen:) evet yarın kontrol var sabahtan gidicez gene bakalım neler görcez bugün kasıklarım şiş gibiydi akşamüstü dedim yumoşlar büyüdü heralde:) kocaman oldular ağırlığın yürüyemiyorum heralde ded,im kendi kendime.:) saatler geri alınınca eski saate görei iğne yapıcam bilemedim elifi aradım ben eski saate göre yapıcam dedi. doktorun nosu bende yok oda almamış iyi madem bende öyle yapayım dedim hatta eşimde bencede eski saate göre yapalım dedi. yani bugün saat 6 da yapmış olduk yarın dr. sorcam ne yapayım diye. yani eğer 7 de yapsaydım aslında 1 saat geç yapmış olacaktım ve dünün saatıne göre saat 8 oluyordueşimde iyi gibi tam iyileşmedim deyip duruyor ama tedaviden dolaı antibiyotiği kesmek istedi bende bırak artık dedim salıdan beri kulanıyordu dün ve bugün kullanmadı doğal takviyelerle devam edice. hatta bugün önüne ne vitamin geldiyse içti:)
:) canım sadık bey kartını vermemiş miydi size? ben de olsam sanırım aynı saatte vuruldum ama sen yine de sor mutlaka yarın. inşallah kocaman olmuştur yumoşlar. antibiyotiği kesmesi iyi olmuş eşinin doğal takviye daha iyi bence de. inşallah çabuk toparlanır.
merhaba canım hoşgeldin benim zeynep kamil de 3 aşılamam var 2 tanesi yapıldı 1 tanesi iptal oldu. sonrasında tüp bebeğe geçtim rapor çıkarttım ve raporumla gidip özel bir merkezde tüp bebeğe başladım şuan iğne kullanıyorum çarşamba yada perşembe günü yumurta toplama olucak. diğer arkadaşlarda aşılama sürecini geçirdiler hep tüp bebeğe geçmek için rapor çıkartma aşamasındalar. her türlü sorunu memnuniyetle cevaplayabiliriz sorman yeterli :)
TEŞEKKÜRLER hoşbuldum ercelf bende ilk kez aşılama yaptırıcam çok heyecanlıyım 2 buçuk senelik eviyim yaklaşık 1 buçuk senedir çocuğumuz olmuyor eşimle ve bende herhangi bir sorunda yok ama olmuyo zamanı var diyoruz tabiki ama aklımda kalmasın dedim aşılamaya başvurdum zeynep kamilde dedim içide uhde olarak kalmasın inşallahta tutar olmazsa artık zamana bırakıcam daha yeni diye düşünüyorum sadece adetimin 2.günü aşılarınla gel dediler bakalım nolucak bana biraz anlatırsa sevinirim adetimiz 2.günü iğnelerimle gidip ne yapıcaklar bana hiç biliyorum teşekkürler
merhaba arkadaşlar nihayet son kontrolümü oldum bayram yaramış yumurtalara en büyüğü 21 olan en küçükleri de 2 tane 17 mm olan toplamda 12 tane yumurtam var. genellikle 19-20mm arasındalar gayet güzel dedi doktorum çarşamba sabahı opu oluyorum Allahın izni ile. yalnız geçen sefer 8mm ölçmüştü rahim duvarımı ben de transfere kadar 9-10 olur diye beklerken bu sabah 7.5mm ölçtü ona moralim bozuldu7 sınır dedi doktorum 7 nin yukarısında yapıyoruz transferi dedi yumurta toplama işleminden sonra tekrar bakıcaz o zaman daha net belli olur rahim kalınlığı dedi embriyoların durumuna göre de gerekirse rahimi hazırlamak için birsonraki aya bırakabiliriz dedi. belki bu ay olmayabilir yani transfer. yani transferden sonra embriyolara ve son kalınlığa göre tekrar bakılacak. benim rahim anomalimden dolayı zaten çok kalınlaşmıyor hep 7-8 arasında gidip geliyor 1 kez de gebelik oluştu belki böyle de tutar bilmiyorum ama biraz moralim bozuldu. taze embriyo almak varken sırf rahimden dolayı dondurulmuş denemek zorunda kalabilirim neden indi ki birden 8 den 7.5 e onu anlamadım. adetimin bugün 16. günü. 30 günde bir adet oluyorum. 18. gününde opu olacak. 21. gününde de belki koyar 1 tane acaba adet döngünün sonuna doğru yaklaştığımız için rahim duvarı inceliyor olabilir mi? ama ilaç kullanırken adet döngün bizim elimizde diyor doktorum yumurtlama geç olduğu için adet de geç olucak diyor. bilmiyorum çok korkmaya başladım.
buna şükür 12 tane toplanacak toplanırken de sayısı artabilir dedi ultrasonda bu kadar görebiliyor önemli olan kaliteli yumurta ve embriyo edinilmesi tedavinin en zor kısmı da ilaç kullanmak ve ovulasyon takibi. yani aslında seviniyorum en azından yumurta oldu olmayabilirdi de içlerinden de birkaç tanesi kaliteli olursa yeter bize bu daha önemli ama. 7.5 ile transfer tutar mı bilemiyorum. ekstradan bişey de vermedi bu zamana kadar.. belki transferden sonra verir. benim için dua edin. içime doğuyor ki toplamadan sonra daha da incelicek rahim duvarı çok korkuyorum bu ay olsun transfer istiyorum tabiki taze embriyo ile. ama hayırlısı ne ise o olsun ne diyim. doktorum dondurup kendimizi garantiye alırsak transferi yaparız dedi zaten 7 nin üstüne yapıyoruz dedi. ama az olursa embriyo riske atmak istemiyor sanırım rahimi daha iyi hazırlamak için bir ay bekletebilir. o zaman da dondurulmuşlara kalıcam. napalım kaderde ne varsa onu yaşicaz Allahtan hayırlısını istiyorum ağlayacak gibiyim şuanda dualarınızı bekliyorum.
yumurta boyutu ve sayın fevkalade olmuş canım. nasıl sevindim mutlu oldum anlatamam. en zor kısmı atlatmışın o yüzden sakın rahim kalınlığına takma. bundan sonra artık hayırlısı neyse o olsun. inşallah bu ay transferin olur, olumlu sonuçla atlatırsın ama olmazsa da sakın sakın moralini bozma. doktorlar her ne kadar taze embriyoyla daha başarılı olunuyor dese de inan ben donmuşla da bir o kadar başarı hikayesi okudum. sakın ağlamak falan düşünme. bir kaç transfere birden yetecek kadar yumurtan gelişmiş sevin, tadını çıkar yahu!!!
merhaba kızlar bende gittim bugün bir önceki muayenede 12 mm olan yumoşlar. bugün biraz daha büyümüş. bana göre sağ onlara göre olan tarafımda 17-16,5-16,5,15 mm olarak 5 tane falan söyledi. bana göre sol onlara göre sağ olan tarafta ise 14 -14,5 -15,5 civarında 4 tane falanda orada var. 1 kutu menapur daha yazdı çarşamba elifin opu lacağı gün bende kontrole gidicem. 2 kasım yani bu cuma toplarız dedi pazartesi yada salıda transfer yaparız dedi. rahim kalınlığınada 15 mm dedi. eşimin antibiyotik içtiğini söyledim sorun olmz şuan çıkacak spermler 60 gün önce oluşmuş sermler dedi yani içtiği antibiyotik 60 gün sonrasına etki eder dedi. buarada AMH sonucu 2,47 çıktı gayet iyi dedi. yani benim bilidğinde 1 ve 1 in altında olması rezevrlerin kötü olduğunu gösteriyor. henüz araştırmasını yapmadım. yani fsh yüksek ama amh da yksek aslında tam tersi olması gerekiyordu fsh düşük amh yüksek olmalı ama rezevrler hakkındaki kesin bilgiyi AMH hormonunun verdiğini söylediler. bu akşam normal şekilde boşalma olmasını yani cinsel birleşmeyle değil sonra perhiz başlıyor. bakalım artık çarşambaya kadar yumoşlar ne durumda olacak. zaten cetrodte 4 kutu kalmıştı o yeter dedi menapur yazalım dedi. elimde 1 cetrodite, 2 toz menapur ve puregonlarım kalacak.
senin rahim kalınlığının yarısı benimkiçok canım sıkıldı duygu belki de olmicak transferim bu ay. bir de neden sana birleşme olmadan boşalsın eşin demiş. biz de salak gibi yaptık pazar günü ya çatlama olursa içerde sperm olmuş olucak birden herşey ters gitmeye başladı. çok moralim bozuldu.
hiçbirşey dörtdörtlük olmuyor zaten hep bir eksik kalıyor içim buruk çok şuanda sevinsem mi üzülsem mi bilemedim çok tuhaf bir durum. ben transferimin de bu ay olmasını istiyorum tabiki taze embriyo ile. bugün incelmeye başlaması süpriz oldu benim için ben daha da artmasını bekliyordum.tek tesellim yumurta sayımın iyi olması. o da henüz belli değil bakalım toplandıktan sonra ne çıkacak. perhiz konusunda da doktorla net bişey konuşmadık çarşamba yada perşembe olur dediği için kararsız kaldık pazar günü oldu son ilişki. bir de ilginçtir bugün duygu ya cinsel birleşme olmadan eşin boşalsın demiş bize hiç öyle birşey söylemedi neden bilmiyorum. ben geçen çarşamba sormuştum cuma ya kadar bi olsun dedi. sonra cuma gittiğimizde de sormadım çarşamba yada perşembe toplarız deyince ya perşembe toplarsa cumartesi olsa ilişki perşembeye 4 gün olur çok olur gibi geldi sanki. halbuki yapsana sen salak 3-4 gün bunun normali. şimdi 2 günlük olmuş oldu perhiz içime kurt düşünce de pazar öğlen 3 gibi oldu işte akşamı beklemedik. yani 2.5 günlük bir perhiz olmuş olucak. ona da canım sıkıldı. artık hayırlısı ne ise o olsun bişey düşünmek istemiyorum.
senin rahim kalınlığının yarısı benimkiçok canım sıkıldı duygu belki de olmicak transferim bu ay. bir de neden sana birleşme olmadan boşalsın eşin demiş. biz de salak gibi yaptık pazar günü ya çatlama olursa içerde sperm olmuş olucak birden herşey ters gitmeye başladı. çok moralim bozuldu. perhiz az oldu sanki az sperm çıkacakmış gibime geliyor. transfer ertelenirse bari en azından kaliteli embriyolarım olsun da donduralım. kalıcaz dondurulmuşlara. tazesi gibi olur mu hiç. artık ne diyim hakkımızda hayırlısı olsun. belki de sen alıcaksın bebeği göbüşe ben 1 ay daha beklemek zorunda kalıcam.hevesim kursağımda kalıcak ama o zaman da vardır bunda da bir hayır demekten başka yapıcak birşey yok.
ama senin için seviniyorum rabbim yüzünü güldürecek bu sefer benim biraz ümidim kırıldı ama senin için hala ümitliyim tutacak inşallah.
ben ise yeni bir belirsizliğin içine doğru ilerliyorum. artık hiçbirşey düşünmek konuşmak istemiyorum. herşey olacağına varır beklicez ve görücez. rabbimden hayırlısını diliyorum.
En son 54 milyondu eşiminde sanırım haklısın vesvese yapıyorum 2 günden fazla oluyor işte perhiz bir sorun olmadığı için de problem olmaz.inşallah çıkan yumurtalar kaliteli olur eşim de 12 tane yumurta büyütmüşsün daha ne istiyosun diyorkuzucum inan aldığın hormonlar ruhsal durumunu etkiliyor da böyle endişe yapıyorsun. 2,5 gün normal. bak ben 1 yıldır erkek infertilitesiyle uğraştığımdan sperm uzmanı oldum da söylüyorum: erkekten ideal sayı, hız,morfolojide sperm almak için 2-4 gün arası perhiz lazım. e sizin de 2,5 gün olmuş. ha bu perhiz süresine uymazsan da ne oluyor söyleyeyim(biz uymadan da, mesela 1 tek günle kaç defa spermiogram yaptırdık) sayı olarak zaten sperm sayısı normal olan bir erkekte çok az fark ediyor.(300,000-500,000 gibi) ama mesela benim eşim gibi zaten 2milyon spermi olanlarda 500bin önemli bir sayı(totalin %25i) olduğundan illa o perhize dikkat etmek gerekiyor. ama yüksek sayılarda mesela 65milyon sayısı olan da 64,5 milyon çok önemli olmuyor. artı duygunun da dediği gibi hepi topu 12 tek sperm lazım size. haydi haydi bulunur. sen böyle yapıyorsan benim hiç tüpe falan girişmemem lazım inan. 2 ay önce son spermiogramda prolaktin tüm spermleri alıp götürmüştü. yıkamadan sonra 300,000 sayı, %1 morfoloji vardı. allah aşkına gönlünü ferah tut, böyle sperm bulunmucakmı diye endişe etmene gerek yok, bırak biz böyle endişeler edelim:))
sen de haklısın tatlım içimi çürütmicem perhizde normal zaten sorun olmayan bir erkekde normaldir yani hele bir opu olsun da kaliteli embriyolarım olsun da gerisini sonra düşünürüz rabbim hayırlısını versin bu arada artık iyice şiştim ayaklarımı toplayınca bile otururken baskı yapıyolar eşimde karnımı sevip duruyo moralim yerine gelsin diye gangdam style açtı karşımda dans ediyo şuancanım cinsel birleşme olmadan boşalsın dedi. belkide eşim antibiyotik kullandığı için dedi. çünkü zk hiç öyle bir uyarı yapmamıştı ilişkiyi kesin artık yapmayın demişti demekki öyle bir kural yok bence hasta oldu diye cins birleşme olmasın dedi. yani sizin yaptığınız normali. birde 2,5gün yeter zaten 60 gün öncekiler dediğine göre aman aman perhizin bir manası yok gibi ve 2,5 gün hayli hayli yeter. sıkma canını senin tek taraf olmasına çok çok iyşi 12 adet olması. hele birde içleri dolu sağlıklı yumoşsa değme jkeyfine varsın gelecek ay olsun tranasfer. sana dedim immoda dedi zaten iin zor kısmı buydu ve inş. çarşamba kökten kurtulucan. birde bu tarafından bak. ilaçlara cevap verdin ve yumoş oluştu tedavin iptal olmadı. varsın 1 ay geç olsun hem belki daha hayırlı olur. birde çarş olsunda bir kez daha bakılsın belkide kalınlaşır ve tarnsfer olur. çarşamba ola hayrola.
merhaba arkadaşlar nihayet son kontrolümü oldum bayram yaramış yumurtalara en büyüğü 21 olan en küçükleri de 2 tane 17 mm olan toplamda 12 tane yumurtam var. genellikle 19-20mm arasındalar gayet güzel dedi doktorum çarşamba sabahı opu oluyorum Allahın izni ile. yalnız geçen sefer 8mm ölçmüştü rahim duvarımı ben de transfere kadar 9-10 olur diye beklerken bu sabah 7.5mm ölçtü ona moralim bozuldu7 sınır dedi doktorum 7 nin yukarısında yapıyoruz transferi dedi yumurta toplama işleminden sonra tekrar bakıcaz o zaman daha net belli olur rahim kalınlığı dedi embriyoların durumuna göre de gerekirse rahimi hazırlamak için birsonraki aya bırakabiliriz dedi. belki bu ay olmayabilir yani transfer. yani transferden sonra embriyolara ve son kalınlığa göre tekrar bakılacak. benim rahim anomalimden dolayı zaten çok kalınlaşmıyor hep 7-8 arasında gidip geliyor 1 kez de gebelik oluştu belki böyle de tutar bilmiyorum ama biraz moralim bozuldu. taze embriyo almak varken sırf rahimden dolayı dondurulmuş denemek zorunda kalabilirim neden indi ki birden 8 den 7.5 e onu anlamadım. adetimin bugün 16. günü. 30 günde bir adet oluyorum. 18. gününde opu olacak. 21. gününde de belki koyar 1 tane acaba adet döngünün sonuna doğru yaklaştığımız için rahim duvarı inceliyor olabilir mi? ama ilaç kullanırken adet döngün bizim elimizde diyor doktorum yumurtlama geç olduğu için adet de geç olucak diyor. bilmiyorum çok korkmaya başladım.
buna şükür 12 tane toplanacak toplanırken de sayısı artabilir dedi ultrasonda bu kadar görebiliyor önemli olan kaliteli yumurta ve embriyo edinilmesi tedavinin en zor kısmı da ilaç kullanmak ve ovulasyon takibi. yani aslında seviniyorum en azından yumurta oldu olmayabilirdi de içlerinden de birkaç tanesi kaliteli olursa yeter bize bu daha önemli ama. 7.5 ile transfer tutar mı bilemiyorum. ekstradan bişey de vermedi bu zamana kadar.. belki transferden sonra verir. benim için dua edin. içime doğuyor ki toplamadan sonra daha da incelicek rahim duvarı çok korkuyorum bu ay olsun transfer istiyorum tabiki taze embriyo ile. ama hayırlısı ne ise o olsun ne diyim. doktorum dondurup kendimizi garantiye alırsak transferi yaparız dedi zaten 7 nin üstüne yapıyoruz dedi. ama az olursa embriyo riske atmak istemiyor sanırım rahimi daha iyi hazırlamak için bir ay bekletebilir. o zaman da dondurulmuşlara kalıcam. napalım kaderde ne varsa onu yaşicaz Allahtan hayırlısını istiyorum ağlayacak gibiyim şuanda dualarınızı bekliyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?