merhaba kızlar bende gittim bugün bir önceki muayenede 12 mm olan yumoşlar. bugün biraz daha büyümüş. bana göre sağ onlara göre olan tarafımda 17-16,5-16,5,15 mm olarak 5 tane falan söyledi. bana göre sol onlara göre sağ olan tarafta ise 14 -14,5 -15,5 civarında 4 tane falanda orada var. 1 kutu menapur daha yazdı çarşamba elifin opu lacağı gün bende kontrole gidicem. 2 kasım yani bu cuma toplarız dedi pazartesi yada salıda transfer yaparız dedi. rahim kalınlığınada 15 mm dedi. eşimin antibiyotik içtiğini söyledim sorun olmz şuan çıkacak spermler 60 gün önce oluşmuş sermler dedi yani içtiği antibiyotik 60 gün sonrasına etki eder dedi. buarada AMH sonucu 2,47 çıktı gayet iyi dedi. yani benim bilidğinde 1 ve 1 in altında olması rezevrlerin kötü olduğunu gösteriyor. henüz araştırmasını yapmadım. yani fsh yüksek ama amh da yksek aslında tam tersi olması gerekiyordu fsh düşük amh yüksek olmalı ama rezevrler hakkındaki kesin bilgiyi AMH hormonunun verdiğini söylediler. bu akşam normal şekilde boşalma olmasını yani cinsel birleşmeyle değil sonra perhiz başlıyor. bakalım artık çarşambaya kadar yumoşlar ne durumda olacak. zaten cetrodte 4 kutu kalmıştı o yeter dedi menapur yazalım dedi. elimde 1 cetrodite, 2 toz menapur ve puregonlarım kalacak.
canım adetinin 2. günü alttan ultrasonla muayne edecekler. adetliyken olur mu deme çünkü oluyor herhangi bir sıkıntı da olmuyor merak etme rahim temizse bir sıkıntı yoksa kist vs.. gibi tedaviye başlıyorlar ilaçlarını götür yanında kaç doz kullanacağını ve nasıl vuracağını hemşire anlatıyor sana sonrasında da belirli aralıklarla kontrole çağırıyorlar. mesela adetinin 8. günü 10. günü 12. günü. iğneni her gün aynı saatte vurman gerekli kendine bir saat belirlersin mesela ben her akşam 7 de yapıyorum. sonra yumurtalar büyüyünce çatlatma iğnesi yapılıyor çatlamaları için sonra da aşılamaya çağırıyolar. aşılama öncesi 3 günlük cinsel perhizli olmanız yeterli. aşılama da ağrısız sızısız normal muayne gibi bir işlem rahim ağzını normal muaynelerde kullandıkları spekulum ile biraz açtırıp uzun ince bir borucuk yardımıyla şırınga ile spermleri içeri enjekte ediyolar. aşılama sabahı eşinle gitmen gerekiyo o da sperm vericek çünkü. aşılamadan sonra da yarım saat uzanmanı istiyorlar zaten. sonrasında evine gelp normal aktivitelerine dönebiliyorsun. bir gün sonra sık ilişki önerebilirler şansı arttırmak için sen sorarsın. aşılamadan 14 gün sonra da kan testi yaptırmanı istiyorlar canım. inşallah ilk ve son denemen olur eğer çok büyük bir problem yoksa tutar elbet. rahat olmak çok önemli.
Sen de haklısın tatlım içimi çürütmicem perhizde normal zaten sorun olmayan bir erkekde normaldir yani hele bir opu olsun da kaliteli embriyolarım olsun da gerisini sonra düşünürüz rabbim hayırlısını versin bu arada artık iyice şiştim ayaklarımı toplayınca bile otururken baskı yapıyolar eşimde karnımı sevip duruyo moralim yerine gelsin diye gangdam style açtı karşımda dans ediyo şuancetrodite i eve gelince hemen yaptım akıntımda su gibi oldu artık iyice düşmesin bu yımırtalar alttan patır patır yürürln bile sallanıyolar eşime ay düştüler diyorum topla çabuk onları diyo iyice cıvıttı adamın keyfi yerinde yumurtaları gördü tabi
çok teşekkür ederim umarım seninde ALLAH gönlüne göre verir peki bişey daha sorucam bana 3 tane iğne vrdiler o kadar aşılama kaç gün içinde olur tahminen merak ediyorum ksura bakma sorularımı sorup duruyorum inşallah en kısa zamanda bebeklerimizi kucağımız alırız dualarımız hepimiz için
maşallah canım ne çok yumurtan olmuş öyle. büyüklükleri de harika. zor kısmını atlatıyorsun elifcim. rahim duvarında inşallah kalınlaşır. ama kalınlaşmazsa da üzülme tatlım önemli olan sağlıklı embriyolar oluşması. sonra nasılda zor kısmı atlatmış olacaksın sakin stresten uzak bir şekilde beklersin transferi hem ben dondurulmuş embriyoların daha sağlıklı olduğunu okumuştum. inşallah çarşamba günü kalınlaşmış olur da beklemeye gerek kalmaz. yürekten dua ediyorum senin için.
çok teşekkür ederim umarım seninde ALLAH gönlüne göre verir peki bişey daha sorucam bana 3 tane iğne vrdiler o kadar aşılama kaç gün içinde olur tahminen merak ediyorum ksura bakma sorularımı sorup duruyorum inşallah en kısa zamanda bebeklerimizi kucağımız alırız dualarımız hepimiz için
:))) aynen bende öyle ilk tüptede bunda da öyle diyorum. uzuuuun bir koridorum var bazen gideceğim noktaya koşarak gidiyorum eşime ya yumurtalarımdüşsek diye geyik yapıyorum insan gerçekten büyüdüklerini hissediyor. bende bugün bağdat cad. Cumhuriyet yürüşüne gittim sırt cantamı önüme aldım çünkü 6 aylık gibi göbeğim vardı iğnelerimi olup çıktım dışarı ama kasıklarımda acayip bi şişlik vardı neyseki ilerleyen saatlerde geçti ama geçene kadarda pantolon düğmesi açık kaldı:))) bakalım inş çarşambaya kadar benimkilerde 20 yi görürler. son 1 günüm kaldı iğneler için. çarşamba belki vurdurmaz bakalım görcez ne olcak.
Fertilite Potansiyeli (Fertilite : Doğurganlık) AMH düzeyleri ng / mL
Optimal Fertilite 4.0 - 6.8
Yeterli Fertilite 2.2 - 4.0
Düşük fertilite 0.3 - 2.2
Çok düşük Fertilite 0.0 - 0.3
Yüksek düzey (Aşırı uyarılma riski) > 6.8
Tahmin nasıl hesaplanıyor?
Örneğin hastanın yaşı 31, yeni evli ve akademik kariyerini tamamlamak için daha 3-4 yıl çocuk istemediğini söylüyor. AMH değerini ölçülüyor ve 1.5 çıkıyor. Yapılan hesaba göre menopoz yaşı 36+/-1 yıldır. Kısacası bir yıllık yanılma payıyla menopoz yaşı söyleniyor. Bu durumda hastaya Kariyeriniz bittiğinde menopoza 1 yıl kalmış olacak ve hamile kalmanız tüp bebekle bile kolay olmayacak. Ya hayattaki önceliklerinizin sırasını değiştirin ya da embriyo dondurarak doğurganlığınızı koruma altına alın deniliyor.
kızlar bu bilgilere göre benim AMH 2,47 çıktıysa eğer. yeterli fertilite grubunamı girmiş oluyorum. hani amh yumurtalıklar hakkında daha doğru bilgiyi veriyormuş ya 2,47 doğru demekse rezerv sorunumun yokmu şimdi benim kafan karıştı düşünüyorum madem yoksa neden kendiliğindne olmadı kii ! acaba 2. AMh testinide başka bir yerdemi yaptırsam garantilemiş olurum. yoksa gereksizmi olur ???
baharcım bu testi sende yaptırabilirsin PKO lularda yaptırıyormuş. çıkan değere göre tedavide OHSS riskiyle karşı karşıya kalıp kalmayacağı bilgisinide veriyormuş..
merhaba kızlar bende gittim bugün bir önceki muayenede 12 mm olan yumoşlar. bugün biraz daha büyümüş. bana göre sağ onlara göre olan tarafımda 17-16,5-16,5,15 mm olarak 5 tane falan söyledi. bana göre sol onlara göre sağ olan tarafta ise 14 -14,5 -15,5 civarında 4 tane falanda orada var. 1 kutu menapur daha yazdı çarşamba elifin opu lacağı gün bende kontrole gidicem. 2 kasım yani bu cuma toplarız dedi pazartesi yada salıda transfer yaparız dedi. rahim kalınlığınada 15 mm dedi. eşimin antibiyotik içtiğini söyledim sorun olmz şuan çıkacak spermler 60 gün önce oluşmuş sermler dedi yani içtiği antibiyotik 60 gün sonrasına etki eder dedi. buarada AMH sonucu 2,47 çıktı gayet iyi dedi. yani benim bilidğinde 1 ve 1 in altında olması rezevrlerin kötü olduğunu gösteriyor. henüz araştırmasını yapmadım. yani fsh yüksek ama amh da yksek aslında tam tersi olması gerekiyordu fsh düşük amh yüksek olmalı ama rezevrler hakkındaki kesin bilgiyi AMH hormonunun verdiğini söylediler. bu akşam normal şekilde boşalma olmasını yani cinsel birleşmeyle değil sonra perhiz başlıyor. bakalım artık çarşambaya kadar yumoşlar ne durumda olacak. zaten cetrodte 4 kutu kalmıştı o yeter dedi menapur yazalım dedi. elimde 1 cetrodite, 2 toz menapur ve puregonlarım kalacak.
Merhaba, bütün yazdıklarınızı okudum... bütün zorlukları atlattınız. sonuca cok az kaldı.. Yumoşlarınızın durumlarıda iyi olduğuna göre inşallah hepinizden hamilelik haberlerinizi alırız :))
bende 21 inde g. cerrah rapor aldığı için imzalatamadım. bugün 16:00 a randevum var.. imzalatınca dahiliye, g.cerrah ve psikoloğun imzaladığı evrakla, 3 resim, akciger raporunu kurul odasına verecekmişiz. ordan cıkacak sonuçla tüp bölümüne gidip dosya açtıracakmışız !!!! çok şaşırdım. ben tüm evraklar tamamlanınca direk tüp bebekte dosya açtıracaz sanıyordum... hatta nevinle gidip tekrar sorduk, yanlış mı anladım diye.... ama öyleymiş. sonra nevinle çay içip sohbet ettik biraz :) , bana iyi geldi..aynı seyleri yaşayınca konuşacakda çok şey oluyor haliyle.
rahim filminide salı günü saygı hastanesinde çektirdim. hiç kimseyi korkutmak istemem ama baya uğraştılar, bağıra bağıra kendimden geçtim, 4 gün boyunca hafif kanamam oldu. neyseki rahimde normal. 5 gün maraşa ailemin yanına gittim... herkes cocuk sordu, babamda ben istemiyorum sandığından meyvesiz ağaç olmaz vs dedi (
hoşgeldin sonay evet elif ve ben sonuna geldik gibi. yarın benim kontorolüm var elifinde yumurta toplaması inş. hayırlısıyla noktalarız tedavilerimiizi. evet nevin karşılaştığınızı söyledi. bizde sürekli aelifle karşılaşıyoruz kontrol sonrası çay molası veriyoruz:) biz tedaviden dolayı hiç bir yere gidemedik avrupa yakasında olan ailemiz dışında. malum gün aşırı muayeneye çağırdı. bu arada fsh a dayanarak az denilen rezervim amh sonucuna göre iyi görünüyor hatta elifinde dediği gibi menapoza girmem için bi 45 yaşımı görmem gerekecek. ha şimdi diyorumki ma dem öyle neden bu güne kadar kendiliğinden olmadı???? artık girdik içine sorgulamaktan anlamsız ama insan yinede sorguluyor. diyorumki 2. amh yaptırıp çıkan sonucu doğrulatsammı?? sen tüm evraklarını tamamlayınca hepsini bir dosya içine koyup ona bir numara verecekler o dosya numaranı yaz bir kenara lazım olduğunda numaranı söylediğiğnce sana verecekler. birde tavsiyem tüm test tahlillerinin fotokopisini kendine al. malum açılan dosya zk. da kalacak. haliyle sendede birer kopya olamasında yarar var. rahim filminin zor geçmesine üzüldüm çokmu kastında bu kadar acı duydun yoksa yapan yermi deneyimsizdi(( ama atlattın işte geçmiş olsun ve tüplerinin açık olmasıda sevindirici tarafı. babanda kendine göre haklı ama kimse kimsenin içini bilmiyor kendi öz ailen olsa bile ((
hoşgeldin sonay evet elif ve ben sonuna geldik gibi. yarın benim kontorolüm var elifinde yumurta toplaması inş. hayırlısıyla noktalarız tedavilerimiizi. evet nevin karşılaştığınızı söyledi. bizde sürekli aelifle karşılaşıyoruz kontrol sonrası çay molası veriyoruz:) biz tedaviden dolayı hiç bir yere gidemedik avrupa yakasında olan ailemiz dışında. malum gün aşırı muayeneye çağırdı. bu arada fsh a dayanarak az denilen rezervim amh sonucuna göre iyi görünüyor hatta elifinde dediği gibi menapoza girmem için bi 45 yaşımı görmem gerekecek. ha şimdi diyorumki ma dem öyle neden bu güne kadar kendiliğinden olmadı???? artık girdik içine sorgulamaktan anlamsız ama insan yinede sorguluyor. diyorumki 2. amh yaptırıp çıkan sonucu doğrulatsammı?? sen tüm evraklarını tamamlayınca hepsini bir dosya içine koyup ona bir numara verecekler o dosya numaranı yaz bir kenara lazım olduğunda numaranı söylediğiğnce sana verecekler. birde tavsiyem tüm test tahlillerinin fotokopisini kendine al. malum açılan dosya zk. da kalacak. haliyle sendede birer kopya olamasında yarar var. rahim filminin zor geçmesine üzüldüm çokmu kastında bu kadar acı duydun yoksa yapan yermi deneyimsizdi(( ama atlattın işte geçmiş olsun ve tüplerinin açık olmasıda sevindirici tarafı. babanda kendine göre haklı ama kimse kimsenin içini bilmiyor kendi öz ailen olsa bile ((
çok uzun zamandır uğraşıyorsunuz, inşallah bütün uğraşlarınızın, bekleyişlerinizin karşılığını bu sefer alacaksınız :) insanın ailesi yanında olunca bir yere gitmeye gerek yokki... Bayramlarda ailelerimizle birlikte olabilmek için onca yola gidiyoruz... Yoksa çekilecek gibi değil, iyiki bir yerlere gitmemişsiniz. Insan daha çok yoruluyor. Amh sonucunada cok sevindim... Bak önünde up uzun bir zaman var... Niye olmadı diye düşünme... Kaderde ne varsa yaşanacak.. Bunları yaşamamız gerekiyormuşrahim filminden sonra kendime gelince çok ağladım.. Neden ben, bir karınca bile incitmedim diye söylendim... Doktor öyle düşünme, herşeyde vardır bir hayır dedi. Bencede vardır bir hayır :)) sen bundan sonrasına bak... Tutacak... Bu sefer olacak. Ben yarım saat sonra çıkıyorum.. Eşimle z.k de buluşcaz. Tüm evraklar hazır olmasına rağmen tüp bebekte dosya açtıramayacağız.. Dediğim gibi akciger filmi raporu, 3 resim, birde doktorların imzaladığı resmi kurul odasına verip ayrılacaz ordan.. 1 hafta içinde ordan cıkınca alıp tüp bebekte dosya açtıracakmışız. Hayırlısı artık.. Acelemiz yok. Aralık 15 hastalanmamla başlanacak. O zamana kadar hepsi hallolur inşallah.
şunuda belirteyim eşimin ilk testinde 2 milyon 700 bin çıkan sperm sayısı ikincisinde 23 milyon, üçüncüsündede 113 milyon çıktı !!! Bir daha yaptırsak 250 çıkacak herhalde :))) % 77 hareketsiz..
Merhaba, bütün yazdıklarınızı okudum... bütün zorlukları atlattınız. sonuca cok az kaldı.. Yumoşlarınızın durumlarıda iyi olduğuna göre inşallah hepinizden hamilelik haberlerinizi alırız :))
bende 21 inde g. cerrah rapor aldığı için imzalatamadım. bugün 16:00 a randevum var.. imzalatınca dahiliye, g.cerrah ve psikoloğun imzaladığı evrakla, 3 resim, akciger raporunu kurul odasına verecekmişiz. ordan cıkacak sonuçla tüp bölümüne gidip dosya açtıracakmışız !!!! çok şaşırdım. ben tüm evraklar tamamlanınca direk tüp bebekte dosya açtıracaz sanıyordum... hatta nevinle gidip tekrar sorduk, yanlış mı anladım diye.... ama öyleymiş. sonra nevinle çay içip sohbet ettik biraz :) , bana iyi geldi..aynı seyleri yaşayınca konuşacakda çok şey oluyor haliyle.
rahim filminide salı günü saygı hastanesinde çektirdim. hiç kimseyi korkutmak istemem ama baya uğraştılar, bağıra bağıra kendimden geçtim, 4 gün boyunca hafif kanamam oldu. neyseki rahimde normal. 5 gün maraşa ailemin yanına gittim... herkes cocuk sordu, babamda ben istemiyorum sandığından meyvesiz ağaç olmaz vs dedi (
bu arada ben de bugün dosyamın heyete gireceğimi unutmuşum. sabah saat 9da eşimi işe gönderip sol omuzum ve boynum 2 gündür komple tutuk olduğundan, bir de kas gevşetici ilaç alıp bir güzel yatağa döndüm. tvyi de açıp öyle yatakta yuvarlanırken birden saat 11deki heyet aklıma geldi. yataktan nasıl fırladım giyindim çıktım anlamadım. allahtan yakın olduğumdan 10:30da oradaydım. kurul odasının önünde oturup beklerken yanımdaki bir kadınla konuşmaya başladık.
kadın 2007'de yeditepede tüp denemiş. o zamanın parasıyla ilaç dahil 9000 lira ödemiş!!!!(doğrudur eskiden daha pahalıydı malum, zamanla işin içine rekabet girdi de ucuzladı) tedaviden önce ne bir test, tahlil hiç bir şey yapmadılar dedi. başvurduk hemen tedaviye başladık dedi. sonuç hüsran olmuş. 2. bir defa deneyin demişler bu sefer de 300 lira indirim yapıp 8700 lira fiyat vermişler. bunlar da bir daha denememiş. sonra geçen sene zk'e gelmiş. yapılan tetkiklerde bir tüp tıkalı ve çift rahim çıkmış. ameliyat olmuş. 3 ay önce de tüpe başvurmuş. sanırım yaştan dolayı direkt tüp raporu verilmiş. o da benim gibi bugünkü heyeti bekliyordu.
neyse kadın bana anlatırken bizim dosyalar geldi. benim dosya çok şükür bir sorun olmadan heyetten geçmiş. haftaya raporumu alacakmışım. sizce 1 hafta dolmadan cuma falan çıkma şansı var mı? malum ctesi italya ya gidiyorum, perş döneceğim. gitmeden şu raporu alıp ilacımı yazdırayım istiyorum.
kuzum bence testi yeniletmene gerek yok. bugüne kadar neden olmadı diye sorman doğal ama biliyorsun ki olmamasının bir çok sebebi olabiliyor. yani birini araştırsan başka bir şey çıkıyor. emre bey bize eşimin spermleri arada düzeldi ama yine olmadı dediğimizde sayı harici sebepler olabilir demişti. örneğin ikinizden birinin kromozom diziliminde sorun olabilir, o esnada siz kaliteli yumurta üretememiş olabilirsiniz, ya da eşinizin sperm sayısı, hızı, morfolojisi yüksek olsa da, spermlerin kuyruğu yumurtayı delecek dairesel hareketi yapamıyor olabilir gibi başka başka sürüyle faktör saydı. yani sizin de ikinizden birinin başka başka faktörlerinden kaynaklı olmamış olabilir. bence en iyisi artık çok sorgulayıp kurcalamamak. ha allah korusun şu denemende başarılı olamazsanız o zaman başka faktörleri incelersiniz. ama amh sonucunun yanlış çıktığını da sanmıyorum. zaten yumurta rezervin çok düşük olsa ilaçlara da cevap vermezdin. ben öyle bir kaç kişi tanıdım. hem fsh hem amhleri kötü çıkmış, tüpte de en yüksek doz ilaçlarla ancak 1-2 yumurta üretmişler. senin demek fsh'n başka faktörlerden arada yükseliyor ki, yine epey yumurta üretimi oldu.
bu arada ben de bugün dosyamın heyete gireceğimi unutmuşum. sabah saat 9da eşimi işe gönderip sol omuzum ve boynum 2 gündür komple tutuk olduğundan, bir de kas gevşetici ilaç alıp bir güzel yatağa döndüm. tvyi de açıp öyle yatakta yuvarlanırken birden saat 11deki heyet aklıma geldi. yataktan nasıl fırladım giyindim çıktım anlamadım. allahtan yakın olduğumdan 10:30da oradaydım. kurul odasının önünde oturup beklerken yanımdaki bir kadınla konuşmaya başladık.
kadın 2007'de yeditepede tüp denemiş. o zamanın parasıyla ilaç dahil 9000 lira ödemiş!!!!(doğrudur eskiden daha pahalıydı malum, zamanla işin içine rekabet girdi de ucuzladı) tedaviden önce ne bir test, tahlil hiç bir şey yapmadılar dedi. başvurduk hemen tedaviye başladık dedi. sonuç hüsran olmuş. 2. bir defa deneyin demişler bu sefer de 300 lira indirim yapıp 8700 lira fiyat vermişler. bunlar da bir daha denememiş. sonra geçen sene zk'e gelmiş. yapılan tetkiklerde bir tüp tıkalı ve çift rahim çıkmış. ameliyat olmuş. 3 ay önce de tüpe başvurmuş. sanırım yaştan dolayı direkt tüp raporu verilmiş. o da benim gibi bugünkü heyeti bekliyordu.
neyse kadın bana anlatırken bizim dosyalar geldi. benim dosya çok şükür bir sorun olmadan heyetten geçmiş. haftaya raporumu alacakmışım. sizce 1 hafta dolmadan cuma falan çıkma şansı var mı? malum ctesi italya ya gidiyorum, perş döneceğim. gitmeden şu raporu alıp ilacımı yazdırayım istiyorum.
Fertilite Potansiyeli (Fertilite : Doğurganlık) AMH düzeyleri ng / mL
Optimal Fertilite 4.0 - 6.8
Yeterli Fertilite 2.2 - 4.0
Düşük fertilite 0.3 - 2.2
Çok düşük Fertilite 0.0 - 0.3
Yüksek düzey (Aşırı uyarılma riski) > 6.8
Tahmin nasıl hesaplanıyor?
“Örneğin hastanın yaşı 31, yeni evli ve akademik kariyerini tamamlamak için daha 3-4 yıl çocuk istemediğini söylüyor. AMH değerini ölçülüyor ve 1.5 çıkıyor. Yapılan hesaba göre menopoz yaşı 36+/-1 yıldır. Kısacası bir yıllık yanılma payıyla menopoz yaşı söyleniyor. Bu durumda hastaya “Kariyeriniz bittiğinde menopoza 1 yıl kalmış olacak ve hamile kalmanız tüp bebekle bile kolay olmayacak. Ya hayattaki önceliklerinizin sırasını değiştirin ya da embriyo dondurarak doğurganlığınızı koruma altına alın’ deniliyor.”
kızlar bu bilgilere göre benim AMH 2,47 çıktıysa eğer. yeterli fertilite grubunamı girmiş oluyorum. hani amh yumurtalıklar hakkında daha doğru bilgiyi veriyormuş ya 2,47 doğru demekse rezerv sorunumun yokmu şimdi benim kafan karıştı düşünüyorum madem yoksa neden kendiliğindne olmadı kii ! acaba 2. AMh testinide başka bir yerdemi yaptırsam garantilemiş olurum. yoksa gereksizmi olur ???
baharcım bu testi sende yaptırabilirsin PKO lularda yaptırıyormuş. çıkan değere göre tedavide OHSS riskiyle karşı karşıya kalıp kalmayacağı bilgisinide veriyormuş..
sağol bahar cım dün moralim çok bozuktu ama bugün iyiyim önceliğimiz tabiki opu nun başarılı geçmesi sonrasında da kaliteli embriyolarımın olması inşallah donduracak kadar çıkarsa kendimizi garanti altına alırsak doktorum zaten 7 nin üzerindeyse rahim kalınlığı yapacak transferi. ama olmazsa da bekleriz 1 ay ne yapalım. kaliteli olduktan sonra da çözülünce de bir şey farkermez bence çözündükten sonra bile bölünmeye devam ediyorlarmış.hakkımda nasıl hayırlı ise o olsun. senin yazdıklarını da okudum ama cevap veremedim neden içini karartmışsın öyle içinden zaten zk geçiyordu merak etme iptal edilecekse heryerde edilebilir ama sen bunları düşünme düşük doz ile temkinli başlayacaklarını söylemediler mi sana. yalnızca sen çok sikkatli ol her kontrole gittiğinde cin gibi ol ki bir şey sezdiğinde hemen konuş doktorlarla. henüz adet olmadığın için hormonlar da insanı duygusal yapıyor eşinden de ayrısın. bitmedi mi onun tatili?
canım beklemediğin bi durum olduğu için bozulmuştur dün moralin ama inan moralini bozacak bi şey yok. inşallah yarın opu işlemi başarılı geçecek. çok dua ediyorum senin için herşey yolunda gitsin bol kaliteli yumoşların olsun sonra da bebik olarak sana geri dönsünler inşallah. rahim kalınlığın da normal çıkar inşallah canım. bu konuda tam bilgim yok ama rahim duvarını kalınlaştırmak için bir ilaç vermiyorlar mı estrofem vs. senin bilgin vardır mutlaka. transfer olursa bant kullanacaksın değil mi? eşim cumartesi gecesi geldi benimde. öyle bi korkuya kapıldım acaba yanlış mı karar verdim diye ama geçti artık olacağına bıraktım bende. düşük doz başlayacağız demişti tayfun bey ama ondan başka birine denk gelicem diye korkuyorum gerçi kasım ayında tüp bebekte görevli demişlerdi. yine de belli olmaz ameliyatı vs olur adamın artık dediğin gibi cin gibi olucam mecbur sürekli uyarıcam her attıkları adımda.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?