- 9 Temmuz 2010
- 2.558
- 16
- 358
ay küçüklük halin gözümde canlandı hakikaten çok güldüm. içeride soba yanıyor evde elinde şişe, paltoyla oturan bir çocuk!
eskiden ben de çok üşürdüm. sanırım aşırı kansızlıktandı. kilo almaya müsait bir bünyem olduğu için ergenlikten evleninceye kadar olan dönemi devamlı diyetle ve bir deri bir kemik halde geçirdim. her halde 15 sene falan sadece salata ve haşlanmış sebzeyle beslendim diyebilirim. tabi yeterince beslenmeyince, her kan tahlilinde kansızlık ve vitamin mineral eksikliği çıkardı. evlenince eşim yüzünden daha protein ağırlıklı bir beslenmeye başlayınca(et türü bir şey yemezse doymaz) ve alınan epey bir miktar kiloyla üşümem de geçti. kan sayımlarım da artık tamamen normal çıkıyor.
bu kadar üşümen iyi değil canım. bence beslenmende kırmızı et ve baklagil miktarını artır. severmisin bilmiyorum ama özellikle mercimek ve kuru börülce(piyazı da pek güzel olur:)) demir deposudur. herkes klasik pekmez iç falan der ama bence boşuna şeker yüklemesi.
valla benimde kilo almaya hatta alan bi bünyem var su içsem yarıyor oysaki bişey yemiyorum misali :))) (ama ben yiyorum) hadi sen sebze ve salatayla beslenmişsin de kansızlık olmuş ben kilo alsamda yiyordum hiç öyle sıska bir tip olamadım olmak istedim ama hırs olmadığı için hiç kendimi diyetlerle kasmasım. yani kalıbıma bakan adam sanar ama için fos hep üşüme hep kansızlık şuan bile ellerim burnumun ucu falan buz gibi. balık severim hafta 1 yerim yiyemesem bile ne kadar sağlıksız olsada ton balığı yiyorum. bakliyatta severim ama çok sık yapmam. yappıncada yerim. et olayını çook aramam uzun süre yemediğimde protein eksikliği oluşuyor demekki canım fena döner kebap türü şeyler çeker. nohut mercimek fasulye severim ama kıvamı güzel olmalı. mesela bugün yemekte nohut var ama sevmiyorum içinde et falan olmuyor yada oluyor ama ben göremiyorum :) kıvamıda güzel değil. börülce nerden bulcam egede bol olur ama burda pazarlara tazesi bile gelmiyor