Aşılama Zeynep Kamil'de Aşılama Yaptıran Var mı ?

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz

canım zeynep kamilde çektirme bencede. evine yakın başka bir hastanede pekala çektirebilirsin. lüzum görürsen de zeynep kamildeki doktoruna gösterirsin. sorun çıkmazsa zaten dosyanda rahim filmi raporun olduğu için göstermene gerek kalmayacak.

hakkında hayırlısı olsun canım. başladın mı tedaviye?
teşk. canım. sanırım çıkma işini tüpe kadar erteledim..(2. aşılamamda tutmazsa öyle ayrılmayı düşünüyorum)
yarın tüp bebek bölümüne gidicem aşılama için. rand. almadım ya çok huzursuzum ya muayene etmezlerse diye. yarın 4. günüm çünkü ama öyle bişey olmaz dimi??
sen ne durumdasın canım?

iyi düşümüşsün canım. tüp bebek daha stresli bi süreç. endişelenme adetin dördüncü muayne etmek zorundalar. geçen yıl olsa dosyan infertilitede açıldığı için sorun olabilirdi, ancak ocak ayında iki bölüm birleşti. sorun olacağını sanmıyorum. ben klomenin dördüncü günündeyim. iğne kullandığım zaman şiddetli kasık ağrılarım olurdu. şimdi hiç yok neredeyse. gözlerim bulanık görüyor sadece. prospektüsünde de yazıyordu. göz bulanıklığı yapabilir diye. neyse artık cuma günü kontrolüm var. bakalım ne olacak.

ben zeynep kamilde tedavi gördüm bende de eşimde de bir sorun gözükmedi. ve 2 kez aşılama yaptık ama tutmadı. zeynep kamile devlet hastanesi gözüyle bakıp gitmeyen çok kişi biliyorum. aylarca gidip geldim sekreterinden hemşiresine asistan doktorundan, heyet kuruluna kadar bi çok kişiyle muahatap olmak zorunda kalıyorsunuz ama yaklaşımları çok iyiydi. her şeyi çok merak edip ıncık cıncık tüm detaylarına kadar sorarım (hem telefonda hem yüzyüze) ama bugüne kadar tersleyen biri olmadı. gayet sabırla cavaplıyolar (şahsen ben olsam onlar gibi olamam:) ilk aşılamamı 17 şubat 2012 de oldum. 2,aşılamamı ise 13 nisan 2012 de oldum ama iki aşılamada sonuç vermedi. özele gitseydim para içinmi oyalıyorlar derdim ama devlet olunca böyle bir kaygıları yok sadece ilaç parasını biz ödüyoruz. ha devlettede acaba devlet ya baştan savmamı yapıyorlar diyede aklımdan geçmiyor değil ama her iki durumdada illaki soru işaretlermiz oluyor. Zaten Aşılamanın tutma şansı %10 gibi düşük bir oranmış. Devletin karşılayacağı bir aşılama hakkım daha var ama ben yapmayı düşünmüyorum ara vericem bu arada olmaz ise direkt tüp bebek servisine gidicem (ordaki çalışanlarda çok iyiler.) tüp bebekte tutma oranı % 45 e kadar çıkıyormuş. birde her hangi bir sağlık probleminiz yok ise uzmanların demesine göre "kadınların yumurtlaması önce beyinde başlar" savunmasıdır. bende katılıyorum uzmanların bu düşüncesine. bi çok şeyde psikolojik olabiliyor. Önemli olan bu işin üstüne inatla gitmemek ve bebek yapma düşüncesinden sıyrılabilmek. tabi ne yazıkki herkes bunu başaramıyor Allah herkesin gönlüne göre versin. Sorularınız olursa cevaplarım Sağlıcakla kalın sevgiler

bence hakllısınız aşılama sonrası 15 gün boyunca kullanacağım jeli akşam yapıyordum ve en az 1saat uzanıyorudum ki 1 saatten fazlada olabiliyordu aman akmasın diye. ama kireç gibi topaklanmayla birlikte aşırı bir kaşıntı oluyordu. hatta 2. aşılamadan sonra 3-4 tane krem jel anca yaptım baktım kaşıntı başladı bıraktım bende yani 15 lik bir kutu dolu hala.

bence hakllısınız aşılama sonrası 15 gün boyunca kullanacağım jeli akşam yapıyordum ve en az 1saat uzanıyorudum ki 1 saatten fazlada olabiliyordu aman akmasın diye. ama kireç gibi topaklanmayla birlikte aşırı bir kaşıntı oluyordu. hatta 2. aşılamadan sonra 3-4 tane krem jel anca yaptım baktım kaşıntı başladı bıraktım bende yani 15 lik bir kutu dolu hala.

canım inşallah tutacak aşılamalarınız. kıvırcık saçlı olan nil hn. geçen hafta ayrıldı tüp bebekten. çok sabırlı güler yüzlü bi kadındı. diğeri biraz asabi :))

kısa kıvırcık saçlı olan iyiydi . diğer sarı olanda iyiydi. ayrılmasına üzüldüm

haklısın bende gayet ilgili buluyorum doktor hemşire ve çalışanları. bir yıl oldu benim zeynep kamilde başlayalı. tüp bebek bölümünde üç aşılama denendi. bu arada spontan bir gebelik yaşadım, fakat gelişmedi. dört ay önce kürtaj olmak zorunda kaldım. beş yıl sonra oluşan bir gebelikti. doktorların tüm ısrarlarına rağmen tam bir ay kürtaj olmamak için direndim. taa ki kese bozulup bebek eriyip, dokuya karışana kadar. inşallah tekrar yaşamak nasip olur. söylediğin gibi rahat olmak gerekiyor. evlendiğimden beri ilk kez bebek düşüncesini aklımdan çıkardığım ay hamile olduğumu öğrenmiştim ben. allah hepimize hayırlısıyla sağlıklı bebekler nasip etsin.

Amiinnn belki biraz kadercilik olacak ama nice kötü örneklerini duyuyoruz. eli kolu aklı herbişeyi tam olsunda geleceği zaman elbet bellidir. Artık işi arsızlığa vurdum ve geniş olmaya çalışıyorum. diğer türlü kendimizi bunalıma soksak ne çare elimizde olan bişey değilki. Allahtan gelen. biz dr. gidip tedavimizi oluyoruz gerisi allaha kalmış artık. ben 2 yıl yasmin hapıyla korundum 2010 aralıktan beri korunmuyorum herhengi bi gebelikte geçirmedim düşük , kürtaj gibi.. bi arkadaşım 1 kez aşılama yaptı tutmadı arada 1,5 ay sonra kendiliğinden hamile kaldığını öğreniyor ve öğrendiğinde bebek 40 günlükmüş. arkadaşımın yaşı hem 36 hemde polikistik overı vardı. bana göre şansı daha azdı ama kısmet işte veren allah veriyor. şimdi çok şükür 4,5 aylık falan hamile ve kızı olacak. dr. gitme muhabbetin sıkıldığından ara verdiği 1 aylık dönemde hamile kaldı işleri çok yoğundu ve aklına bebek olayı gelmemiş. SAnırım bu takdiği uygulamamız lazım yoğun iş temposuna girmek gibi:)

maşallah arkadaşına. çok sevindim gerçekten. benimde polikistik overim var. darısı başımıza inşallah. hastaneye gidip, gelmeler bittiği zaman adet günüme kadar bende kendimi işe veriyorum. gerçekten işe yarıyor. unutmak lazım ara sıra :)

ben 2 aşılama yaptım tutmadı zaten olasılık çok düşük. 3. hakkımı kullanmıycam ara verip bi süre sonra tüp bebeğe geçerim. hep çalışıp hem hastanelere gitmek gerçekten stresli oluyor. işte izin alma sorunum yok ama nede el işi ne olur ne olmaz diyorum. birde karamsar düşünüğ 2 aşılma tutmadı 3. mü tutacak dedim kendi kendime. birde vücudumu ilaçlardan arındırmak istedim. eğer yaşın çok ileri değilse ve bi kaç aşılama denediysen ara vermekte fayda var. yazda geldi gezip tozup kafa dağıtmak iyi olur kanımca :) Allah herkesin hakkında hayırlıs olanını versin.

merhaba canım. dün gittim ve tedavime başladım:) hemde tüp bebek bölümünde..aşılama olunca biraz isteksiz gibiydi kenan bey ama sonuçta başladım:) ultrasonumu da başka bi dr yaptı. sanırım hüseyin tayfun kutlu' ydu.
cuma günü benimde kontrolüm var. bakalım kaç tane yumurtam gelişecek. geçen ay 1 taneydi.

canım çok sevindim tüp bebekte başladığına. boşuna stres yaptın bak ne kadar kolay oldu. umarım bu sefer herşey çok daha yolunda gider. cuma günü birlikte gideceğiz öyleyse :)

otuz yaşındayım ben. ocak ayında kürtaj oldum sonrasında doktorlar zaten ben istemesemde üç ay ara verdiler. rahim kendini toparlasın diye. yani ara verme hakkımı kullanmış oldum :) bu yaz ne tatilde ne gezip tozmada gözüm var. bu yaşa kadar tozduğum yeter. :)) ben artık hayırlısıyla kucağıma almak istiyorum bebişimi. ilacın yan etkilerinden de hastaneye gidip gelmekten de çok sıkıldım gerçekten, ama pek keyfi ara vermek taraftarı değilim açıkçası. sonra konsatre olmak zor olur diye düşünüyorum. herkes aynı değil tabii. allah emeklerimizin karşılığını versin hayırlısıyla bebeklerimize kavuşmayı nasip etsin inş.

Son düzenleme:
canım çok sevindim tüp bebekte başladığına. boşuna stres yaptın bak ne kadar kolay oldu. umarım bu sefer herşey çok daha yolunda gider. cuma günü birlikte gideceğiz öyleyse :)

çok şükür canım..inşallah iyi sonuçlar alırız:) evet beraber gidicez. beni pzrteside çağırırlar, salı da aşılamamı yaparlar gibi geliyor bana canım. cuma gittiğimde çatlatma iğnemide yazdırmalıyım.çünkü o elimde yok.

ya kızlar konuşmalardan anladığım kadarıyla tüp bebek servisindede aşılama için tedaviye başlıyorlar doğrumu? yani tüp bebek servisinde illa hemen tüp bebek yapılıyor diye bişey sanırım yani öyle anladım. benim dosyamı infertilite de açtılar ve ultrasonla bakanda aşılamayı yapanda asistan dr. lar. yani belkide hala ünv. öğrencilerdir. ama ama kenan sofuoğlu, tayfu kutlu bunlar bildiğim kadarıyla uzman doktorlar. 3, aşılamayı düşünmüyordum ama şimdi böyle deyince acaba yaptırsammı oldum. yani dosyamı tüp bebeğe sevk ettirsem ve son aşılamamıda uzmanlarmı yapsa acaba. açıklık getirirsenin memnun olurum.

benimde ilk aşılamam infertilitede yapıldı canım. dosyam infertilite bölümündeydi. ama aşılamam tutmayınca, dün gittim (adetimin 4. günü) dosyamı aldım tüp bebek bölümünde Kenan bey ile görüştüm. 2. aşılamamı tüp ebek ekibinin yapmasını istediğimi söyledim. Dosyamı inceledi ve tamam arkadaşlar seni ultrasona alsın ve tedavine başlayalım dedi. Bundan sonra kayıtlarınıda tüp bebek bölümünde yaptır dedi.
bence sende şansını dene. ama 3 aşılamamı 2. aşılamadan sonra tüp bebeğemi geçeceğine uzmanlar karar veriyormuş canım. dün hemşire öyle dedi.
"baharınkızı" arkadaşım eksik yada yalnış bilgi verdiysem düzeltir misin* sen daha deneyimlisin

benimde ilk aşılamam infertilitede yapıldı canım. dosyam infertilite bölümündeydi. ama aşılamam tutmayınca, dün gittim (adetimin 4. günü) dosyamı aldım tüp bebek bölümünde Kenan bey ile görüştüm. 2. aşılamamı tüp ebek ekibinin yapmasını istediğimi söyledim. Dosyamı inceledi ve tamam arkadaşlar seni ultrasona alsın ve tedavine başlayalım dedi. Bundan sonra kayıtlarınıda tüp bebek bölümünde yaptır dedi.
bence sende şansını dene. ama 3 aşılamamı 2. aşılamadan sonra tüp bebeğemi geçeceğine uzmanlar karar veriyormuş canım. dün hemşire öyle dedi.
"baharınkızı" arkadaşım eksik yada yalnış bilgi verdiysem düzeltir misin* sen daha deneyimlisin

"baharınkızı" arkadaşım eksik yada yalnış bilgi verdiysem düzeltir misin? sen daha deneyimlisin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…