anladım canım aslında çektirmeyi ben de istiyorum ama yazmadım mı ben sana aradım heyeti durumumu anlattım çektirsem mi dedim rahim filminiz varsa birdaha istemezler dedi eğer isterler de tüpünüz tıkalı yada yapışık çıkarsa tüp bebeğe geçmezler operasyona alırlar laparoskopi yaparlar diyor. rahim içi yapışıklıklar varsa onları düzeltirler sonra 2. aşılamayı yaparlar diyor. yani işim daha da uzayacak baksana. eğer çektirmezsem zaten önümde 1 aşılamam kaldı onu da yaptırıp tüp bebeğe geçicem. tüp bebekde tüpe ihtiyaç yokki zaten. rahim içimde de problem olduğunu sanmıyorum tabi söylemesi kolay ama ne biliyim olsa görünmez mi ultrasonda rahim içi yapışıklıklar falan.ayrıca belirti vermez mi ?
yani bilemiyorum ki hiç çocuğum yok daha ameliyat masasına yatıp kendimi kurcalattırmak istemiyorum açıkçasıya bişey olursa yumurtalıklarıma vs.. korkuyorum hem sonrasında bikaç ay ara da verdirirler.
rahim filmini zeynep kamil de çektirmeyi düşünmüştüm ama istemeleri gerekir . çektirmek istiyorum dersem de bir de yapışıklık falan çıkarsa iş uzar. almazlar beni hemen tüp bebeğe.
özelde çektirsem mi acaba? adetim de bitmek üzere. ona da dünya para istiyolar ya.bilmiyorum bir aricam eski hastanemi.
teşk. canım. sanırım çıkma işini tüpe kadar erteledim..(2. aşılamamda tutmazsa öyle ayrılmayı düşünüyorum)hakkında hayırlısı olsun canım. başladın mı tedaviye?
teşk. canım. sanırım çıkma işini tüpe kadar erteledim..(2. aşılamamda tutmazsa öyle ayrılmayı düşünüyorum)
yarın tüp bebek bölümüne gidicem aşılama için. rand. almadım ya çok huzursuzum ya muayene etmezlerse diye. yarın 4. günüm çünküama öyle bişey olmaz dimi??
sen ne durumdasın canım?
canım bana eczacı dedi ben önceden progestan hapı fitil olarak kullanıyodum yatıyodum yarım saat.
yine sordum bu da jel ya akar dedim yatmak gerekir mi 5 dk uzan yeter dedi rahime dağılması lazım yatarsan biryerde toplanır dedi. o yüzden bence gece yatarken uygulama canım. sabah uygula günlük ped kullan. çıkan kalıntılar bir gün öncesinin kalıntıları bence. çünkü katı oluyor ve topaklanmış oluyor.. rahim zaten ihtiyacı olanı emiyor.
bana sıkıntılar basmaya başladı son 6 gün(
canım bana eczacı dedi ben önceden progestan hapı fitil olarak kullanıyodum yatıyodum yarım saat.
yine sordum bu da jel ya akar dedim yatmak gerekir mi 5 dk uzan yeter dedi rahime dağılması lazım yatarsan biryerde toplanır dedi. o yüzden bence gece yatarken uygulama canım. sabah uygula günlük ped kullan. çıkan kalıntılar bir gün öncesinin kalıntıları bence. çünkü katı oluyor ve topaklanmış oluyor.. rahim zaten ihtiyacı olanı emiyor.
canım inşallah tutacak aşılamalarınız. kıvırcık saçlı olan nil hn. geçen hafta ayrıldı tüp bebekten. çok sabırlı güler yüzlü bi kadındı. diğeri biraz asabi :))
ben zeynep kamilde tedavi gördüm bende de eşimde de bir sorun gözükmedi. ve 2 kez aşılama yaptık ama tutmadı. zeynep kamile devlet hastanesi gözüyle bakıp gitmeyen çok kişi biliyorum. aylarca gidip geldim sekreterinden hemşiresine asistan doktorundan, heyet kuruluna kadar bi çok kişiyle muahatap olmak zorunda kalıyorsunuz ama yaklaşımları çok iyiydi. her şeyi çok merak edip ıncık cıncık tüm detaylarına kadar sorarım (hem telefonda hem yüzyüze) ama bugüne kadar tersleyen biri olmadı. gayet sabırla cavaplıyolar (şahsen ben olsam onlar gibi olamam:) ilk aşılamamı 17 şubat 2012 de oldum. 2,aşılamamı ise 13 nisan 2012 de oldum ama iki aşılamada sonuç vermedi. özele gitseydim para içinmi oyalıyorlar derdim ama devlet olunca böyle bir kaygıları yok sadece ilaç parasını biz ödüyoruz. ha devlettede acaba devlet ya baştan savmamı yapıyorlar diyede aklımdan geçmiyor değil ama her iki durumdada illaki soru işaretlermiz oluyor. Zaten Aşılamanın tutma şansı %10 gibi düşük bir oranmış. Devletin karşılayacağı bir aşılama hakkım daha var ama ben yapmayı düşünmüyorum ara vericem bu arada olmaz ise direkt tüp bebek servisine gidicem (ordaki çalışanlarda çok iyiler.) tüp bebekte tutma oranı % 45 e kadar çıkıyormuş. birde her hangi bir sağlık probleminiz yok ise uzmanların demesine göre "kadınların yumurtlaması önce beyinde başlar" savunmasıdır. bende katılıyorum uzmanların bu düşüncesine. bi çok şeyde psikolojik olabiliyor. Önemli olan bu işin üstüne inatla gitmemek ve bebek yapma düşüncesinden sıyrılabilmek. tabi ne yazıkki herkes bunu başaramıyorAllah herkesin gönlüne göre versin. Sorularınız olursa cevaplarım Sağlıcakla kalın sevgiler
haklısın bende gayet ilgili buluyorum doktor hemşire ve çalışanları. bir yıl oldu benim zeynep kamilde başlayalı. tüp bebek bölümünde üç aşılama denendi. bu arada spontan bir gebelik yaşadım, fakat gelişmedi. dört ay önce kürtaj olmak zorunda kaldım. beş yıl sonra oluşan bir gebelikti. doktorların tüm ısrarlarına rağmen tam bir ay kürtaj olmamak için direndim. taa ki kese bozulup bebek eriyip, dokuya karışana kadar. inşallah tekrar yaşamak nasip olur. söylediğin gibi rahat olmak gerekiyor. evlendiğimden beri ilk kez bebek düşüncesini aklımdan çıkardığım ay hamile olduğumu öğrenmiştim ben. allah hepimize hayırlısıyla sağlıklı bebekler nasip etsin.
Amiinnn belki biraz kadercilik olacak ama nice kötü örneklerini duyuyoruz. eli kolu aklı herbişeyi tam olsunda geleceği zaman elbet bellidir. Artık işi arsızlığa vurdum ve geniş olmaya çalışıyorum. diğer türlü kendimizi bunalıma soksak ne çare elimizde olan bişey değilki. Allahtan gelen. biz dr. gidip tedavimizi oluyoruz gerisi allaha kalmış artık. ben 2 yıl yasmin hapıyla korundum 2010 aralıktan beri korunmuyorum herhengi bi gebelikte geçirmedim düşük , kürtaj gibi.. bi arkadaşım 1 kez aşılama yaptı tutmadı arada 1,5 ay sonra kendiliğinden hamile kaldığını öğreniyor ve öğrendiğinde bebek 40 günlükmüş. arkadaşımın yaşı hem 36 hemde polikistik overı vardı. bana göre şansı daha azdı ama kısmet işte veren allah veriyor. şimdi çok şükür 4,5 aylık falan hamile ve kızı olacak. dr. gitme muhabbetin sıkıldığından ara verdiği 1 aylık dönemde hamile kaldı işleri çok yoğundu ve aklına bebek olayı gelmemiş. SAnırım bu takdiği uygulamamız lazım yoğun iş temposuna girmek gibi:)
maşallah arkadaşına. çok sevindim gerçekten. benimde polikistik overim var. darısı başımıza inşallah. hastaneye gidip, gelmeler bittiği zaman adet günüme kadar bende kendimi işe veriyorum. gerçekten işe yarıyor. unutmak lazım ara sıra :)
iyi düşümüşsün canım. tüp bebek daha stresli bi süreç. endişelenme adetin dördüncü muayne etmek zorundalar. geçen yıl olsa dosyan infertilitede açıldığı için sorun olabilirdi, ancak ocak ayında iki bölüm birleşti. sorun olacağını sanmıyorum. ben klomenin dördüncü günündeyim. iğne kullandığım zaman şiddetli kasık ağrılarım olurdu. şimdi hiç yok neredeyse. gözlerim bulanık görüyor sadece. prospektüsünde de yazıyordu. göz bulanıklığı yapabilir diye. neyse artık cuma günü kontrolüm var. bakalım ne olacak.
merhaba canım. dün gittim ve tedavime başladım:) hemde tüp bebek bölümünde..aşılama olunca biraz isteksiz gibiydi kenan bey ama sonuçta başladım:) ultrasonumu da başka bi dr yaptı. sanırım hüseyin tayfun kutlu' ydu.
cuma günü benimde kontrolüm var. bakalım kaç tane yumurtam gelişecek. geçen ay 1 taneydi.
ben 2 aşılama yaptım tutmadı zaten olasılık çok düşük. 3. hakkımı kullanmıycam ara verip bi süre sonra tüp bebeğe geçerim. hep çalışıp hem hastanelere gitmek gerçekten stresli oluyor. işte izin alma sorunum yok ama nede el işi ne olur ne olmaz diyorum. birde karamsar düşünüğ 2 aşılma tutmadı 3. mü tutacak dedim kendi kendime. birde vücudumu ilaçlardan arındırmak istedim. eğer yaşın çok ileri değilse ve bi kaç aşılama denediysen ara vermekte fayda var. yazda geldi gezip tozup kafa dağıtmak iyi olur kanımca :) Allah herkesin hakkında hayırlıs olanını versin.
canım çok sevindim tüp bebekte başladığına. boşuna stres yaptın bak ne kadar kolay oldu. umarım bu sefer herşey çok daha yolunda gider. cuma günü birlikte gideceğiz öyleyse :)
merhaba canım. dün gittim ve tedavime başladım:) hemde tüp bebek bölümünde..aşılama olunca biraz isteksiz gibiydi kenan bey ama sonuçta başladım:) ultrasonumu da başka bi dr yaptı. sanırım hüseyin tayfun kutlu' ydu.
cuma günü benimde kontrolüm var. bakalım kaç tane yumurtam gelişecek. geçen ay 1 taneydi.
ya kızlar konuşmalardan anladığım kadarıyla tüp bebek servisindede aşılama için tedaviye başlıyorlar doğrumu? yani tüp bebek servisinde illa hemen tüp bebek yapılıyor diye bişey sanırım yani öyle anladım. benim dosyamı infertilite de açtılar ve ultrasonla bakanda aşılamayı yapanda asistan dr. lar. yani belkide hala ünv. öğrencilerdir. ama ama kenan sofuoğlu, tayfu kutlu bunlar bildiğim kadarıyla uzman doktorlar. 3, aşılamayı düşünmüyordum ama şimdi böyle deyince acaba yaptırsammı oldum. yani dosyamı tüp bebeğe sevk ettirsem ve son aşılamamıda uzmanlarmı yapsa acaba. açıklık getirirsenin memnun olurum.
ya kızlar konuşmalardan anladığım kadarıyla tüp bebek servisindede aşılama için tedaviye başlıyorlar doğrumu? yani tüp bebek servisinde illa hemen tüp bebek yapılıyor diye bişey sanırım yani öyle anladım. benim dosyamı infertilite de açtılar ve ultrasonla bakanda aşılamayı yapanda asistan dr. lar. yani belkide hala ünv. öğrencilerdir. ama ama kenan sofuoğlu, tayfu kutlu bunlar bildiğim kadarıyla uzman doktorlar. 3, aşılamayı düşünmüyordum ama şimdi böyle deyince acaba yaptırsammı oldum. yani dosyamı tüp bebeğe sevk ettirsem ve son aşılamamıda uzmanlarmı yapsa acaba. açıklık getirirsenin memnun olurum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?