• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Zengin koca bulmak

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Hayretler içerisindeyim.
Forumda ara ara yorumlarını okuyup,
belli bir sosyo-kültürel seviyede olduğunu düşündüğüm kadınların yorumlarını şaşkınlıkla okuyorum.
Üslupsuzluk, hakaret, itham ne ararsanız mevcut.
Eğitimli olanlarımızın tartışma adabı böyleyse...

İş hayatında başarılı olmanın 2x2=4 kadar kesin ve basit bir formülü olmadığını,
üç-beş yıl ve üzeri çalışmış herkes az, çok bilir.

Bazen çok iyi bir üniversitenin, iyi bir bölümünden mezun olursunuz ama görece daha olumsuz şartlarda çalışırsınız,
bazen de henüz mezun olmadan işinizi bulursunuz hatta iş sizi bulur.

Bazen orta halli bir okuldan, idare eder bir bölümden mezun olursunuz, akrabalık, hemşehrilik, siyasi, dernek, aynı okuldan mezun olma vb. bağlantılarınız sayesinde
çok güzel bir işe yerleşiverirsiniz.

Bazen akademik başarınız-mezuniyetiniz süperdir, özel sektörle veya genel anlamda
iş hayatıyla sizin kişilik özellikleriniz, sahip olduğunuz beceriler uyuşmaz,
başarılı olamazsınız.

Bazen üniversite okumazsınız ama ticarette Allah 'yürü ya kulum' der, zengin olursunuz.

Sınavdan yüksek puan alırsınız,
mülakatta elenirsiniz.
Sınavdan düşük puan alırsınız,
o yıl fazla kadro açılır,
seçim öncesidir, atanırsınız.

Üniversite kadro açar, öğretim üyesi olursunuz, bazen Hoca size kendi işlerini yükleyip, kaprisini çektiremezse, başkasını destekler,
siz bakakalırsınız.

Bazen şansınız yaver gider,
erkenden yükselirsiniz,
bazen de sizin hakkınız yenir ve
başınıza tepeden inme genel müdür getirilir.

Bunların hepsi ülkemizin gerçeği.
Başka ülkelerde işler nasıl dönüyor?
Buna kesin cevap verecek kadar yurtdışı deneyimim ve bilgim yok.
Bununla birlikte bunlar oluyor/olacak diye çalışıp, çabalamayı bırakmak da akıllı insanın yapacağı iş değil, tek bildiğim bu.

Benim bakış açım;
Gayret benden takdir Allah'tandır.
Elimden geldiğince, gücüm yettiğince çalışır, çabalar, gerisini artık neye inanıyorsam
(Allah'a, nasibe, evrene, karmaya)
ona bırakırım.

evet akademisyen olmak için yl ve doktora ile devam etmen lazım. yetmez bu aşamalardaki tüm sınavlardan geçmen lazım hatta buradaki notlarının da iyi olması lazım.
yeterlilik ve diğer sözlü mülakatlara girmen lazım.
ayrıca yüksek öğrenim kurumunun düzenlediği bir sürü başka sınavdan yeterli puanları alman lazım.
ben doktoraya geçmeden sektörde iş bulunca akademisyenlik hayalinden vazgeçmiştim. zira maddi şartlarım daha yi olacaktır. ama azimle bu yola devam ve onca sınava katlananlara saygım sonsuz.

konudan sapmamak adına da; zengin koca bulabildi mi konu sahibi ?
Yaaa daha basıtını anlattım sanmıyorum bunuda anlamaz😂😂

Yazdıklarımın arkasindayim. Bazen silerim bazen silmem. Bu beni bağlar siz moderator değilsiniz.
Ben burada 9 yıldır varım..yeni üye değilim. isteyen istediği yorumu değiştirir. Her doğru her yerde denmez diye sildim. Sizden korktuğumdan değil.

Benim etik değerlerim sizden iyi.
Siz bana özelden bir şey rica etseydiniz ben burada yayınlamazdım. Bu bana yakışmazdı.
Sizin ne yaptığınız belli.
Bana laf atmadan kendi etik değerlerinizi gözden geçirin bence.
Sizin yaptığınız çok farklı şey. Burada deyip kalitemi bozamam.

Neyse kötülük yapan kötülük bulur. Burası anonim.
Ama Allah kimin ne yaptığını görüyor.
Bu yaptığınız karşınıza gelecek.
Çikolatakahve ben de eskilerdenim ve seni severim efendi bir insansın. Ben de senin gibi buralarda aktifim yorumlarıma rastlıyorsundur, seversin sevmezsin kendi bileceğin iş ama birbirimizi duygulardan bağımız objektif değerlendirecek olgunlukta insanlarız. Üyenin kötülük yaptığını ve cezasını çekeceğini söylüyorsun ama durduk yere bulaşan başka bir hanım sabahtan beri beni karalıyor, hakaret ediyor, iftira atıyor sen de ona hak verir mesajlar yazıyorsun ve ben buna üzüldüm. Sonuçta anonim ortamda ben de olmadığım biri olarak fişlenebilirim ve bu aleyhimde kullanılabilir. Bir hareket sadece ucu kendimize dokunduğu zaman mı kötülük sayılıyor? Açıkçası senin yorumlarına evet üzüldüm ve şaşırdım ama canı sağolsun deyip geçtim, kötülük yaptığını düşünmedim. Düşünmeli miydim?

bu akşamki beddua kotamı doldurmadığım için yazasım geldi :) az önce bi saldırı yedim, buradan da yiyim de eksik kalmıyım :)
Askolsun neden beddua edeyim
Sahibine doner derler muhatap olamam ahla vahla :) aciklamissin zaten buda ekstra gereksiz 3 iddiali msj demek:bicak:

Çikolatakahve ben de eskilerdenim ve seni severim efendi bir insansın. Ben de senin gibi buralarda aktifim yorumlarıma rastlıyorsundur, seversin sevmezsin kendi bileceğin iş ama birbirimizi duygulardan bağımız objektif değerlendirecek olgunlukta insanlarız. Üyenin kötülük yaptığını ve cezasını çekeceğini söylüyorsun ama durduk yere bulaşan başka bir hanım sabahtan beri beni karalıyor, hakaret ediyor, iftira atıyor sen de ona hak verir mesajlar yazıyorsun ve ben buna üzüldüm. Sonuçta anonim ortamda ben de olmadığım biri olarak fişlenebilirim ve bu aleyhimde kullanılabilir. Bir hareket sadece ucu kendimize dokunduğu zaman mı kötülük sayılıyor? Açıkçası senin yorumlarına evet üzüldüm ve şaşırdım ama canı sağolsun deyip geçtim, kötülük yaptığını düşünmedim. Düşünmeli miydim?

bana yazılan son derece özel ve mahrem bir şey değildi. ayrıca silmeden önceki mesajında da bana karşı yine gereksiz sert bir üslup vardı ki mesajlaşmada da kendisinin genelde yorumlarını sevdiğimi ama o yazısını hoş bulmadığımı açıklamıştım.
ne benden kork diye imam oldu ne de başka birşey.
kaldı ki o yazıyı yazıp bilgisayar başından kalkabilirdim ve 5 gün sonra da foruma geri dönebilirdim.

ben ne yazık ki burada kötü niyet/beddua ile cevap veren arkadaşların kendi hayatlarında elde edemediği şeylerin acısını çıkardıklarını düşünüyorum.
her dua dönüp sahibine de değer, o nedenle ben alınmıyorum.

yazınız bana yönelik değildi biliyorum ancak mantıklı bir değerlendirme yaptığınız için teşekkür babında yazmak istedim.

Eeeee akademik donanımlı yetiştiriliniyor bölümlerin amacı üniversite hocası olsun ilerde bu öğrenciler hani bilim adamı yetiştiriyor ya. Off neyse uğraşamam seninle
Üff hehe bütün bölümler bilimadamı yetiştiriyor
Mezunlar hep üniversite hocası
Sen çalışıyor musun?
27 yaşına gelmişsin
Üniversite de hoca olucam hayalindesin

İyi hazırlan belki olursun
Senin gibiler için konuşuyorum sabahtan beri zaten
Babana benim işim gücüm var
Ben yeni mezunlar için konuşuyorum
93 lüysen 27 yaşındasın ve şu ana kadar çalıştın mı?
Gençler işsiz dedim okumasına rağmen
Üniversite lerde vasıfsız insan dolu
Hala birşeylrrin mücadelesini veriyorsun demek istiyorum
Ben 27 yaşımdayken çalışıyordum cebimde dünyayı gezicek kadar param vardı
Şimdi öyle değil demek istiyorum
Hala gelmiş çalışınca olur diyorsunuz
Özelde çalıştım yeni kpss ye hazırlanıyorum. Atandıktan sonra akademik olarak belli eğitimler almayı planlıyorum. Çalışsaydım önceden zaten atanırdım kıçımı yayıp oturmazdım.

Hanımlar, sakin olun. Konu amma sapmış. Sanırım bir kullanıcı '' Kimse hakettiği yerde değil, konu sahibi ne yapsın '' diye konuşmuştu, oradan nerelere gelmiş konu. Erkek kadının bankamatiği midir? Karısını maaş kartı olarak gören adamlara bir dünya saydırıyoruz burda? Bu ülkede erkekler de yaşıyor, aynı dertlerden onlar da geçiyor. Onlar da zengin kadın arasın mı? Çok şey beklemiyor muyuz erkeklerden?

Üff hehe bütün bölümler bilimadamı yetiştiriyor
Mezunlar hep üniversite hocası
Sen çalışıyor musun?
27 yaşına gelmişsin
Üniversite de hoca olucam hayalindesin
Arkadaşım taktın bana yav keyfim çalışmak istemedi özelde öğretmenlik yaptım. Devlette öğretmenlik için daha yeni sınava hazırlanıyorum. Üniversite hocası olma hayalim de yok böyle absürt cümleler kurma beni mi ezmeye çalışıyorsun zira yapamazsın kırk fırın ekmek yemen lazım.

İnşşş canım inşş
Çok merak etmene gerek yok canım beni sen kendi eğitimine bak zira biraz ergen gibi konuşuyorsun. Öğretmen olmuşum zaten 27 yaşına geldin çalıştın mı demene gerek yok keyfim özelde çalışmak istedi. Devletede atanıcam sen kendine bak

Arkadaşım taktın bana yav keyfim çalışmak istemedi özelde öğretmenlik yaptım. Devlette öğretmenlik için daha yeni sınava hazırlanıyorum. Üniversite hocası olma hayalim de yok böyle absürt cümleler kurma beni mi ezmeye çalışıyorsun zira yapamazsın kırk fırın ekmek yemen lazım.
Ben senin yaşındayken çalışıp paramı kazanıyordum
Senin o ekmekleri Yemen lazım
Ben senin gibi gençler için konuşmuştum
Ama neyse banane
Atanmayı bekle otur evinde
Bana gelmiş üniversite de nasıl kalınır anlatıyor saf seni

yok yok sen değil, yazdğımız arkadaş da biraz saldrıgan üslupta o da eder belki diye dedim :KK43:
Bir insanın özelden yazdığı mesajı genele yazmak doğru değil. Ne kadar size önemli gelmese de sır olacak bir şeymiş gibi görünmese de. Özelden yazan kişi önemli görmese zaten kendisi özele yazma gereği duymazdı. Yaptığınız şeyi hala savunmanız olmamış bence.

Sevgili mihail zoscenko;
O üyeye hak vermedim vermiyorum.

Konudan çık ban alacaksın dedim.

Konu sahibinin konusunu gasp ettim. Ondan daha fazla yazmadım.Şu an bir ton laf çarpan var. Ama yazmayacağım engelleyeceğim sadece. Yoruldum çünkü.

Burası beni de hayal kırıklığına uğrattı. Sırf sen değilsin. Bir psikolog olarak insanlar çok farkliymış. Bunu gördüm. Kırdıysam özür dilerim seni. Seni yorumlardan biliyorum. Iyi birisin. Ondan yorum atıyorum. Kötü düşünme lütfen hakkımda.
Ben kırdıysam özür dilerim. Sen haklısın. O üyenin sanırım geçmişte bir bam teli var. Ondan böyle savunuyor.. Ama ulkemizdeki bazi seylerde hakli. Sadece üslup olmalıydı. Üslûp konusunda haklısın.

Kendine iyi bak..

Sevgiler..:KK200:

Çok merak etmene gerek yok canım beni sen kendi eğitimine bak zira biraz ergen gibi konuşuyorsun
Çok merak etmene gerek yok canım beni sen kendi eğitimine bak zira biraz ergen gibi konuşuyorsun
Sen önce çalış para Kazan kimseye muhtaç olma sonra gel karşıma
Ben bunların hepsini bu şartlara rağmen başardım
Hadi git dersini çalış

Ben senin yaşındayken çalışıp paramı kazanıyordum
Senin o ekmekleri Yemen lazım
Ben senin gibi gençler için konuşmuştum
Ama neyse banane
Atanmayı bekle otur evinde
Bana gelmiş üniversite de nasıl kalınır anlatıyor saf seni
Yaaa cidden anlama kapasiten yok yav özelde öğretmenlik yapıyorum zaten bacım🤦‍♀️ Hem çalışmasaydım da keyfim bilirdi😏 Aileden paralıyım boşa insanları burda ezme istersem 5 sene sonra atanırım param fazlasıyla var bu beni ilgilendirir

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back