• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Zehir olan bayram

Beni kendime getirmeniz, içinde bulunduğum dipsiz kuyudan bir ışık huzmesi dahi olsa gostermeniz için bu konuyu açtım. Uzun oldu kusura bakmayin. Benim sarsılmaya hayat devam ediyor daha güzel günler cocugunla seni bekliyor diyen şifalı dillere o kadar ihtiyacım var ki. 9 yıllık evliyim. 7 yaşında bir oğlum var. Hemsireyim. Evliligim başından beri problemliydi. Evlilik terapisti, psikolog , eşime psikiyatrik yardım , büyüklerin araya girmesi, karşılıklı defalarca konuşma çabalarım birkac gun düzelir gibi olmaktan öteye gidemedi.4 yıla yakın bir süredir ayrı yatıyoruz. Aramızda herhangi bir temas olmadı. Ayrı odalarda oturuyoruz ve birlikte yaptığımız tek şey akşam yemeğini beraber yemek. Sanki aynı evi yarı yarıya kiralamış ev arkadasliginin ötesinde bir durum yok. Asıl önemli problemin eşimin hicbir şekilde öfkesini kontrol edememesi. En ufak meseleleri büyütüp kaos çıkarması. Dış kapıyı açıp bı de apartmanda bağırması. Arkadaşlarının yanında telefonda her yerde her zaman bagiracak azarlayacak sebep yaratmasi. En acı beni kahreden kısmı oğlum çok agresif ve takıntılı bir çocuk haline geldi. Ben her ne kadar ona yansitmamaya çalışsam da her şeyin bütün mutsuzlugumun farkında. Belki klişe gelecek ama ben dokunmak bile istemediğim, gizli kapaklı işleri olan bu adama oğlum babasıyla mutlu diye bu kadar zaman tahammül ettim. Bir insan uyanık kaldığı zaman zarfında doldurup boşaltıp sürekli boşanma fikriyle yaşar mi? Carsamba günü beni aradı. Arkadaşlarıyla buluşacağını söyledi. Ben de biraz dikkat etsen bayrama gideceksin dememle kıyamet koptu. Bağırdı çağırdı. Dün tekrar konu ortaya geldi. Artan covid vakalarindan dolayı ben onu sorumlu tutuyormuşum. İnsanlar maske takmadikca öfkemi ondan cikariyormusum. Bunalmış nasıl bunaliyorsa. Ben nobetteyken illa birileriyle program yapar kendine. Bagris cagrisin ardından eski defterler ortaya döküldü. Ben hastanede pnömoniden yatarken bekar kız arkadaşıyla gece yarisina kadar gezmisligi, kızı evine birakmisligi varki bunu annemin yanında anlattı sırf olay cikartmiyim diye. Çünkü duyulacakti. Ben bu şüphelerle evlilik surduremiyorum dedim. Sen o.. musun da bilerek oturuyorsun o zaman dedi. X senden çevrendeki herkesten daha namuslu dedi. Beni hiçbir sözü uzemez insan sevdiğine darilir derdim hep yanılmışım. Bu sözüyle ayağımın altından yer kaydı resmen. Aynı şeyi ben de sana yapıyım bu şüphe bu acıyla bakalım ne kadar surdurebiliyorsun dememle saldırması bir oldu. Sonuç olarak mosmor çürümüş kollar basmayan sol bacakla bayram nöbetindeyim. Hiç kimseyle paylasmadim. Uykusuz gecelere alışkınım ama dün bir türlü sabah olmadı. Arabanın iki anahtarını da alıp çıktım evden. Yarın kendi başıma gitmeyi düşünüyorum ama çoktan çöreklenmiştir eve. Oğlum iki aydır annemlerin yanında memlekette. Nobetlerim 24 saat bakacak kimse yok. Ona söz verdim dört gözle beni bekliyor yavrum. Kimsenin bayramını da zehir etmek istemiyorum. Bayram dönüşü davami açacağım. Bana yol gosterin. Benim goremedigimi söyleyin lütfen. Hepinizin bayramini kutluyorum. İçten yorumlarınızı bekliyorum
Kıyamam size oğlunuz o kendini bilmezin yanında kalarak daha mı iyi olacak sanıyorsunuz.. Sizin bu durumunuzu aileniz bilse katlandığınız için üzülür. Meslek sahibi aklı başında bi annesiniz me kadar güzel.. Evladınız aileniz var şükür ki.. bırakın kendi pisliğinde boğulsun nereye kimle giderse gitsin.. her gün huzursuzluk içinde büyümeye çalışan bi evlat yetiştirmektense bırakın huzurlu ve aklı başında ayrı bi evlat yetiştirin.. bu kararlar kolay alınmıyor sizin canınızı nasıl yaktıysa Rabbim onun canını daha beter yaksın.. Güzelliklerle dolu bi hayat diliyorum size ve evladınıza

Çürütme kardeşim hayatını bu pislikle. Çalışıyorsun işin gücün var, anladığım kadarıyla ailen destekçin. Emin ol değmez bununla hem kendi hem oğlunun hayatını zehir etmeye. Def et gitsin pislik. Ne faydası var sana ya da oğluna düşünsene. Annen seni mikrobun teki hayatını zehir etsin diye mi doğurdu. Çok üzüldüm inan değmez. Buradan tüm kalbimle kucaklıyorum seni. Yapabilirsin güçlü ol ve dik dur.

Ailem yıllarca göz yumdu. Çocuk var çocuk var. İlk defa babasını arayıp durumu anlattigimda da o koca evde kendi başına oturup oğlumu dışarda rezil mi edeceksin? Ben oğlumu kaziklattirmam dedi. Bitti zaten orda. Görüşmeyi kestim.
Al o oğlunu ..... deseydiniz😑 İlk defa burda çok fena küfredesim geldi. Kimseye ihtiyacınız yok ailenizde destek olmuyorsa olmasın.

Ben inanamıyorum. Derdiniz ne? Çocuğunuza bunu yaşatmaya ne hakkınız vardı? Mutlu mu olcak sandınız böyle anne babayla? İşiniz gücünüz varmış ben inanmıyorum çocuğum için katlandım lafına. Başkasıyla yeni hayat kurcak mutlu olcak diye düşünüyorsunuz belki. İnanın sırtınızda kocamannnn bir yük var. Cehennemin dibine gitsin. Alabildiğince parasını alıp boşamaya bak.

Halam, çocuğu üzülmesin diye alkolik eniştemden boşanmayı tam olarak 20 yıl ertelemiş bir kadın. Hiçbir zaman fiziksel şiddet görmedi ama hiçbir zaman kocası da olmadı. Kuzenim doğduktan sonra aralarındaki karı koca ilişkisi bitmiş, 20 yıldır ayrı yataklarda yatıyorlar ve şu an kuzenim 23 yaşında. Evlerinde tek 1 gün bile kavga sesi eksik olmuyor. Halam hâlâ eniştemle evli. Kuzenim her şeye rağmen mutsuz ve psikolojik destek görüyor. Böyle bir çocuk mu yetiştirmek istersiniz? Halam 20 sene önce boşansaydı belki kuzenimin bambaşka bir hayatı olacaktı.

Sizin de böyle mi olsun?

Ben inanamıyorum. Derdiniz ne? Çocuğunuza bunu yaşatmaya ne hakkınız vardı? Mutlu mu olcak sandınız böyle anne babayla? İşiniz gücünüz varmış ben inanmıyorum çocuğum için katlandım lafına. Başkasıyla yeni hayat kurcak mutlu olcak diye düşünüyorsunuz belki. İnanın sırtınızda kocamannnn bir yük var. Cehennemin dibine gitsin. Alabildiğince parasını alıp boşamaya bak.
Yıllarca çalışmış kaziklanmadan ayrilirmis( Babasının tavsiyesi) Evi de arabayı da istiyor. Nafaka vermezmis ailem zenginmis bakarlarmis. Ben artık para pul hiçbir şey istemiyorum

Yıllarca çalışmış kaziklanmadan ayrilirmis( Babasının tavsiyesi) Evi de arabayı da istiyor. Nafaka vermezmis ailem zenginmis bakarlarmis. Ben artık para pul hiçbir şey istemiyorum
Hayır hayır ne münasebet. Emeklerini bu tilkiye mü yedireceksin? Darp raporu al ve hemen dava aç. Babanın parası onu ilgilendirmez.

Ailem yıllarca göz yumdu. Çocuk var çocuk var. İlk defa babasını arayıp durumu anlattigimda da o koca evde kendi başına oturup oğlumu dışarda rezil mi edeceksin? Ben oğlumu kaziklattirmam dedi. Bitti zaten orda. Görüşmeyi kestim.

tamam işte al darp raporunu kazıklattırmazmış. uzaklaştırma da al. otur evinde babasına inat.

Darp raporunu mutlaka alın.Zaten nöbetçiymişsiniz.Bu vaziyette birde çalışmak zorunda kalmışsınız. Buna çok üzüldüm. Hastanedeyken gidin hemen acile başvurun. Milletten çekinmeyin. Bunada göz yumup, sineye çekerseniz, dahada beter günler sizi bekliyor olacak.Lütfen şu raporu ve hatta uygun görülüyorsa, iş göremez raporuda alın.

Normal sartlarda hakkini savun yedirme derdim ama çok hastalikli zihniyetli erkekler var. hergün kadin cinayetleri görüyoruz. Eğer canını tehlikeye atabilecek bir tipse nalet olsun de. Ayaklarinin üstünde duran bir kadinsin herseyini kendin yaparsin.

Bazı insanlara göre daha şanslısınız ki ne güzel ekonomik özgürlüğünüz var kendinize oğlunuz ile birlikte güzel bir hayat kurarsınız . Bence kesinlikle darp raporu alın bu insanlar çirkinleşecek belli ki sizde ona göre tavrınızı alırsınız . Çocuğunuz içinde bence endişe etmeyin çocukların hisleri çok kuvvetlidir zaten sağlıklı olmayan bir evlilik sürecinin farkındadır ve bu durumu zamanla kabul edecektir . Kesinlikle taviz vermeyin kendi ayakları üzerinde duran güçlü bir kadınsınız yanınızda hiç kimse olmasa bile bu durumun üstesinden gelirsiniz 💕 rabbim yardımcınız olsun

Gece yarısına kadar elin kızıyla gezip tozuyor sözde evine bırakıyor, gerçekse tabii evine bırakıp döndüğü. Sonra da o senden daha namuslu diyor, sonrası şiddet zaten. Allah ıslah etsin pislik adam. Babası da aynı leşlikte ne demek ya kazıklattırmam. Siz ona çocuk vermişsiniz onca sene geçirmişsiniz, her ne olursa olsun başının üstünde tutması gerekirken onlar mal kaçırma derdinde. Boşuna demiyorlar bir insanı en iyi ayrılırken tanırsın diye. Neyiniz var neyiniz yoksa alın bence boşanırken, elin kızları yiyeceğine siz yiyin. O g.t de kazıklanıp otursun yerine.

Evet daha da boşamayın bu adamı mazallah düzelirsiniz bir gün, evet.
Devam..

Son cümleyi şimdi gördüm cok şükür artık bu paraziti hayatınızdan atın lütfen , dönüşü bile olmasın..

Çatır çatır alın siz istediğiniz için değil evladınız olduğu için alıcaksınız.. yalnız mı çalıştı eve gelip ev işi yaptınız sonra ne oldu çocuk baktınız sonra işe gittiniz.. eee sonuç ona kaldın ben çektiğimle kalayım oldu.. istedikleri bu zaten sakın gurur yapmayın sakın gurur bi yerden sonra karın doyurmuyo çok bi isteyin maaşınızla Gül gibi geçinirsiniz yada satıp başka yerden alıp evladınıza bakarsınız.. Evladınız yesin o yiyeceğine.. Böylelerini bi kürek vurup yere sercen.. tövbe tövbe

Çocuğunuzun hakkını yedirmeyin. Darp raporu alın ihmal etmeyin, tayin isteyin, gidin ailenizin yanına. Terbiyesiz herif. Bal gibi barakada vermek zorunda. Lütfen yaptıklarını yanına bırakmayın.

Bu adam evlilik adamı değil ki. Bütün sorun burada. Bazı insanlar evlenmemeli bu da onlardan biri. Sen ağzınla kuş tutsan bu da sorun olur. Çünkü onun tahammül edemediği şey sen değil evliliğin getirdiği sorumluluklar. Bak ne güzel mesleğin var neden direteceksin bununla devam etmek için? Böyle babalık ve kavgalı ortam olmaz olsun çocuk emin ol tek başına annesiyle daha mutlu büyür. Ne gerek? Ben işim yokken boşandım. Sonra soradan bir işe girerek başladım hayatıma. Artık beni sürekli ailesine götürmek ve onlara yarandırmak için beni ezen aldatan döven söven adam yoktu. Resmen boşandıktan sonra yeni bir insan oldum. Geçen 6 yılıma yandım sadece. Olmazı oldurtmaya çalıştığıma yandım. Evlilik illa yürütülmesi gereken bir kurum değil. Yaralı bir parmağı zamanında kesmezsen kangrene gider. Boşanmak tü kaka bişey değil bunu aklınızdan çıkarın ve tek kararınız bu olsun. Evet herşey daha güzel olacak,huzur sükunet seni bekliyor olacak. Artık onun nerde ne halt yiyeceğini düşünmeyeceksin bundan büyük nimetmi var! Darp raporunu al davanı güzelce aç ve bu kapkara defteri kapat gitsin. Nedir bu ya işkence hayat! Yazık günah sanada kuzunada

Back