selam kızlarrrr az biraz uğrayim dedim.
birkac tavsiyem olacak, bunlardan ilki sabah kahvaltısını hayatinizdan cikarmaniz ve ilk öğünü biraz ileri almaniz, bu tahmini uyandiktan 4-5 saat sonrasina denk gelmeli.
Cünkümmm biliyorsunuz ki zabahnan bizi enercik ve güçlü uyandiran hormanlarimiz pik durumdadir, hemen bir seyler yersek, ne yersek yiyelim yağa dönüşür ve enercimiz azalmaya başlar.
Aksam uzeri 16 -17 gibi yemeyi kestigimizi dusunursekte, ertesi günün ilk ogunune kadar vucudumuz otofajiye coktan baslamis ve hucrelerimizi onarmaya geçmiştir.
Aclik sagliktir, unutmayin.
Ac kaldik, otofajiyi aktiv ettik ee simdi?
yumurtamizi, Avocadomuzu, çiğ sebzelerimizi yiyip tekrar aksama kadar hem enerciyi koruyacağız hem acikmayacagiz.
Ben kendi adıma baska ara öğün onermiyorum ama arada kavrulmamis kuruyemis yiyebilir ya da kefir içebilirsiniz.
Kalori saymayi da yanlış anlayanlar var
Butun kötü karbonhidratlari, sekeri kalori hesabina gore yiyerek saglikli kg vermemiz imkansiz, saglikli besinlerden kalori acigi yaratmaliyiz.
Aksi takdirde 1500 kcal bir McDonald's yiyip kalori acigi olusturdugumuzu sanip kg vereceğimizi düşünebilir miyiz? Mantikli mi?
aksam yemeginden sonra da
Maden suyuna limon, toz veya butun bir kucuk zencefil koyup icebiliriz.
Yine sicak 1 lt suyun icine bir tutam maydonoz, zencefil, limon, kirazlarin sap kisimlarini koyup demleyip icebilirsiniz.