Canım neler hissettiğini öyle iyi anlıyorum ki. Oğlumda dil dudak bağı vardı ve ilk 4-5 ay doğru düzgün beslenemedi. Sütüm çoktu ama oğlum ememiyordu. Dil dudak bağının farkedilmesi ise baya geç oldu. Bir sürü uzmanın peşinden koştuktan sonra doğru drlara ulaşıp doğru teşhisi koydurmak o kadar zamanımızı aldı ki en hızlı kilo alacağı çağlar kaçıp gitti.
Ben de mama karşıtı biriyim ve ben de sütüm bu kadar çokken mama vermeye karşı çıktım. Bu sayede doğru teşhisi koydurup oğlumun anne sütünden mahrum kalmasını engellemiş oldum ve ilerde olası konuşma bozukluğunun da önüne geçmiş oldum. Tabii yine de endişelerim bitmedi. Çünkü oğlumun persentil verileri %10larda geziyordu. Sürekli emzirdim ve ek gıda döneminde iyi beslenmesini sağladım. Güzel havalarda güneş görmesini, kötü havalarda takviyeyle d vitamini almasını sağladım. D vitamini çok önemli. Tabii diğer vitaminler de öyle. Zamanla %25lere, derken %50lere ulaştı persentil değerleri. Şimdi 21 aylık ve boyu da kilosu da %50-%75lerde. Son 3 ayda 5 cm uzamış mesela. Yani hala geç kalmış değilsin. Evet ilk 3 ay çok önemli. Ama sonrasında da açığı telafi etmek mümkün. Asla pes etme