• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Zamanında Ağzımın Üstüne Vursaymış Bunlar Olmazmış.....!

peki en ufak birşeyde sinrlenmesi bagırmaıs cagırması hep benimle kıyaslama yapması bunlar için ne yapmalıyım
dedim dedik çaldım düdük birisi
onun lafının üstüne laf denmeyecek cevap verilmyck
istiyor ki eşim sözümden cıkmasın sussun hep ben be dersem o.. bu kafadan gidiyor..
ve beni şiddet konuusnda böyle bir kaç kere daha tehtit etti
Terapisti deneyin, şiddet eğilimini asla küçümsemem, bugün tehdit eder yarın eyleme geçer, öfke kontrolü şart kesinlikle, bebeğinizde olacakmış, bebeğinize de yansır tartışmalarınız.

ama bana neden emri vaki yapıyor ki
ben zaten hasta oldundan beri annesini arıyorum sürekli bugun bana sanki hiç aramıyormuşum gibi
kalkıpda annemi ara die emri vaki yapmasına ne gerek var ki ben onnla mı bileceğim
pogluma tulum yapacagm onun keyfini bekliyorum karar vermesini bekliyorum 10 gündür
hiç birşey umrnda değl
Canim bak senin eşine tahammülün azalmis belki hamilelikten doğum stresindendir bilemeyecegim. Tulum yapmak istiyorsan canim bebeğim falan yaz. İçinde kalmaz en azindan. Yada ogluna göbek adı seç o isimle tulum yap. Yani esinle muhattap olma. Kocan çünkü uyuz yani belli.

peki en ufak birşeyde sinrlenmesi bagırmaıs cagırması hep benimle kıyaslama yapması bunlar için ne yapmalıyım
istiyor ki eşim sözümden cıkmasın sussun hep ben be dersem o.. bu kafadan gidiyor..

bana hiçte lafının üstüne laf söylenmiycek bir adam gibi gelmedi... gayette söylemişsiniz..

ama yazdıklarınız yani ilk yazdığınız dialog bu yazdıklarınızla ters düşüyor
onun lafının üstüne laf denmeyecek, cevap verilmeyecek diyorsunuz ya
gayet de güzel laf söyleyip cevap veriyorsunuz

Mune abla daha deneyimli tabii ki ama ben yazayım; bir süre pasif agrasif ol. Yani; o mesela annemi ara dedi. Arama ama bunu hayirrrr aramayacagimmm deme, tamam ararimda deme ama arama. Ya da bebeğin adına karar vermedi mi? Karar ver deme, sen yap. Yani boyum egme, alttan alma ki öyle bir tip değilsin. Tepene çıkmaya çok musait kocan. Ama kavga da etme istediğini yap ;-)

annem hep der evlilik=idare etmek, haklı galiba.
İdareler tek taraflı olmaz, tek taraflı olursa ilerde büyük patlamalar yaşanıyor, erkekte kadında birbirini duruma göre idare etmesini bilecek, eşler arasında tam bir iletişim olmalı, herşeyi konuşabilmeliler, sevgiden çok daha önemlidir saygı ve sağlıklı bir iletişim, konuşamıyor kavga ediyorlarsa ve kavga şiddete dönüyorsa ortada büyük bir sorun var demek oluyor, evliliğim devam etsin diyenler çözüm olarak terapiste gider, bu evlilik iflah olmaz diyenlerde ayrılır.

İkinizin de karakteri dominant. Erkek kardeşim var hiç anlaşamam o bir şey der ben bir şey derim ufacık sözlü tartışma büyür büyür ortada ne saygı kalır ne sevgi. Bir gün annem karşına aldı beni ; bak kızım o bir şey diyor sen bir şey diyorsun olay kavga boyutuna geliyor. Sanki bir şey demezsem beni ezer geçer gibi hissettiğim için aslında tepki gösteriyorum. Şunu fark ettim, o ortaya bir laf atınca hı hı öyle diyorum hiç diklenmeden başka odaya geçiyorum. Aradan zaman geçiyor kendi kendine pişman oluyor. Bazı erkeklerin yapısı bu, kavga etmek yerine odayı terk et. Sus nasıl olsa adam siniri geçice yanına gelicek o zaman her şeyi anlatıp rahatlarsın. Dominant karakterler direkt savunma mekanizması kullanıyor. Ha eşin saygısız biri, şiddet eğilimini dile getirmesi bile çirkin bir şey. Hamilesin daha hassas bir dönemdesin haliyle duygularına sözlerine yansıyor.

eşim en ufak birşeyde böyle ama hemen sinirlenir kırar döker bagırır cagırır :KK43:
Burda dediğin kadar şiddet eğilimli olsaydı bence bugün de senin bi yerlerini kırardı.. Şiddeti asla tasvip etmiyorum, aynı şekilde insanları bu derece tahrik ve provoke etmeyi de..

İkinizin de karakteri dominant. Erkek kardeşim var hiç anlaşamam o bir şey der ben bir şey derim ufacık sözlü tartışma büyür büyür ortada ne saygı kalır ne sevgi. Bir gün annem karşına aldı beni ; bak kızım o bir şey diyor sen bir şey diyorsun olay kavga boyutuna geliyor. Sanki bir şey demezsem beni ezer geçer gibi hissettiğim için aslında tepki gösteriyorum. Şunu fark ettim, o ortaya bir laf atınca hı hı öyle diyorum hiç diklenmeden başka odaya geçiyorum. Aradan zaman geçiyor kendi kendine pişman oluyor. Bazı erkeklerin yapısı bu, kavga etmek yerine odayı terk et. Sus nasıl olsa adam siniri geçice yanına gelicek o zaman her şeyi anlatıp rahatlarsın. Dominant karakterler direkt savunma mekanizması kullanıyor. Ha eşin saygısız biri, şiddet eğilimini dile getirmesi bile çirkin bir şey. Hamilesin daha hassas bir dönemdesin haliyle duygularına sözlerine yansıyor.
bende sizin gibiyim asla altta kalmam ve boyun egmem
eşimde öyle asla altta kalmaz ve boyun egmez
susup başka odaya geçmek işte ben onu yapmyrm olmuyor :(

susup başka odaya geçmek işte ben onu yapmyrm olmuyor :KK43:

Dominant karakterlerin sorunu bu bende öyleydim ama öğrendim olmuyor diğer türlü hep kavga gürültü insan bunalıma giriyor. Bebeğin oluyor onun için bazı konuşmaları es geçeceksin. Yoksa evliliğin bu şekilde yürümez.

arkadaşım, hamilesin diye çok yazmak istemiyorum, seni üzeceğim diye korkuyorum
bak ben şiddete çok karşı birisiyim
fakat yazdıklarından şiddet yanlısı birinden öte, artık çıldırtılmış birisi gibi geliyor bana eşin, hatta sıkılmış
yani ben, bugüne kadar karıncayı bile incitmemeye çalıştım, suya düşmüş böcekleri kurtarmaya çalışırım mesela, çocuklarıma asla el kaldırmam, kendi çocuğuna kaldıranı da görsem hiç çekinmem laf ederim vs vs vs
ama bazen, eşim çok üstüme geldiğinde, "şöyle bir tane vurmak istiyorum sana" derim mesela. vuracağımdan mı? hayır, asla, bir şekilde beni çıldırttığı için, mesela beni duymadığı için (mecazi anlamda) veya bile bile beni sinirlendirmeye çalıştığı için vs vs

bir de sürekli adama ders verir gibi bir halin var
karısı mısın öğretmeni mi belli değil

Dominant karakterlerin sorunu bu bende öyleydim ama öğrendim olmuyor diğer türlü hep kavga gürültü insan bunalıma giriyor. Bebeğin oluyor onun için bazı konuşmaları es geçeceksin. Yoksa evliliğin bu şekilde yürümez.
evet yürümüyorda peki
eşimin beni şiddetle tehdit etmesi ne kadar dogru ?

idare etmekten çok saygı göstermek önemli.. biri bana bu kadar vıdı vıdı etse ben de coşarım yani..
ama eşim hep böyle ve cok dagınık kaç kere dedim
bak toparlayamyrm halim yok mecalim yok die
adam hala aynı. dikkat edym yok misal..
birşey yap derim yapmaz sallar geçiştirir

susup başka odaya geçmek işte ben onu yapmyrm olmuyor :KK43:

Belli ki henüz yeni evlisiniz, evliliklerin ilk 5 yılında karakter çatışmaları oluyor, siz bu 5 yıllık dilim içerisindesiniz gibi geldi bana.

Her evliliğin kahramanları da, karakterleri de farklıdır, evliliğinizin sağlıklı olabilmesi için karşılıklı bir iletişim yolu bulmalısınız mutlaka.

Altta kalmayın elbette ama dediklerinizi yapmak ve yaptırmak adına bir yöntem geliştirmeniz gerekir ki, her evlilikte yöntem eşlerin karakterine göre şekillenir.

Back