Ailem bana mutsuz olduğumu gözlerimden bile anladıkları için bitir diyor . Keyfi değil yani . mesela ben onun ailesiyle küs olsam oda direk benimkilere cephe alıyor aralari iyi olsada ' sen benim ailemle konusmuyorsun bende seninkilerle konuşmam 'diyor hemen e bizimkilerde anlıyor . İster istemez yansıyor ailelere . İkimizde hataliyiz kabul ediyorum . İkimizde ellerimizle mahfettik evliligimizi.... Belki daha olgun davransaydik böyle olmazdı . Üzülüyorum . Ama boylede sürmüyor . Ben kocami koluma takip abimle babamla annemle gorusemiyceksem akrabalarima gidemiyceksem evime kimse gelmiycekse nasıl bi evlilik bu . Nasıl mutlu olunur . Zaten ilgisiz bi koca , benim inadima şimdi daha çok cikmiycak annelerinden , yani mutlu bi gelecek gözükmüyor bize
Diyorum y bende de haatalr var . Bende beceremedim koca idare etmeyi sabretmeyi ne bilimBen gerektiğinde boşanmaya karşı değilim kesinlikle. Aklı selim kararlar alıp gerektiğinde eşinden boşana bilmiş kadınlara da saygı duyuyorum. Ama siz bazı şeyleri gereğinden fazla büyütmüşsünüz sanki.
Şu nane limon meselesi misal...
Aileniz size gerçekten değer veriyor olabilir ama eşinizden ayrıldığınızda anneniz babanızla, o size resti çeken gelin adayınız da eşiyle odalarına girecekler. Ne olursa olsun bedel ödeyen siz olacaksınız.
Tavırla suratla olmaz bazı şeyler. Bence eşinizle bazı konuları bir kez konuşup gereken tavrı en sert şekilde koymalıydınız. Ama olur olmaz mevzularda değil.
Adam sinirli, fıtratı böyle. Bu yönünü ancak zamanla törpüleyebilirsiniz bir kerede olmaz. Bu halinden nasibinizi almamak için ya sinirlendirmeyeceksiniz eşinizi yada sinirlendiğinde o ortamı terk edeceksiniz.
Yinede en iyisini siz bilirsiniz. Hariçten gazel okumak kolay elbette...
İşte bu söyledikleriniz 2 taraf için geçerli.Önceki konularında çocuk var diye hatırladım kusura bakmayın.
Doğru psikolog değiliz, düşüncemizi dile getiriyoruz ama karşı taraf illa etkilenir. Niye konu açıyoruz fikir almak için değilmi. Bizim göremediğimiz yada yapılabilecek bir şey var olup olmadığı ile ilgili. İnsanız etkilenmezsek problem var demektir.
Doğru kimse kimsenin kahrına çekmeye gelmiyor. Konu sahibi ile eşi aile olamamışki. Boşanmaktan bu kadar kez vazgeçtiyse seviyor ama iki tarafta inadından vazgeçmiyor. Başkası ile evlendi diyelim aynı problemler yaşanmayacakmı yine yaşanacak. İki tarafta yeri gelince alttan almayı bilecek.İki tarafta aile SIRLARINI, TARTIŞMALARINI. SIKINTILARINI hemen ifşa etmeyecek.
Evleneyim Rahatım kaçmasın, Özgürlüğümden taviz vermeyeyim, istediğimi istediğim zaman yapayım, baskın karakter olayım, adam edeyim, o istediği için değil benim istediğim için olsun. Sorun büyür.
Dediklerin doğru ikimizde hem boşanmak istemiyor hemde asla taviz vermiyoruz . Birde şöyle deniyim belki düzelir dediğim yok ! Belkide duzelcegine inanmadigim içindir . Bilmiyorum ama haklısın kizamam ikimimzde hataliyiz biliyorum . Üzülüyorum ama elimden bişey gelmiyorÖnceki konularında çocuk var diye hatırladım kusura bakmayın.
Doğru psikolog değiliz, düşüncemizi dile getiriyoruz ama karşı taraf illa etkilenir. Niye konu açıyoruz fikir almak için değilmi. Bizim göremediğimiz yada yapılabilecek bir şey var olup olmadığı ile ilgili. İnsanız etkilenmezsek problem var demektir.
Doğru kimse kimsenin kahrına çekmeye gelmiyor. Konu sahibi ile eşi aile olamamışki. Boşanmaktan bu kadar kez vazgeçtiyse seviyor ama iki tarafta inadından vazgeçmiyor. Başkası ile evlendi diyelim aynı problemler yaşanmayacakmı yine yaşanacak. İki tarafta yeri gelince alttan almayı bilecek.İki tarafta aile SIRLARINI, TARTIŞMALARINI. SIKINTILARINI hemen ifşa etmeyecek.
Evleneyim Rahatım kaçmasın, Özgürlüğümden taviz vermeyeyim, istediğimi istediğim zaman yapayım, baskın karakter olayım, adam edeyim, o istediği için değil benim istediğim için olsun. Sorun büyür.
herşeyi anladım da abinin sevgilisi neden müdahil onu anlamadım...Abimin sevgilisi bile bana kalktı dediki bu evlilik için devam ettiğin sürece senle konusmiycam nasıl bukadar kendini ezdirirsin insan gruru için yaşar dedi kaldim öyle :'(. Herkes çok kızıyor devam ediyorum diye .
Artık inancım güvencim kalmadı galiba . Çünkü çoğu şey karakter meselesi .Eşini en iyi en tanırsın onun gerçekten düzeleceğine inanıyor musun?
Sen ailesinin üzerine fazla gitmesen bu evlilik kurtulabilir mi sence?
Yani aralarinda sozluler iki ailede biliyor ciddiler e kızda benim arkadaşım gibi oldu çok içimizde . Benim iyiliğim için konuşuyor ışte .herşeyi anladım da abinin sevgilisi neden müdahil onu anlamadım...
Ben baştan beri iki taraf diyorum.İşte bu söyledikleriniz 2 taraf için geçerli.
Tek taraflı fedakarlık ile evlilik yürümez.
bende konuyu okuyunca böyle hissettim.. bence bi şans daha verilebilirEşini en iyi en tanırsın onun gerçekten düzeleceğine inanıyor musun?
Sen ailesinin üzerine fazla gitmesen bu evlilik kurtulabilir mi sence?
hmm ozaman iyi düşün derim sanaBalayinda otel odasının banyo kapıları kırıldı ! Bu evlilik başından belliydi ..... Kocama naparsam yapim yaranamiyorum gözüne gözükmüyor adamın . Anam anam E bende karınım diyorum yok ... Sevgi olsa. Neye yarar saygı kalmadı ki
Artık düşünmekten de çok yoruldumhmm ozaman iyi düşün derim sana
sen yinede çok içine sokma konunun bence..Yani aralarinda sozluler iki ailede biliyor ciddiler e kızda benim arkadaşım gibi oldu çok içimizde . Benim iyiliğim için konuşuyor ışte .
Aile muhabbeti kapanmıştır diyor devam edersek böyle edicez kimse kimsenin ailesini tanimiycak gitmiycek diyor . Onlarda artık istemiyor dediPitipiti eve don ve kurallar oluşturun.
Evliliginizin evinizin kurallarini
Aksam yemeği evde esle birlikte yenecek. Annelerde yenecekse ese onceden haber verilip aksam esin de rizasi alinip öyle gidilecek hep birlikte yenecek.
Ailelere birlikte gidilecek haftanin su günü gidilecek bunun haricinde ailelere yapismak ikinize de yasak.
Kavgalar ailelere yansimayacak. Kavga edip anne babaya gidilmeyecek.
Kimse kimsenin anne babasini kotulemeyecek gibi...
Birlikte kurallarinizi koyun... O da senin yaomani istediğin seyleri soylesin sana bir de böyle deneyin
Aynı fikirdeyim.sen yinede çok içine sokma konunun bence..