• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yüzüm ve elim uyuşuyor

Merhaba hanımlar,
Öncelikle söyleyeyim cumartesi için randevu aldım doktordan.
Ama google'lamak yerine buraya benzer hikayeler var mı diye sormak istedim.
3 seferdir başıma geliyor.
Bir anda yüzümün sol tarafında burun kenarı ve oraya yakın olan bölge karıncalanıyor.
Ardından hemen sol el parmaklarım karıncalanıyor.
5 dk içinde geçiyor.

İlkinde üstüne yattım vs dedim ama bugün durduk yere oldu tuvaketteyken.
Hemen randevu aldım.
Yine de korkmalı mıyım sizce :KK43:
Muhtelif sadece sol taraf mı ? Uyuşma sinir sıkılmasından kaynaklanır hikayeni detaylı dinlemem lazım ya da beyninin sağ tarafında kan akışında problem olabilir ama ciddi bir şey değil korkma. Annelikten sonra mı oldu ? Sol tarafını çok mu yoruyorsun?

Muhtelif sadece sol taraf mı ? Uyuşma sinir sıkılmasından kaynaklanır hikayeni detaylı dinlemem lazım ya da beyninin sağ tarafında kan akışında problem olabilir ama ciddi bir şey değil korkma. Annelikten sonra mı oldu ? Sol tarafını çok mu yoruyorsun?
Beyninin kan akışı deyince hiç korkmadım :D
Annelikten sonra oldu evet
Sadece sol yanak ve sol el parmakları

Beyninin kan akışı deyince hiç korkmadım :KK70:
Annelikten sonra oldu evet
Sadece sol yanak ve sol el parmakları
Tamam akut bir sendrom kendinizi gözlemleyin muhtemelen emzirirken ya da çocuk tutarken belli bi bölümde sinir sıkışmanız olur. Stajdayken doktorum anlatmıştı bi adam araba kullanırken cüzdanını cebinden çıkarmadığı için cüzdan olan sol cebindeki baskıdan sol bacağı uyuşurmuş. Bulmaları zaman almış😂

Merhaba hanımlar,
Bir anda yüzümün sol tarafında burun kenarı ve oraya yakın olan bölge karıncalanıyor.
5 dk içinde geçiyor.

Hemen randevu aldım.
norolog degilim ama el parmaklari ve burnun kenarindaki sinirler farkli, o yuzden stres kaynakli olma ihtimali var, parmaklardaki uyusma hamilelik kaynakli odemden dolayi sinir sikismasi olabiliyor, ama hemen geciyor zaten vucut normale donunce. randevu alip doktora gidin ama bence stres edecek bi sey degil

norolog degilim ama el parmaklari ve burnun kenarindaki sinirler farkli, o yuzden stres kaynakli olma ihtimali var, parmaklardaki uyusma hamilelik kaynakli odemden dolayi sinir sikismasi olabiliyor, ama hemen geciyor zaten vucut normale donunce. randevu alip doktora gidin ama bence stres edecek bi sey degil
Haha ağzınız bal damlıyor
Herkes stres demiş
Bu bile stresimi götürdü

Doktora gidene kadar günde 1 tane Coraspin 100 mg veya bebek aspirini kullan, inşallah stresten kaynaklıdır ama damar tıkanıklığı belirtisi olma ihtimali yüksek. Allah şifanı versin inşallah :dua: :dua: :dua: :dua: :dua:
Merhabalar. Niyetinizin iyi olduğundan eminim ancak böyle bir durum olduğunu düşünmüyorum. Damar tıkanıklığı böyle bir şey değil. Arter tıkanmalarında iskemiye yani kan akımının azalıp dokunun oksijensiz kalmasına bağlı olarak çok şiddetli iskemik ağrı, soğukluk vb bulgular olur. Aynı zamanda yüze ve kola giden arterler bambaşka damarlar, yani aynı anda her 2 tarafta da tıkanıklık olma ihtimali neredeyse imkansız. Hele de böyle genç ve herhangi bir metabolik hastalığı olmayan birinde. O yüzden dediğiniz gibi iskemik bir durum olduğunu düşünmüyorum.

Konu sahibinin stres problemi varsa ondan olma ihtimali yüksek. Dişlerde uyuşma, karıncalanma bile olabiliyor streste.

Bir de başka bir yorumunuzda kılcal damarlarda tıkanma olabilir demişsiniz, ki bu da çok alakasız olmuş. Kılcallar vücuttaki en ama en küçük damarlardır ve tıkanıkları kolay kolay herhangi bir semptoma neden olmaz. Çünkü vücudumuz tıkalı damarın etrafından kollateraller oluşturur ve kan akımının devamını sağlar. Elimiz kesilince veya bir yerimiz enfekte okuduğunda bile kılcal damar tıkanabilir ( sizin deyiminizle) ve bunların hiçbirinde bu tarz semptomlar yaşamayız sizin de bildiğiniz üzere.

Sizin yorumunuzun üzerinden genel bir bilgilendirme yapmak istedim. 😊

Ben hiç bir ilacı doktor yazmadan kullanmam. Doktor yazsa bile dikkatli kullanırım. Düzenli olarak vücuduma soktuğum herhangi bir ilaç yok.
Kimseye de ilaç önermem. Benim alerjilerim var mesela. Tavsiye ettiğiniz ya da eline ilacı verdiğiniz insanın o ilacın etken maddesine alerjisi varsa, anaflaktik şoka girerse ne yapacaksınız? 5 dakikada müdahale edilmezse ölümle sonuçlanan durumlar bunlar. Aspirine alerji olur mu demeyin, olur.
aynısını ben yazacaktım 4-5 ilaca alerjim var ben aspirin gözüyle bakıp da asla kullanmam ,5 dakika müdehale olmazsa sonucu ölüme götüren alerji durumu varken ,buradan şunu kullan deyip doktor edasıyla konuşmak çok cahilce

geçmiş olsun sana da kudra hangi ilaçlara var senin ?

Parol de reçetesiz satılıyor. Ben içersem ölürüm. Reçetesiz diye zararsız mı sanıyorsunuz?

Hatta bir dönem kullandığım biyolojik ajanlar bile reçetesiz satılıyor. Her hafta kan tahlili veriyorum ben onları kullandığım sürede.
Evet abla sende parasetamol alerjisi var mesela, Allah korusun oldu da içtin, gerisini düşünmek bile istemiyorum 😔
İyi niyetlisin fakat.Asprin cidden çok basit bir ilaç değil.Burdqn okuyup da bunu bilmeden içen biri çıkabilir. Velev ki o kişi dışarıda trafik kazası geçirdi.Kani durmaz.Bu basit görünen aspirin onun ölümüne sebep olabilir.Anlatmaya çalıştığımız şey bu.
Bunun yanında böbrek ve karaciğere de etkileri var. O yüzden gerçekten doktor kontrolünde kullanılmalı. 👍🏻

Evet abla sende parasetamol alerjisi var mesela, Allah korusun oldu da içtin, gerisini düşünmek bile istemiyorum 😔

Bunun yanında böbrek ve karaciğere de etkileri var. O yüzden gerçekten doktor kontrolünde kullanılmalı. 👍🏻
Ben asla ve asla asprinmis,bitki çayımis,cep çöp kendi kafama göre yapmam.Bazı insanlar tvden goruyo o ot o ağrıya iyi geliyor, şu çay buna iyi geliyor diye alıp yapıyorlar.Ben korkarım. Bu yüzden beni inatçı bulanlar oluyor ama umdum değil.Ki ben doktorun verdiği yanlış ilaçtan ölümden döndüm.

Merhaba hanımlar,
5 dk içinde geçiyor.

Hemen randevu aldım.
Geçmiş olsun. Diş çektirince yaşayanları duydum ama durduk yere duymadım hiç evet doktoru bekleyin bizim tahminlerimiz daha da moralinizi bozar ki ben duymadım hiç. Benim sadece vücudumda belli aralıklar seğirmeler olur damar atar ama bazen hiç olmaz göz seğirmem bile tam 1 ay sürmüştü üniversitede vizelerin stresine yormuştum geçti çok şükür bazen gereksiz uzuyor tedavisi olmayan hastalık mı denir durumlar mı denir bilemiyorum :D Bi röntgen çekilsin bakalım

Ben asla ve asla asprinmis,bitki çayımis,cep çöp kendi kafama göre yapmam.Bazı insanlar tvden goruyo o ot o ağrıya iyi geliyor, şu çay buna iyi geliyor diye alıp yapıyorlar.Ben korkarım. Bu yüzden beni inatçı bulanlar oluyor ama umdum değil.Ki ben doktorun verdiği yanlış ilaçtan ölümden döndüm.
Peki herhangi bir hukuk surecine girdiniz mi bundan dolayi?

Buarada tavsiye veren veriyo
Ama kullananlardada suc var🙄 yani kamu spotu reklamlar vardi bi ara, baskasinin verdigi ilaci kullanmayin diye..

Suan yuzlerce fenomen bilmedigi kullanmadigi kremlerin ilaclarin haplarin caylarin reklamini yapiyor mesela..yani bunu alanlar neden aliyor? Sana dr vermis onun yanlisi, dr a guvenmissin sonucta.. ama siradan insanlarin tavsiyesini sorgusuz sualsiz yapmak…

aynısını ben yazacaktım 4-5 ilaca alerjim var ben aspirin gözüyle bakıp da asla kullanmam ,5 dakika müdehale olmazsa sonucu ölüme götüren alerji durumu varken ,buradan şunu kullan deyip doktor edasıyla konuşmak çok cahilce

geçmiş olsun sana da kudra hangi ilaçlara var senin ?
Parasetamol alerjim var benim. Birçok ağrı kesici ve soğuk algınlığı ilacını kullanamıyorum.

Peki herhangi bir hukuk surecine girdiniz mi bundan dolayi?

Buarada tavsiye veren veriyo
Ama kullananlardada suc var🙄 yani kamu spotu reklamlar vardi bi ara, baskasinin verdigi ilaci kullanmayin diye..

Suan yuzlerce fenomen bilmedigi kullanmadigi kremlerin ilaclarin haplarin caylarin reklamini yapiyor mesela..yani bunu alanlar neden aliyor? Sana dr vermis onun yanlisi, dr a guvenmissin sonucta.. ama siradan insanlarin tavsiyesini sorgusuz sualsiz yapmak…
Şimdiki aklım olsa doktoru şikayet ederdim.Ama o zaman uğraşmadım. Evet bence de kullananlar da suç var.Nasıl bir cesaret. Mesela en basiti yeşil çay tansiyonum olduğu için doktor yasakladı. Basit görünen şeyler bile büyük iş açabiliyor.
Fenomenler de maşallah para için reklam yapıyor. Ben zayıflama haplarından çok korkarım.Onlar oyle bir anlatıyor ki sanırsın hap değil de şeker tanitiyor

Şimdiki aklım olsa doktoru şikayet ederdim.Ama o zaman uğraşmadım. Evet bence de kullananlar da suç var.Nasıl bir cesaret. Mesela en basiti yeşil çay tansiyonum olduğu için doktor yasakladı. Basit görünen şeyler bile büyük iş açabiliyor.
Fenomenler de maşallah para için reklam yapıyor. Ben zayıflama haplarından çok korkarım.Onlar oyle bir anlatıyor ki sanırsın hap değil de şeker tanitiyor
Gecmis artik, cok zaman gecmediyse hala sikayetci olabilirsin bence..en azindan baskalarina hata yapmaz boylelikle. Bazen diyorum onlarin iside zor.. ama insan hayati soz konusu… bu konularda hep ikilem yasiyorum.. dr larin hata yapma sansi yok mu? Diyorum iste ama sonuclari agir oluyor.

Evet yesil cay dusuk tansyona sebep oluyor..sanirim limonlu su yine oyle.. fenomenler analarini susleyip babalarina😐😐 para icin hersey mubah olmus.. ki bu zayiflama caylarindan vs hastenelik olanlar var…

Trigeminal sinirim zarar görmüştü benim aynısının daha beterini yaşadım,nöroloji bişey bulamamıştı ama bu bilgiyi noralterapi yapan kadın vermişti bana
Ama ben o ara dis yaptırdım ondan oldu
Seninkisi stres kaynaklı da olabilir

Bana Diyor Nau Nau Bana Diyor Nau Nau çok geçmiş olsun umarım önemli bir sağlık sorunu değildir.

Hanımlar birbirinizi uyarmışsınız ama bir de ben yazayım, aman diyeyim ilaç tavsiyesinde bulunmayın, konuyu açan arkadaşımız kullanmaz lakin sitenin tüm bölümlerindeki konular üye olmayanlara da açık, rahatça okuyabiliyorlar, okuyanlardan biri veya birileri şu ilaçlar iyi geliyormuş deyip kullanır, bir problem yaşar ve direkt şu sitede şu kişi tavsiye ettiği için kullandım deyip şikayetçi olursa dertsiz başınıza dert açarsınız.

Bazen her eve giren maydanozla alakalı bir paylaşım yaparken bile 40 defa düşünüyorum çünkü onun dahi hamilelerde, diyabet hastası vs olanlar da kullanılması doktor tavsiyesine bağlı.

Back
X