Merhabalar. Niyetinizin iyi olduğundan eminim ancak böyle bir durum olduğunu düşünmüyorum. Damar tıkanıklığı böyle bir şey değil. Arter tıkanmalarında iskemiye yani kan akımının azalıp dokunun oksijensiz kalmasına bağlı olarak çok şiddetli iskemik ağrı, soğukluk vb bulgular olur. Aynı zamanda yüze ve kola giden arterler bambaşka damarlar, yani aynı anda her 2 tarafta da tıkanıklık olma ihtimali neredeyse imkansız. Hele de böyle genç ve herhangi bir metabolik hastalığı olmayan birinde. O yüzden dediğiniz gibi iskemik bir durum olduğunu düşünmüyorum.
Konu sahibinin stres problemi varsa ondan olma ihtimali yüksek. Dişlerde uyuşma, karıncalanma bile olabiliyor streste.
Bir de başka bir yorumunuzda kılcal damarlarda tıkanma olabilir demişsiniz, ki bu da çok alakasız olmuş. Kılcallar vücuttaki en ama en küçük damarlardır ve tıkanıkları kolay kolay herhangi bir semptoma neden olmaz. Çünkü vücudumuz tıkalı damarın etrafından kollateraller oluşturur ve kan akımının devamını sağlar. Elimiz kesilince veya bir yerimiz enfekte okuduğunda bile kılcal damar tıkanabilir ( sizin deyiminizle) ve bunların hiçbirinde bu tarz semptomlar yaşamayız sizin de bildiğiniz üzere.
Sizin yorumunuzun üzerinden genel bir bilgilendirme yapmak istedim.