- 9 Ağustos 2021
- 15.033
- 51.135
- Konu Sahibi Bana Diyor Nau Nau
Ben sınav zamanı sol kolumda boydan boya uyuşma yaşadım stresten olmuştu sanırım sonra bir daha olmadı stresli bir dönemde misin acaba?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Benim de oluyor çünkü, ordan biliyorum.Çok mantıklı bir bakayım
Yani hem doktora hem bebekBen sınav zamanı sol kolumda boydan boya uyuşma yaşadım stresten olmuştu sanırım sonra bir daha olmadı stresli bir dönemde misin acaba?
O zaman korkma büyük ihtimal stresten kaynaklı uyuşma olabilir . Ben şimdi düşündüm bir kere sinirden dudaklarım uyuşmuş karıncalanma olmuştu inşallah baska bir şey çıkmaz sanmıyorum Muhtelif . Ama iyice araştırılsın tabi kiYani hem doktora hem bebek
Hangi doktora gidilir bu şey için?Kılcal damarlarda tıkanıklık olma ihtimali yüksek, doktora git lütfen.
Kalp ve damar cerrahisiHangi doktora gidilir bu şey için?
Yılda bir, iki falan oluyor bazen. En son Check-up yaptırmıştım, tüm batın ultrason, EKG, detaylı kannidrar tahlili falan bayağı bir baktılar, herhangi bir şey çıkmadı,vitamin bile vermediler.
(En son dedigimin üstünden gerçi iki sene geçti)
NörolojiHangi doktora gidilir bu şey için?
Yılda bir, iki falan oluyor bazen. En son Check-up yaptırmıştım, tüm batın ultrason, EKG, detaylı kannidrar tahlili falan bayağı bir baktılar, herhangi bir şey çıkmadı,vitamin bile vermediler.
(En son dedigimin üstünden gerçi iki sene geçti)
Hayır nöroloji bölümüne gitmeliKalp ve damar cerrahisi
Evet ilk uyuşmadan 1 hafta önce regl olmuştumKucuk bebeginiz var diye hatirliyorum. Dogum sonrasi regl oldunuz mu? Ben belirttiginiz durumu yasadiktan sonra ilk reglimi olmustum. Sonraki 2 ay da ayni durumu yasadim ve gecti.
Doktorum bana hormonlardan kaynakli olabilir demisti.Evet ilk uyuşmadan 1 hafta önce regl olmuştum
Damarlarda herhangi bir sıkıntı yoksa ki uyuşma kılcal damarlara kan gitmediği ya da saniyenin 1/10' u dahi olsa geç gittiği için olur. Eğer sinirsel bir şeyse ki bel fıtığında da sinirlere baskı olduğu için kolda uyuşma olabilir, Nöroloji bölümüne gitmesi gerekiyorsa Kalp ve Damar Uzmanı oraya sevk edecektir.Hayır nöroloji bölümüne gitmeli
Hayır korkmayın ya nörolojik bi sıkıntı uada kalple alakalıdır. Siz erkenden tedbirinizi alırsanız Allahın izniyle hiç bişey olmıycakMerhaba hanımlar,
Öncelikle söyleyeyim cumartesi için randevu aldım doktordan.
Ama google'lamak yerine buraya benzer hikayeler var mı diye sormak istedim.
3 seferdir başıma geliyor.
Bir anda yüzümün sol tarafında burun kenarı ve oraya yakın olan bölge karıncalanıyor.
Ardından hemen sol el parmaklarım karıncalanıyor.
5 dk içinde geçiyor.
İlkinde üstüne yattım vs dedim ama bugün durduk yere oldu tuvaketteyken.
Hemen randevu aldım.
Yine de korkmalı mıyım sizce
Insallah doktorsunuzdur.Doktora gidene kadar günde 1 tane Coraspin 100 mg veya bebek aspirini kullan, inşallah stresten kaynaklıdır ama damar tıkanıklığı belirtisi olma ihtimali yüksek. Allah şifanı versin inşallah
Coraspin veya bebek aspirini kullanmasını söylediğim için diyorsan, hayır doktor değilim. Ama, belli bir yaştan sonra sigara kullanan, kırmızı et ile yoğun beslenen bireylerin damar tıkanıklığına karşı, sigara kullanılmasa ve düzenli beslenilse bile şu illet corona dan sonra pıhtı atma olayı oldukça fazla olduğu için kan sulandırıcı olan bu ilaçların kullanılması gerektiğini çok araştırdığım için iyi biliyorum. Konu sahibi doktor randevusuna gidene kadar bu ilaçları kullanırsa, ekstradan herhangi bir sıkıntı yaşamaz.Insallah doktorsunuzdur.
Eminiz yani kesin bi sorun yaşamaz?Coraspin veya bebek aspirini kullanmasını söylediğim için diyorsan, hayır doktor değilim. Ama, belli bir yaştan sonra sigara kullanan, kırmızı et ile yoğun beslenen bireylerin damar tıkanıklığına karşı, sigara kullanılmasa ve düzenli beslenilse bile şu illet corona dan sonra pıhtı atma olayı oldukça fazla olduğu için kan sulandırıcı olan bu ilaçların kullanılması gerektiğini çok araştırdığım için iyi biliyorum. Konu sahibi doktor randevusuna gidene kadar bu ilaçları kullanırsa, ekstradan herhangi bir sıkıntı yaşamaz.
Ben tam tersi diye öğrendim. Sorarak randevu aldım. Cumartesi bilgilendiririm :)Damarlarda herhangi bir sıkıntı yoksa ki uyuşma kılcal damarlara kan gitmediği ya da saniyenin 1/10' u dahi olsa geç gittiği için olur. Eğer sinirsel bir şeyse ki bel fıtığında da sinirlere baskı olduğu için kolda uyuşma olabilir, Nöroloji bölümüne gitmesi gerekiyorsa Kalp ve Damar Uzmanı oraya sevk edecektir.
Sen benim yazdıklarımı okudun mu? Kesin bir sorun yaşamaz diye bir şey yazıyor mu? Damar tıkanıklığı ile ilgili bir sorun varsa doktor randevusuna kadar kan inceleceği için sıkıntı yaşamaz diyorum, sen ne anlıyorsun acaba?Eminiz yani kesin bi sorun yaşamaz?