Yüzüm ve elim uyuşuyor

Herkes soylemis
Stresten olabilir ama sinir sksmasi filanda olabilir… sadece uyusma olmaz genelde sinir sksmasinda karincalanma ve agrida olur.

Kılcal damarlarda tıkanıklık olma ihtimali yüksek, doktora git lütfen.
Hangi doktora gidilir bu şey için?
Yılda bir, iki falan oluyor bazen. En son Check-up yaptırmıştım, tüm batın ultrason, EKG, detaylı kannidrar tahlili falan bayağı bir baktılar, herhangi bir şey çıkmadı,vitamin bile vermediler.
(En son dedigimin üstünden gerçi iki sene geçti)

Hangi doktora gidilir bu şey için?
Yılda bir, iki falan oluyor bazen. En son Check-up yaptırmıştım, tüm batın ultrason, EKG, detaylı kannidrar tahlili falan bayağı bir baktılar, herhangi bir şey çıkmadı,vitamin bile vermediler.
(En son dedigimin üstünden gerçi iki sene geçti)
Kalp ve damar cerrahisi

Kucuk bebeginiz var diye hatirliyorum. Dogum sonrasi regl oldunuz mu? Ben belirttiginiz durumu yasadiktan sonra ilk reglimi olmustum. Sonraki 2 ay da ayni durumu yasadim ve gecti.

Hayır nöroloji bölümüne gitmeli
Damarlarda herhangi bir sıkıntı yoksa ki uyuşma kılcal damarlara kan gitmediği ya da saniyenin 1/10' u dahi olsa geç gittiği için olur. Eğer sinirsel bir şeyse ki bel fıtığında da sinirlere baskı olduğu için kolda uyuşma olabilir, Nöroloji bölümüne gitmesi gerekiyorsa Kalp ve Damar Uzmanı oraya sevk edecektir.

Merhaba hanımlar,
Öncelikle söyleyeyim cumartesi için randevu aldım doktordan.
Ama google'lamak yerine buraya benzer hikayeler var mı diye sormak istedim.
3 seferdir başıma geliyor.
Bir anda yüzümün sol tarafında burun kenarı ve oraya yakın olan bölge karıncalanıyor.
Ardından hemen sol el parmaklarım karıncalanıyor.
5 dk içinde geçiyor.

İlkinde üstüne yattım vs dedim ama bugün durduk yere oldu tuvaketteyken.
Hemen randevu aldım.
Yine de korkmalı mıyım sizce :KK43:
Hayır korkmayın ya nörolojik bi sıkıntı uada kalple alakalıdır. Siz erkenden tedbirinizi alırsanız Allahın izniyle hiç bişey olmıycak

Insallah doktorsunuzdur.
Coraspin veya bebek aspirini kullanmasını söylediğim için diyorsan, hayır doktor değilim. Ama, belli bir yaştan sonra sigara kullanan, kırmızı et ile yoğun beslenen bireylerin damar tıkanıklığına karşı, sigara kullanılmasa ve düzenli beslenilse bile şu illet corona dan sonra pıhtı atma olayı oldukça fazla olduğu için kan sulandırıcı olan bu ilaçların kullanılması gerektiğini çok araştırdığım için iyi biliyorum. Konu sahibi doktor randevusuna gidene kadar bu ilaçları kullanırsa, ekstradan herhangi bir sıkıntı yaşamaz.

Coraspin veya bebek aspirini kullanmasını söylediğim için diyorsan, hayır doktor değilim. Ama, belli bir yaştan sonra sigara kullanan, kırmızı et ile yoğun beslenen bireylerin damar tıkanıklığına karşı, sigara kullanılmasa ve düzenli beslenilse bile şu illet corona dan sonra pıhtı atma olayı oldukça fazla olduğu için kan sulandırıcı olan bu ilaçların kullanılması gerektiğini çok araştırdığım için iyi biliyorum. Konu sahibi doktor randevusuna gidene kadar bu ilaçları kullanırsa, ekstradan herhangi bir sıkıntı yaşamaz.
Eminiz yani kesin bi sorun yaşamaz?

Damarlarda herhangi bir sıkıntı yoksa ki uyuşma kılcal damarlara kan gitmediği ya da saniyenin 1/10' u dahi olsa geç gittiği için olur. Eğer sinirsel bir şeyse ki bel fıtığında da sinirlere baskı olduğu için kolda uyuşma olabilir, Nöroloji bölümüne gitmesi gerekiyorsa Kalp ve Damar Uzmanı oraya sevk edecektir.
Ben tam tersi diye öğrendim. Sorarak randevu aldım. Cumartesi bilgilendiririm :)

Eminiz yani kesin bi sorun yaşamaz?
Sen benim yazdıklarımı okudun mu? Kesin bir sorun yaşamaz diye bir şey yazıyor mu? Damar tıkanıklığı ile ilgili bir sorun varsa doktor randevusuna kadar kan inceleceği için sıkıntı yaşamaz diyorum, sen ne anlıyorsun acaba?

X