- 28 Nisan 2014
- 47.409
- 127.871
- 37
-
- Konu Sahibi Olanbanaoldu
cilt tipiniz? lekeniz var mı ?kullandığınız bir ürün var mı ? yaşınız kaç yani olgun cilt miÖnerdiğiniz bir güneş kremi markası var mi? Daha önce hiç kullanmadım da
Benim çok yaygın yüzümde yan yana bir sürü çil gibi. Bir Umut belki gider diye sordum çok teşekkür ederim yinedeBenler Kremle gitmez diye biliyorum benimde yüzümde ben var hatta bir tanesi dudağımin üstünde o büyük biraz birde yanağımda ama o pek sorun değil küçük çünkü.
Cildim kuru, 27 yaşım. Leke olarak da (benler yaklaşık 35-40 tane) ve anlimda güneş yanığı lekesi var hafif.cilt tipiniz? lekeniz var mı ?kullandığınız bir ürün var mı ? yaşınız kaç yani olgun cilt mi
güneş kremi deyip geçmemek lazım
Rica ederim ben yok diye biliyorum ama varsada arkadaşlar cevap verir birazdan bende öğrenmiş olurumBenim çok yaygın yüzümde yan yana bir sürü çil gibi. Bir Umut belki gider diye sordum çok teşekkür ederim yinede
ya eczacı ya dermatolog görsün o zaman hem yanık lekesi var hem benlerCildim kuru, 27 yaşım. Leke olarak da (benler yaklaşık 35-40 tane) ve anlimda güneş yanığı lekesi var hafif.
Anladm en kısa zamanda gideceğim inşallah. Çok teşekkür ederim çok incesiniz zahmet ettinizya eczacı ya dermatolog görsün o zaman hem yanık lekesi var hem benler
o güneş yanığı lekesini baskılamazsanız büyür koyulaşırleke tedavisine başlarsanız ona göre güneş kremi olur
ya ne tatlısınızAnladm en kısa zamanda gideceğim inşallah. Çok teşekkür ederim çok incesiniz zahmet ettiniz
Çoğu insan hala farkında değil ama pek çok cilt sorunu (aşırı yağlanma, akne, pullanma, geniş gözenek) hormonal sebeplerden kaynaklanıyor. Bunları tedavi etmediğiniz sürece istediğiniz bakımı yaptırın fayda etmez. Bence bu tür bakımlar cildiniz güzelse o yapıyı korumaya yarayabilir, sorunları geçireceğini düşünmüyorum. Cildimde kremle falan geçmeyen pullanma sorunu vardı doktor doktor gezdim en son östrojen düşüklüğünden olduğunu keşfettim.
benlere dr a danışmadan müdahale edilmez.kansere kadar gidebilir allah korusun.ama lekelere krem var eczanede.kozmetik ürünlerde varya eczacı ya dermatolog görsün o zaman hem yanık lekesi var hem benler
o güneş yanığı lekesini baskılamazsanız büyür koyulaşırleke tedavisine başlarsanız ona göre güneş kremi olur
Ayda iki kez yüze sir zaten cilde zarar verir. Benimde ser sert sakallarım çıkıyordu ama lazerle birlikte yokoldular. Ama lazer şimdi başlamayın, yazın yüze lazer yapılmaz, güneş lekesi olur. Güneş kremi mutlaka yaz kış kullanmanız gerekn birsey .Makyaj yapmıyorum normalde çok nadir kullanıyorum , kullandığım makyaj markasida L'Oreal , güneş kremi kullanmıyordum yüzüme uygun bir güneş Kremi bakicam ,sır ağdayi ayda bir iki ,kez yapıyorum lazere gitmeyi düşünüyordum bir yakinimizin yüzü yanmıştı ve nedense çene bölgesinde sert sakal gibi çıkmaya başladı tüyleri o yüzden korkuyorum .
Hanımlar konunun yeri burası mi bilmiyorum belki yanlış açtım ama sizlere sormak istiyorum her ay bakım kremleri ve yüz temizleme ürünlerine çok masraf yapıyorum ama istediğim pürüzsüzlüge ulaşamıyorum ,ben istiyorum yüzüm canlı , temiz görünsün , yağlı cilde sahibim ve bazen küçükte sivilceler çıkıyor , bende artık cilt bakımı seansına girmeyi düşünmeye başladım, bulunduğum şehirde araştırdım bir yer buldum yorumlar gayet güzeldi şubeye gittim konuştuk 7 seans için anlaştık, Haziran ayında başlıcaz , ilk kez yaptıricam endişe ediyorum acaba boşuna vermiş olur muyum o kadar para, Internetten birkaç yorum okudum benim gideceğim yer için yapılmış bir yorum değil ama seansa gerek olmadığını evdede yüze buhar yapılıp daha iyi olucagini yazan birkaç yorum okudum ama ben öyle düşünmüyorum sonuçta profesyonel bir yerde yapılan bakimla evdeki aynı olmaz diye tahmin ediyorum çünkü adını bilmediğim bircok ürün ve cihazlar kullanıyorlar orada yapılınca daha çok memnun kalırım diye düşünüyorum, sizlerin aranızda elbet cilt bakımına gidenler vardır sizce istediğim sonucu alabilir miyim ? Birde ben yüzümde ki tüyleri sır ağdayla yada normal eski usul ağdala alıyorum orada sormayı unuttum seansa gitmeden önce 4 5 gün öncesi ağda yapıp gitsem bir sorunlu mu sizler nasıl yapıyorsunuz ?
+ 2 parmak kuralı ile
millet yüzüne nemlendirici krem sürer gibi minnacık sürüyor güneş kremini ay
ah daha bugün bir arkadaşa da yazdım rosaseada sıcak soğuk,baharatlı yiyecekler stres,güneş ,kozmetik,bazı içerikler (her şampuanı kullanamamak her kremi kullanamamak gibi) komple yasakBen rosacea yani gül hastaligindan muzdaribim. Benimde cildimde kizariklik, kasinti ve sivilce eksik olmazdi. 2019 yilina kadar rosacea oldugunu bilmiyordum bile. Iyi bir dermatolog bu taniyi koymasa yine bilmeyecektim. Sonra ben de boyle temizleteyim dedim. Peeling uygulandi. En hafif olanindan yapti kadin ama cildim daha da mahvoldu. Herkeste olmuyordur muhtemelen ama ben bir daha asla yaptirmam mesela.
Youtube'da Dr Dray var ben onun cilt bakim tavsiyeleri ile cildimi kurtardim. Verdigi tavsiyeler oyle pahali urunlerde degil. Iyi bir cildin baslangici iyi bir cilt bariyeri olusturmak oncelikle. Hergun mutlaka gunes kremi kullanmak gerekli. Cilt bakiminin olmazsa olmazi. Karar pazara herseyi yuzunuze surmeyin. Parfumlu urunleri kullanmayin. Bir goz atin derim dr Dray'in sayfasina.
rosasea olduğu için bol bol sürmelisiniz siz zatenO 2 parmak olayi bana uymuyor ya. Ben 3 4 parmak Allah ne verdiyse :)) Simdi kulak arkasi, kulak ici boyun falan derken 2 parmak gercekten yetiyor mu sizlere?
Öhöm öhöm öncelikle cildiyle çok uğraşmış yeri geldiğinde faydasını gördüğü gibi yeri geldiğinde cildine zarar vermiş biri olarak tecrübelerimi aktarıyorum. Benim cildimde çok kusur vardı. Çocukluğum hep 7/24 sokakta geçirip güneşin altında spor yapan biri olarak geçtiği için çenemde güneş lekeleri burun ve elmacıkta büyük gözeneklerim oluşmuştu. Sonrasında cilt beyazlatma ürünleri kullanmak gibi hatalar yaparak cilt tonum eşit olduğu halde eşitsizlik oluştu. Yanaklarım Allah var lekesiz pürüzsüzdü ama üst üste birbiriyle alakasız alkollü ürünler ile yanaklarımı da kaybettimHanımlar konunun yeri burası mi bilmiyorum belki yanlış açtım ama sizlere sormak istiyorum her ay bakım kremleri ve yüz temizleme ürünlerine çok masraf yapıyorum ama istediğim pürüzsüzlüge ulaşamıyorum ,ben istiyorum yüzüm canlı , temiz görünsün , yağlı cilde sahibim ve bazen küçükte sivilceler çıkıyor , bende artık cilt bakımı seansına girmeyi düşünmeye başladım, bulunduğum şehirde araştırdım bir yer buldum yorumlar gayet güzeldi şubeye gittim konuştuk 7 seans için anlaştık, Haziran ayında başlıcaz , ilk kez yaptıricam endişe ediyorum acaba boşuna vermiş olur muyum o kadar para, Internetten birkaç yorum okudum benim gideceğim yer için yapılmış bir yorum değil ama seansa gerek olmadığını evdede yüze buhar yapılıp daha iyi olucagini yazan birkaç yorum okudum ama ben öyle düşünmüyorum sonuçta profesyonel bir yerde yapılan bakimla evdeki aynı olmaz diye tahmin ediyorum çünkü adını bilmediğim bircok ürün ve cihazlar kullanıyorlar orada yapılınca daha çok memnun kalırım diye düşünüyorum, sizlerin aranızda elbet cilt bakımına gidenler vardır sizce istediğim sonucu alabilir miyim ? Birde ben yüzümde ki tüyleri sır ağdayla yada normal eski usul ağdala alıyorum orada sormayı unuttum seansa gitmeden önce 4 5 gün öncesi ağda yapıp gitsem bir sorunlu mu sizler nasıl yapıyorsunuz ?
ah daha bugün bir arkadaşa da yazdım rosaseada sıcak soğuk,baharatlı yiyecekler stres,güneş ,kozmetik,bazı içerikler (her şampuanı kullanamamak her kremi kullanamamak gibi) komple yasak
geniş şapkalar olacak 50 faktörlü güneş koruma bile az kalır bazılarına kortizonlu krem bazılarına lazer tedavisi verilir vs...
o peelingden sonra nasıl olmuştur resmen benim canım yandı şuan
Evet maalesef hayatım boyunca güzel bi cildim ve saçım olmadı. Sebebi ise pko. Pko bildiğiniz gibi kronik yüksek androjen ve düşük östrojen sorunu. Uzun yıllar doğum kontrol hapı kullandım östrojen dengesi için fakat çok yan etkisini gördüm. Gidip tahlil veriyorum sonuçlar hep sınırda normal fakat o tahlilde çıkan östrojen benim vücudumun sağlıklı çalışmasına yetmiyor. Hormon replasman tedavileri de çok zararlı. O yüzden ben de günlük keten tohumu ve haftada birkaç gün de aslan pençesi çayı kullanıyorum çok daha iyiyim.Merhabalar
Bende de pullanma,ve gittikce artık alnima kadar yayılan gözenek sorunu var.ustune bir de farkli ozel durumları ekleyince östrojen eksikliğinden şüphelendim.sizde gözenek sorunu var mıydı?
yakan kuaför hangisi çok merak ettim... native base aslında düzleştirmek için yapılan brazilya fönü uygulamasıKonuyu baltalicam ama bende saçım için ne yapabilirim? 5 yil önce antep te kuaför yakmıştı bayağı gür kıvırcık güzel saçlarım vardı telefi için keratin yapmıştı ama o zaman zaten kötü olduğu için farketmedim.
24 nisanda burdaki kuaförüm kampanya yapmıştı native base keratini düzleştirme istemiyorum dedim zaten seviyorum buklelerimi ama yaptırdıktan sonra evet yumuşadı sakinledi ama hacmi söndü bukleler azaldı açıldı gibi çok üzgünüm geçer mi kalıcı olmaz degil mi? Yaşayanlar bilenler söyler mi
N nscckts C ceycey0406