Yüzüm için ne yapabilirim ?

Önerdiğiniz bir güneş kremi markası var mi? Daha önce hiç kullanmadım da
cilt tipiniz? lekeniz var mı ?kullandığınız bir ürün var mı ? yaşınız kaç yani olgun cilt mi
güneş kremi deyip geçmemek lazım :KK70:

Benler Kremle gitmez diye biliyorum benimde yüzümde ben var hatta bir tanesi dudağımin üstünde o büyük biraz birde yanağımda ama o pek sorun değil küçük çünkü.
Benim çok yaygın yüzümde yan yana bir sürü çil gibi. Bir Umut belki gider diye sordum çok teşekkür ederim yinede 🍀

Cildim kuru, 27 yaşım. Leke olarak da (benler yaklaşık 35-40 tane) ve anlimda güneş yanığı lekesi var hafif.
ya eczacı ya dermatolog görsün o zaman hem yanık lekesi var hem benler
o güneş yanığı lekesini baskılamazsanız büyür koyulaşır :KK43: leke tedavisine başlarsanız ona göre güneş kremi olur

o güneş yanığı lekesini baskılamazsanız büyür koyulaşır :KK43: leke tedavisine başlarsanız ona göre güneş kremi olur
Anladm en kısa zamanda gideceğim inşallah. Çok teşekkür ederim çok incesiniz zahmet ettiniz

Çoğu insan hala farkında değil ama pek çok cilt sorunu (aşırı yağlanma, akne, pullanma, geniş gözenek) hormonal sebeplerden kaynaklanıyor. Bunları tedavi etmediğiniz sürece istediğiniz bakımı yaptırın fayda etmez. Bence bu tür bakımlar cildiniz güzelse o yapıyı korumaya yarayabilir, sorunları geçireceğini düşünmüyorum. Cildimde kremle falan geçmeyen pullanma sorunu vardı doktor doktor gezdim en son östrojen düşüklüğünden olduğunu keşfettim.

Merhabalar
Bende de pullanma,ve gittikce artık alnima kadar yayılan gözenek sorunu var.ustune bir de farkli ozel durumları ekleyince östrojen eksikliğinden şüphelendim.sizde gözenek sorunu var mıydı?

benlere dr a danışmadan müdahale edilmez.kansere kadar gidebilir allah korusun.ama lekelere krem var eczanede.kozmetik ürünlerde var

Makyaj yapmıyorum normalde çok nadir kullanıyorum , kullandığım makyaj markasida L'Oreal , güneş kremi kullanmıyordum yüzüme uygun bir güneş Kremi bakicam ,sır ağdayi ayda bir iki ,kez yapıyorum lazere gitmeyi düşünüyordum bir yakinimizin yüzü yanmıştı ve nedense çene bölgesinde sert sakal gibi çıkmaya başladı tüyleri o yüzden korkuyorum .
Ayda iki kez yüze sir zaten cilde zarar verir. Benimde ser sert sakallarım çıkıyordu ama lazerle birlikte yokoldular. Ama lazer şimdi başlamayın, yazın yüze lazer yapılmaz, güneş lekesi olur. Güneş kremi mutlaka yaz kış kullanmanız gerekn birsey .

Hanımlar konunun yeri burası mi bilmiyorum belki yanlış açtım ama sizlere sormak istiyorum her ay bakım kremleri ve yüz temizleme ürünlerine çok masraf yapıyorum ama istediğim pürüzsüzlüge ulaşamıyorum ,ben istiyorum yüzüm canlı , temiz görünsün , yağlı cilde sahibim ve bazen küçükte sivilceler çıkıyor , bende artık cilt bakımı seansına girmeyi düşünmeye başladım, bulunduğum şehirde araştırdım bir yer buldum yorumlar gayet güzeldi şubeye gittim konuştuk 7 seans için anlaştık, Haziran ayında başlıcaz , ilk kez yaptıricam endişe ediyorum acaba boşuna vermiş olur muyum o kadar para, Internetten birkaç yorum okudum benim gideceğim yer için yapılmış bir yorum değil ama seansa gerek olmadığını evdede yüze buhar yapılıp daha iyi olucagini yazan birkaç yorum okudum ama ben öyle düşünmüyorum sonuçta profesyonel bir yerde yapılan bakimla evdeki aynı olmaz diye tahmin ediyorum çünkü adını bilmediğim bircok ürün ve cihazlar kullanıyorlar orada yapılınca daha çok memnun kalırım diye düşünüyorum, sizlerin aranızda elbet cilt bakımına gidenler vardır sizce istediğim sonucu alabilir miyim ? Birde ben yüzümde ki tüyleri sır ağdayla yada normal eski usul ağdala alıyorum orada sormayı unuttum seansa gitmeden önce 4 5 gün öncesi ağda yapıp gitsem bir sorunlu mu sizler nasıl yapıyorsunuz ?

Ben rosacea yani gül hastaligindan muzdaribim. Benimde cildimde kizariklik, kasinti ve sivilce eksik olmazdi. 2019 yilina kadar rosacea oldugunu bilmiyordum bile. Iyi bir dermatolog bu taniyi koymasa yine bilmeyecektim. Sonra ben de boyle temizleteyim dedim. Peeling uygulandi. En hafif olanindan yapti kadin ama cildim daha da mahvoldu. Herkeste olmuyordur muhtemelen ama ben bir daha asla yaptirmam mesela.

Youtube'da Dr Dray var ben onun cilt bakim tavsiyeleri ile cildimi kurtardim. Verdigi tavsiyeler oyle pahali urunlerde degil. Iyi bir cildin baslangici iyi bir cilt bariyeri olusturmak oncelikle. Hergun mutlaka gunes kremi kullanmak gerekli. Cilt bakiminin olmazsa olmazi. Karar pazara herseyi yuzunuze surmeyin. Parfumlu urunleri kullanmayin. Bir goz atin derim dr Dray'in sayfasina.

Ben rosacea yani gül hastaligindan muzdaribim. Benimde cildimde kizariklik, kasinti ve sivilce eksik olmazdi. 2019 yilina kadar rosacea oldugunu bilmiyordum bile. Iyi bir dermatolog bu taniyi koymasa yine bilmeyecektim. Sonra ben de boyle temizleteyim dedim. Peeling uygulandi. En hafif olanindan yapti kadin ama cildim daha da mahvoldu. Herkeste olmuyordur muhtemelen ama ben bir daha asla yaptirmam mesela.

Youtube'da Dr Dray var ben onun cilt bakim tavsiyeleri ile cildimi kurtardim. Verdigi tavsiyeler oyle pahali urunlerde degil. Iyi bir cildin baslangici iyi bir cilt bariyeri olusturmak oncelikle. Hergun mutlaka gunes kremi kullanmak gerekli. Cilt bakiminin olmazsa olmazi. Karar pazara herseyi yuzunuze surmeyin. Parfumlu urunleri kullanmayin. Bir goz atin derim dr Dray'in sayfasina.
ah daha bugün bir arkadaşa da yazdım rosaseada sıcak soğuk,baharatlı yiyecekler stres,güneş ,kozmetik,bazı içerikler (her şampuanı kullanamamak her kremi kullanamamak gibi) komple yasak

geniş şapkalar olacak 50 faktörlü güneş koruma bile az kalır bazılarına kortizonlu krem bazılarına lazer tedavisi verilir vs...

o peelingden sonra nasıl olmuştur resmen benim canım yandı şuan :KK43:

O 2 parmak olayi bana uymuyor ya. Ben 3 4 parmak Allah ne verdiyse :)) Simdi kulak arkasi, kulak ici boyun falan derken 2 parmak gercekten yetiyor mu sizlere?
rosasea olduğu için bol bol sürmelisiniz siz zaten
2 parmakta incecik değil 2 parmak komple olacak şekilde bazıları incecik ip gibi 2 parmak yapıyor öyle olmaz zaten parmağın birine doldurunca yüze diğerinde de ense ve kulağa yetiyor

Hanımlar konunun yeri burası mi bilmiyorum belki yanlış açtım ama sizlere sormak istiyorum her ay bakım kremleri ve yüz temizleme ürünlerine çok masraf yapıyorum ama istediğim pürüzsüzlüge ulaşamıyorum ,ben istiyorum yüzüm canlı , temiz görünsün , yağlı cilde sahibim ve bazen küçükte sivilceler çıkıyor , bende artık cilt bakımı seansına girmeyi düşünmeye başladım, bulunduğum şehirde araştırdım bir yer buldum yorumlar gayet güzeldi şubeye gittim konuştuk 7 seans için anlaştık, Haziran ayında başlıcaz , ilk kez yaptıricam endişe ediyorum acaba boşuna vermiş olur muyum o kadar para, Internetten birkaç yorum okudum benim gideceğim yer için yapılmış bir yorum değil ama seansa gerek olmadığını evdede yüze buhar yapılıp daha iyi olucagini yazan birkaç yorum okudum ama ben öyle düşünmüyorum sonuçta profesyonel bir yerde yapılan bakimla evdeki aynı olmaz diye tahmin ediyorum çünkü adını bilmediğim bircok ürün ve cihazlar kullanıyorlar orada yapılınca daha çok memnun kalırım diye düşünüyorum, sizlerin aranızda elbet cilt bakımına gidenler vardır sizce istediğim sonucu alabilir miyim ? Birde ben yüzümde ki tüyleri sır ağdayla yada normal eski usul ağdala alıyorum orada sormayı unuttum seansa gitmeden önce 4 5 gün öncesi ağda yapıp gitsem bir sorunlu mu sizler nasıl yapıyorsunuz ?
Öhöm öhöm öncelikle cildiyle çok uğraşmış yeri geldiğinde faydasını gördüğü gibi yeri geldiğinde cildine zarar vermiş biri olarak tecrübelerimi aktarıyorum. Benim cildimde çok kusur vardı. Çocukluğum hep 7/24 sokakta geçirip güneşin altında spor yapan biri olarak geçtiği için çenemde güneş lekeleri burun ve elmacıkta büyük gözeneklerim oluşmuştu. Sonrasında cilt beyazlatma ürünleri kullanmak gibi hatalar yaparak cilt tonum eşit olduğu halde eşitsizlik oluştu. Yanaklarım Allah var lekesiz pürüzsüzdü ama üst üste birbiriyle alakasız alkollü ürünler ile yanaklarımı da kaybettim :KK70: Yani renk eşitsizliği leke vs. ile. Sonra burun bandı kullanarak gözeneklerimi büyütmüşüm. Lekelerime ise yok madecassol bepanthol kakrıştır sür gibi bilgileri bulaştırdığım için daha da artırdım üstüne expigment krem ile üniversiteye bir hafta kala kahverengi lekelerimi kapkara hale getirdiğim için kendime ve eksik bilgi veren doktora sövmüştüm :KK70: Normalde sabırla ve kışın kullanınca güzel sonuç alan varmış ama ben yanlış kullandım. Sonra bıraktım hepsini. Hep doktora giderim bu arada ama yinede gratis tarzı yerlerden maske yüz temizleyicisi almıyorum her ne kadar doktorlarda işi ticarete dönüştürsede çok şükür cildime uygun temizleyici krem bulmuştum. Yaklaşık 10 senedir kullandığım ürünler Avene güneş kremi, Sebamed yüz temizleme jeli 1 kg alıyorum onu :) ve yves karma cilt krem. Onun dışında uzun bi süre bi şey kullanmayınca cilt kendine geldi. Kendi cildime öyle zarar verdim ki aptalca bana uygun olmayan ürünler kullanarak kılcal damar ortaya çıkmıştı normalde hiç yoktu ve tahris oldu yüzüm. Ama buhar tutma olayını seviyorum tabi ki cilde çok yakınlaştırmadan gerçekten sivilceme etkisi büyük. Buhardan sonra gözenekler açıldığı için daha güzel temizleniyor peeling ile sonra tonik ve krem derken sabaha sivilcelerim sönüyor. Birde yosun peeling yaptırdım Antalya'da okurken cildimi soymuştu komple ama tek seans oldu ikinciye gidemediğim için etkisini görmedim fakat zararsız ve araştırırken DECAAR marka olmasına mutlaka özen gösterin kalanı sahte. Yosun maskesi decaar yazın çıkar ben sevdim çünkü yazın yaptırdığım halde zararı olmamıştı. Son olarakta bu meşhur The Ordinary ürünleri var ya sürekli reklamını yapıyorlar bende o kırmızı peeling falan hiiç etki etmedi hem oahalı hem etkisiz eleman ama tabi ciltten cilte değişen şeyler. Ben tamamen güvenilir seanslık işlemleri etkili olduğunu düşünüyorum özellikle de lekeleri benim gibi derin olanlar için. Çok konuşmuşum :KK70:D

ah daha bugün bir arkadaşa da yazdım rosaseada sıcak soğuk,baharatlı yiyecekler stres,güneş ,kozmetik,bazı içerikler (her şampuanı kullanamamak her kremi kullanamamak gibi) komple yasak

geniş şapkalar olacak 50 faktörlü güneş koruma bile az kalır bazılarına kortizonlu krem bazılarına lazer tedavisi verilir vs...

o peelingden sonra nasıl olmuştur resmen benim canım yandı şuan :KK43:

Cok haklisiniz gittigim dermatolog bana diyet listesi gibi bir liste cikartinca cok sasirmistim. Ben tum yagli, salcali, biberli yemekleri de hayatimdan cikardim. Zaten midemden rahatsizdim iyi oldu. 3 yildir listeye uyuyorum. Ilaveten probiotica kullanmaya da basladim. Gunes kremi cok onemliymis eskiden of pofleye surerdim simdi yuzumu yikamak kadar normal bir rutine donustu. La Roche Posay Anthelios shaka fluid kullaniyordum. Yasadigim ulkede satisi yapilmiyor artik o kadar kotu oldu ki. Yuzumde alerji yapmayan sayili gunes kremlerinden biriydi. Yine La Roche Posay'dan kullaniyorum baska bir gunes kremi ama digerinin yeri dolmuyor :/

Peeling oyle yakti ki yuzumu cok kotu oldu cildim sonrasinda. Bariyer falan kalmadi. Tekrar gel baska bir bakim uygulayalim dediler de gitmedim. 2 sene kendine gelemedi cildim resmen. Bir daha asla gitmem😪

Merhabalar
Bende de pullanma,ve gittikce artık alnima kadar yayılan gözenek sorunu var.ustune bir de farkli ozel durumları ekleyince östrojen eksikliğinden şüphelendim.sizde gözenek sorunu var mıydı?
Evet maalesef hayatım boyunca güzel bi cildim ve saçım olmadı. Sebebi ise pko. Pko bildiğiniz gibi kronik yüksek androjen ve düşük östrojen sorunu. Uzun yıllar doğum kontrol hapı kullandım östrojen dengesi için fakat çok yan etkisini gördüm. Gidip tahlil veriyorum sonuçlar hep sınırda normal fakat o tahlilde çıkan östrojen benim vücudumun sağlıklı çalışmasına yetmiyor. Hormon replasman tedavileri de çok zararlı. O yüzden ben de günlük keten tohumu ve haftada birkaç gün de aslan pençesi çayı kullanıyorum çok daha iyiyim.

Konuyu baltalicam ama bende saçım için ne yapabilirim? 5 yil önce antep te kuaför yakmıştı bayağı gür kıvırcık güzel saçlarım vardı telefi için keratin yapmıştı ama o zaman zaten kötü olduğu için farketmedim.
24 nisanda burdaki kuaförüm kampanya yapmıştı native base keratini düzleştirme istemiyorum dedim zaten seviyorum buklelerimi ama yaptırdıktan sonra evet yumuşadı sakinledi ama hacmi söndü bukleler azaldı açıldı gibi çok üzgünüm geçer mi kalıcı olmaz degil mi? Yaşayanlar bilenler söyler mi

N nscckts C ceycey0406

Konuyu baltalicam ama bende saçım için ne yapabilirim? 5 yil önce antep te kuaför yakmıştı bayağı gür kıvırcık güzel saçlarım vardı telefi için keratin yapmıştı ama o zaman zaten kötü olduğu için farketmedim.
24 nisanda burdaki kuaförüm kampanya yapmıştı native base keratini düzleştirme istemiyorum dedim zaten seviyorum buklelerimi ama yaptırdıktan sonra evet yumuşadı sakinledi ama hacmi söndü bukleler azaldı açıldı gibi çok üzgünüm geçer mi kalıcı olmaz degil mi? Yaşayanlar bilenler söyler mi

N nscckts C ceycey0406
yakan kuaför hangisi çok merak ettim... native base aslında düzleştirmek için yapılan brazilya fönü uygulaması
saf keratin farklı birşey ... brazilya fönüne de keratin diyorlar açıkcası , tülerikliği gitsin yumuşasın diye yapıyorlar size de ondan yapmışlar
kalıcı olmaz tabiki ama 5-6 ay daha sürebilir ...
saf keratin yapsalardı buklelerde değişim olmazdı kaybolan keratini yüklememiş brazilya fönü uygulaması için yapılan içeriği sakinlesin diye kullanmış uyanıklar, parlama ve yumuşaklığa alışacaksınız o geçince konforu yeniden isteyip tekrar gidip yaptıracaksınız ya ondan yapıyorlar bunu

X