Yüzük takıntısı

Adamın şartlarını biliyor muyuz bilmiyoruz.Belki borcu var belki ev araba vs alacak birikim yapıyordur onunda ona ayıracak bütçesi o kadardır.
Konu sahibi için söylemiyorum yanlış anlasilmasin ama hayatı boyunca çeyrek altin sahibi olamamış insanlar elin adamından 1 karat pırlanta bekliyor.Ne güzel dunya
Öyle düşününce çok detay var, borcu olan adam da bi zahmet evlenmeye kalkmasın. Ev, araba herkesin yapmak istediği, uğrunda para biriktirdiği şeyler. Düzgün bir pırlanta yüzük almak bile sarsıyorsa ev alma sürecini yine söylüyorum o kişi evlenmesin gerek yok. Evin yanında binde bir kalıyor. Konu sahibinden bağımsız bahsettiğiniz kişiler konusunda haklısınız, kendileri bir şey başaramayan kadınların erkeklerden her şeyi oldurmalarını beklemeleri saçma.
Ama belli bir standardı olan insanları da 5500 tl lik yüzükle kandırmaya çalışıp, daha büyüğünü alacaktım sakarsın diye almadım hehe demek direkt uyanıklık.

O zaman ayrılsın tektaşım büyük değil diye, yapacak bişey yok😄😄
Ayrıl denicek bir konu değil bence ama yaşanan durum heves kırıcı kimse inkar etmesin.
Konu sahibi hayatındaki kişi ona ne kadar değer veriyor ya da cimri mi bunu sorgulayabilir. Bence yüzük olayı şimdiye kadarki ilk işaret değildir bunlara dair. İçine sinmezse bence ayrılsın.

Ayrıl denicek bir konu değil bence ama yaşanan durum heves kırıcı kimse inkar etmesin.
Konu sahibi hayatındaki kişi ona ne kadar değer veriyor ya da cimri mi bunu sorgulayabilir. Bence yüzük olayı şimdiye kadarki ilk işaret değildir bunlara dair. İçine sinmezse bence ayrılsın.
Cimri biriyse zaten hep böyle devam edecektir. Konu sahibi-annesi bu durumları takan kişiler, ilerde daha çok sorun çıkmasındansa bitmesi daha mantıklı bence de.
Adam cimri mi değil mi ona da konu sahibi karar verecek artık

Bence boyutu karatı bilmem neyi önemli değil. İnsan seviyorsa böyle şeyler çok gereksiz muhabbetler. Ben sevgiliyken eşim yüzüğü benim seçmemi istemişti. Ömür boyu takacak olan sensin içine sinen bir model olsun istiyorum demişti. Evlenme teklifini de ben yüzüğü seçtikten çoook sonra yapmıştı. Hatta yüzüğü alıp almadığını dahi bilmiyordum her türlü süprizini yapmıştı :).. Bütçe konusunda da sonucta aldığı maaşı biliyordum beraber para biriktiriyorduk bütçemizi biliyordum kafam kadar yüzük zaten istemiyordum görgüsüz geliyor bana çok. parmaklarım ince olduğu için yakışan bir model seçmiştim.
Bu şeffaflık her zaman vardı ilişkimizde. Benim beğenip seçtiğim yüzüğe de kimse laf edemez.
Sana tavsiyem de yüzüğü beğendiysen kimseyi sallama yüzüğün değeri hiç önemli değil önemli olan hayat boyu takmak isteyip istemediğin (hem fiziksel olarak hem manevi olarak)...

Önce düzelteyim laik baska layık başka orada layık olmaktan bahsettiniz diye tahmin ediyorum. Yazım kurallarına uymak da forum kuralları arasındadır hatırlatalım.

Konuya gelirsek, adam yüzük almış da siz taşının boyutuna takılmışşınız. Bana sevgilim sakarsın dese güler gecerim ve evet haklısın aşkım düşünmen yeter derdim. Önemli olan hediyenin büyüklüğü değil düşünülmüş olmasıdır. Şu illa evlilik teklifi olmalı en janjanlısından kafasına da hastayım. Her detaya bu kadar takılırsanız hayat sizi çok zorlar söyleyeyim.

Merhaba Hanımlar günaydın,

Dün evlilik teklifi aldım, çok mutluydum, eve geldim annem “yüzüğe bak küçücük” dediği andan beri içim içimi yiyor. Benim pek bir bilgim yok o konularda, aranızda anlayan bir kişi varsa bana yardımcı olabilir mi. Sevdiğim beyin maddi durumu kötü değil, ortalama. Bi yandan diyorum para her şey değil bi yandan da “beni bu küçük yüzüğemi laik görmüş en mini pırlantayı almış ” diyorum. Bide bana dediki “Aslında daha büyük taşlı alcaktım ama sen biraz sakar olduğun için hemde parmakların küçük olduğu için bunu seçtim” sakarlığım doğru evet ama parmaklarım sosis gibi😂😂😂😂 Bana bi abla gibi tavsiye verin 😥
Aynı şeyi yaşadım. 0.10 karat ile teklif etmiş. Açıkçası sürekli takacağım bir şey ve her baktığımda mutsuz olmak istemedim. Eminim millet laf edecek minicik diye iyice üzülecektim. Uygun dille biraz büyültebilir miyiz taşını dedim o da sağ olsun kabul etti. Yeni yüzüğüm iki katı 🤣 0.20 ve ideal bence.

sorma 😂😂😂 gercekten beni dövmekten beter ettiler. Acik söylüyorum biz yurt disinda kaliyoruz maas olarak 3000€ aliyor ve yüzügü Istanbuldan aldi, SIMDI HANIMLAR TEKRAR SORUYORUM SIZE????? bakalim simdide görgüsüz, umarim ayrilir vs dermisiniz, yeter ya gercekten. Ister istemez her kadinin icinde vardir bu. Belki ben abarti seviyorum size ne? Sadece sizin düsüncelerinizide dinlemek istedim agzima s‘‘tiniz yahu!! 3000€ maas al git Istanbuldan 0.04 + 0.05 karat yüzük al bakalim simdi ne cevap vereceksiniz…
Umarım ayrılır ve evet yaptığınız görgüsüzlük.

Aynı şeyi yaşadım. 0.10 karat ile teklif etmiş. Açıkçası sürekli takacağım bir şey ve her baktığımda mutsuz olmak istemedim. Eminim millet laf edecek minicik diye iyice üzülecektim. Uygun dille biraz büyültebilir miyiz taşını dedim o da sağ olsun kabul etti. Yeni yüzüğüm iki katı 🤣 0.20 ve ideal bence.
ayni taktigi bende uygularim artikkk :halay::halay::halay:

Artık doğada madenlerde günlerce kazılıp bulunmuyor, laboratuarlarda yüksek teknoloji kullanılarak üretiliyor o pırlantalar. Fabrikasyon şeklinde kesiliyor ve satılıyor. Manevi değeri falan yok alelade bir taş. Alan takan yine alıp taksın ama gerçeği bu. Bence bunun yerine altın daha makbul.

Yurt dışında 3.000 € yoksulluk sınırındadır, bizim asgari ücretli gibi yani. TL'ye çevirip woow 100 bin kazanıyor demeyin. Onun yarısıyla kira, diğer yarısıyla da yeme içme, fatura aylık toplu taşıma vs ödüyordur. Adam bildiğin garibanmış, yüzüğe para bulabildiğine şükredin siz ve anneniz.

Hani konu açıyor ya üyeler "evliliğimin üstünde kara bulutlar dolanıyor, üçüncü kişiler yüzünden evliliğim zarar görüyor", vs işte sizin evliliğinizdeki "kara bulut" yada "üçüncü kişi" anneniz olacak gibi hissettim nedense🥴

Artık doğada madenlerde günlerce kazılıp bulunmuyor, laboratuarlarda yüksek teknoloji kullanılarak üretiliyor o pırlantalar. Fabrikasyon şeklinde kesiliyor ve satılıyor. Manevi değeri falan yok alelade bir taş. Alan takan yine alıp taksın ama gerçeği bu. Bence bunun yerine altın daha makbul.

Yurt dışında 3.000 € yoksulluk sınırındadır, bizim asgari ücretli gibi yani. TL'ye çevirip woow 100 bin kazanıyor demeyin. Onun yarısıyla kira, diğer yarısıyla da yeme içme, fatura aylık toplu taşıma vs ödüyordur. Adam bildiğin garibanmış, yüzüğe para bulabildiğine şükredin siz ve anneniz.
Biri daha altın üzerinden kıyaslama yapmıştı, elmayla armutu kıyaslıyorsunuz.
Pırlanta yüzükler zaten altın oluyor. Pırlanta bir taş.
Yakut, zümrüt, safir falan deseniz anlarım.

Ayrıca hesap da kötü. 3000 Euro'nun 200 Euro'suyla yüzük almak demek maaşın %7'si ile yüzük almak demek.
TR'de bir asgari ücretli bugün maaşının %7'si ile yüzük alsa bu yüzük 1500 TL falan yapıyor. 1500 TL'lik yüzük de yok zaten.
Yani TR'nin "gariban" asgari ücretli erkeği bile sevgilisine gidip maaşının %25'iyle yüzük alabiliyor. Garibanlıksa bizden daha garibanı yok zaten Avrupa'da.

Ailenizi bu konuda çok dinlemeyin derim önemli olan sizin aranızdaki anlaşma ve iç huzur. Başka insanlarla karşılaştırma da yapmayın. İş sadece yüzük almakla bitmiyor maalesef bunun daha onca masrafı var. Benim annem de alyansım için ince olduğu için en dandik olanını almışsınız demişti hahaha ama ben umursamadım.

Merhaba Hanımlar günaydın,

Dün evlilik teklifi aldım, çok mutluydum, eve geldim annem “yüzüğe bak küçücük” dediği andan beri içim içimi yiyor. Benim pek bir bilgim yok o konularda, aranızda anlayan bir kişi varsa bana yardımcı olabilir mi. Sevdiğim beyin maddi durumu kötü değil, ortalama. Bi yandan diyorum para her şey değil bi yandan da “beni bu küçük yüzüğemi laik görmüş en mini pırlantayı almış ” diyorum. Bide bana dediki “Aslında daha büyük taşlı alcaktım ama sen biraz sakar olduğun için hemde parmakların küçük olduğu için bunu seçtim” sakarlığım doğru evet ama parmaklarım sosis gibi😂😂😂😂 Bana bi abla gibi tavsiye verin 😥
Anneniz size model olsun. Ne yapmamanız gerektiğini ondan öğrenebilirsiniz. Aç gözlülüğü bırakın.

Çeyrek asırdan fazla evleyim. Hiç tek taş yüzüğüm olmadı.

Garip gelebilir ama altın alyansım da yok .

İstesem her ikisinide alabilirm/z

Ama bizi birbirimize bağlayan parmaktaki yüzükler değil kalplerimiz.

Anneniz daha iyisini alsın size o zaman

Çocuğu darlamayın bile isteye olan bir birliktelikse eğer anneniz bir adım geri dursun bi zahmet.

Benim kızımı ne doktorlar ne mühendisler istedi kafasıyla gitmesin çocuğa.

Mühim olan sana neyi ne kadar aldığı değil inanın

size göterdiği değer , saygı , sevgi önemli

Kaldı ki aldığı hiçbir şey bunun değerini kanıtlamaz.

Bugün onu alır yarın daha değerli bir yüzük.

Devran döner o da kalmaz elinizde ihtiyaçtan.

Ya nasip annenize kanacaksanız salın çocuğu gitsin.

Annenizi hiçbirseyinize karıştırmayın adamda saçma bir açıklama yapmış yok parmaklarin küçük yok sakarsin aslında daha büyük alacaktım ne gerek var bu lari demeye ilginçsiniz hepiniz

Biri daha altın üzerinden kıyaslama yapmıştı, elmayla armutu kıyaslıyorsunuz.
Pırlanta yüzükler zaten altın oluyor. Pırlanta bir taş.
Yakut, zümrüt, safir falan deseniz anlarım.

Ayrıca hesap da kötü. 3000 Euro'nun 200 Euro'suyla yüzük almak demek maaşın %7'si ile yüzük almak demek.
TR'de bir asgari ücretli bugün maaşının %7'si ile yüzük alsa bu yüzük 1500 TL falan yapıyor. 1500 TL'lik yüzük de yok zaten.
Yani TR'nin "gariban" asgari ücretli erkeği bile sevgilisine gidip maaşının %25'iyle yüzük alabiliyor. Garibanlıksa bizden daha garibanı yok zaten Avrupa'da.
Pırlantanın taş olduğunu ve altın yüzükte olduğunu ben de biliyorum. 21 sene önce evlenirken takıldı pırlanta seti bana. Demek istediğim para etmeyen taş yerine, para eden altın alyans daha değerli bence.

3.000€ Avrupa şartlarında iyi gelir değil. Çocuksuz bekar kişi anca kendi karnını doyurur. Neyi hesaplamaya çalıştığınızı anlayamadım ama 3.000 € maaş için 100 bin TL çok iyi geliri var diyenler için yazdım. Yani 100 bin geliri olan adam 80 binini mecburi giderler için harcıyor. Kalan 20 binle de uçak bileti yüzük almış demek ki. Garibanlık konusunda haklısınız ama bu adamın da geliri süper falan değil.

sorma 😂😂😂 gercekten beni dövmekten beter ettiler. Acik söylüyorum biz yurt disinda kaliyoruz maas olarak 3000€ aliyor ve yüzügü Istanbuldan aldi, SIMDI HANIMLAR TEKRAR SORUYORUM SIZE????? bakalim simdide görgüsüz, umarim ayrilir vs dermisiniz, yeter ya gercekten. Ister istemez her kadinin icinde vardir bu. Belki ben abarti seviyorum size ne? Sadece sizin düsüncelerinizide dinlemek istedim agzima s‘‘tiniz yahu!! 3000€ maas al git Istanbuldan 0.04 + 0.05 karat yüzük al bakalim simdi ne cevap vereceksiniz…
3.000 euro mu alıyor ? düşükmüş kız ne iş yapıyor bu adam ?
adam fakirmiş boşuna sövdük :KK70:
3000 euroyu yurt dışından alıp yaşamını türkiyede sürdürüyor olsaydı evet durumu kötü değil derdik
ama yurt dışındaki bir yaşam için 3000 euro aşırı düşük bi maaş
zenginlik fakirlik durumunu yaşadığı yere göre değerlendirmek lazım , türk parasına göre değil .
biraz finansal okur yazarlık lütfen .

Valla annen sana bu yaşa kadar doğum günü olsun mezuniyet cart curt hediyesi olsun pırlantalı bir şey aldı mı??
Büyük ihtimal almamıştır, kendisi paraya kıyıp evladına almamış ama damada gelince en büyüğünden alsın ne güzel ya :)
Konu sahibiii
Lütfen cevap ver, çok merak ediyorum sorunun cevabını @leylanurr_23
Bence bu işin önünü baştan al, annene şuna buna laf söyletme. Sen ilişkine laf soyletirsen ağzı olan konuşur, bu böyledir. Tek ilişki de değil, çocuk doğurursun herkes herbokolog olur sana akıl verir, anneligini elestirir vs vs. Çözüm en baştan insanlara gereksiz yorum yapma fırsatı vermemek ve onları dinlememek.
Adam begenecegin bir yüzük almış, sen de sevmissin. Devamında hesap kitap yapmanın,kaç TL diye bakmanın, beğenmeyen yüzünden kendini üzmenin ne anlamı var ki?
Senin değerini kiçikirik bir yüzük mu belirliyor da kendini değersiz hissediyorsun? adam normalde nasıl biri? Senden bir şeyleri esirgeyen bir adam mı?

X