- 2 Ağustos 2023
- 32
- 8
- 29
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Kızlar bahane bulsun diye örnekler vermişsiniz sağolun teşekkür ederim ama benim sorunum bahane bulmak değil. Eşimin bahane bulmasını sağlamak. Yoksa yapmak istemese bulunacak bahane çok yani. Burda sorun eşimin benim rahatsız olduğumu bildiği halde abisine hayır dememesi, abisinin de aynı şekilde benim rahatsız olduğumu bildiği halde ısrarla araba istemesi. Bunun önüne nasıl geçmeliyim?
Neden kasıtlı yapıyor pekiOnune gecemezsiniz. Bir üst yorumlarda esiniz sizi bencillikle suclamis, sizde beni anlamiyor demissiniz. Esiniz sizi cok iyi anlıyor, "bencillik" gibi agir bir sifati ustunuze atarak vicdan azabı yapip susmanizi istiyor. Su an 2 aylik evlisiniz, kocam yapmaz modundasinizdir dogal olarak. 2 sene sonra su konuyu acip okudugunuzda kasıtlı yaptigini farkedeceksiniz.
Yasananlarin önüne bahanesiz gecemezsiniz. Sizin ne düşündüğünüzü ve ne yapmak istediginizi maalesef umursamayacaklar
Bu soruyu hala sorabilmenize çok şaşırıyorum.Neden kasıtlı yapıyor peki
Karismayin diye. Biraz daha vakit gectikten sonra maddiyatci olmakla, ailesini sevmemekle falan suclayacak.Neden kasıtlı yapıyor peki
Uzunca bir süre hayır demeyecek buna kendinizi hazırlayın. Sinirlenseniz bile yanınıza kar kalacak sadece. Demem o ki eşinizi kavga ile değil sakinlikle uyandırın. Tartışsanız da , ah da etseniz vah da etseniz eğer ki karşınızdaki kişi sizi anlamıyorsa her yaptığınız boşunadır. Bunu öncelikle kabullenin.Kızlar bahane bulsun diye örnekler vermişsiniz sağolun teşekkür ederim ama benim sorunum bahane bulmak değil. Eşimin bahane bulmasını sağlamak. Yoksa yapmak istemese bulunacak bahane çok yani. Burda sorun eşimin benim rahatsız olduğumu bildiği halde abisine hayır dememesi, abisinin de aynı şekilde benim rahatsız olduğumu bildiği halde ısrarla araba istemesi. Bunun önüne nasıl geçmeliyim?
Dediğin gibi gerçekten saf adam çok azŞu hayatta hakikaten saf erkek olarak tek kayınbabam var. Annesi veya çok bilmiş akrabaları olmasaydı yuvası gerçekten yıkılmazdı. Ama bıraksan tek başına yaşayamaz. Düşün, 40larında taş gibi adamken onu 20 yaşında oğlu çekip almış işyerinde dövülüp durmaktan, gitmiş eşim ağzını burnunu bi kırmış babasına tebelleş olan *tin. 300 lirayla geziyor, ona maaş kartını versek nereye ne harcayacak inan bilemez. Bi tane uyanık kandırır ne var yok alır elinden. Çocuk gibi aklı var. Geçim derdi nedir bilmemiş, babamdan bir yaş küçük. Kadınlar dikkat etsin kocamı aklayacam derken hakaret ediyorlar adamlara.
Neden öyle dediniz ki işin içindeyken bir şeyleri fark edemediğim ve farklı bir bakış açısı aradığım için konuyu açtımBu soruyu hala sorabilmenize çok şaşırıyorum.
Defalarca anlattık ya. Haklı olmanız onun felaketi olur. Amacına hizmet etmez sizin haklılığınız.Neden öyle dediniz ki işin içindeyken bir şeyleri fark edemediğim ve farklı bir bakış açısı aradığım için konuyu açtım
Yani neden abisine gözünü kapıyor?Dediğin gibi gerçekten saf adam çok az
Onlarda sadece ailesine kendini kullandırmaz sadece ailesine saf olmaz.
Eşinede kendini kullandırır, iş yerindeki adama kendini kullandırır öyle işte
(Kısaca benim 20 yaşındaki halim gibi olur.)
Buradaki kocada öyle patronuna kendini sevdirmeyi bilmiş, böyle zamanda iş yeri arabasını kapmış, anne babasına bile hayır demeyi biliyor bir abisine mi gözü kapanıyor.
Konu sahibi kavga etsin diyemem ama bunun farkına varması lazım
Pardon doğru söylüyorsunuz başka bişey mi var kaçırdığım diye sordum tekrardanDefalarca anlattık ya. Haklı olmanız onun felaketi olur. Amacına hizmet etmez sizin haklılığınız.
Abisine gözünü kapatmıyor o da nerden çıktı? Sizin gözünüzü kapatmaya çalışıyor.Yani neden abisine gözünü kapıyor?
Neden kabullensin? Nişanlılık zamanında defalarca kavga etmişsiniz aynı sebepten, bir şey değişti mi, hayır. Ama gidip evlenmissiniz. Bu adan neden değişsin?Ya bu adamların evlenip yuva kurduğunu neden kabullenemiyorlar?
Esiniz zaten sizin hakli olduğunuzun farkinda. Cici kardes/evlat rolünü kaybetmemek icin sizi susturmaya calisiyor.Yani neden abisine gözünü kapıyor?
Evet bu şekilde hafif laf sokmalı da konuşabilirim ama iş yine kavgaya varacak bu işin sonu kavga kaçar yol yok. Dediğiniz gibi yapmayı da düşündüm kendimi onun yerine koydum empati yaptım benim ailem muhtaç olsa ben yardım etmez miydim dedim ama bu muhtaçlıktan çıktı. Bu adam kullanmaya giriyor.Konunuzu okudum hatta sırf size cevap yazabilmek için üye oldum ilk mesajımı da hayırlısı ile yazıyorum.
Ben de kendimce benzer sorunlar yaşadım, eşimle büyük kavgalar da ettik ve en sonunda çift terapisi alarak sorunumuzu çözdük. Konulara farklı perspektiflerden bakabilmek gerekiyor sanırım. Siz bu şekilde onunla kavga ettikçe yıpranan sadece siz ve sizin ilişkiniz olacaktır. Eşinizi sevdiğinizi düşünüyorum ve sizin anneniz için de benzer fedakarlıkları göstermiş anladigim kadarıyla, bu nedenle sanirim biraz fedakar bir yapısı var, belki de fedakar olması sevdiğiniz de bir özelliği, size fedakarlık yaparken mutlu olduğunuz zamanlardaki gibi mutlu olun başkalarına da fedakarlıklar yaparken. Ondan eşlik beklerken siz de eşlik yaptığınızı ve ona destek olduğunuzu düşünmeye çalışın. Sakın beni yanlış anlamayın durumu olduğu gibi kabullenin demiyorum sadece kendinizi ve ilişkinizi yıpratmayin cunku anlamasi zaman alacaktir diye düşünüyorum. Başkalarının bakış açısını degiştiremeyiz ama kendimizinkini değiştirebiliriz böylece ilişkimiz de yıpranmaz.
Erkekler genellikle bizim söylediğimiz şeyleri kulak arkası etme eğiliminde belki işi dalgaya vurarak hem de sinirlenmeyerek daha iyi görmesini sağlayabilirsiniz. Mesela gulerek sakin bir sekilde evet canım git hatta arabayi bırak belki köyde lazim olur biz düğüne otobüsle gideriz aman onlar yorulmasın abin o kadar senin elinden tutup okula götürmüş kendini goturmemis seni götürmüş gibi söyleyebilirsin. Bence iletişim kurarken nasıl söylediğimiz cok önemli çünkü sesimizi yukselttigimiz zaman karşıdaki kişi otomatik olarak saldırı altında hissedip savunmaya geçiyor. Hani şey gibi sen istemezsin biliyorum diye lafa başladığımız zaman zaten karşı tarafın psikolojisini otomatik olarak bu konuyu istemeyeceği düşüncesi ile başlatıyoruz.
Bayağı uzun oldu sanırım kusura bakmayın okuyan herkes hakkını helal etsin
Evet ve maalesef haklı olmak bana bir şey katmıyorEsiniz zaten sizin hakli olduğunuzun farkinda. Cici kardes/evlat rolünü kaybetmemek icin sizi susturmaya calisiyor.
Evlat ayrimi yapılmış ailelerde dışlanan cocuk(eşiniz) biraz sevgi ve takdir gormek icin ellerinde avuclarinda ne varsa ortaya dokerler. Sizin verdiginiz sevgi ve ozveri hicbir zaman "aferin oglum" demelerinij yerini tutmayacak.