Yüzleşmeye geeleceklermiş...

Evet ben buldumcuk diyemiyorum siz benim yerime soylediniz ne guzel :) tam olarak oyleyler. Ve en onemlisi bebegi hem sevmemizi istiyorlar hem sevgi gosterisi yapinca bozuluyorlar. Misal foto cekip esime atmam. Fanusa koysunlar.

Ortada bir iletişimsizlik olduğu kesin. O sebeple konusup halledin. Kırıcı yıkıcı olmaya ve her hareketlerine de bir mana bulmaya luzum yok. Bu lafım sadece size değil 2 tarafa da.

Ortada bir iletişimsizlik olduğu kesin. O sebeple konusup halledin. Kırıcı yıkıcı olmaya ve her hareketlerine de bir mana bulmaya luzum yok. Bu lafım sadece size değil 2 tarafa da.

Onlar icin iki gun gitmememiz demek bebegi sevmedigimiz benimsemedigimiz ve de yigenimiz olarak gormememiz demek. O yuzden pek anlayacaklarini sanmiyorum.

Eltinizin Bebegi ilk torunmu ?
Biraz bütün ilgiyi kendilerinde, bebeklerinde olsun istiyorlar gibi :deli:

Eltinizin Bebegi ilk torunmu ?
Biraz bütün ilgiyi kendilerinde, bebeklerinde olsun istiyorlar gibi :deli:

Evet ilk torun bizim de ilk yigen deneyimimiz. Ama inanin ne ypsak yaranamiyoruz gbi hissediyorum. 2 gun once gitmisiz iki gun gitmesek bir laf sokmalar falan. Bilmiyorum sonumuz hayir olsun. Mesela ben kendimde dusunuyorum bebegimi sevmelerini agzimla isticek degilim. Ama agizlariyla isteyip sevmemizden hoslanmiyormus gbi geliyor.

Evet ilk torun bizim de ilk yigen deneyimimiz. Ama inanin ne ypsak yaranamiyoruz gbi hissediyorum. 2 gun once gitmisiz iki gun gitmesek bir laf sokmalar falan. Bilmiyorum sonumuz hayir olsun. Mesela ben kendimde dusunuyorum bebegimi sevmelerini agzimla isticek degilim. Ama agizlariyla isteyip sevmemizden hoslanmiyormus gbi geliyor.
Hergün gitseniz oda laf olur bence,
Hiç bişeyden memnun olmazlar gibi geldi.

Hergün gitseniz oda laf olur bence,
Hiç bişeyden memnun olmazlar gibi geldi.

Evet mesela lohusa kadin hergun gidilmesinden hoslanmayabilir. Kendimden pay biciyorum hemen. Hergun gelmelerini istemezdm hatta acikcasi 2 gunde 1 gelmelerinide istemezdim. Hatta ve hatta haftada 1 gelseler bile ehh gelmesinler artik derdim. Cunku lohusayim ve rahat olmak bebegimle vakit gecirmek isterim. O yuzden gel de bunlari kaynima anlat. Ki bence karisi ne sevmemizi ne de onlara gitmemizi istiyor. Ama kaynim kendi capinda gelmiyorsunuz sevmiyorsunuz flan diyor. Anlamadm ben nerelere gideyim

Benim eltim çocuğumun resmini benden izinsiz çekse o an yanına gidip hayırdır derdim. Bu zamanda kimseye güven kalmadı. Haberlerde neler izliyoruz. Resim konusunda eltinize hak verdim. Bir daha resim çekerken eltinize söyleyin. Yada resme ne gerek var eşiniz gelip bebeği görebilir. Annesinin kucağında değilken odaya gidip resim çekmen vve bunu söylememen çok rahatsız olmuş
Herkes mi değişik düşünüyor yoksa ben mi inanaın anlayamıyorum. Bebeğimin fotoğrafını yengesi,teyzesi,dayısı veya amcası çekse ne olabilir? Sapıkça şeyler mi yaparlar çocuğa? İnternette mi pazarlarlar? Fazla paranoyak olduk toplumca. Ben gidip eşimin yeğeninin fotoğrafını çeksem sonra onlar beni uyarsa çekme fotoğraf,sil falan deseler hepsiyle küser bir daha da yüzlerine bakmam yemin ederim. Herkesin çocuğu pek bir kıymetli. Koskanıyorlarmıdır nedir çocuklarını? Böyle yapan alrabanın,arkadaşın vs çocuğunu sevmek içimden gelmez benim

Herkes mi değişik düşünüyor yoksa ben mi inanaın anlayamıyorum. Bebeğimin fotoğrafını yengesi,teyzesi,dayısı veya amcası çekse ne olabilir? Sapıkça şeyler mi yaparlar çocuğa? İnternette mi pazarlarlar? Fazla paranoyak olduk toplumca. Ben gidip eşimin yeğeninin fotoğrafını çeksem sonra onlar beni uyarsa çekme fotoğraf,sil falan deseler hepsiyle küser bir daha da yüzlerine bakmam yemin ederim. Herkesin çocuğu pek bir kıymetli. Koskanıyorlarmıdır nedir çocuklarını? Böyle yapan alrabanın,arkadaşın vs çocuğunu sevmek içimden gelmez benim

Kesinlikle oyle düsünüyorum bende.

Kucagina almak icin izin almayi anlarim belki kucaga alismasini istemiyordur. Ama fotograf cekip esime atmam da sakinca goremiyorm o yuzden bana ilginc geldi.

Sevmeyin o zaman efendim. Dünyanın çivisi çıkmış. Milletin niyeti alnında yazmıyoki bilelim. Ben çocuğumu sever ve kıskanırım. Onu tüm kötülüklerden korumak isterim. Elti gelir çocuğumu sever resmini çeker tamam. Ama herkes dışarda otururken o içeri gidip çocuğumun resmini benden habersiz çekerse sonrasında bana söylemezse hayırdır derim

Ay yok artık daha neler? Ciddi misiniz? Kendi kardeşinize ve onun eşine de hayırdır der misiniz? En fazla sosyal medyaya koyma denir yani abartmışsınız.

Senin kaynın ve eltin de abartmış pink. Gelin sevin ne ya mecbur musunuz. :)) ben sorun çözmek için konuşmak isteyen insanları severim. Aman ne olursa olsun görüşmeyiz olur biter dememiş. Değer veriyo demek ki. Oturup konuşun bakalım neler diyecek. Siz de hatalarını anlatırsınız hem içinize atmanızdan iyidir.
Tamam siz çocuğunuzu ortalık yere koyun o zaman. Benim çocuğumun resmini kimse habersiz çekemez

Gercekten cok ilginc. Kucagima alirken izin aliyorum kendisinden ama amcasina foto yollarken aklima gelmedi.
Kucağınıza alın sevin bu çok güzel bişey. Ama herkes dışarda otururken içeri girip habersiz resim çekince anne yanlış anlayabilir. Sizi asla suçlamıyorum içinizde kötü niyet yok. Ama elti belki hassastır o an. Yada sizinle kavga çıkartmak için bunu bahane etmiştir bilemedim

Iyi geceler kizlar eski konularimdan bilenler bilir. Sorunlu eltim ve kaynim var. Kendileri asiri yuzsuz , emrivaki seven ve bencil insanlar. Isteyen konularimi okuyabilir.

Başliktan okudugunuz gibi yuzleşmeye geleceklermiş..

En son ki olaydan yuzlesmeye gelme sebeplerini kisaca siralamak gerekirse..

- Eltim dogum yapti ilk gun gittim yemegini yaptim evime dondum ertesi gun tekrar gittik... ( dogum yorgunlugundan oldugunu sandigim bir sekilde hic yuzume bakmadi)

- Dogumun ikinci gununde akliniza gelebilecek butun sut yapici gidalari en dogalindan aldim goturdum tesk etmedi. Yine dogum yorgunlugudur diye dusundum.

- Bebegi sarilik gecirdi uzun ve anlamli bir mesaj attim. ( Güclu ol bebegin iyilesecek herkesin basina gelebilr sen yeterki iyi ol. Birsey lazim olursa ben burdayim.. vs )
Cevap vermedi.

-2 gun sonra işi düştü ve mesaj atti benden bisey istedi kalktim gittim aldim evine goturdum..

- Biraz ara verdik gidemedik kaynim aradi niye gelmiyorsunuz dedi.. yine gittik..

- Grubumuz var ordn hergun bebegin fotograflarini attilar ve cvp vermedigimiz icin laf soktular...

- Eşim bebegi kucagina aldiginda 3 kez bana eltimin ters ters baktigini farkettim anlam veremedim..

- Çok fena hasta oldum hastanede yattim. Sadece kaynim arayip gecmis olsun dedi.

- Hastaligim gecmemisken kaynim arayip " annemlerdeyiz bi zahmet gelinde bebegi sevin ille soylememiz mi lazim , siz akil edemiyormusunuz dedi " yine eyvallah gitmedik. Zaten ondan sonra hic gitmedik. Eltimle karsilastigimizdada hic konuşmadik..

- En son ki olay herkes bahcedeydi yemek yiyordu birtek eltim salonu gorebiliyordu.. Salona gecip bebegin fotosunu cekip esime attim. Amcasi bak diye...
Aksamina kaynim beni aradi bugun bebegin fotosunu cekmissin diye.. Hicbirsey anlamadim ne dusundukleri hakkinda bi bilgim de yok... !

Ve iki gun once kaynim sizin derdiniz ney diyerek esime size gelecez herseyi konuscaz yeter artik demis. Ve bize gelecekler..

Sormak istedigim soru şu... Hala aile birligi bozulmasin bosver deyip yapicı mi olayim ?

Yoksa s*cayim aile birligine deyip komple arayimi bozayim.?

Not: Pazar gunu kaynanamgilde cok cok onemli bir aile yemegi var.

Kayinvalideme anlattim lutfen araniz bozulmasin dedi. Bende dedim ki anne ikiside senin oglun diye boyle yapiyorsun disardan duyanlar siz yapici olun araniz bozulmasin demez dedim. Ne dusunuyorsunuz. ?

Ben eltim ve kaynimla görüşmüyorum. Sizinkilerin, size yaptıklarının üçte birini yapmamalarina rağmen, samimiyetsiz ve kıskanç oldukları için, konuşmayı kestim. Suan kafam o kadar rahat ki. Kardeşlerin arası bozulmamali diyenler olmuş, yakınız, her gün görüyorlar birbirlerini, araları da bozulmadı.

Kaynananiza sormaniz hata olmuş. Ben de soruyordum, evliliğimin başlarında. Bana iyi gecinin diyip duruyordu. Tabii onun tuzu kuru. İstediği kadar mutsuz olalım, kimin umrunda, zaten el kiziyiz. Ne olursa olsun, ne yaparlarsa yapsinlar, iyi gecinmeliyiz. Elalem kusler demesin. Kardeşlerin arası soğumasın. Önemli olan bu.

Bu kafadaki kaynanayla da başka büyük bir ayibindan dolayı gorusmuyorum suan. Esimde yanımda şükür. Allah benden uzak etsin.

Sizin gibi bir eltim olsa, öper başıma koyardim ben. Allah öyle gereksiz, hasut insanların karşısına çıkarıyors sizingibi iyi insanları, ne yazık ki. Ne konusacaklarmis? Tavırları, hesap sormaları, beklentileri yetmemiş mi? Ben olsam konuşmak istemiyorum, gelmesinler boşuna derdim. Laftan anlamayacaklar nasıl olsa. Hiç uğraşamam cahile laf anlatıp, sonunda haksız çıkmakla.

Bebeği sevmeye gelin diye baskı yapmak nedir ya? Hadi eşinizin yeğeni de, sizin pek birşeyiniz sayılmaz. Ayıla bayila gitmek isteyeceginizi sanmıyorum. Velev ki çok seviyor olun, mecbur musunuz, zırt birt sevmeye, görmeye gitmeye. Size sitem edince hemen gitmeyin. Ben hastayken gelmeselerdi koparmistim bütün iletişimi.

Siz de çok yumuşak baslisiniz, ezdirmeyin kendinizi. Taviz vermeyin bu kadar. İyi ki bir cocuklari olmus. Cok gerekliydi sanki bu psikopatlarin neslinin devam etmesi.

Bebeğimin fotosunu çekmişsin dediğinde, evet çektim, yasak mı diye soramadiniz mi? Sanki ünlülerde, bebeği gizleyip, büyük bir mebla karşılığında fotosunu magazincilere satacaklar. Yazdıkca sinir oldum. Ne saçma insanlar.

Bunca şeye rağmen, burada sizi haksız bulmaya çalışanlara da pes ki pes!

Tamam siz çocuğunuzu ortalık yere koyun o zaman. Benim çocuğumun resmini kimse habersiz çekemez

Ya kusura bakmayinda konuyu duzgun okudunuz mu? Bu insanlar zaten kedileri atıyorlarmis bebeklerinin fotosunu Konu sahibi çekince niye olay oluyormuş? Ben soyleyeyim, fesatliktan, buldumcu olduklarından. Her şeyin altında birşey arayan, kötü niyetli insanlar olduklarından. Cunku kötü niyetli insan, karşısındaki insanı da öyle zanneder ve her hareketinin altında bir kötü niyet arar.

Benim hoşuma giderdi, bebeğimin fotosunu çekip, eşine yollaması. Ama onlar kim bilir ne fesatlik düşündüler?

Benim eltim çocuğumun resmini benden izinsiz çekse o an yanına gidip hayırdır derdim. Bu zamanda kimseye güven kalmadı. Haberlerde neler izliyoruz. Resim konusunda eltinize hak verdim. Bir daha resim çekerken eltinize söyleyin. Yada resme ne gerek var eşiniz gelip bebeği görebilir. Annesinin kucağında değilken odaya gidip resim çekmen vve bunu söylememen çok rahatsız olmuş

Yok artik ya..
Kardesim cocuklarimin resmini cekiyor arada ve ben ona dicem ki benden izin al, keza hanimina da oyle.
Esim yabanci, onun kuzenleri de cat cat ceker yani resim.
Tavsiyeniz gunluk hayata uygulanabilir degil malesef.

onlarında sorunları var ki oturup konuşacagız ihtiyacı duymuşlar.
kaç yaşındasınız neden herşeyi valideye aktarıp bilmesini fikrini yada taraf olmasını bekliyorsunuz?
ikisi de evlat ikiniz de gelinsiniz.
pink otur konuş yada uzaklaş.
baktı aradı paylaştılarla diye konular olamax sen de onlar da buna dayanamazsınız bıkkınlık verir.

Back