Yüzleşmeye geeleceklermiş...

Evet. Ama esimin ne istedigi belli degil. Onceden olsa defolun gidin hayatimizdan derdi. Ama suan ortada bir yigen var.

Bugun yanyana geldik bir iyi bana karsi gormelisiniz. Suratina bakmadim anladi pesimde geziyor desem az kalir surekli bi konusma pesinde falan. Eee noldu 1 aydir umrunda degldik ne degisti.
Ne tuhaf insanlar var

Sende benim gibi yılların vermiş olduğu çocuk hasretiyle insanların her seferinde biri hamile kalsa sana, falanca hamile derken geveleye geveleye söylemelerinden bıktığın için hamile olan herkesin yardıma koşmuşsun.. "aman yanlış anlamasınlar, aman kıskanmış gibi görünmeyeyim" diye diye psikolojimizi b*k etti böyle pislik insanlar....

Benim en yakın arkadaşım erken menepoza giriyor diye çok üzüldüm, hep yanında durdum, onu bir tek anlayan bendim.. çünkü benimde 5 yıldır çocuğum olmuyordu.. sonra bu arkadaşım tüp bebeğe gitti yumurtaları boş çıktı çok ağladı benim dışımda herkesten kaçtı psikolojisi bozuldu.. en son yine tüp bebeğe gitmeye karar vermişken mucize eseri hamile kaldı yine en çok ben sevindim.. öyle çok sevinmişim ki görümcem ve arkadaşıyla karşılaştık arkadaşımın durumunu biliyorlardı hamileymiş dedim ama okadar çok mutlu bir şekilde anlatmışım ki görümcemin arkadaşı bir an anlamadı sonra tekrar baştan anlattım "sen hamilesin sandım okadar mutlu anlatıyorsun neredeyse boynuna atlayıp tebrik edecektim" dedi..

Arkadaşımın karnı büyüdükçe karnını severdim. Bir gün arkadaşımla bi bebek mağazasının önünden geçiyoruz "hadi gel bebişine kıyafetlere bakalım" dedim gelmek istemedi o an anladım benden çekindiğini.. ama hiç kötü niyetle düşünmedim.. "şimdiye kadar benimle bütün üzüntülerini paylaştı en mutlu olduğu anlarıda paylaşsın çekinmesin" diye düşündüm.. her zaman bebeğiyle ilgili hayaller kurduk..

Doğum yaptı ilk günden gittim hastaneye o günde yalnız bırakmadım..

Taa ki aylar sonra (yani geçen hafta) sosyal medya hesabından " kısırın önünde çocuğunu sevme" paylaşımını görene kadar.. hayatımdan çıkardım kendisinin haberi yok.. bundan sonra ne iyi gününde nede kötü gününde asla yokum... bir gün sorarsa her şeyi yüzüne söylicem...

Aynı şekilde eşimin yeğeninin doktor doktor gezmeyle çocuğu oldu karısına hamileyken bir araya geldiğimiz zaman "sen git uzan ben yıkarım bulaşığı, sen ağır kaldırma ver ben taşırım" derdim.. çocuğu oldu evine hayırlı olsuna gittim..

Aradan aylar geçti baktım ki beni çocuğunun resimlerini görmemem için gizlemiş.. herkese görünüyor bir tek bende görünmüyor.. onuda çıkardım hayatımdan..

Şuan tüp tedavisi sürecindeyim kimseyle paşlaşmadım kimsenin bilmesine gerek yok.. Allah nasip eder de hamile kalırsam da söylemicem bilmeye hakları yok.. böyle daha mutluyum..

Lütfen sende artık insanlar ne düşünür diye "aman falanca hamileymiş uzak kalmayayım yanlış anlaşılmasın yanında durayım" diye kendini harap etme çünkü senin iyi niyetini her zaman kötüye yorumluyorlar.. kendine değer ver. Unutma senin sağlığından senden psikolojinden hiç kimse önemli değildir..
Çok uzun oldu ama bende içimi dökmek istedim :KK66:

Rabbim sana, bana ve bizim gibi isteyen herkes hayırlı, sağlıklı ve uzun ömürlü evlatlar versin inşallah...
Yaaa siz ne kadar iyi bir insansınız ama arkadaşınız da bir o kadar kötüymüş. Belki de sizin iyiliklerinizi hep kötü yorumladı. Hiç kıymet bilmemiş demek ki. Çok üzüldüm. O ne pis bir paylaşım yapmış. Allah size nasip etsin inşallah. Hiç sormuyor mu size neden aramıyorsun vs diye

Ben eltimle cok konustum. Her sorunu onunla hallettim. O esini gonderdi uzerime ama. Kaynimda cirkef ugrasamam onunla ben.

Ben şu sayfaya kdr okudum da ne kdr mıç mıç bir ilişkiniz var kaynım askere gitti en son evinde görüştük eşime abini aradın mı diye sorarım nasıl iyi mi diye o kdr ben niye kaynımı arıyıp mesaj atıyorum yada kaynım beni niye arıyor onu anlamadım

Eltim evlendi hamile kaldı direk bana söylemediler ortam da farkettim dedim niye söylemedin üzülürsün diye söylemedim dedi gittim sarıldım tebrik ettim (benm 2 düştüğüm var ve artık kimse bize sormuyordu)

Doğum yaptı aramadım 5 gün baktım eltim arıyor nasılsın iyi misin şuan hamileyim sıkıntılı geçiyor canım dedim lohusasın birde duydum zor geçmiş doğumun o yüzden aramak istemedim size gelmek istiyoruz kaynım gitmeden (eşim çocuğum doğduğu ertesi gün gidecekti biz bayanlar karar verelim siz abi kardeş karışmayın dedim )

Gittik çok güzel de sevdim bebeğini yatakodasından çıkmadık sen üzülürsün diye geri durmanın mantıklı olacağı yerde
Sırf sen üzül diye hergün çağrılma neden

Onu geçtim kaynınla olan bu mıç mıçlık neden

Yaaa siz ne kadar iyi bir insansınız ama arkadaşınız da bir o kadar kötüymüş. Belki de sizin iyiliklerinizi hep kötü yorumladı. Hiç kıymet bilmemiş demek ki. Çok üzüldüm. O ne pis bir paylaşım yapmış. Allah size nasip etsin inşallah. Hiç sormuyor mu size neden aramıyorsun vs diye
Allah razı olsun canım amin..

Arkadaşımla en son haziran ayında yüz yüze görüştük onun dışında bir kere kandil mesajı atmıştı bende cevap atmıştım..

Şöyle biz normalde 3 yakın arkadaşız.. birbirimizin doğum günlerini hep üçümüz kutlardık 3.arkadaşın doğum günü ağustosdaydı en yakın arkadaşımla her sene sürpriz planları yapar öyle kutlama yapardık.. geçen yıl ağustosda beni hiç bir şekilde aramadan gitmiş 3.cü arkadaşın doğum gününü kutlamaya resimlerden gördüm bende..
Bu yılda yine ağustosda bana bişey demeden gidip doğum günü kutlayınca.. anladım ben bişeyler olduğunu.. sonra bebeğine 6 ay kınası yakmışlar normalde bensiz bişey yapmayan en yakın arkadaşım beni yine davet etmedi...

"Kısırın yanında çocuğunu sevme" paylaşımını yeni paylaşmış eylül ayında.. zaten biz en son haziranda görüştük yani şuan ona kırıldığımı, hayatımdan tamamen çıkardığımdan haberi yok..

23 kasımda doğum günü var kesinlikle kutlamicam. 27 kasımda da benim doğum günüm var kesinlikle gelip kutlayacak ama ben ona kalbimin kapılarını kapattığım gibi evimin de kapılarını kapattım artık...

Bu arada bu arkadaşımın annesi yıllar önce biz 19 yaşındayken öldü:( bana en son görüşmemizde "kızım sana emanet" demişti. O yüzden benim için arkadaştan da öte bişeydi...

Çok iyilik yapmışsiniz iyilikden maraz doğmus.
Bazıları cok sevince degil cok sovunce anliyorlar.

Canim ayni durumdaymişiz... evet aynen oyle oldu.. bende oyleyim malesef. Ben paralanirken kimse demiyor pinkin psikolojisi diye. Bende sunu düsünüyorum.. Allah size hayirlisiyla bekletmeden bir evlat verdi ee siz mutlu sona ulastiniz. Bizden ne istiyorsunuz hala. Neyin ilgisini istiyorsunuz. Bazen hurreme benzetiyorum kendisini.

Biz mutluyuz allaha sukur mudahale etmeyin bu bu kadar zormu. Evet ailenin minik uyesinin hicbir sucu yok ama inanin ondan sogutuyorlar.

Benimde cogu arkadasim bnden hamileligini gizledi.

Hatta israr kiyamet test yapmaya ikna ettigim arkadasimdan testin fotosunu beklerken atmadi. Bendr nrgatif cikti heralde uzulmesin diye bidaha mesaj atmadim. Birkac gun sonra yanyana geldk adet heralde diye dusundum cunku modu düşuktu.

Sonra beni aradi bana niye bozuk attin diye ne icinn dedim hamileyim ya dedi. Lan o an cok sasirdim. Soyleyemedim sana diyor. Test yapmaya ikna eden benim. Soyleyemeyen kendisi. Ne bilim iyi insani da kotu insani da bu donemde anliyorsun.
Canım kafana takma. Inan ki bende senin gibiydim şuan kimseyle görüşmüyorum.. birinin çocuğu olsa formalite icabı gidiyorum evlerine.. bebeklerini kucağıma bile almıyorum alsam bir garip bakıyorlar almasam bir garip bakıyorlar. Bende içimden geldiği gibi davranıyorum.. beni düşünmeyen herkesi siliyorum benim hayatımda yeri yok onların ne düşündükleri umurumda bile değil. Beni bu hale onlar getirdi..

Sen şimdi boşver milletin hamile kalmasını, doğum yapmasını, tüp bebek için kolları sıva inan ki çok heyecanlı bir süreç :))) ama bu süreç eşinle aranızda kalsın kimse bilmesin kimse sormasın böyle daha iyi oluyor.. ve bu süreçte bu insanlardan da uzak dur.. unutma senden daha önemli kimse yok artık....

Allah razı olsun canım amin..

Arkadaşımla en son haziran ayında yüz yüze görüştük onun dışında bir kere kandil mesajı atmıştı bende cevap atmıştım..

Şöyle biz normalde 3 yakın arkadaşız.. birbirimizin doğum günlerini hep üçümüz kutlardık 3.arkadaşın doğum günü ağustosdaydı en yakın arkadaşımla her sene sürpriz planları yapar öyle kutlama yapardık.. geçen yıl ağustosda beni hiç bir şekilde aramadan gitmiş 3.cü arkadaşın doğum gününü kutlamaya resimlerden gördüm bende..
Bu yılda yine ağustosda bana bişey demeden gidip doğum günü kutlayınca.. anladım ben bişeyler olduğunu.. sonra bebeğine 6 ay kınası yakmışlar normalde bensiz bişey yapmayan en yakın arkadaşım beni yine davet etmedi...

"Kısırın yanında çocuğunu sevme" paylaşımını yeni paylaşmış eylül ayında.. zaten biz en son haziranda görüştük yani şuan ona kırıldığımı, hayatımdan tamamen çıkardığımdan haberi yok..

23 kasımda doğum günü var kesinlikle kutlamicam. 27 kasımda da benim doğum günüm var kesinlikle gelip kutlayacak ama ben ona kalbimin kapılarını kapattığım gibi evimin de kapılarını kapattım artık...

Bu arada bu arkadaşımın annesi yıllar önce biz 19 yaşındayken öldü:KK43: bana en son görüşmemizde "kızım sana emanet" demişti. O yüzden benim için arkadaştan da öte bişeydi...
O zaman içten içe sizde kıskandığı bir şeyler varmış ki yer aramış kurtulmaya. Bence çok şanslısın kurtulmuşsun

:KK200:
Sende benim gibi yılların vermiş olduğu çocuk hasretiyle insanların her seferinde biri hamile kalsa sana, falanca hamile derken geveleye geveleye söylemelerinden bıktığın için hamile olan herkesin yardıma koşmuşsun.. "aman yanlış anlamasınlar, aman kıskanmış gibi görünmeyeyim" diye diye psikolojimizi b*k etti böyle pislik insanlar....

Benim en yakın arkadaşım erken menepoza giriyor diye çok üzüldüm, hep yanında durdum, onu bir tek anlayan bendim.. çünkü benimde 5 yıldır çocuğum olmuyordu.. sonra bu arkadaşım tüp bebeğe gitti yumurtaları boş çıktı çok ağladı benim dışımda herkesten kaçtı psikolojisi bozuldu.. en son yine tüp bebeğe gitmeye karar vermişken mucize eseri hamile kaldı yine en çok ben sevindim.. öyle çok sevinmişim ki görümcem ve arkadaşıyla karşılaştık arkadaşımın durumunu biliyorlardı hamileymiş dedim ama okadar çok mutlu bir şekilde anlatmışım ki görümcemin arkadaşı bir an anlamadı sonra tekrar baştan anlattım "sen hamilesin sandım okadar mutlu anlatıyorsun neredeyse boynuna atlayıp tebrik edecektim" dedi..

Arkadaşımın karnı büyüdükçe karnını severdim. Bir gün arkadaşımla bi bebek mağazasının önünden geçiyoruz "hadi gel bebişine kıyafetlere bakalım" dedim gelmek istemedi o an anladım benden çekindiğini.. ama hiç kötü niyetle düşünmedim.. "şimdiye kadar benimle bütün üzüntülerini paylaştı en mutlu olduğu anlarıda paylaşsın çekinmesin" diye düşündüm.. her zaman bebeğiyle ilgili hayaller kurduk..

Taa ki aylar sonra (yani geçen hafta) sosyal medya hesabından " kısırın önünde çocuğunu sevme" paylaşımını görene kadar.. hayatımdan çıkardım kendisinin haberi yok.. bundan sonra ne iyi gününde nede kötü gününde asla yokum... bir gün sorarsa her şeyi yüzüne söylicem...

Aynı şekilde eşimin yeğeninin doktor doktor gezmeyle çocuğu oldu karısına hamileyken bir araya geldiğimiz zaman "sen git uzan ben yıkarım bulaşığı, sen ağır kaldırma ver ben taşırım" derdim.. çocuğu oldu evine hayırlı olsuna gittim..

Aradan aylar geçti baktım ki beni çocuğunun resimlerini görmemem için gizlemiş.. herkese görünüyor bir tek bende görünmüyor.. onuda çıkardım hayatımdan..

Şuan tüp tedavisi sürecindeyim kimseyle paşlaşmadım kimsenin bilmesine gerek yok.. Allah nasip eder de hamile kalırsam da söylemicem bilmeye hakları yok.. böyle daha mutluyum..

Lütfen sende artık insanlar ne düşünür diye "aman falanca hamileymiş uzak kalmayayım yanlış anlaşılmasın yanında durayım" diye kendini harap etme çünkü senin iyi niyetini her zaman kötüye yorumluyorlar.. kendine değer ver. Unutma senin sağlığından senden psikolojinden hiç kimse önemli değildir..

Rabbim sana, bana ve bizim gibi isteyen herkes hayırlı, sağlıklı ve uzun ömürlü evlatlar versin inşallah...
Ne güzel anlatmışınız rabim size hayırlı saglıklı evlatlar nasip eylesin dualarımda sizde varsınız üzülmeyin her şeyin bir zamanı var en hayırlısı olur inşallah

Onun da yıllarca olmamış. Nasıl böyle paylaşım yapar. Bu nasıl kafa.. Kısır nedir? Sinirlendim gereksiz yere.

Allah isteyen herkese nasip etsin anne olmayı. Bende çok istiyorum. Hayırlısı.

:KK200:
Ne güzel anlatmışınız rabim size hayırlı saglıklı evlatlar nasip eylesin dualarımda sizde varsınız üzülmeyin her şeyin bir zamanı var en hayırlısı olur inşallah
Allah razı olsun canım:KK200: Artık kesinlikle üzülmüyorum sadece bu insanla benim çocukluğum geçti beni tanıyamamış olması kırdı.. görüşmüyorum artık gerek duymuyorum. Benim en hassas yerimden vuran hiç kimseyle görüşmüyorum ve böyle çok mutluyum..

Şuan tüp bebek sürecindeyim dualarınızı eksik etmeyin.
Allah bana ve benim isteyen herkese hayırlı sağlıklı uzun ömürlü evlatlar versin inşallah..

Onun da yıllarca olmamış. Nasıl böyle paylaşım yapar. Bu nasıl kafa.. Kısır nedir? Sinirlendim gereksiz yere.

Allah isteyen herkese nasip etsin anne olmayı. Bende çok istiyorum. Hayırlısı.
Onun 2 yıl olmadı.. benim kadar çok çabalamadı.

Ben bir sürü kürler yaptım, yumurta takiblerim oldu aylarca, son çare bi köy ebesine de gittim ama sonuç hep negatif.. en sonunda tüp bebeğe başladım:)) keşke daha önce başlasaymışım diyorum şuan kendime..

Arkadaşımda erken menepoz olduğu için benim kadar çok tedavi görmemiş oldu direkt tüp bebeğe yönlendirildi ama tabi yumurtaları boş çıkınca iptal edildi.. 6 ay sonrada doğal yolla hamile kaldı..

İnşallah Rabbim size çok aratmadan hayırlı sağlıklı uzun ömürlü evlatlar versin;)

Allah razı olsun canım:KK200: Artık kesinlikle üzülmüyorum sadece bu insanla benim çocukluğum geçti beni tanıyamamış olması kırdı.. görüşmüyorum artık gerek duymuyorum. Benim en hassas yerimden vuran hiç kimseyle görüşmüyorum ve böyle çok mutluyum..

Şuan tüp bebek sürecindeyim dualarınızı eksik etmeyin.
Allah bana ve benim isteyen herkese hayırlı sağlıklı uzun ömürlü evlatlar versin inşallah..
Etrafımızda okadar futursuzca konuşan kıran insan varki hiç kimse için kendinizi üzmeyin rabbim kalbinizdeki duayı kabul eylesin inşallah

Onun 2 yıl olmadı.. benim kadar çok çabalamadı.

Ben bir sürü kürler yaptım, yumurta takiblerim oldu aylarca, son çare bi köy ebesine de gittim ama sonuç hep negatif.. en sonunda tüp bebeğe başladım:)) keşke daha önce başlasaymışım diyorum şuan kendime..

Arkadaşımda erken menepoz olduğu için benim kadar çok tedavi görmemiş oldu direkt tüp bebeğe yönlendirildi ama tabi yumurtaları boş çıkınca iptal edildi.. 6 ay sonrada doğal yolla hamile kaldı..

İnşallah Rabbim size çok aratmadan hayırlı sağlıklı uzun ömürlü evlatlar versin:KK66:
Amin. Tedaviniz hayırlı olsun. İşte daha kötü onun durumu. Neyse konuşmaya değmez.

Çok dolmuş olmalıyım ki asla üzülmedim sadece kırıldım ve kendi kendime asla hayatımda yeri yok artık dedim.. :))
Benim de öyle iki arkadaşım vardı. Dibindeki kadar kullandılar beni. Sonra baktım işleri düşmeyince her şey değişiyor. Ben de ansızın çıkardım hayatımdan. İkisi de bir iki kez konuşalım diye mesaj attı. Ben de ağızlarının payını verdim saydım saydım hatalarını. Engelledim sonra da. Şimdi iyi ki hayatımda yoklar diyorum. En güzeli bu

1 sene dogal deneyin sonra olmazsa tup yapacaz dedi. Aralikta bitiyor 1 sene
Ama gelin gorun o 1 sene nasil gecti bana bilemezsiniz. Zaten dogal yolla 1 sene deneyin dediginde eltim hamileydi. Bana her firsatta hamileliginden bahsetti. Doktorum ise hamilelikle ilgili seylerden uzak durmami psikolojimi bozmamami soylemisti. Kaynanam da deyince x pink uzulur cok bahsetme diye bizimkiler cildirdilar. Bende baktim olmuyo eve kapattim kendimi hic cikmadim doguma kadar. Dogumda da boyle oldu iste. Surda 2-3 ay kaldi allahm yardim et.
Bütün testleriniz tamam mı? Uyuz oluyorum o 1 sene bekleyin lafına herkes istedikten sonra bikac ay icinde kalıyor hamile. Ovulasyon testi kullanıyorsan, yumurtlama günü takip ediyorsan ve olmuyorsa bir sıkıntı vardır işte. Bize de böyle dediler bende sıkıntı yok, eşimde sperm gayet iyi. Ama meğer sperm morfolojisi bozukmus baş anomalisi varmıs cok yüksek oranda ve mutlaka tüp bebek dediler ondan sonra da. Ee neye yaradı ağladığım aylar? Smdi ilk denemede hamileyim. Aşılama önerirlerse kabul etme hicbir işe yaramıyor. Sat bileziklerini yap tüpbebeği inşallah olur

Back
X