Sende benim gibi yılların vermiş olduğu çocuk hasretiyle insanların her seferinde biri hamile kalsa sana, falanca hamile derken geveleye geveleye söylemelerinden bıktığın için hamile olan herkesin yardıma koşmuşsun.. "aman yanlış anlamasınlar, aman kıskanmış gibi görünmeyeyim" diye diye psikolojimizi b*k etti böyle pislik insanlar....
Benim en yakın arkadaşım erken menepoza giriyor diye çok üzüldüm, hep yanında durdum, onu bir tek anlayan bendim.. çünkü benimde 5 yıldır çocuğum olmuyordu.. sonra bu arkadaşım tüp bebeğe gitti yumurtaları boş çıktı çok ağladı benim dışımda herkesten kaçtı psikolojisi bozuldu.. en son yine tüp bebeğe gitmeye karar vermişken mucize eseri hamile kaldı yine en çok ben sevindim.. öyle çok sevinmişim ki görümcem ve arkadaşıyla karşılaştık arkadaşımın durumunu biliyorlardı hamileymiş dedim ama okadar çok mutlu bir şekilde anlatmışım ki görümcemin arkadaşı bir an anlamadı sonra tekrar baştan anlattım "sen hamilesin sandım okadar mutlu anlatıyorsun neredeyse boynuna atlayıp tebrik edecektim" dedi..
Arkadaşımın karnı büyüdükçe karnını severdim. Bir gün arkadaşımla bi bebek mağazasının önünden geçiyoruz "hadi gel bebişine kıyafetlere bakalım" dedim gelmek istemedi o an anladım benden çekindiğini.. ama hiç kötü niyetle düşünmedim.. "şimdiye kadar benimle bütün üzüntülerini paylaştı en mutlu olduğu anlarıda paylaşsın çekinmesin" diye düşündüm.. her zaman bebeğiyle ilgili hayaller kurduk..
Doğum yaptı ilk günden gittim hastaneye o günde yalnız bırakmadım..
Taa ki aylar sonra (yani geçen hafta) sosyal medya hesabından " kısırın önünde çocuğunu sevme" paylaşımını görene kadar.. hayatımdan çıkardım kendisinin haberi yok.. bundan sonra ne iyi gününde nede kötü gününde asla yokum... bir gün sorarsa her şeyi yüzüne söylicem...
Aynı şekilde eşimin yeğeninin doktor doktor gezmeyle çocuğu oldu karısına hamileyken bir araya geldiğimiz zaman "sen git uzan ben yıkarım bulaşığı, sen ağır kaldırma ver ben taşırım" derdim.. çocuğu oldu evine hayırlı olsuna gittim..
Aradan aylar geçti baktım ki beni çocuğunun resimlerini görmemem için gizlemiş.. herkese görünüyor bir tek bende görünmüyor.. onuda çıkardım hayatımdan..
Şuan tüp tedavisi sürecindeyim kimseyle paşlaşmadım kimsenin bilmesine gerek yok.. Allah nasip eder de hamile kalırsam da söylemicem bilmeye hakları yok.. böyle daha mutluyum..
Lütfen sende artık insanlar ne düşünür diye "aman falanca hamileymiş uzak kalmayayım yanlış anlaşılmasın yanında durayım" diye kendini harap etme çünkü senin iyi niyetini her zaman kötüye yorumluyorlar.. kendine değer ver. Unutma senin sağlığından senden psikolojinden hiç kimse önemli değildir..
Çok uzun oldu ama bende içimi dökmek istedim
Rabbim sana, bana ve bizim gibi isteyen herkes hayırlı, sağlıklı ve uzun ömürlü evlatlar versin inşallah...