• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yuva yıkıldı arada ben kötü oldum

konu sahibi hanım aynı yasadıgınız gibi anlatmıssınız..
yasadıgınız seyler cok kötü..
helede adamın yaptıgı iğrençlikleri bilince ben olsam bene istemem adamı evimde..
velhasılı..
eltiniz cocukları olmadan nasıl katlanıyor anlamsız..
siz eltinizin cocuguna bakmaya mecbur değilsiniz ancak bunları konusması gereken eşiniz..
iyice yüzgöz olmussunuz bu iş arab sacına dönmüş..
valla ben coocuklara üzüldüm..
birileri gelmiş istediği gibi yasamış sabi sübyan ortada kalmış...
niye yalan söyleyip işleri iyice karıştıryorsunuz..
olanı biteni eşiniz halletsin..:ssz:

Kimse kimsenin anneliğini sorgulama hakkına sahip değil. Herkes önüne bakmalı.

Hiç bir ANNE çocuklarını bırakıp gitmez.
Demekki gücü yoktur, psikolojisi bozuktur, saha sonra aldıracaktır, o an maddi gücü yoktur v.s v.s onlarca neden sayılabilir ve hepsi haklı nedenler.

Üstelik hep çocuklar annelerin yanında götürüldüğü için erkekler babalıklarını unutuyor, hadlerini aşıyorlar.

Bazen kadınlar çok acımasız oluyor.
Bir konuyu değerlendirirken kültürel şartları, maddi olanakları, o kişinin yaşam KABULUNU v.s göz önünde bulundurmalı. Herkesin evi aynı ev değil.
.................
AYRICA her sıkıntılı evlilik bittiğinde doğum kontrol yöntemini sunmak çok saçma..

zaten ben eltimi kınamıyorum onu haklı bulduğum için bu kadar öfkelendim bakmam dedim çocuklara şu an eşime öyle diyorsam çocukları bırakırım bende diye sağlıklı düşünemediğimden bunu eşime asla söylemedim sadece demin öyle düşündüm biran

Düşünme bile!!!

Demekki gücü yoktur, psikolojisi bozuktur, saha sonra aldıracaktır, o an maddi gücü yoktur v.s v.s onlarca neden sayılabilir ve hepsi haklı nedenler.

Üstelik hep çocuklar annelerin yanında götürüldüğü için erkekler babalıklarını unutuyor, hadlerini aşıyorlar.

Bir konuyu değerlendirirken kültürel şartları, maddi olanakları, o kişinin yaşam KABULUNU v.s göz önünde bulundurmalı. Herkesin evi aynı ev değil.
.................
AYRICA her sıkıntılı evlilik bittiğinde doğum kontrol yöntemini sunmak çok saçma..

Bu saydıklarınızın hiçbiri o yavruların hayatından önemli değil!!!

.................

Bu konuda da cocuklar babaya bırakılmış ama baba yine babalık yapmıyor.

eşimin bana uyguladığı şiddetin altında da kayınvalidemin bize büyü yaptığı için olduğu kanıtındayım çünkü eşim yatak odasında girdiğimde sinirli değildim ama bir anda sinirlendim kendime hayret ettim biranda ben naptım dedi ayaklarıma kapandı afdileedi o an kendimi kaybettim bende silmiyorum ne oldu bana dedi üstelikde şidddet sebebi ben uyuyodum oruçluyken telefon etmiş duymamışım diye telefonuma niye bakmadın diyerek patakladı beni bende ben oruçluyum dokunma bana dedim bağırdım ben bağırdıkça sus sus dedi beni dövdü sonrada pişman oldusada içimde hala onu affetmedim yani ALLAH bıraktım bu dünyada değil diğer dünyada onu aynı azabı ver dedim ... çünkü canım yanmıştı böyle dedim

eltine çok üzüldüm, kadın o kadar fedakarlık yapmış ve sonucunda adam onu geri getirmeye düzelmeye çalışmıyorda çocukları nasıl dağıtırım, nasıl büyürler diye bakıyor. Gerçekten de adam psikopatmış, ne kadar eziyetli bir adam...Büyük ihtimalle kaynın koyunmuyordur, eltine de izin vermiyordur veya eltin hap konusunda bilgi sahibi bile değildir. Çünkü anlattığın kadarıyla eltin çok çaresiz gözüküyor, son aşamada annesinin yanına gidebilmiş. 3 çocuğu bırakmış bu çok kötü ama onu anlayabiliyorum. Eğer ailesi 1 çocukla onu kabul edebilseydi daha ilk aşamada eşini terk ederdi. 3 çocukla bir yere sığınmak kendi annen babanda olsa çok zor...Kendisi işe girer umarım ve çocuklarının velayetini alır, kendi annesi veya bir yakını da gündüzleri bakar. Böyle bir baba yetiştiremez zaten, babaanneleri bakarsa da çocukları anneye karşı doldururlar. Böyle bir izlenim edindim, çünkü kadının çektiği eziyeti bilmemeleri imkansız, en azından oğullarının ne mal olduğunu biliyorlardır. Engel olmamışlar, müdahale etmemişler, yazıklar olsun...

Bu saydıklarınızın hiçbiri o yavruların hayatından önemli değil!!!

Çok uzaktan bakıyorsunuz. O yavruların hayatını onları büyüten annelerinden daha çok bilemezsiniz.
Yavruların hayatı gibi annelerinin hayatıda var. O yaşamış herşeyi anlayabiliyor musunuz ?

Bakın konuyu açan eltinin yaşadıklarına, kocasının fikirlerine !! O eltinin yaşadıklarını düşünün birde.
Uzaktan konuşmayın Allah aşkına. O an gitmesi gerekiyorsa gitmiştir.

Bir kadın gitmek zorundadır. Maddi olanağı yoktur. Gideceği yer çocuğu istemiyordur. O kadın illada çocuklarım deyip kalmalı mı mesela ? Yazı diliyle anlatmak çok zor ama çocukların üzerindende siyaset yapılamasın.

Bir anne o an yapılması gerekeni yapmıştır hepsi bu !!

ohh ne ala herkes yasasın futusuzca 3 cocuk yapsın eğitim almayan ,iyi ortamda büyümeyen şiddetin içinde ki o 3 cocuk ilerde neler yaparr..
3 yetişkin birey olunca suclu olan onlar değilmi...:50:

eltimde telefon açtı bana bakma kendisi rezil olsun diye bıraktım sanamı getirdi istemezdim sana getirmesini dedi eltimde o kadar çok çile çektiki artık vazgeçmek istedi çocuklara katlandım bu zamana kadar ama bu son yptıkları çocuklar için bile katlanılmaz dedi gittii tabiki bağrına taş basıcak ağlıyor günlerce yıllarca ağlayacak çocuklarının özlemiyle...

Çok uzaktan bakıyorsunuz. O yavruların hayatını onları büyüten annelerinden daha çok bilemezsiniz.
Yavruların hayatı gibi annelerinin hayatıda var. O yaşamış herşeyi anlayabiliyor musunuz ?

Bakın konuyu açan eltinin yaşadıklarına, kocasının fikirlerine !! O eltinin yaşadıklarını düşünün birde.

Bir kadın gitmek zorundadır. Maddi olanağı yoktur. Gideceği yer çocuğu istemiyordur. O kadın illada çocuklarım deyip kalmalı mı mesela ? Yazı diliyle anlatmak çok zor ama çocukların üzerindende siyaset yapılamasın.

kocası akıllansın diye cocuk yapılmaz ki..:26:

Babaya bırakılmamış elmayra'm, kendi canını kurtarmış. Geçici bir çözüm olarak görmüş. Maddi gücü, olanakları yetmemiş.
Psikolojisi artık altüst olmuş. O anneyse o da baba.
Elbet bir çözüm bulacaktır, mahkeme belli olanakları sunana kadar.

kocası akıllansın diye cocuk yapılmaz ki..:26:

Beree, bunun böyle olduğunu konu sahibi söylüyor, olayın nasıl geliştiğini bilmiyoruz.
Konu sahibide şiddet görüyor ama 3 çocuğu var. Böyle bir ailede ilk şiddet olduğunuda söyleyemeyiz.
Bu yüzden konuyu kendi içinde değerlendirmek lazım.

Sizin sülale terapisi almanız şart. Kocayı eve bağlamak icin yapılan 3 cocuk, cocuğu ortada bırakıp giden anne, baksınlar diye geline bırakan baba, gelin bakmasın diye neşterle kafa cizme önerisi getiren kayınvalide :53:

terapi yetmez bence, topluca kapatılmalılar bence.. kafayı kocası çizecek..:53: Karısına kafanı neşterle çizeyim adam nasıl bir psikoloji içerisinde olabilir.. Allahım uzak tutsun böyle insanlardan..

ben zaten hep eltimi savunup durduğum içim eşim diyoki onun yuvası yıkıldı gitti dahada geri gelmicek ne onu savunuyosun bizimde tadımızı bozma diyo am çocuklara çok üzülüyorum dün gittim 3 ünede hediyeler adlım sevinsinler diye ellerini birbirlerine vuruyorlar sevindiler

Doğurmakla anne olunmuyor bunu bilmeniz lazım önemli olan doğurduktan sonra ona güzel bir hayat sunabilmek tamam inkanlar vs haklı olabilirsin ama bir anne aç kalır dışarda kalır ama evlatlarınıda alıp götürür ben şahsen böyle yaparım ayrıca imkansızlığa ben inanmıyorum herkes kendi imkanını kendi yaratır...Gider temizlik yapar 5 kuruş kazanır o çocuklara bakar anne dediğin...Ayrıca kimse çocuğu üzerinden siyaset yapmıyor olanı söylüyor...Anladığım kadarıyla da anne değilsiniz galiba ne demekk istediğimi anlamıyorsunuz!!!

terapi yetmez bence, topluca kapatılmalılar bence.. kafayı kocası çizecek..:53: Karısına kafanı neşterle çizeyim adam nasıl bir psikoloji içerisinde olabilir.. Allahım uzak tutsun böyle insanlardan..

elini masaya vuramayan sahıs karısının kafayı patlatıyor ee şimdi erkekmidir....

eşimin bana uyguladığı şiddetin altında da kayınvalidemin bize büyü yaptığı için olduğu kanıtındayım çünkü eşim yatak odasında girdiğimde sinirli değildim ama bir anda sinirlendim kendime hayret ettim biranda ben naptım dedi ayaklarıma kapandı afdileedi o an kendimi kaybettim bende silmiyorum ne oldu bana dedi üstelikde şidddet sebebi ben uyuyodum oruçluyken telefon etmiş duymamışım diye telefonuma niye bakmadın diyerek patakladı beni bende ben oruçluyum dokunma bana dedim bağırdım ben bağırdıkça sus sus dedi beni dövdü sonrada pişman oldusada içimde hala onu affetmedim yani ALLAH bıraktım bu dünyada değil diğer dünyada onu aynı azabı ver dedim ... çünkü canım yanmıştı böyle dedim

İnsan çaresiz olduğunda sebep arar. Alenen ortada duran sebepleri görmezden gelir ve en imkansızını düşünür. Ramazan ayını Ramazan ayı gibi yaşayamayanlar hırsını hıncını eşinden annesinden cocuğundan alır.

Bu büyü lafını düşürün ağzınızdan, Allah'a sığının varlığından. Yaşadığınız şiddetin sebebi büyü değil eşiniz.

eltimde telefon açtı bana bakma kendisi rezil olsun diye bıraktım sanamı getirdi istemezdim sana getirmesini dedi eltimde o kadar çok çile çektiki artık vazgeçmek istedi çocuklara katlandım bu zamana kadar ama bu son yptıkları çocuklar için bile katlanılmaz dedi gittii tabiki bağrına taş basıcak ağlıyor günlerce yıllarca ağlayacak çocuklarının özlemiyle...

Babaya bırakılmamış elmayra'm, kendi canını kurtarmış. Geçici bir çözüm olarak görmüş. Maddi gücü, olanakları yetmemiş.
Psikolojisi artık altüst olmuş. O anneyse o da baba.
Elbet bir çözüm bulacaktır, mahkeme belli olanakları sunana kadar.

Biliyorum canımınici. Anlamaya da çalışıyorum. Sadece iki birey olsa biraz daha sağduyulu seyler yazabileceğim belki ama o kadar cok görüyorum ki bilinçsizce coğalanların evlatlarının durumunu. İçim acıyor her okuduğumda.

Evet cok haklısın, annenin anne olduğu kadar baba da baba fakat. Böyle durumlarda annenin annelik duygularının daha ağır basması gerekir. Bizim annelerimiz? Cektikleri onca cileye rağmen neden bizi bırakıp gitmediler?

.................

Bu fikre tamamen katılıyorum, evlilikler bittiğinde keşke çocuk olmasaydı, yapmasaydın, korunsaydın vs...İnsan ilişkinin seyrinde herşeyi fark edemiyor ve insanlar eşler zaman içerisinde değişiyor. Biz bu değişimin olumlu yönde olacağına inanıyoruz ama çoğu zaman tersi oluyor. Bazen doğru öngörülerde bulanamayabiliriz.

Back