• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yurtdışının artık hayal olması. Çok üzgünüm.

Keşke alsaydınız, ön alıştırma için balkona kurardınız bir de kamp videosu :)))

Balkonlarım küçücük sığmaz ama bunu televizyon ekranına devamlı görüntü yapsam harika olur.Sanki kamptaymışım gibi kahvemi alır önüne otururum :KK45: dediğim gibi turizm lisans diplomam var ama benden alınıp yengenç e verilmeli o.Evliya Çelebi nin modern versiyonu kadın

Balkonlarım küçücük sığmaz ama bunu televizyon ekranına devamlı görüntü yapsam harika olur.Sanki kamptaymışım gibi kahvemi alır önüne otururum :KK45: dediğim gibi turizm lisans diplomam var ama benden alınıp yengenç e verilmeli o.Evliya Çelebi nin modern versiyonu kadın
:))))

yenGEnC süper bu konularda, kamp yapmak istesem veya bir ülkeye gitmeyi planlasam direkt yenGEnC’e sorarım, benim gezme anlayışıma da uyuyor onun tarzı, o da illa 5 yıldızlı otel, konforlu konaklama alanı olsun demiyor ben de öyleyim, aksine özgür hissedeceğim salaş mekanları seviyorum, konaklama alanı geceden geceye yatacağım herhangi bir yer olsa yetiyor, dışarı da aklımın estiği yerde yiyorum tatile gittiğimde, gece kafama göre turlayacağım alanlar olursa da süper oluyor, yüzecek yeri olan, ormanlık alanlara sahip sıcak iklimli her yer olur 🤣

Aslında ben de ülke ülke gezmek istiyorum. Hatta Youtube'da dünyayı gezen kişilerin kaballarını takip edip izliyorum. Oralardan da az çok hangi ülkeyi rahat gezebiliriz vs öğrenmiş oluyorum ama benimde gitmem gezmem çok zor. Ben Asya ülkelerini ve balkan ülkelerini gezmeyi çok istiyorum ama bizim gezmek için maddi durumumuz da yok. Hee belki karadeniz turu yaparsam ilerde gürcistana da girmek isterim oraya gitmek için pasaporta ihtiyacımız yok.

Daha önce 2 kez Almanya'ya gittim, orada ablam ve akrabalarım yaşıyor. Toplasan 2 aya yakın kalmışımdır. Ama pek gezemedim orda şehir şehir gezmek isterdşm ama yinede gitmek görmek güzeldi. Ayrıca yazın fiyatlar çok pahalı olabiliyor ama siz gideceğin ülkenin ve bizim ülkemizşn tatil zamanlarına denk gelmeyecek şekilde ayarlamaya çalışın yoksa fiyatlar pahalı oluyor.

İşte o da sadece gördüm demek oluyor gezmek değil. Ben Romaya 2 kez gittim biri turla biri free olarak. O kadar çok yeri görmemişim ki , birde ben müze sanat galerisi vs gezmeyi de severim 2. gidişimde doya doya sokaklarda kaybola kaybola gezdik. Ve şimdi avucumun içi gibi heryerini biliyorum. Engüzeli kendiniz gidip gezmek, bütçe uygun değilse tur bir avantaj ama konaklamalar genelde şehir dışı ve şehri çoğu zaman panaromik geziyorsunuz, handikapı da 3 kuruşluk mekanlara tur üstüne fiyat biçip 5 kuruş alır o gecesi bu yemeği adı altında. Otobüs en son seçenek bence ama yinede görmedim dememek için bir alternatif birde enyorucu olanı otobüsle yapılan Avrupa turları.

Ne beklediginle alakali tatil adina.Benim en keyif aldigim 15 gün olmustu.Pariste 2 gun gecirdik aklimin ucuna gelmedi louvre gezmek mesela benim de🤷‍♀️ Otobus turunu duzenleyen arkadasim oldugu icin gittigimiz tum mekanlarda her turlu kiyak yapilmisti Kaldigimiz oteller de gayet tatmin ediciydi.Sartlarim maddi ve ailevi uysa yine hic dusunmem giderim ben otobusle tabi bir bireysel gitmenin tadini vermez ama art arda ulkeler arasi gitmek te degisik ve guzel bir duyguydu.

Evet hersey pahali... gecen sene gittigim Antalya da ki otel bu yil 18.000 Tl fiyat bicince, biz de esimle rotayi yurtdisina cevirdik, oyle 40 000 vs de vermedim ki zaten veremem cocugum var giderleri var vs. 4 ulke gezecegim. Suan icin cebimden cikan 14 000 tl , yanima da harclik alacagm yer catlasa 20 000 olsun , dediginiz fiyatin yarisi, zaten yurticinde ege veya akdeniz bolgelerinden birine gitseniz 10 000 civari fiyatlar artik 3 4 bine bir yere gidilmiyor, kayinvalidemij yazligi var inanin Allahin unuttugu yer dersiniz, denize sifir ama merkeze yarim saat uzaklik da ,orda bile gunluk kiralik evler 700 lira evi tutmakla bitmiyor yemesi icmesi vs var .. yani demem o ki arastirin arkadasim hemen boyle dibe vurmayin

Evet hersey pahali... gecen sene gittigim Antalya da ki otel bu yil 18.000 Tl fiyat bicince, biz de esimle rotayi yurtdisina cevirdik, oyle 40 000 vs de vermedim ki zaten veremem cocugum var giderleri var vs. 4 ulke gezecegim. Suan icin cebimden cikan 14 000 tl , yanima da harclik alacagm yer catlasa 20 000 olsun , dediginiz fiyatin yarisi, zaten yurticinde ege veya akdeniz bolgelerinden birine gitseniz 10 000 civari fiyatlar artik 3 4 bine bir yere gidilmiyor, kayinvalidemij yazligi var inanin Allahin unuttugu yer dersiniz, denize sifir ama merkeze yarim saat uzaklik da ,orda bile gunluk kiralik evler 700 lira evi tutmakla bitmiyor yemesi icmesi vs var .. yani demem o ki arastirin arkadasim hemen boyle dibe vurmayin

Ya ben sanırım ilk aramada çıkan geceliği 5-6 bin tllik oteller ve temmuz- ağustos fiyatları yüzünden bir dertlendim. Eylül’e gelince yarı yarıya düştü uçaklar, otel de gecesi 1250’ye gayet güzel 4 yıldızlı oteller var. İşallah vize çıkarsa sanırım yarı rakama hallederiz.

Çok fazla istiyorsanız sizin için üzülme sebebi olabilir ama depresyon nedir yahuuu???Ne dertler var . Gidersin bir gün belkide belli mi olur .Ben de çıkmadım hiç yurt dışına .Biz de çok istiyorduk .Bir şekilde bir para geçti elime onu değerlendirdik ,baya katladik .Bende de para var ama biri 2.5 yaşında biri 4 aylık bebek var .Onlarla gitmek pek mümkün değil gibi .En az 4 yıl olmaz gibi geliyor .O zamana da neler değişir ,kim öle kim kala ..Üzülmeye değmez .Bu saydığım yerler dışında daha uyguna gezip görülecek çok yer var .

Ya ben sanırım ilk aramada çıkan geceliği 5-6 bin tllik oteller ve temmuz- ağustos fiyatları yüzünden bir dertlendim. Eylül’e gelince yarı yarıya düştü uçaklar, otel de gecesi 1250’ye gayet güzel 4 yıldızlı oteller var. İşallah vize çıkarsa sanırım yarı rakama hallederiz.
Bir kere geliyorsunuz bu dunyaya, tamam ev araba herkesin biriktirip hedefledigi amaclar bunlar. Fakat otelin 4 duvarina da binlerce lira vermek gereksiz, tatil demek benim icin kultur demek inanin, arastirinnn.. biriktirme potansiyeliniz varmis 3 5 ne guzel.. 3 ay kenara koymazsiniz ama ruhsal olarak kendinizi iyi hissedersinz, kayinpederimin evinde yasiyorum bir araba almayi becerebildim. Tamam iste napcam bundan sonra biraz birikim biraz hayati yaşamak, tamamen birikim veya tamamen çar çur etmekten bahsetmiyorum, denge onemli.

Inanin aylardir ada mutfaga sandalye alacagim, tatil plani cikinca 3 ay daha erteledik.. eve 39494 liralik esyalar almiyorum. Evimi gorseniz ogrenci evi dersiniz, hersey birbiriyle uyumsuz alakasiz..

Fakat edindigimiz deneyim, kultur elbette ki paha picilemez.

Yaklaşık 4 senelik evliyiz eşimle. İlk evlendigimizde bir hevesle 10 yıllık pasaport çıkarttık. Sonra ben ETS den yurtdışı turlarına bakmaya başladım. Bakması bile inanılmaz keyif veriyordu. Şimdinin parasıyla 3 4 bin liraya bile çok güzel Doğu Avrupa turlarına gidebiliyorduk. Ha bugün ha yarın derken erteledikce erteledik. 2 senesi ertelemeyle 2 senesi de pandemiyle geçti. Şimdi hem çocuğumuz var ve küçük, hem de bu fiyatlarla gitmek tamamen hayal oldu. Bazen ben de üzülüyorum düşündükçe 🙁

Bazilari evindeki esyalara yatirim yapar, doldurdukca doldurur, bilmem kac parca luks tabaklar ona uyumlu işlemeli bardaklar , renk renk servisler ... 3 yilda bir koltuk takimi, perde degistirmeler...

Evlendigimdejln beri ayni L koltugum, yer de kilimim, ucuzluk marketlerine o dönem kutahya porselenin beyaz tabaklari gelmisti kendime takım yaptim, hala onu kullaniyorum. Evimdeki herseyin sade , kullanisli, pratik olmasina ozen gosteriyorum. Evlenir evlenmez borca girmedigim icin araba aldim, ardindan arabanin modelini yukselttim, gelinligimi sokak arasi bir dukkandan kiraladim.

Demem o ki hayatta önceliklerin nedir? Bunu dusun, evet su zamanda yapmak biraz daha zor..haklisin..

Fakat bu saydigim seylere 36 ay vadeli kredi cekenler var. Bu isin icindeyim. Iyi biliyorum. Kredi kullanmanizin amaci nedir diye sordugumda anlatiyorlar, bir kere evleniyoruz cok onemli diyorlar. Sonra da birakin ulke gezmeyi yillarca o tabak canaklarin parasini ödüyorlar

d maris gecen seneye gore %150 zamli, mandarin ayni sekilde ve artik mandarinde tl gecmiyor. onceden odalar tl restoranlar euroydu simdi komple euro. bodrum edition gecen seneye gore %100 zamli. maca kizina havlusuz sezlongsuz iceceksiz sadece beach girisi 750 tl. bunlar marmaris-bodrum tarafindaki gelismeler. cesmeye hic bakmadim sinirlerim bozuldu 😂

fiyatlari aldim rezervasyon yaptirmadan kapattim 🕺🏻

Kalk kos'a gidelim, eur bu haldeyken bile bodruma göre bedava kaliyor

d maris gecen seneye gore %150 zamli, mandarin ayni sekilde ve artik mandarinde tl gecmiyor. onceden odalar tl restoranlar euroydu simdi komple euro. bodrum edition gecen seneye gore %100 zamli. maca kizina havlusuz sezlongsuz iceceksiz sadece beach girisi 750 tl. bunlar marmaris-bodrum tarafindaki gelismeler. cesmeye hic bakmadim sinirlerim bozuldu 😂

Sassy sen de a+ seviyesinden girdin yahu.
Bari mandarin yanından, sağı solu derken o hizadaki diğer orta üst sıradan girseydin mevzuya.
Zaten asabımız bozuk, hayalini kurmanın hayal olduğu dönemde yapılır mı bu😂

Parisin boklu yerlerini öpücem gidersem bu ne yahu ne biçim rakamlar bunlar 😵‍💫 yurtdışı ucuz kaldı 🤩

Şimdi merak edip baktım parise , 3 gece otel iki kişi 4 bin , ucak gidiş dönüş iki kişi 8 bin , vize 160 eur 3 bin desek , orda da 250 eur harcarsanız toplam 20 bine patlar 3 günlük gezi
Eğer bu parayı biriktirebiliyorsaniz bence bunalıma görmektense gidin 3 gün gezin görün dönün

Ha yok paris olmasin ucuz olsun derseniz 10 bine iki kişi rahatlıkla balkanlarda tatil yapabilirsiniz , turkiyede bir otelde konaklamadan daha ucuza gelir
250 euro toplam mı? Şaka mı?
Gittim demek için gidilmiş bir gezi olur,hiçbişeye benzemez. Kim sorarsa gittim der ancak..
Tamam bütçe meselesi yıldızlı restaurantta yemek yesin demiyorum ama o para ortalama bir akşam yemeği ve öğlen atıştırmalığında biter zaten. Alışveriş kısmına girmedim bile..

Insta da avrupa ruyasi diye sayfa var 18 gunde 16 ulke 28 sehir gezdiriyor. 1550 euroya madem 40.000 tl harcayacaksinjz komple gezin gelin tum avrupayi derim 🤗

Parisin boklu yerlerini öpücem gidersem bu ne yahu ne biçim rakamlar bunlar 😵‍💫 yurtdışı ucuz kaldı 🤩
Ve hep öyleydi desem?
Evlendikten sonra çocuklar olana kadar tr de çok az tatil yaptım, sadece eylül ayında akdeniz severim.
Bodrumda bir otele basacağım paranın yarısına neredeyse tüm İtalya’yı gezdim.
Alaçatıya gideceğime Yunan adalarını turladım, özel günlerde küçük kaçamak yerine Paris vb seçtim, bilmem ne otelinin balayı villaları yerine hint okyanusunun eşsiz güzelliğini tercih ettim, mezuniyet kutlamamı bile Kıbrısta yaptım çünkü bodrumun yarı maliyetine geldi.
Bu hep böyleydi, tr de eli yüzü düzgün, kaliteli bir tatil daima yurtdışından kat be kat fazlaydı.

250 euro toplam mı? Şaka mı?
Gittim demek için gidilmiş bir gezi olur,hiçbişeye benzemez. Kim sorarsa gittim der ancak..
Tamam bütçe meselesi yıldızlı restaurantta yemek yesin demiyorum ama o para ortalama bir akşam yemeği ve öğlen atıştırmalığında biter zaten. Alışveriş kısmına girmedim bile..
harçlık 250 euro demiş o da tek yerde.toplam 20 000 i bulur demiş

Ve hep öyleydi desem?
Evlendikten sonra çocuklar olana kadar tr de çok az tatil yaptım, sadece eylül ayında akdeniz severim.
Bodrumda bir otele basacağım paranın yarısına neredeyse tüm İtalya’yı gezdim.
Alaçatıya gideceğime Yunan adalarını turladım, özel günlerde küçük kaçamak yerine Paris vb seçtim, bilmem ne otelinin balayı villaları yerine hint okyanusunun eşsiz güzelliğini tercih ettim, mezuniyet kutlamamı bile Kıbrısta yaptım çünkü bodrumun yarı maliyetine geldi.
Bu hep böyleydi, tr de eli yüzü düzgün, kaliteli bir tatil daima yurtdışından kat be kat fazlaydı.
Elbette öyleydi hele Alaçatı’dan nefret ediyorum böyle manasız bir lokasyon ancak bu kadar şişirilebilir.

Back