- 1 Şubat 2025
- 75
- 43
- 3
- Konu Sahibi yingyang92
-
Golden visaya yatırım yapıyorlar.Amerika'daki Green Card tamam da Avrupa'nın herhangi bir ülkesi orada iş bulmadan turist vizesinin dışında vize veriyor mu ya?
İş bulamazsanız?Ben yapabilirim.
Burdaki her şeyi satsam gittiğim yerde harika bir hayatım olur. Neyi feda etmeyeceğim ki bu durumda?
Golden visaya yatırım yapıyorlar.
Şartlara bağlı bence bu. Yani ne kadar sıfırdan başlamaktan bahsediyorsunuz? 40 yaşında 2 çocukla yüksek lisans aracılığıyla bir vize alıp taşınmam ben mesela. Benim için çok riskli. Ama 30 yaşında eşime gelen iş teklifi ile taşındık. Şu an ben baya sıfırdan başlamış oldum ama aynı şey eşim için geçerli değil.Bazı ülkeler belli bir sene oturduktan sonra çalışma izni ve oturum veriyor. Kuzenim de Uk'ye gitti. Tüm malını mülkünü sattı. Yeniden başa dönmek korkutmuyor mu kimseyi?
Almanya’da job seeker vize var ama şartlar ne hiç bilmiyorum
ICE'a yakalanmazsa yollar ve alır da.arkadaşımın erkek kardeşi bunu yaptı. çok bir para etmedi gerçi sattıkları. 400 bin lirayla meksika üzerinden amerika'ya gitti. çok zor bir yolmuş. ama sonuçta amerika'da artık. 6.ayda türkiye'ye para yollamaya başladı. amerika'da da araba almış. işini oturtmuş. düzen kurmuş. ayda 3000 dolar yolluyor eşine. eşi de Türkiye'de ev almaya uğraşıyor. birkaç yılda birikim yapıp ev alırım diyordu en son.
Biraz da indirimli dinlemek lazım. 3000 dolar Amerika için de büyük para. Aç gezemeyeceği için vergi sonrası en az eline 5000 dolar kalması lazım. Kaçak yolla giden adam Apple’da başmühendis değil herhalde. Ya kendi gittiği gibi yasadışı işler yapıyordur (ki orası Amerika yakalanırsa kolay kolay bırakmazlar) ya da arkadaşınız buz gibi yalan söylüyor.arkadaşımın erkek kardeşi bunu yaptı. çok bir para etmedi gerçi sattıkları. 400 bin lirayla meksika üzerinden amerika'ya gitti. çok zor bir yolmuş. ama sonuçta amerika'da artık. 6.ayda türkiye'ye para yollamaya başladı. amerika'da da araba almış. işini oturtmuş. düzen kurmuş. ayda 3000 dolar yolluyor eşine. eşi de Türkiye'de ev almaya uğraşıyor. birkaç yılda birikim yapıp ev alırım diyordu en son.
Bulurum ya,hiç bir iş yapmasam fabrikada çalışırım ben. Türkiyede hayatta kalmışım,demek çok becerikliyimGolden visaya yatırım yapıyorlar.
İş bulamazsanız?
Kaçıncı senede çıktı? Hayırlısı olsun onlar için.Benim abime green card çıktı. Her şeyi sattı gitti :) gayet mutlu Allah’a şükür.
En yakın arkadaşımın eşi de Amerika'da restoranda garson. arkadaşıma en az 2000 dolar yolluyor. arkadaşım 7 yıllık evli. evlendikten sonra türkiye'de 2 ev ve 1 araç aldı. şu an da gelen parayla her ay altın alıyor. 2000 dolardan azalmıyor ama artıyor. insanlar neden yalan söyledin ya da yalan borçları mı var bana? gözümle gördüğüm şeyler ayrıca. birebir şahit olduğum konular bunlar. arkadaşlarımla iç içeyiz. 3000 dolar aile için çoktur ama yalnız yaşayan ve kira derdi olmayan biri için normal bence. arkadaşımın erkek kardeşi kirada değil akrabasının evinde onlarla yaşıyor. kiralar çok artmış doğru.Biraz da indirimli dinlemek lazım. 3000 dolar Amerika için de büyük para. Aç gezemeyeceği için vergi sonrası en az eline 5000 dolar kalması lazım. Kaçak yolla giden adam Apple’da başmühendis değil herhalde. Ya kendi gittiği gibi yasadışı işler yapıyordur (ki orası Amerika yakalanırsa kolay kolay bırakmazlar) ya da arkadaşınız buz gibi yalan söylüyor.
kalır kalırBiraz da indirimli dinlemek lazım. 3000 dolar Amerika için de büyük para. Aç gezemeyeceği için vergi sonrası en az eline 5000 dolar kalması lazım. Kaçak yolla giden adam Apple’da başmühendis değil herhalde. Ya kendi gittiği gibi yasadışı işler yapıyordur (ki orası Amerika yakalanırsa kolay kolay bırakmazlar) ya da arkadaşınız buz gibi yalan söylüyor.
Ben yaptım , bu kararımdan da çok memnunum. İsteyen herkese tavsiye ederim. Kişinin önceki yasamı ve bireysel karakteri çok etkiliyor tabi. Buraya gelip mutsuz olan da çok. Herkes kendi yaşadıgını bilir onlara da birşey diyeyem. Ama kendi adıma konuşursam çok memnunum. Basit sade bir yaşam kibar insanlar, insanı çalışma şartları , çocuk için eğitim, , temiz hava . Bol bisiklet yürüyüş alanları beni hepsi cezbetti.Bazı ülkeler belli bir sene oturduktan sonra çalışma izni ve oturum veriyor. Kuzenim de Uk'ye gitti. Tüm malını mülkünü sattı. Yeniden başa dönmek korkutmuyor mu kimseyi?
paterson'a giderseniz aç kalmazsınız bu durumdaEn yakın arkadaşımın eşi de Amerika'da restoranda garson. arkadaşıma en az 2000 dolar yolluyor. arkadaşım 7 yıllık evli. evlendikten sonra türkiye'de 2 ev ve 1 araç aldı. şu an da gelen parayla her ay altın alıyor. 2000 dolardan azalmıyor ama artıyor. insanlar neden yalan söyledin ya da yalan borçları mı var bana? gözümle gördüğüm şeyler ayrıca. birebir şahit olduğum konular bunlar. arkadaşlarımla iç içeyiz. 3000 dolar aile için çoktur ama yalnız yaşayan ve kira derdi olmayan biri için normal bence. arkadaşımın erkek kardeşi kirada değil akrabasının evinde onlarla yaşıyor. kiralar çok artmış doğru.
teyzemin kızı imf'de çalışıyor. tıpkı dediğiniz gibi çok üst düzey bir kadroda şu an. yaklaşık 7 senedir amerika'da. gittiği günden itibaren daha öğrenciyken ve staj yaparken bile ailesine para yolluyordu. istanbul'da rezidanslarda 2 daire aldı. kiraya bile vermedi. kardeşleri memleketten gidip geldikçe kalıyor evlerde. köye ki bu kuzenim köyde doğdu büyüdü okudu ve gerçekten tam bir başarı örneği ki imf'ye kadar yükseldi. köye apartman dikti köylü ağzıyla. hala da kız köye yatırım yapıyor, bağ bahçe aldırıyor ailesine.
gidip de aklını kullanıp çalışanlar kazanıyor. meslek de önemli. mesleğin olmalı. misal bir komşumuz pizzacıda kurye olarak işe başladı. boston'da 2 tane pizza dükkanı açtı. o da aldı yürüdü. adam üşenmiyor sırf gösteriş olsun diye amerika plakalı araçla ülkeye geliyor. bu dediğim insanların hepsinin memleketi aynı tabii ki giresun. yağlıdereyağlıdere'lilerin bahtı abd açısından çok açık
Silikon Vadisi'nde yazılımcı herhalde ayda 3k ailesine gönderiyorsa en az o kadar da kendisi harcaması lazım. Böyle bir maaş için kalifiye biri olman lazım, zaten kalifiyeysen de kaçak gitmene gerek yok. Arkadaşınız biraz abartıyor olabilir. Ben de Almanya'da yaşıyorum, her ay aileme 3k euro gönderirsem kalanla kiramı bile ödeyememarkadaşımın erkek kardeşi bunu yaptı. çok bir para etmedi gerçi sattıkları. 400 bin lirayla meksika üzerinden amerika'ya gitti. çok zor bir yolmuş. ama sonuçta amerika'da artık. 6.ayda türkiye'ye para yollamaya başladı. amerika'da da araba almış. işini oturtmuş. düzen kurmuş. ayda 3000 dolar yolluyor eşine. eşi de Türkiye'de ev almaya uğraşıyor. birkaç yılda birikim yapıp ev alırım diyordu en son.
bence yurdışında en çok zorlanacak kesim "orta-orta altı, şehirli, düz beyaz yaka"Ben yaptım , bu kararımdan da çok memnunum. İsteyen herkese tavsiye ederim. Kişinin önceki yasamı ve bireysel karakteri çok etkiliyor tabi. Buraya gelip mutsuz olan da çok. Herkes kendi yaşadıgını bilir onlara da birşey diyeyem. Ama kendi adıma konuşursam çok memnunum. Basit sade bir yaşam kibar insanlar, insanı çalışma şartları , çocuk için eğitim, , temiz hava . Bol bisiklet yürüyüş alanları beni hepsi cezbetti.
Ama gelip yapamıyorum deyip dönenle de karşılaştım. Aile özlemi, kültürel farklılık, evinin küçük eski olması başka ev bulamaması, dil bariyeri , kendinin değişime kapalı olması onun dediği etkenlerdi.
Değişime kapalı olması da sürekli negatif düşünüp negatifi üzerine çekmesi görmesi idi.
Ama ben mesela ailemi çok severim ama zaten lise ve akabinde hep yurtta vs kaldım. Küçük ev benim için pratiklik. Eşya derdim yoktur. Dil biliyorum ve sürekli gelişeirmeye çalışüyirum. Çok fazla yabancı arkadaş edindim çekinmem ortamlara girer çabuk kaynaşırım.
Dediğim gibi tamamen kişisel geçmişte yasadıkların gelecekten bugününden beklentilerin ile alakalı bir durum.
Mutsuz olana da niye mutsuzsun demem , o da öyle yani herkes aynı düşünse dünya çok sıkıcı olurdu zaten. Ama olumsuz ruh halindeki insanlarla görüşmüyorum. Sabır kiram bu anlamda dolmuş katlanamıyirum artık.
Almanya da 3-5 bloğa bakan hausmeister olsanız 3 bin ailenize 3 bin LÖSEV'e gönderirsiniz, kiranız da olmaz.Silikon Vadisi'nde yazılımcı herhalde ayda 3k ailesine gönderiyorsa en az o kadar da kendisi harcaması lazım. Böyle bir maaş için kalifiye biri olman lazım, zaten kalifiyeysen de kaçak gitmene gerek yok. Arkadaşınız biraz abartıyor olabilir. Ben de Almanya'da yaşıyorum, her ay aileme 3k euro gönderirsem kalanla kiramı bile ödeyemem
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?