Yurtdışına gitmek için her şeyinizi satar mıydınız?

Amerika'daki Green Card tamam da Avrupa'nın herhangi bir ülkesi orada iş bulmadan turist vizesinin dışında vize veriyor mu ya?
Golden visaya yatırım yapıyorlar.
Ben yapabilirim.
Burdaki her şeyi satsam gittiğim yerde harika bir hayatım olur. Neyi feda etmeyeceğim ki bu durumda?
İş bulamazsanız?

varini yogunu satti derken vari yogu ne olduguna bagli
benim varim yok yokum cok:)
epi topu var birkacyuzbin liram. onu da feda edebilirim yeni bir hayat icin.
ya da arabasi vardir satar - zaten gittigi ulkede birkac aya yenisini alir.
sanmiyorum insanların hem arabasini hem evini satip ingiltereye tasinacagini. golden visa demissiniz yani ev almak icin mi? o zaman zarari yok kari var. bir ev gitmis bir ev gelmis sonucta. sifirlik bjr durum yok

Bazı ülkeler belli bir sene oturduktan sonra çalışma izni ve oturum veriyor. Kuzenim de Uk'ye gitti. Tüm malını mülkünü sattı. Yeniden başa dönmek korkutmuyor mu kimseyi?
Şartlara bağlı bence bu. Yani ne kadar sıfırdan başlamaktan bahsediyorsunuz? 40 yaşında 2 çocukla yüksek lisans aracılığıyla bir vize alıp taşınmam ben mesela. Benim için çok riskli. Ama 30 yaşında eşime gelen iş teklifi ile taşındık. Şu an ben baya sıfırdan başlamış oldum ama aynı şey eşim için geçerli değil.

arkadaşımın erkek kardeşi bunu yaptı. çok bir para etmedi gerçi sattıkları. 400 bin lirayla meksika üzerinden amerika'ya gitti. çok zor bir yolmuş. ama sonuçta amerika'da artık. 6.ayda türkiye'ye para yollamaya başladı. amerika'da da araba almış. işini oturtmuş. düzen kurmuş. ayda 3000 dolar yolluyor eşine. eşi de Türkiye'de ev almaya uğraşıyor. birkaç yılda birikim yapıp ev alırım diyordu en son.

ICE'a yakalanmazsa yollar ve alır da.

şu sıralar bu yolla gidenler hep diken üstünde.

Biraz da indirimli dinlemek lazım. 3000 dolar Amerika için de büyük para. Aç gezemeyeceği için vergi sonrası en az eline 5000 dolar kalması lazım. Kaçak yolla giden adam Apple’da başmühendis değil herhalde. Ya kendi gittiği gibi yasadışı işler yapıyordur (ki orası Amerika yakalanırsa kolay kolay bırakmazlar) ya da arkadaşınız buz gibi yalan söylüyor.

En yakın arkadaşımın eşi de Amerika'da restoranda garson. arkadaşıma en az 2000 dolar yolluyor. arkadaşım 7 yıllık evli. evlendikten sonra türkiye'de 2 ev ve 1 araç aldı. şu an da gelen parayla her ay altın alıyor. 2000 dolardan azalmıyor ama artıyor. insanlar neden yalan söyledin ya da yalan borçları mı var bana? gözümle gördüğüm şeyler ayrıca. birebir şahit olduğum konular bunlar. arkadaşlarımla iç içeyiz. 3000 dolar aile için çoktur ama yalnız yaşayan ve kira derdi olmayan biri için normal bence. arkadaşımın erkek kardeşi kirada değil akrabasının evinde onlarla yaşıyor. kiralar çok artmış doğru.

teyzemin kızı imf'de çalışıyor. tıpkı dediğiniz gibi çok üst düzey bir kadroda şu an. yaklaşık 7 senedir amerika'da. gittiği günden itibaren daha öğrenciyken ve staj yaparken bile ailesine para yolluyordu. istanbul'da rezidanslarda 2 daire aldı. kiraya bile vermedi. kardeşleri memleketten gidip geldikçe kalıyor evlerde. köye ki bu kuzenim köyde doğdu büyüdü okudu ve gerçekten tam bir başarı örneği ki imf'ye kadar yükseldi. köye apartman dikti köylü ağzıyla. hala da kız köye yatırım yapıyor, bağ bahçe aldırıyor ailesine.

gidip de aklını kullanıp çalışanlar kazanıyor. meslek de önemli. mesleğin olmalı. misal bir komşumuz pizzacıda kurye olarak işe başladı. boston'da 2 tane pizza dükkanı açtı. o da aldı yürüdü. adam üşenmiyor sırf gösteriş olsun diye amerika plakalı araçla ülkeye geliyor. bu dediğim insanların hepsinin memleketi aynı tabii ki giresun. yağlıdere yağlıdere'lilerin bahtı abd açısından çok açık

ulasimiz çok teşekkürler. Valla ilk başvurusunda çıktı 2 sene önce. Hatta hiç umru bile değildi bakmıyordu sonuçlara. En son o baktı bi de mail gelmişti zaten. Hepimiz şok olmuştuk. Hayatındaki tüm şans ordan vurdu kesinlikle kısmet işi bu. 1 senedir ordalar. Çok şükür gayet iyiler daha da iyi olurlar inşallah.

Herkesin fikri farklıdır bilemeyiz ki bunu kuzenınız 6 yıl olmuş gideli şimdi siz bunu neden merak ettiniz böyle bi düşünceniz mi var ?

Ben asla alınanın satılması taraftarı değilimdir . Bu bir gram altında olabilir
1 ev de olabilir alınan satılmamalı sağlık dışında

Temelli kalma düşüncesine eriştikten sonra yine satmazdım

kalır kalır
orada 6 ranzalı bekar odalarında kalıp inşaat işinde vs. çalışan bir süre göçmen var, son zamanlarda av başlamış olsa da şimdiye kadar gidip yapan çok.

algılı vergili bordrolu beyaz yaka işte çalışacak illa doktor mühendis finansçı olacak diye ayet yok sonuçta. tamir, inşaat vs. yapıyor olabilir. uzun yol ehliyeti varsa (bu iş vergili sigortalı tabi, o da şoförden dolayı değil araçtan dolayı ) o tür bir iş olabilir. bu tür bi dolu mavi yaka iş var yapabiliyorsan 3 bin kalır.

Bazı ülkeler belli bir sene oturduktan sonra çalışma izni ve oturum veriyor. Kuzenim de Uk'ye gitti. Tüm malını mülkünü sattı. Yeniden başa dönmek korkutmuyor mu kimseyi?
Ben yaptım , bu kararımdan da çok memnunum. İsteyen herkese tavsiye ederim. Kişinin önceki yasamı ve bireysel karakteri çok etkiliyor tabi. Buraya gelip mutsuz olan da çok. Herkes kendi yaşadıgını bilir onlara da birşey diyeyem. Ama kendi adıma konuşursam çok memnunum. Basit sade bir yaşam kibar insanlar, insanı çalışma şartları , çocuk için eğitim, , temiz hava . Bol bisiklet yürüyüş alanları beni hepsi cezbetti.

Ama gelip yapamıyorum deyip dönenle de karşılaştım. Aile özlemi, kültürel farklılık, evinin küçük eski olması başka ev bulamaması, dil bariyeri , kendinin değişime kapalı olması onun dediği etkenlerdi.

Değişime kapalı olması da sürekli negatif düşünüp negatifi üzerine çekmesi görmesi idi.

Ama ben mesela ailemi çok severim ama zaten lise ve akabinde hep yurtta vs kaldım. Küçük ev benim için pratiklik. Eşya derdim yoktur. Dil biliyorum ve sürekli gelişeirmeye çalışüyirum. Çok fazla yabancı arkadaş edindim çekinmem ortamlara girer çabuk kaynaşırım.

Dediğim gibi tamamen kişisel geçmişte yasadıkların gelecekten bugününden beklentilerin ile alakalı bir durum.
Mutsuz olana da niye mutsuzsun demem , o da öyle yani herkes aynı düşünse dünya çok sıkıcı olurdu zaten. Ama olumsuz ruh halindeki insanlarla görüşmüyorum. Sabır kiram bu anlamda dolmuş katlanamıyirum artık.

paterson'a giderseniz aç kalmazsınız bu durumda

Silikon Vadisi'nde yazılımcı herhalde ayda 3k ailesine gönderiyorsa en az o kadar da kendisi harcaması lazım. Böyle bir maaş için kalifiye biri olman lazım, zaten kalifiyeysen de kaçak gitmene gerek yok. Arkadaşınız biraz abartıyor olabilir. Ben de Almanya'da yaşıyorum, her ay aileme 3k euro gönderirsem kalanla kiramı bile ödeyemem

bence yurdışında en çok zorlanacak kesim "orta-orta altı, şehirli, düz beyaz yaka"
annesi sınavlara hazırlanıyor diye aman kızım/oğlum diyerek meyve tabağını önüne getirmiş, babasının parasıyla okul okumuş, çöpünü kapıcı almış, kendisi sadece işe/okula gitmiş gelmiş, çat-pat intermediate ingilizcesi işyerinde lazım bile olmamış, düz ofis çalışanı kesim.
bunların ne hayat zorluğu görmüşlüğü var, ne geçerli mesleği var (o ayırdında olmasa da), ne iyi yabancı dili var...ama türkiyede aile vs. imkanlarıyla düz de olsa aslında iyi bir hayatı var (farkında değiller tabi, gidince daha iyi olacak sanıp şapa oturabiliyorlar). bu türler "ama burada kapıcı yok, getir yok, 7/24 açık tekel yok, temizliğe gelecek hatice abla yok, benim dandirik diplomam 3 kuruşluk yabancı dilimle de iyi maaşlı işler olmuyor, ben o hayatı yaşamam" diyor sonra da dönüyor. ya da mutsuz oluyor. genel fikrim bu.
tabi hımm burda kalacaksam oturup dili çalışcam ya da buradan karı/koca bulcam vs. diyorsa başka.

değilse beden işçisi, sağlam mesleği olan mavi yakalı, iyi işi olacak beyaz yakalı, bunların durumu ayrı.

Almanya da 3-5 bloğa bakan hausmeister olsanız 3 bin ailenize 3 bin LÖSEV'e gönderirsiniz, kiranız da olmaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…