Yurt dışına gidenler hangi yolla gittiniz ?

Sokak röportajlarında bazen karşılıklı gurbetçiler denk geliyor.
Biri ölüyorum herşey pahalı diyor,diğeride yalan konuşma insan gibi yaşıyoruz en azından buradaki gibi sıkıntı çekmiyoruz diyor.

Adam geliyor buraya bozduruyor dövizi insanca bir kaç gün yaşayıp geri gidiyor ülkesine.
Bizimkilerde karnı aç ne yesem diye düşünüyor ama bir taraftanda birilerini yere göğe koyamıyor bu nasıl bir mantık ben bunu çözemiyorum.

Katılıyorum

Geçende de gelip hafta sonu için Edirne’den tüm alışverişi yapıp öyle gittiler.
Sudan ucuz çünkü

Aynen ben de çok görüyorum

Mesela hangi
Ulkeler boyle? Yani destek paketleri olan ulkeler var..ama biraz uzaktan bakip yorumluyoruz bence.. cafe restoran sahiplerine sormak lazim
İsveçte geçici süre işyerleri kapanan yada işsiz kalanların maaşlarının 80% ödeniyor. Ayrıca şuan covid olduğumuz icin ben ve çocukların babası evde ve her ikimizde maaşımızın 80% ni alıyoruz. İngiltedere iş yeri sahiplerine yüklü bir ödeme yapılmıştı iş yerleri kapandığında ayrıca covid olup evde kaldıklarında 500 pound aile başına destekte veriliyor.

Bence iyi yapmışsınız
Çocuklarınız vatandaşlık alır en azından

20.000 kazanan arkadaşım yetmiyor diye ağlıyor
Şimdi camdan atlamaya gidiyorum.Eşim çalıştığı firmada sorumlu müdür olarak terfi edecek.Patron sormuş muhendisler odası taban ücreti olarak ne kadar belirlemiş diye,o da 9.250 lira demiş.Patron da Türkiye'de hangi mühendis o kadar para alıyor ki demiş.Dun acayip moralimiz bozuldu.Muhtemelen 7500 falan yapacaklar maaşı.

Muhakkak

Sorun her yerde

Onlar celladına aşık ama biz değiliz.

Bunlar elektrik yol
Su olarak geri donecektir ilerki yillarda diye dusunuyorum. Muhtemelen vergilerle vatandastan alacaklar yine..her ulkede 500 pound yardim oldugunu dusunmuyorum.. ulkeler arasi degisiklik gosteriyor.

Bizde de çocuk olsa baya etkili olurdu muhtemelen bizde cocuk yok iki kişilik hayat.
Bakalım hiç gitmem, yaşamak istemem demiyor da şimdi hali hazirdaki duzenimizi birakmak istemiyor henüz. Bekliyorum.

Şu ara bunu Almanya, İngiltere ve Danimarka da olanlardan çok duyuyorum. Hava gerçekten problem olmuş onlarda, iklim olaylarına takiklarmis şu anda.

ABD de arkadaş eşiyle orada, oda arkadassizliktan çok yakınıyor. Türkler çok kopukmus yani aralarina almiyorlarmis herkesleri. ABD'li ailelerde işte diyor insansizlik çok yoruyormus. Kız şunu dedi benim gibi Türkiye'den bıkmış biri, bazen oturup ağlıyor düşün... Ülkemin iyi olması için dua ediyorum diyor

Katılıyorum

Geçende de gelip hafta sonu için Edirne’den tüm alışverişi yapıp öyle gittiler.
Sudan ucuz çünkü
Biz bir kaç ülke gezdik abimle. Açıkçası onlar doğasına bizden daha çok sahip çıkmışlar. Deniz, orman onlarda da var. Bir isviçreli, bir alman güney fransa, italya sahilleri, yunan adaları dururken geliyorsa tamamen ucuzluğundan geliyordur. Gerçekten çok güzellerdi. Ab ülkesinde deniz tatiline ayıracağı bir haftalık tatilde burada bir ay kalır. Bunu hesaplayanları geliyorlar. Tek doğa tek deniz bizdeymiş gibi algı yapılıyor ama gerçekçi değil bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…