• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yurt dışına gidenler hangi yolla gittiniz ?

Vallah sizi bilememde, biz Türkiyedede krallar gibi yaşiyorduk. Hata buraya göre çok daha lükslerimiz vardı.
Okuduğunu anlayamanlara ayıracak vaktim yok malesef.
Bence sizde anlama problemi var benim lafım size değildi ki ben yurtdışında yaşayıp ta burayı beğenmeyenler içindi haklısınız benimde size ayıracak zamanım yok.

Acaba dil sinavi oluyor mu ?
Bazi ulkelerde vardi sanki,girmeden kendi dilleriyle alakali bir sinav yapiyorlardi iletisim yeterliligi adina.
Almanya agirlikli anladigim kadariyla geneli.
İngilizce genelde alisildik bilindik,Almanca ve fransiz ogrenmek nispeten daha zor..
Siz iyi ogrenmissiniz.Ben zorlaniyorum yabanci dil konusunda.

artık AB bunları yemiyor ama Kanada'da durum nedir bilmiyorum

daha önemli bir nokta bence şu:
iltica için başvurunca iltica durumunuz karar bağlanıncaya kadar kendi ülkenize gidemiyorsunuz.
ilk davaya kadar zaten pasaportunuz olmuyor BM kampında kalıyorsunuz
sonra kamptan çıksanız ve pasaport alsanız da Türkiye'ye giriş yapamıyorsunuz

Kanada da bu süreç kaç yılmış bir bilgi edindiniz mi?
ben Avrupada iltica edenlerin (ki 90'larda tüm ailesi devletçe öldürülen kürt iş adamlarının filan çocukları var aralarında...) 7-8 sene ülkeye gelemedikleri zamanları biliyorum. çünkü çok başvuru olunca süreler de çok uzuyor. şu sıralar da ukrayna olayı var malum. senelerce sıra gelmeyebilir....
.Acikcasi bu yola gerek kalmadi esime is teklifi geldi zaten 🙏o sebeple tasinma asamasindayiz saglik olursa gidecegiz.....ama dediginiz durumda cok arastirdigim icin ortalama 5yil ulkeye giris yapamiyorsunuz hatta en kotusu ailenizden biri vefat etse bile gelemiyorsuniz...kanadada ailenle gittiysen kampa felan da alinmiyorsunuz..ab den cok farkli daha insancilmis ...biz hepsini zaten goze almistik...hersey bebegimiz icindi ama sukur gerek kalmadi🌸

Eğitimin, mesleğin vardır geleceğin için daha iyi olacağını düşünürsün ülke değişirsin. Çok normal ve mantıklı.
Ama mülteci olmak nedir. İlticaya heveslendirmek ne ya? Mültecilerin çokmu iyi karşılandığını sanıyorsunuz. Şuanki halinizi, ülkenizi mumla ararsınız. Yabancısın üstelik birde mültecisin, pis böcek görmüş gibi bakar öyle davranırlar. Sanki sınır kapısında çiçekle, çelenkle, açık çekle karşılanıyorlarmış gibi hava yaratmış bazısı 🤦🏻‍♀️
Zaten ülkemde dışlanıyorum vs denince hemen oooo gel buyur bizim kapımız sana açık diyorlar ülkeler, hemen iş veriyor üzerine ev falan yapiyorlar. Herkes enayi bi bizim millet akıllı. Kafalar nasıl pırıl pırıl hey Allahım.
Bu arada Benzinin litresi 2,50€ oldu, iltica etmeyi düşünenler bisikletle gelse iyi olur. İhtiyaçları olabilir.
Yooo orda olup multeci olan zilyon tane tanidigim cok memnunlar hallerinden donmeyi de hic dusunmuyorla rve hic dislanmamislar ...orneginize de gelince 2000euro kazaniyorsan ki asgari tutar hemen hemen bu.... bi zahmet benzine 2.5 euro verin 🤣4.255tl asgariyle litreye 22tl vermeyi goze almak ayri ahmaklik bence🙄

Bir dakika üye Avrupadan memnun degilim gibi birsey dememis ki. Mülteci olarak gelmenin mantikli olmadigindan ve kolay olmadigindan bahsetmis. Benim bildigimde mülteciler öyle hemen calisma izini falanda alamiyorki (ülkeden ülkeye degisebilir)
Gayet de memnuniyetsizligi belirtmis....multeciler icin de Calisma izni hemen yok ama aylik 900euro veriliyo kisi basi...ve izin cikana kadar da kacak calisiliyirmus 🤣aylik ortalama 5.000euro kazanan duydum

Ama canisi bu heryerde boyle.. koronadan dolayi.. her yerde zam var marketlerde vs. Turkiyeye has birsey degildir emin ol
Amerikada yaşıyorum ve bu dediğiniz kismen doğru evet ama özür dileyerek söylüyorum, Turkiye ile asla ama asla kiyaslanamaz, Turkiyede insanlar marketten alisveris yapamıyorlar artik. Avrupada yasamadigim icin yorum yapmayacağım ama turkiyede ki fakirleşme durumu amerikada asla yok.

konu sahibesi ben kültürel degisim programı ile geldim buraya, benim gibi gelen çok arkadaşım oldu kimimiz okula gittik kimimiz evlendik buralara yerleştik şimdilik. Çok kolay degil Tr den yurtdisina gitmek ama imkansız asla degil.

Yazilim sektöründe iseniz belki avrupada is bulma imkanınız yüksek olabilir, USA icin işçi vize şartları daha zor anladigim kadarıyla.

Facebookta göçmen kadınlar diye bir sayfa var. Oraya üye olmanızı ve fikir danismanizi tavsiye ederim.

Yurtdisina çıktıktan sonra hayat kesinlikle daha kolay degil, bu yaptiginiz ise ve mevkinize bağlı tabi ki. Ilk etapta hiç bir is yapmaktan gocunmamak gerekiyor, her seyi göze almak gerekiyor. Bunu başardıktan sonra kesinlikle hayatinizi duzene koymayi başarıyorsunuz ve istediğiniz hayati elde edebiliyorsunuz cogunlukla.

Çok zor bir süreç ayni zamanda çokta keyifli bir süreç bu basariyi elde etmek.

Yooo orda olup multeci olan zilyon tane tanidigim cok memnunlar hallerinden donmeyi de hic dusunmuyorla rve hic dislanmamislar ...orneginize de gelince 2000euro kazaniyorsan ki asgari tutar hemen hemen bu.... bi zahmet benzine 2.5 euro verin 🤣4.255tl asgariyle litreye 22tl vermeyi goze almak ayri ahmaklik bence🙄
2000€ mu? O ne ayol, açlık sınırı. 2000€ ya kapıdan dışarı çıkmam ben. Oturduğum yerden kazanırım zaten bide benzimi yakacam onun için.
Evet evet mültecilere kucak açıyorlar, sınır kapsında davul zurnayla, hoşgeldin partisiyle karşılıyorlar. Çok eğlenceli. Gelsenize sizde??
Asgari ücretli olup arabası olana ahmak denmez bence, zeki denir. Maaşın yarısını yakıt+vergi+sigortaya vs yatırmak çok mantıklı hareket çünkü.
Bide tabii sizin gibiler var, dünyadan bi haber olanlar. Tanıdık ağzıyla yaşayan, ömründe birşeyi görmemiş tecrübe edememiş 🤦🏻‍♀️

Merhaba ,

Türkiye’de yaşayıp yurtdışına göç etmiş olanlar hangi yolla gittiniz ?

Yurtdışında iş aramak istiyorum ama nereden başlayacağımı bilmiyorum.
Fikir ve önerilere açığım.

Not : konuyu polemiğe çevirmek isteyenler yazmazsa sevinirim. Uğraşacak ne halim ne de moralim var.
İş dolayısıyla geldik, uluslararası bir şirketti zaten eşim Türkiye de çalışırken Avrupa’da açılan şirket içi pozisyonlara bakıyordu hep, birine başvurduk ve oldu.
Ne yazık ki diğer türlüsü eğer özellikle ihtiyaç duyulan bir alan değilse zor. Çünkü şieketler çalışma izniyle vs uğraşmak istemiyor. Düşünün Bulgaristan gibi ülkelerden başvuran varsa onun zaten Avrupa birliğinde çalışma hakkı olduğu için onları tercih edebiliyorlar.
Ancak sağlık çalışanı veya mühendis (sağlam bir mühendis ama bu noktada geçmiş başarılar ve çalıştığınız alan da önemli) şansınız daha yüksek

2000€ mu? O ne ayol, açlık sınırı. 2000€ ya kapıdan dışarı çıkmam ben. Oturduğum yerden kazanırım zaten bide benzimi yakacam onun için.
Evet evet mültecilere kucak açıyorlar, sınır kapsında davul zurnayla, hoşgeldin partisiyle karşılıyorlar. Çok eğlenceli. Gelsenize sizde??
Asgari ücretli olup arabası olana ahmak denmez bence, zeki denir. Maaşın yarısını yakıt+vergi+sigortaya vs yatırmak çok mantıklı hareket çünkü.
Bide tabii sizin gibiler var, dünyadan bi haber olanlar. Tanıdık ağzıyla yaşayan, ömründe birşeyi görmemiş tecrübe edememiş 🤦🏻‍♀️
2000 Euro aclik siniriysa turkiyede millet acliktan kiriliyor...tanidik agziymis?pardon da siz neyin agziyla konusabiliyirsunz?turkiye gibi bir ulkede bile multeciler vatandasindan daha kiymetli orda mi olmayacak🤣turkiyede multeci olmak bile daha guzel....omrunde bisey gormemis dediginiz 22ulke gezmis ve her ulkede en az 3hafta kalmis insanim...yerel halkla konusmus aralarina karismis biriyim...tecrubeye gelince evet multeci olmadim yalan degil ama siz de bunu tecrube etmemissinizdir😁davul zurnayla olmazsa da euro ve dolarla bekledikleri kessin👍

Back