Ahhh keşkeYaa , ben de ülkedeki çoğu şeyden bıktım ama henüz gitmeyi düşünecek kadar 'şurama kadar' gelmedi...
Mesela bu bahsettigim halis muhlis alman arkadaşın hayatı evet tabii çok daha kaliteli, izin günleri çok, vize derdine düşmeden dünyanın her yerine gidebilir,parası kıymetli, beraber gittiğimiz ülkede bir şeyin fiyatını hesaplarken o üçe bölerken ben 4 ile carpiyorum falan...
Ama cidden yaşamak istemem Almanya'da.
En basitinden arkadaşımin yaşadığı eyalet iki milyon kişi. Yaşadığı yer kasabadan farksız,birkaç yüz kişilik bir yer. Ve oralarda çoğu kisinin problemi takılacak-tanişacak insan bulamamakyani küçücük yer, hiç bana göre değil . Şehir seviyorum ben,kaos seviyorum:))
Ayrıca havası rezalet. Rusu almanı iskandinavi...bizim psikolojimiz ekonomiden demografiden bozulduysa onlarınki de iğrenç havalardan bozuluyor . Güneşe hasret yaşıyorlar yılın çoğu ayında. Yağmur , çamur...
Ayrıca hava çok erken karariyor, kışın işe karanlıkta gidiyorlar,işten karanlıkta geliyorlar. Moskovada dışarı çıkarken yanına mont almaya Eylül'de başlıyorlar mesela...
Böyle düşününce kendimde göç edecek motivasyonu bulamiyorum.
Hatta bir Rus arkadaşım ailesinin yıllar önceki seyehatinden bahsediyordu, ben de 'ne üzücü, bizim ülkede (özellikle bir üst nesil için) karı koca ailecek yurt dışına gitmesi çok extrem bir olay, belki çok zenginlerse...' falan demiştim. O da 'yengeeeenccc çünkü sizin ülkede her şey var,neden başka ülkeye gitsinler ki' demişti :))
Yani ülkemiz gerçekten de coğrafya harikası.
Kayak yapmaya dağları da var, yüzmeye kıyıları da, peribacaları da, kanyonları da,şelaleleri de, travertenleri de,yaylaları,gölleri de...
Keşke bu kadar iğrenç yonetilmeseydik. Keşke görenin bir kere daha görmek isteyeceği bu cennet coğrafyada işler bu kadar kötü gitmeseydi de insanca yaşamak için ülkeden gitmenin yollarını aramasaydik
Bu ülkede insanca yaşamak için en az 20000 lira gelirin olması gerekiyor.Marketteydim bugün patlıcan olmuş 24 lira ben şok gene
Gülsem mi ağlasam mıBenim teyzem malulen emekli,kadın burada dört ay kalıp bütün Türkiye'yi gezdi.Biz başka ilçelere zor gidiyoruz artık.
Bence cennet diye değil onlar için bedavadan azıcık pahalı diye geliyorlar. Denizde güney fransa da şahane, yunan adaları da. Ama euro geçerli. Buraya gelince paraları on kat değerleniyor. Romantizm yapıyoruz ama alakası yok bence.Yaa , ben de ülkedeki çoğu şeyden bıktım ama henüz gitmeyi düşünecek kadar 'şurama kadar' gelmedi...
Mesela bu bahsettigim halis muhlis alman arkadaşın hayatı evet tabii çok daha kaliteli, izin günleri çok, vize derdine düşmeden dünyanın her yerine gidebilir,parası kıymetli, beraber gittiğimiz ülkede bir şeyin fiyatını hesaplarken o üçe bölerken ben 4 ile carpiyorum falan...
Ama cidden yaşamak istemem Almanya'da.
En basitinden arkadaşımin yaşadığı eyalet iki milyon kişi. Yaşadığı yer kasabadan farksız,birkaç yüz kişilik bir yer. Ve oralarda çoğu kisinin problemi takılacak-tanişacak insan bulamamakyani küçücük yer, hiç bana göre değil . Şehir seviyorum ben,kaos seviyorum:))
Ayrıca havası rezalet. Rusu almanı iskandinavi...bizim psikolojimiz ekonomiden demografiden bozulduysa onlarınki de iğrenç havalardan bozuluyor . Güneşe hasret yaşıyorlar yılın çoğu ayında. Yağmur , çamur...
Ayrıca hava çok erken karariyor, kışın işe karanlıkta gidiyorlar,işten karanlıkta geliyorlar. Moskovada dışarı çıkarken yanına mont almaya Eylül'de başlıyorlar mesela...
Böyle düşününce kendimde göç edecek motivasyonu bulamiyorum.
Hatta bir Rus arkadaşım ailesinin yıllar önceki seyehatinden bahsediyordu, ben de 'ne üzücü, bizim ülkede (özellikle bir üst nesil için) karı koca ailecek yurt dışına gitmesi çok extrem bir olay, belki çok zenginlerse...' falan demiştim. O da 'yengeeeenccc çünkü sizin ülkede her şey var,neden başka ülkeye gitsinler ki' demişti :))
Yani ülkemiz gerçekten de coğrafya harikası.
Kayak yapmaya dağları da var, yüzmeye kıyıları da, peribacaları da, kanyonları da,şelaleleri de, travertenleri de,yaylaları,gölleri de...
Keşke bu kadar iğrenç yonetilmeseydik. Keşke görenin bir kere daha görmek isteyeceği bu cennet coğrafyada işler bu kadar kötü gitmeseydi de insanca yaşamak için ülkeden gitmenin yollarını aramasaydik
Yazılım mühendisliği mezunu muydunuz ?
Bizde senelerdir aileden uzakta yaşıyoruz o yüzden o sorun olmaz pek
Ve en çok şunu merak ediyorum
Çalışmaya başladığınızda buradaki iş ortamı ile orada fark nasıl ?
Yani özlük hakları açısından soruyorum
Eşim IT müdürü, ortalamadan biraz ust geliri var hiç riske girmek istemiyor yahu memnunmuş işinden.Ben AB vatandaşiyim ustelik ona rağmen duruyoruz Turkiyede, ailem yurtdisindan Turkiyeye donmustu bi kac yil once onlar bile yurtdisina geri gitti yerleşti.
Millet yurtdisi yurtdisi diye bu kadar tirmaladikça kendimi sorguluyorum artik elimde pasaportumla otururken.
“1 dolar yani 13 lira. Sizden pahalı alıyoruz.” demedi mi?Haberiniz yok herhalde geçen sokak röportajında gencecik biri domatesi 1 dolardan alıyoruz dedi 1 dolar yani.
Dön gel desen hayatta gelmez ama atar tutar yaşadığı ülkeyi..
Bu yurt dışında yaşayıp sen daha şanslısın en azından ülkendesin diyen arkadaşım. Oraya gitmek istediğimi biliyor yöntem olarak şunu dedi, eşinin buralı biri ile evlenmesine razıysan olurBen yabancıyla o aynı ülkeden yabancıyla paravan evlilik yapsın orda buluşalım ahahahah
Allah'tan şu meşhur gurbetçilerden değil.Yoksa görüşmeyi keserim vallahiGülsem mi ağlasam mı
Mutlaka öylede,artık alt ve üst tabaka var ülkede orta sınıf kalmadı..Bu ülkede insanca yaşamak için en az 20000 lira gelirin olması gerekiyor.
Pilot olmak istemez miEvet ama bizim herif anne Tıp okumak istediğim (Cerrahpaşa, Hacettepe, Çapa) Üniversiteler buralar diyor,
Tıp ı yurtdışında istemiyor yada yurtdışını istemiyor henüz açılmadı O konuda gidip gezsin görsün bilenden dinlesin sanırım O zaman gelip karar verir.
Galiba önce boşanmanız lazımBu yurt dışında yaşayıp sen daha şanslısın en azından ülkendesin diyen arkadaşım. Oraya gitmek istediğimi biliyor yöntem olarak şunu dedi, eşinin buralı biri ile evlenmesine razıysan olur
Zeka fışkırıyor
Şeyi anlamıyorlar, evet ülkemiz güzel. Gezilecek yer yapılacak şey çok ama para yok para
Evet birazcık korkuyor sanırımEvet ama bizim herif anne Tıp okumak istediğim (Cerrahpaşa, Hacettepe, Çapa) Üniversiteler buralar diyor,
Tıp ı yurtdışında istemiyor yada yurtdışını istemiyor henüz açılmadı O konuda gidip gezsin görsün bilenden dinlesin sanırım O zaman gelip karar verir.
Taşına toprağına bin can feda bir tek dostuma...Bu hafta O grup Alanya da atlama yapacak eeeee ben geliyorum, sende oradan gel Antalya da buluşur birlikte gideriz ne güzel olur dedi bende kendisine ayak uyduramayacağımı malum maaşımı Euro değil Türk Lirası aldığımı hatırlattım.
Pilot olmak istemez mi
Macaristan filan uygun oluyormuş
Kuzucum meslek sahibi değiller yani doktor mühendis falan fabrikada eşi çalışıyor. Kendisi de akraba yanında yardımcı gibi...Akrabaların ne iş yapıyor mss?
20.000 kazanan arkadaşım yetmiyor diye ağlıyorBu ülkede insanca yaşamak için en az 20000 lira gelirin olması gerekiyor.
Sonra yurt dışı hayallerinin suya düşmesi bir yana metres yaftası yerim ahahahhahahhahaGaliba önce boşanmanız lazım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?