• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yurt dışına gidenler hangi yolla gittiniz ?

Yengeç sen o bebeyle Almanya’da iş tutmanın yollarını arasana
Yaa , ben de ülkedeki çoğu şeyden bıktım ama henüz gitmeyi düşünecek kadar 'şurama kadar' gelmedi...
Mesela bu bahsettigim halis muhlis alman arkadaşın hayatı evet tabii çok daha kaliteli, izin günleri çok, vize derdine düşmeden dünyanın her yerine gidebilir,parası kıymetli, beraber gittiğimiz ülkede bir şeyin fiyatını hesaplarken o üçe bölerken ben 4 ile carpiyorum falan...
Ama cidden yaşamak istemem Almanya'da.
En basitinden arkadaşımin yaşadığı eyalet iki milyon kişi. Yaşadığı yer kasabadan farksız,birkaç yüz kişilik bir yer. Ve oralarda çoğu kisinin problemi takılacak-tanişacak insan bulamamak 🤪 yani küçücük yer, hiç bana göre değil . Şehir seviyorum ben,kaos seviyorum:))
Ayrıca havası rezalet. Rusu almanı iskandinavi...bizim psikolojimiz ekonomiden demografiden bozulduysa onlarınki de iğrenç havalardan bozuluyor . Güneşe hasret yaşıyorlar yılın çoğu ayında. Yağmur , çamur...
Ayrıca hava çok erken karariyor, kışın işe karanlıkta gidiyorlar,işten karanlıkta geliyorlar. Moskovada dışarı çıkarken yanına mont almaya Eylül'de başlıyorlar mesela...
Böyle düşününce kendimde göç edecek motivasyonu bulamiyorum.
Hatta bir Rus arkadaşım ailesinin yıllar önceki seyehatinden bahsediyordu, ben de 'ne üzücü, bizim ülkede (özellikle bir üst nesil için) karı koca ailecek yurt dışına gitmesi çok extrem bir olay, belki çok zenginlerse...' falan demiştim. O da 'yengeeeenccc çünkü sizin ülkede her şey var,neden başka ülkeye gitsinler ki' demişti :))
Yani ülkemiz gerçekten de coğrafya harikası.
Kayak yapmaya dağları da var, yüzmeye kıyıları da, peribacaları da, kanyonları da,şelaleleri de, travertenleri de,yaylaları,gölleri de...
Keşke bu kadar iğrenç yonetilmeseydik. Keşke görenin bir kere daha görmek isteyeceği bu cennet coğrafyada işler bu kadar kötü gitmeseydi de insanca yaşamak için ülkeden gitmenin yollarını aramasaydik

benim vatandasligim vardi, ayni zamanda exchange icin gittigim okula basvurup oraya gecis yaptim. mezun olunca da master icin kaldim. arkadaslarimin cogu da okul sebebiyle geldiler. bunlari kendi yasitim olanlar icin yazdim.

onun disinda tanidigim cogu insan zaten bir sekilde yurt disiyla baglantili calisiyordu. yaptiklari isler vs uluslararasi gecerliligi olan islerdi. mesela avukat arkadasim gitti apple genius oldu cunku meslegini yapamazdi.

bir de bir adamla tanistim, fransada insaat sirketi varmis. turkiyeden insanlari goturup vatandaslik islerini hallediyormus ama 2 yil boyunca sadece kalacak yer veriyormus yani maas vermiyormus. 2 yil sonra serbest istersen onunla istersen baskasiyla calisiyormussun. kendisine cok sinirlenip hakaret ettim, benden sikayetci oldu. 🤷🏻‍♀️
Ben de yüksek lisans için gitmek istiyorum ama burs verme durumları genelde çok az :(

Yurtdışında iş bulma süresi ortalama bir yıl. Yani yavaş yavaş linkedinden pozisyonunuza uygun iş ilanlarına başvurun. İlk başlarda hareket olmuyor diye üzülüp moralinizi bozmayın. Eğer tutarlı bir şekilde devam ederseniz 1 yıl içinde kendinizi Avrupa’ya atabilirsiniz.
Linkedin ben kullanmıyorum bile
Orada da k… net gibi ilan çıkıp o şekilde mi basvuru oluyor ?

Tamamen hava atmak olduğunu düşünüyorum.
2 hafta önce arkadaşım sadece (2 günlüğüne) Ankara Beypazarı Üreğil köyündeki 15 dk yamaç paraşütü atlayışı için geldi.
Neyse hadi götüreyim seni dedim vurduk kendimizi çakıl yollara aynı zaman da sohbet muhabbet hiç abartmıyorum, benim ondan daha mutlu ve daha iyi şartlarda yaşadığıma inandırdı beni.
Neyse yolcu ettim havaalanından dönerken ulan ben ne yaşadım dedim. Kız 15 dk atlayış için geldi gezdi tozdu yedi içti, ben bunu bırak hesabım şaşar diye plansız programsız İstanbul'a gezmeye gidemem.
Türkiye şöyle iyi böyle güzel, ye iç gez çık git................................. Euro'nun Yurtdışında yaşayan vatandaşlarımıza verdiği rahatlığa kurbannnnnnn :işsiz::işsiz::işsiz:
Şeyi anlamıyorlar, evet ülkemiz güzel. Gezilecek yer yapılacak şey çok ama para yok para :D

Mesela hangi
Ulkeler boyle? Yani destek paketleri olan ulkeler var..ama biraz uzaktan bakip yorumluyoruz bence.. cafe restoran sahiplerine sormak lazim
Abim Avusturyada, tüm çalışanların maaşlarının yüzden yetmişi devlet tarafından ödendi. Dediğiniz enflasyon da orada yok. 10 küsur yıldır orada hiçbir üründe bizdeki fahis zamlar yok.
Bizde her hafta benzine 50 kuruş 50 kuruş zam geliyor. Almanya Avusturya gibi ülkelerde böyle bir şey yok.
Bizim sorunumuz pandemi değil. Ve eskiden de bu kadar sersefil değildik. Üretim yapıyorduk, fabrikalarımız vardı. Şu an neredeyse devletteki tüm üretim yapılan tesisler yabancılara satıldı.
Abim işe girdi ve altı ay sonra ikinci el mini cooper aldı, burada hangi mühendis bu şarta sahip?

Kizlar bakın 80's benim rahmetli Türkiye'de fabrikada çalışan dedem ve rahmetli Almanya da ki kankasi ikiside bu ülkede yatırım yaptı ....benim dedecigimin tüm kazancı bu ülkede bir yer ve 5 katlı apartman yapmaya yetti. O arkadaşı bir apartman yaptırdı birde yerler aldı ki o yerler imar edildi 4 mahalle çıktı düşünün 😉

2 hafta önce arkadaşım sadece (2 günlüğüne) Ankara Beypazarı Üreğil köyündeki 15 dk yamaç paraşütü atlayışı için geldi.
Neyse hadi götüreyim seni dedim vurduk kendimizi çakıl yollara aynı zaman da sohbet muhabbet hiç abartmıyorum, benim ondan daha mutlu ve daha iyi şartlarda yaşadığıma inandırdı beni.
Neyse yolcu ettim havaalanından dönerken ulan ben ne yaşadım dedim. Kız 15 dk atlayış için geldi gezdi tozdu yedi içti, ben bunu bırak hesabım şaşar diye plansız programsız İstanbul'a gezmeye gidemem.
Türkiye şöyle iyi böyle güzel, ye iç gez çık git................................. Euro'nun Yurtdışında yaşayan vatandaşlarımıza verdiği rahatlığa kurbannnnnnn :işsiz::işsiz::işsiz:
Yok artık yani :eek:

Finlandiyada büyük çalışma gücü eksikliği var , umarım Türkçesi doğru oldu 😅
Evet var ama öğretmenlik için İngilizce baya istiyorlar ki ben evlenmeden önce yetmiyordu. Birde yüksek lisans istemişlerdi. Yani onlar için accuk yetersiz elemanim.

Orta Avrupa’da çok uyguna tıp okuyabilecek okullar var bu arada bir araştırın.
Tıp dünyanın her yerinde geçerli bir meslek

Evet ama bizim herif anne Tıp okumak istediğim (Cerrahpaşa, Hacettepe, Çapa) Üniversiteler buralar diyor,
Tıp ı yurtdışında istemiyor yada yurtdışını istemiyor henüz açılmadı O konuda gidip gezsin görsün bilenden dinlesin sanırım O zaman gelip karar verir.

Şikayet eden gurbetçilere: Cips paketi gibisiniz %80 iniz hava.

Back