- 1 Eylül 2014
- 25.899
- 30.318
- 798
- 35
Ahhh keşkeYaa , ben de ülkedeki çoğu şeyden bıktım ama henüz gitmeyi düşünecek kadar 'şurama kadar' gelmedi...
Mesela bu bahsettigim halis muhlis alman arkadaşın hayatı evet tabii çok daha kaliteli, izin günleri çok, vize derdine düşmeden dünyanın her yerine gidebilir,parası kıymetli, beraber gittiğimiz ülkede bir şeyin fiyatını hesaplarken o üçe bölerken ben 4 ile carpiyorum falan...
Ama cidden yaşamak istemem Almanya'da.
En basitinden arkadaşımin yaşadığı eyalet iki milyon kişi. Yaşadığı yer kasabadan farksız,birkaç yüz kişilik bir yer. Ve oralarda çoğu kisinin problemi takılacak-tanişacak insan bulamamak yani küçücük yer, hiç bana göre değil . Şehir seviyorum ben,kaos seviyorum:))
Ayrıca havası rezalet. Rusu almanı iskandinavi...bizim psikolojimiz ekonomiden demografiden bozulduysa onlarınki de iğrenç havalardan bozuluyor . Güneşe hasret yaşıyorlar yılın çoğu ayında. Yağmur , çamur...
Ayrıca hava çok erken karariyor, kışın işe karanlıkta gidiyorlar,işten karanlıkta geliyorlar. Moskovada dışarı çıkarken yanına mont almaya Eylül'de başlıyorlar mesela...
Böyle düşününce kendimde göç edecek motivasyonu bulamiyorum.
Hatta bir Rus arkadaşım ailesinin yıllar önceki seyehatinden bahsediyordu, ben de 'ne üzücü, bizim ülkede (özellikle bir üst nesil için) karı koca ailecek yurt dışına gitmesi çok extrem bir olay, belki çok zenginlerse...' falan demiştim. O da 'yengeeeenccc çünkü sizin ülkede her şey var,neden başka ülkeye gitsinler ki' demişti :))
Yani ülkemiz gerçekten de coğrafya harikası.
Kayak yapmaya dağları da var, yüzmeye kıyıları da, peribacaları da, kanyonları da,şelaleleri de, travertenleri de,yaylaları,gölleri de...
Keşke bu kadar iğrenç yonetilmeseydik. Keşke görenin bir kere daha görmek isteyeceği bu cennet coğrafyada işler bu kadar kötü gitmeseydi de insanca yaşamak için ülkeden gitmenin yollarını aramasaydik
En çokta çocuklara üzülüyorum
Gençlere
Eskiden sadece işletme iktisat bitirenler işsizdi şimdi artık herkes işsiz
İş bulan da asgari ücrete çalışıyor.
Ülkenin herseyi çok güzel de canım kıyısı dağı şusu busu ama gidemiyorsun ki en basit tatil bile dünyanın parası
E haliyle bir anlam ifade etmiyor.