Yurt dışına gidenler hangi yolla gittiniz ?

Iptal edilene kadar, önceden de vardi 2015te bi arkadasim bu sayede kalmisti. Sonra kaldirdilar sanirim 2019da. Sonra gecen temmuzda geri getirdiler. Yani su an icin artik gecerli bisey aksi soylenmedikce.
Benim arkadaşım da İngiltere’ye gitti yüksek lisansa sonra iş buldu ve kaldı
Muhtemelen bu yolla gitti

Ne güzel bişey eğitimin ve eğitim araçlarının ücretsiz olması. Türkiye’de yada fakir ülkelerde maddi yetersizlikler yüzünden bir çok aile çocuklarına eğitim sağlayamıyor mesela. Bir çok kız çocuğu okuyup meslek sahibi olamıyor ve ayakları üzerinde durumaıyor. Sonra burda okuyoruz bazen kocasından şiddet gören ve maddi sorunlardan dolayı boşanamayan kadınların hikayelerini. Çok üzücü bir durum.

Şirket kurmanın kolay olduğu bir Avrupa ülkesinde e şirket kurup belki oturum izni alabilirsiniz.
Yurtdışına yerleşme niyetim olsa dediğiniz opsiyon düşünülebilir ancak benim yurt dışına yerleşmek gibi bir düşüncem yok :) Ben artık buradayım, kolay kolay değiştirmem düzenimi. Zamanında gitmeye çok yeltendim, babam sağolsun hep taş koydu önüme. Şimdi de ben istemiyorum.

Yine o zamanlar ülkenin bize vaat edeceği bir şeyler vardı; ben çocuklarım için hiç bir şey göremiyorum. Onları elimden geldiğince iyi ve donanımlı yetiştirip göndereceğim.

Sorun sadece iyi eğitiminin olmaması değil iş olanaklarının kısıtlılığı. Okumak=meslek değil ki. Almanya'daki kuzenlerim lise mezuniyetleriyle bile bizim burada üniversite mezuniyeti gereken işleri ve maaşları alıyorlar. Birkaç ay çalışıp araba satın aldılar ben hayal edemiyorum onların kullandıkları modeli Mesela esnek çalışma da Avrupada yaygın bizde hangi ofis part time çalışıyor? Minimum 9 saat geçirmek zorundasın. Öğrencisin, annesin veya bir sebepten tam zamanlı çalışamıyorsun diyelim alternatifin yok. Üniversiteler ücretsiz olacağına kreşler olmalı mesela. Ücret belirlenmesinin saatlik yapılmaması bile bir sorun. Istihdamla iş piyasasıyla ilgili cok eski kafalılık var bu ülkede. IKların ne kadar sorumsuz ve unprofessional davrandığı da başka bir konu

Türkiye’nin şartlarıyla karşılaştırmak başlı başına yanlış , bunu üzülerek söylüyorum. İlerde Cocuklar biraz daha büyüyünce bende Türkiye’ye dönmeyi düşünüyorum ama şimdilik sadece düşünüyorum

Eskiden parali evlilik oluyodu veriyodun parayi evleniyodun oturumu aliyodun ama artik gercek evlilikde bile getirmek zorlasti
Bin bir faktorler oluyo

Ha konu sahibi aklima geldi kuzenim ogrenci olarak avustrulyaya gitti. Istanbulda bi sirkette calisiyodu ulkenin gelecegi, politikasi, calisma sisteminu sevmiyor diye kalkti avustrulyaya gitti 3 yildir orada hic donmedi turkiyeye. Simdi turkiyeye geri donme planlari var. Ki bu soyledigim kisi turkiyeden cikmak icin neler neler yapti dusunun
Gurbet agir basti

Yaklaşık 5-6 senedir yurt dışındayım ilk geldiğim seneler çoğu Avrupa ülkesini gezdik.Senede 2-3 kez farklı ülkelere gitsekte Türkiye’ye gitmeden tatil yapmış gibi hissetmiyordum.Artık gitmek istemiyorum ama gitmem gerekiyor yakınlarımızı görmek için döndüğümde piskolojim alt üst geri geliyorum üzüntüden.İnsanların düştüğü durumu,mutsuzluklarını gençlerin umutsuzluklardan başka birşey görmüyorum gittiğimde.

O biraz eskide kaldı ama şu var
Okuyanda okumayan da ayaklarının üstünde duramıyor
Yani okudum mesleğimi elime aldım bağımsızım olayı yok
Çünkü maaşlar yetersiz kalıcı iş bulmak zor

İk zaten belli başlı büyük şirletlerde var sadece
Geri kalan yerlerin ik dediği aslımda ön muhasebe

Ben cok kucukken geldim tamamen egitim kultur olarak buraya asimile olmus biriyim
Hemen hemen Heryil turkiyeye tatile giderdim donecegimiz gun okadar cabuk gelirdiki ve uzunle donerdik
2021 yaz tatilinde gittigim 3. Gunden itibaren donus icin gun saymaya basladim
Buraya geri geldigimde okadar rahatladimki anlatamam
2022 yaz icin icimde hic bir heycan kalmadi
Esimin ailesi orda olmasa kesinlikle gitmeyelim derdim

Bencede cok guzel fikir zaten yanlis anlamasin kimse ama kacmak cozum degil gittigimiz yerde de 2. Sinif insan muamelesi goruruz eminim. Ingilterede bir ingilizle olay yasasak davalik yuzdeyuz sistem bile onlarin tarafinda olur bence. Yeni nesil bile artik cok bilincli ki duzelebilrcegini istanbul secimlerinde de gorduk. Birlik olduktan sonra hersey cok guzel olur.

Avustralya’ya gidip geçinemeyip geri dönen birini daha tanımıştım ben öyle yakındı.
Gurbet diyor ama bence sebebi iş bulmamak ve parasızlık muhtemelen
Çünkü paran yoksa orada da yaşayacağın hayat sefalet demişti.

Aksine maddi olarak ailesine bile para gonderiyordu
Kendisine ait hem arabasi hem motosu vardi (ki turkiyede boyle bise yoktu)
Kendisi suan 34 yasinda, evlilige hep uzak bakardi. Suan turkiyede gorustugu birisi varmis, onunla evlenmeyi aile hayati kurmak istedigini soyluyor. Ki boyle seylere gercekten cok uzak bakan biriydi.
Evlenirsem Yabancida olabilir hristiyanda olabilir diyen birisiydi. Bir kac iliskisi oldu ama yurumedi
Acaba askindanmi yoksa yaban ellerde yanliz kalmak zormu geldi bilmiyorum

Yengeç pinti değil ya tutumlu kız ve de fırsatları değerlendirmesini biliyor
Azcık pintiliği var canım kendi de söyler zaten Şaka bir yana keşke herkes onun olduğu gibi pinti olsa, birikimini de yapıyor hayatını da yaşıyor tüm gençlerin örnek alması lazım ben de dahil. İyi kötü bir samimiyetimiz var alınmaz diye öyle diyorum yoksa sevdiğim daha da önemlisi takdir edip örnek aldığım çok yönü olan bir üyedir.

Eskiden insanlar içinde yaşıyordu pek belli etmiyordu etrafa
Ama şimdi Türkiye’de insanların yüzünden akıyor.
Yılbaşından beri burası içinden cenaze çıkmış ev gibi

Sistemi biz değiştirebiliriz
Ama bu da 100 yıllık bir eğitim demek

Değişik

Gelsin de sonra pişman olur merak etmeyin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…