Yurt dışına gidenler hangi yolla gittiniz ?

Bilirim bilirim

Anladım zaten

Yengeç sitedeki en aklı başında yorumları dikkate alınır üyelerinden biri buradan bol öpücük kendisine

ben de tanıyorum öyle birini
kendisi turizmde çalışıyordu 30 yaş vardı giderken, taksimde otelerde gece filan çalışıyordu.
eşi müzik öğretmeniydi o da 30 yaş civarıydı

adam kira fatura yetiştirmek için garsonluk-servis türü işlerde 2 vardiya çalışıyordu
ama eşi asla çalışmadı.

burada lay lay lay bir hayattan gidip (özel kurslarda haftada 3-5 saat müzik dersi vermek kadının tek iş tecrübesiydi, dil çok az, teknik bilgi 0, aile asla zorlamamış bir aile, okurken de paso süslenmiş, yemiş içmiş gezmiş ve yatmış bir profil düşünün) "ezik" göreceği garsonluk gibi işlerde çalışmak herkesin harcı değil. hele 30'undan sonra.

döndüler. o kadar zorla vize filan almışlardı ama bırakıp geldiler.

burada uzun süre iş hayatında ezilen, aileden bir varlığı olmayan. zor okulları okuyan filan insanlar bir şekilde tırmalıyor, kalıyor (ya da burada tamamen işsiz profilde olanlar, beden gücüyle çalışanlar)

ama böyle rahatken gidenler ve geçerli mesleği olmayan için, hele karı-kocasın, eşlerden birisi diğeri kadar motive değilse...avustralya hele zaten çok zak ve pahalı. zor yani.

Yoo ayrı eve çıktılar ama çıkmak için bunları yaşadık diye anlattı. Niye mahcup olsun yahu sonucta biz onların ne yaptığını ettiğini bilmiyoruz ayrıca soran bile olmadı nasıl çıktınız diye kendisi anlattı... Mahcup olunacak bir ortam yoktu...

Sizin kulaklarınızla duymaniza gerek yok olduğu gibi söyleneni anlattım işte. Size bunu ayrıntılı anlatmak için de hani evrak diye hesap soramam kimseye...

Yalan söylebilecegi bir durum yok ortada ayrıca kendisi yalan da söylemez...

Hem çalışma azmi olacak
Hem dil bilecek
Hem de güzel bir mesleği olacak yoksa garson ol ne iş olsa yaparım modunda yasa o zaman o kadar yol gideceğine burada yasa daha iyi yani benim gitmek isteme sebebim hayat standartlarım yükselsin ve dünyayı göreyim.

O bahsettiğim tanıdık işletme okuyordu orada ama kızın Almancası çok çok iyi değildi
Yani okul okurken en azından dil gelişimi için Almanca kursu falan gitseydi ya da part time çalışsaydı farklı olurdu belki de insanın kendi elinde bazı şeylerde.
Çalışkan insan bir şekilde yolunu buluyor. Kaç yaşından sonra dil ya da program öğreniyorlar.
Gelişime açık ve dinamik olmak lazim

benim tahminim, devletten kira yardimi alinan sosyal evlerde oturuyorlar, devlet de ikinci evi vermiyor,
yoksa param var ev tutacagim diyene devlet neden hayir tutamazsin desin ki, dunyanin hic bir yerinde olmaz boyle bir sey.
Aynen dediginiz gibi.Sosyal yardimlala gecinenlerin kirasini da devlet ödüyor.Eger daha büyük eve gecmak isterlerse kendileri ödemek zorundalar.Kimse de bunu yapmak istemedigi icin devleti sucluyorlar.Ben hic calismadan, sosyal yardim alarak türkiye`de ev yaptiranlari biliyorum.

Bende 2-3 ay orada çalışıp sonra sosyal yardımla gelip burada tatil yapanları biliyorum

Zaten bunların önüne geçmek için çabalıyorlar.
Birkaç sene öncenin haberine göre son on yılda yardım alıp kendi ülkesinde evi,dükkanı,arabası,bankada yatırımı olanlardan faiziyle yardımların geri alınacağını söylüyor. Ki miras yoluyla kazandıkları gelirler dahil. Haberde de diyor,miras yoluyla da olsa bir gelirin varsa onu sat ve burada geçin....
Hatta bu sene belcikada içinde Türklerin de bulunduğu , başka ülkeden ev almış 35 kişi sosyal yardım konutundan kovulmuş,bazılarına da tazminat davası açılmış.
Bence çok yerinde bir uygulama. Ayrıca paylaştığım haber sitesine göre Almanya'da 50yas üstü türklerin %70i, gençlerin de %30'u devletten geçim yardımı alan işsizlermiş. Ne kadar yüksek bir oran. Resmen sırtına binmişiz elin ülkesinin

Ben de çalışmalara başladım bununla ilgili.Kendi mesleğimi yapabilmek için bir miktar kredi çekip sınavlara gireceğim.Sevgilim İngiliz,o yüzden İngiltere'ye gitmek istiyorum onun yanına,umarım ilk sınavda başarılı olur da giderim.Yoksa başka bir ülke deneyeceğim,onun için de dil öğrenmem gerek,bir yandan yavaştan onun da temelini atsam mı diye düşünüyorum bazen,garantiye almak için.

Gitmek isteyen herkes umarım kolaylıkla gider,kimseye neden diye soracak gücüm kalmadı açıkçası,herkesin çokça nedeni var artık gitmek için.

Nr zaman taşındınız ve ne tür bir iş yapıyorsunuz ?

Ben finans alanında iş bakıyorum
ben 2019'da tasindim, doktoraya basladim burada bir kurumda arastirmaci olarak calisiyorum ayni zamanda, universitenin kendi bursuyla geldim. esim muhendis, burada kisa bir sure japonca calisti su an cok uluslu bir firmada muhendis olarak kendi isini yapiyor. Finansin hangi alanindasiniz bilmiyorum ama Tokyo dunyanin en hareketli borsa sehirlerinden biri de, tanidigim bir baska turk dis ticaret alaninda calisiyor burada yine cok uluslu bir firmada. Ama Ingilizcenizin gercekten cok iyi olmasi cok onemli.

Sonrada niye bizi dışlıyor , sömürüyorlar , sevmiyorlar

Mesleğiniz ne ?
Aynı sınava mı gireceğiz acaba

Ne kadar cabalasalar da , önüne gecmek cok zor.Bu zihniyetteki insanlar isin her türlü inceligine vakiflar malesef.Bazen o kadar arsiz oluyorlar ki onlarin yerine ben utaniyorum.

bizi kıskanan bitik avrupa pandemide hayat kadınlarına kadar düşünüp destek verdi
...............................

bizi kıskanan bitik avrupa pandemide hayat kadınlarına kadar düşünüp destek verdi
...............................
Verecek tabii, hayat kadınları bile çalışıp vergisini veriyor, bizimkiler gibi burdaki malları saklayıp orda işsizlik maaşıyla, kira yardımıyla, çocuk yardımıyla yan gelip yatmıyor.

Verecek tabii, hayat kadınları bile çalışıp vergisini veriyor, bizimkiler gibi burdaki malları saklayıp orda işsizlik maaşıyla, kira yardımıyla, çocuk yardımıyla yan gelip yatmıyor.
aslında almanlara bunların bes yıldızlı tatillerini burdaki malk mülklerini ihbar etmek lazım

aslında almanlara bunların bes yıldızlı tatillerini burdaki malk mülklerini ihbar etmek lazım
Sanırım yakında oda olacak diye biliyorum. Örnegin Türkiye’den mal bayanı isteniyor ve senin bu malı nasıl elde ettiğini ispatlaman vs. Hersey tamam da çift maaş olayı nasıl oluyor ben pek anlamadım. Bazılarında duyuyorum mesela hem Almanya’da Hemde Türkiye’den emekli maaşı alıyorlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…