Yurt dışına gidenler hangi yolla gittiniz ?

Yurt disindakiler agliyor diyoruzda yani bence aglamak insanimizin dogasinda var.. 20 bin alan sikayet ediyorsa asgari ucret alan olsun gebersin o zaman

Şöyle oluyor evlerine 20bin civari giriyor ama 8-9 binlik krediye giriyorlar ev-araba gibi.
Sonra cocugu veriyorlar özel okula 5bin de oraya gidiyor. Geriye kalanla haliyle iyi yaşamak olmuyor. Yani benim cevremdeki gecinemeyenler boyle gecinemiyor borç kredi vs.

Haklisin anliyorum ama
Bu hayatta her zaman cok kazanamiyorsun ya da hep ayni kalamiyor bazi seyler maalesef. Ee cocuklar buyuyunce masraflar artiyor..tabiiki ne kadar gelirse o kadar gider deniyor.. ama belli basli her ailenin ihtiyaclari var.. mesela mutfak ihtiyaclari.. insan kiyafetten belki kisar ama mutfak masrafi herkeste ayni olmasada uc asagi bes yukari ayni seyleri almak gerekiyor. Belki zengin olan 7 gun et balik yerken digeri sivi yag bile
Almakta zorlaniyodur.. yani evet ayagini yorganina uzatirsin ama olmayan birseyi veremez kimse zaten.

valla nasıl gidilir ben de kendime pay çıkarayım diye geldim. zira bu ülke her geçen gün değişik bir duruma düşüyor. istanbul'un en lüks, nezih yerlerinde, avm içerisinde restoranları olan müşterimiz toplantı sırasında bir dokun bin ah işit modunda konuştu. işler, durumlar o kadar kötü yani en iyi dediğimiz yerlerde bile. adam diyor ki normalde bölgede çalışanlar öğle yemeğine, iş çıkışında bişeyler yemeye içmeye gelirlerdi. şimdi çoğu yer evden çalışmaya geçti, ofisler kapandı gelen giden yok diyor. müşterisi azalmış. alkollü mekan bunlar, diyor ki, insanlar artık evlerinde içip geliyorlar bizim mekanlarda daha az içiyorlar çünkü içmek istediği alkolün tamamını mekanda içse hesap aşırı yüksek gelecek. zor valla.

O zaman 40-50 de yetmez. Parayi harcayacak her zaman bir yerler bulunur cunku..

İstanbulun da ruhu kalmıyor artık, istiklalin son halini düşündükçe. Ben artık kendi ülkemden uzak düştüm ne yazık ki. Meslek olarak karı koca gidemeyenlerdeniz ama gitme durumum olsa da bir salise bile düşünmezdm sanırım

Bir kamu kurumunda çalışıyorum ama mesleğim yurtdışında icra ediliyor. Bu şekilde gittim ve vize sorunum yok. Ama böyle iyisine de gidebiliyorsun kötüsüne de. Devlet nereye isterse. Özel sektörde çok uluslu şirketlerde çalışan arkadaşlarım da şirketlerin Avrupa şubelerine geçtiler. Akademisyenler ise doktoraya gidip orada pozisyon buldular.

Geçerli meslekleri yoktu anladığım kadarıyla hiç birinin
Yok şöyle kuzenim muhendisti mesleğini neden orada yapmadı bilmiyorum sormadım.

Eşimin yeğeni ise Almanya'ya gelin olarak gitti normal ev hanımı ama çalışmasam geçinemeyiz dedi...
Kocası doğma büyüme orada ne iş yaptığını tam olarak bilemiyorum...

Amcam da bekarken mühendis olarak gitmiş. Ama mesleğini yapmadı. Tavukçuluk yapmış oradan emekli oldu. Çocukları oranın yerlileri ile evli olduğu için o da gelmek istemiyor karısıyla... Kızlarından bir tanesinin galerisi var o da kardeşlerinin haklarını yiyerek olmuş. Kendileri öyle anlatıyor...

O zaman 40-50 de yetmez. Parayi harcayacak her zaman bir yerler bulunur cunku..

Yani 40-50bin evlerine girse daha pahali ev alip daha fazla krediye girerlerdi. Yine gecinmeye az para kalirdi. Gelir arttikca evi arabayi yukseltme derdine giriyorlar.

Şuan gelirimiz geçen seneye gore baya artti ama aa gelirimiz artti hadi bir şeyler yukseltmeliyiz diye herhangi bir borca krediye girip bir şeyleri yukseltmeyi dusunmuyoruz mesela hatta telefon modeli bile yukseltmeyiz biz durduk yere bozulmadikca.

Ablam o 20 bin havadan geliyomus zaten gidop birde ise girsin biri ya da ikisi cok iyi yasarlar o zaman. Yani havadan o kadar parayi kim kime veriyor bu devirde, hic birsey yapmadan sikayet etmek biraz nankorluk.

Konsolosluk çalışanı mısınız? Avrupada memur deyince aklıma Hollandada camide 5bin euro maaş alıp ney çalan imam geliyor

Ablam o 20 bin havadan geliyomus zaten gidop birde ise girsin biri ya da ikisi cok iyi yasarlar o zaman. Yani havadan o kadar parayi kim kime veriyor bu devirde, hic birsey yapmadan sikayet etmek biraz nankorluk.
Bize gelmiyor öyle havadan o para.
Eşim emekli zaten aile şirketinde abisiyle beraberler adam kaç yaşında hala çalışıyor..

Siz sknti cekmezsiniz arkadasim, cunku biliyorsunuz kari koca bu isi demek.. tabii cocuk
Olmamasida etken ama kafa yapisida onemli.. bu 20 bin alan arkadaslar girip bi ise calissalar 10-15 te ordan gelse niye yetmeyecek?

Paranız varsa dünyanın heryerinde ev alabilirsiniz. Benim Alman arkadaşlarım var buraya yerleştiler yıllar önce, hem Almanya’da hemde burda evleri var. Sizin bahsettiğiniz devletin kontenjanında olan evlerdir. Puan sistemiyle işliyor. Devletin Gelinlerinin ayrı eve çıkmalarına izin vermemeleri biraz saçma geldi bana , zira özel şahıstan da ev kiralıyabilirsin.

Yaşadığım yerde insanlar genelde bağ,bahçe işiyle uğraşıyor.Çoğu kişi aileden zengin bu yüzden.Şöyle ki;sezon da dayılar bağ bahçe işinden çok yüklü miktarda kazanıyor.Bu yüzden burada pavyon kültürü çok yaygın.

Babam da o öyle bir şehirden , hasattan sonr adayılar yakındaki bir şehre pavyona paraları ezmeye gidiyor genelde. Aynı taraf olabilir mi acep

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…