Khomyuk, aslında bir şey söyleyeyim mi (şu anki konu ile çok ilgisi yok ama) İstanbul'da bazı düzelmeler var. Mesela istiklal boyunca yeni yeni sanat galerileri açıldı, bir boy yürürken ücretsiz olarak ziyaret edebilrisin. Bu sene AKM açıldığında Beyoğlu'nda bir festival başlattılar Beyoğlu yolu diye. Cadde boyunca yürürken Angelika Akbar&Hakan aysev'in piyona resitali, İtalyanca Rusça operasina denk gelebilirsin, öyle bir festival. Festival kapsaminda yürüyüş turları, dinletiler, sanat atölyeleri...neler neler vardı. Çoğunu takip etmiş biri olarak gerçek bir istanbullu gibi hissettim.
Ve İBB sagolsun, her salı - Perşembe ve haftasonlari özel tiyatroları İBB sahnelerinde ücretsiz olarak oynatiyorlar. Ben zaten 14-20 TL'ye her hafta tiyatroya giderim,şehir ve devlette. Ama özel tiyatrolara gidemezdim,pahalli olduğu için. Şimdi onları da takip ediyorum, evime yakın 2 sahne var, denk geldikçe çok kaliteli oyunlar izleyebiliyorum
İBB demisken, yeni nesil yürüyüş turları düzenliyor belediye.
Mesela işgal yıllarında İstanbul , direniş yıllarında İstanbul diye iki ayrı tura katıldım. Sabahtan buluşuyorsun, bir rehber var. Kulaklık ve içi sandvic,meyve,yağmurluk,defter,kalem olan bir çanta veriyorlar. Rehber o yıllardan kalma fotoğraflarla o binaların önüne getirip sana hikayeler anlatıyor. Böylece hep önünden geçtiğin yeri yaşamış oluyorsun.
Mesela Yedikule için de böyle yürüyüş turu var, bunların hepsi ücretsiz üstelik ..
İBB miras sayfasını takip edersen orada da şey var; su an restorasyona girmiş tarihi yapılar, Rumeli Hisarı, sen Pierre han, bukeleon sarayı gibi şantiyeleri rehber eşliğinde gezdiriyorlar. Kısa sürüyor ama oldukça keyifli.
Ayrıca panorama1453 'de, tarihi şerefiye sarnıcında falan enstrüman konserleri oluyor. Onlar da tamamen ücretsiz,sadece takipte kalıp bileti yakalaman lazım. Öyle güzel oluyor ki, geçenlerde bir yaylı müzik dinletisinde bir balerin kız çıktı, 'titrerim mucrim gibi baktıkça istikbalime' şarkısında öyle harika bir gösteri yaptı ki ağla ağla için çıktı :)))
Gibi gibi şeyler.
Yeni belediye ile İstanbul biraz daha keyifli bir şehir haline dönüştü, Ibb sayfalarını takip edip güzel etkinliklere katılıp şehre biraz daha yakın hissedebilirsiniz
Konu dışı mesaj için özür dilerim