Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Cevap veren herkese çok teşekkür ederim.
Hem üzüldüm hem şaşırdım ve de iyice karıştım açıkcası .
Bu arada eşim mühendis, ben hemşireyim ama yabancı dilim yok, gidersem çalışmayı düşünmüyorum yani.
Eindhoven şehrinden bir şirket ile görüşüyor eşim, şehir ve iş ile ilgili herşey çok güzel anlatılıyor .
Kendi halimize yaşayan aktif sosyal hayatı olmayan insanlarız. Tabi ki eş dost değil kastettiğim .
Hak hukuk eğitim vs herşeyiyle çok güzel bir tablo çiziliyor bize . Böyle olması zaten iikillendirmişti biraz, şimdi sizlerin fikirleri ile iyice karıştım
Bu arada yurt dışına gitmeye hiç birzaman olumlu bakmadım hatta hiç düşünmedim bile ama şimdi mecbur düşünmem gerekiyor. Eşim ikna etmeye çalışıyor beni .
Siz nerede yasamistiniz, eger sorun olmayacaksa?bende daha önce yurtdışında yaşadım ırkçılık söz konusu bile olmadı
Siz nerede yasamistiniz, eger sorun olmayacaksa?
Cok sanslisiniz :) Yalniz benim gozumde ABD Avrupa'dan daha kotu bir reputasyona sahipti, Avrupalılar daha elit geliyorduCalifornia :)
Cok sanslisiniz :) Yalniz benim gozumde ABD Avrupa'dan daha kotu bir reputasyona sahipti, Avrupalılar daha elit geliyorduBurada tam tersini gordugume sasirdim, bir de yanlis hatirlamiyorsam tesetturlu bir kadindiniz, gercekten hicbir tepkiyle karsilasmadiniz mi?
Son secimlerden sonra Amerikalilara bakisim iyice negatif, onceden de iyi degildi ama :) Hic ayrimciliga ugramamis olmaniz mutlu etti beni, Avrupa'daki Turk uyelerin yazdiklarina cok uzulmustum cunku. Neyse umarim yeniden gidersiniz, cok istekli oldugunuz her yorumda goruyorum :)aslında bana da hep tam tersi geliyor, Avrupa daha katı gibi hissediyordum ta ki arkadaşım Hollandaya yerleşene kadar, mesela o hiç yaşamamış bende ona şaşırmıştım
Hayır hiç karşılaşmadım, daha ilginci samimi ve sıcak insanlara karşı çok pozitif ve inançlara karşı çok saygılılar.. bir tek kişi çok garip bir tepki vermişti, iş için toplantıya girdiğimde çıkmıştı ama kendisi Ermeni soykırımı olayını açtı odadan çıktı herkes o adama çok kızıp bana moral vermiştio yüzden özellikle San Francisco nun yeri çok ayrı bende, dünya bir yana orası bir yana
![]()
Siz çalışmayacaksanız bunalabilirsiniz.
Ben şu ara evde kafayı yiyeceğim.
Ama hollandayı iyi araştırın, size de çalışma vizesi otomatik çıkıyor diye biliyorum eğer üstün yetenekli çalışan vizesi alıyorsa eşiniz. Bir iki yıla dili geliştirip tam alanınız olmasa bile çalışırsınız belki. Çocuk zaten 3 yaşında okula başlayabiliR.
Son secimlerden sonra Amerikalilara bakisim iyice negatif, onceden de iyi degildi ama :) Hic ayrimciliga ugramamis olmaniz mutlu etti beni, Avrupa'daki Turk uyelerin yazdiklarina cok uzulmustum cunku. Neyse umarim yeniden gidersiniz, cok istekli oldugunuz her yorumda goruyorum :)
Siz nerede yaşıyorsunuz?
Dediğim gibi yurtdışı hiç düşüncemde hayalimde yoktu, o nedenle hiç bilmiyorum vize çeşitlerini falan.
ABD'ye hic gitmedim, dolayisiyla siyasi atmosfer halki etkiliyor mudur bilmiyorum ama onyargiliyim isteahah çok belli ediyorum değil mi, inşallahevet son seçimler çok minnoş değil ama ilginç bir durum, orada halkı çok etkilemiyor bizimki gibi.. mesela bizde hemen gruplaşılır, insanlar birbirine girer falan orada pek olmuyor öyle şeyler, fanatik değil bizimkiler gibi.. bir de allahtan belirli sayılarda seçiliyorlar da en fazla 8 yıl kalacak deyip umutlanıyor orada millet
![]()
ABD'ye hic gitmedim, dolayisiyla siyasi atmosfer halki etkiliyor mudur bilmiyorum ama onyargiliyim isteAma oyle olmasi daha iyiymis bence, burada o kadar kutuplastik ki ben korkuyorum.
Uzak yaa Kuzey Amerika. (Bak hala kiramiyorum onyargiyiBende korkuyorum, su forumda bile kac kere vatan haini ilan edildik sayisini sasirdim. Halbuki bakiyorsun vatan hainligi ozelliklerinden hicbirisini tasimiyoruz :) insanlarin bilincaltlarina garip garip fikirler empoze ediliyor Futile ya, bu sefer dusunuyorsun iste irkcilikla, yabancilikla ve hatta gurbetle bile basedrrim ama kendi ulkende sonu belli olmayan dislanmaya ne kadar dayanabilirim diye.. neyse hayirlisi ama sen on yargili olma, kuzey Amerika iyidir(subliminali de verdim gidiyorum
)
Uzak yaa Kuzey Amerika. (Bak hala kiramiyorum onyargiyi) Ben yasamak icin degil de staja gitmek istiyordum gelecek sene icin, konu o yuzden dikkatimi cekti Misscherry'nin yorumuyla.(Bayagi esmer tenliyim) Yakin olur diye Avrupa'yi dusunmustum.
Bende zaten zerre Turk geni yok, Ermeni-Arap-Kurt karisimiyim benya şimdi kendimi Hitler gibi hissedeceğim amaoralardaki esmer ırkçılığı pek öyle Türk tipi esmerlik değil, daha ziyade Arap esmerliği. Mesela bizdeki gibi değildir IRak, İran ya da Suudi Arabistan esmerliği ya, ırkçılık genelde öyle tiplere oluyor. çok nadir Hintlilere de ırkçılık gördüm gerçi eczaneden ilaç alırken falan.. ama yakınlık istiyorsan İngiltereden başla bence, gitmedim ama oraya da iyi diyorlar.
Bende zaten zerre Turk geni yok, Ermeni-Arap-Kurt karisimiyim benDedem de bizzat Iran'dan gocmus
Tam adamina soyledin yani
![]()
Okudugumdan beri guluyorum ben deşu an yarılan yerde magma tabakasından yazıyorumyok yok cidden bak gideceğin eyaleti iyi seçersen hiç sıkıntı olmaz.. güneye gitmeyeceksin mesela, oraya bende gitmem.. ama git büyük şehre, ciddi cezaları var ırkçılığın.. sen yine de yakın yerlerden kıyın kıyın başla da sonra ofiiiğğğğğğsss diye diye kulaklarım çınlamasın
![]()