merhaba kızlar.

bende erken yumurta yetmezliği olduğunu öğreneli 8 ay oldu. hep içim içimi yiyordu neden nasıl diye... ama daha bu durumumdan habersizken, 32. haftada kendi isteğimle sonlandırdığım bir sorunlu gebeliğim vardı. tabi sonunda sürüp giden bitmek bilmeyen pişmanlık evresi. asıl o zamandı asıl isyanım neden diye. bir doktora danıştım donasyon için önceki bebeğimden bahsettim, pgd gerekir mi dedim. anne babada fenotipte ve genotipte sorun yokken böyle bir durum yaşadıysanız zaten erken yumurta yetmezliğine bağlı yumurta kalitesizliğinden kaynaklanmıştır, dolayısıyla yumurta donasyonu ile tekrarlanmayacaktır dedi. böylece ilk bebeğimde verdiğim kararın beni bu hale düşürmediği asıl benim bu halimin yani erken yumurta yetmezliğimin sonucu bebeğimin öyle olduğu beni oldukça rahatlattı.

yani ben buyum işte. adım hıdır, elimden gelen budur. vicdan azabım hafifledi, donasyonu kabullenişim kolaylaştı.

paylaşmak istedim işte öylesine.

günaydın kızlar....

turbice geliyosun yani kıbrısa hadi başla hemen hazırlıklara:)

bbkim hoşgeldin.. hikayen nedir? yaş kaç, teşhis ne zaman kondu, tüp denedinmi vs.. kıbrıs için de merkezlerle iletişime geçmen gerekiyor ilk önce...

Rüzgarselin canım bebeğin tutunması yada tutsa bile düşmesi konusunda etkili olabiliyor ben gitmeden yaptırdım ama sonucu 1 ay sonra verecekleri için alamamıştım dün aldım ve kanda pıhtılaşma çıktı doktorlar bana da yaptır dememişlerdi. buradaki arkadaşlardan öğrenerek yaptırdım. ama tedavisi günde 1 aspirin önlem olarak ben almıştım o yüzden sana da yazdım biz bu süreçte çok yıpranıyoruz hem maddi hem manevi bizi gönderen doktorlar her şeyimizi araştırdıktan sonra bizi göndermeliler ama ne yazikki öyle olmuyor.Rabbim yardımcın olsun yarın iyi haberler verebimek dileğiyle..........

parkk selam.. 2 gün kaldı sanırım senin teste değilmi?.. nrm34 nin 17sindeydi.. şimdi baktım en son 15inde gelmiş siteye... inşallah güzel haberin şokuyla bize haber vermeyi unutmuş olur...

evet yosuncum hayırlısıyla yarın alıcam sonucu rabbim herkese buradan hayırlı haberler vermeyi nasip etsin. bende nrm34'ü merak ediyorum. umarım dediğin gibi olmuştur canım.....

Canım dualarımız hem kardeşin hem tüm askerlerimizle sen içini ferah tut hayırlısıyla aslanlar gibi gelecek kardeşin sende ona müjdeli bebek haberleri vereceksin Allahın izniyle......

Son düzenleme:
Kızlar merhaba bende sizlere hem birşeyler sormak hemde durumumu anlatmak istiyorum.Ben maalesef erken menepoz teşhisi konulmuş ve yumurtası olmayan donasyondan başka şansı olmayan bir hastayım.Eşim de bende artık bunu denemek istiyoruz ama nerde başlayacağız nasıl olacak bilmiyoruz??
Kıbrıs'ta yapılıyormuş..Bilgi verebilecek olan var mı? Şimdiden çok teşekkürler.

bbkim canım kıbrısta birçok merkez var mesela Dünya, Kıbrıs, Doğuş Tüp bebek merkezleri gibi bunlara internet üzerinden ulaşabilirsin telefonlarına bak ve tek tek merkezleri ara konuş aklına yatan olursa nasıl başlayacağını onlar sana söyleyecekler canım.......sonrasında aklına takılan şeyler olursa sor canım çekin me.....rabbim yardımcın olsun.

Son düzenleme:

çok sağol canım ya. bilmiyordum böyle bir problem olabileceğini. bugün hemen alıp başlarım coraspine.
yarın vereceğin haber için çok heyecanlıyım. senin heyecanını düşünemiyorum :)))

Canım dualarımız hem kardeşin hem tüm askerlerimizle sen içini ferah tut hayırlısıyla aslanlar gibi gelecek kardeşin sende ona müjdeli bebek haberleri vereceksin Allahın izniyle......

çok sağolun hepiniz. bugün daha iyiyim. haberleri izlemeyi bıraktım artık. Benim sonucumu alacağım zaman o da izne gelecek kısmetse ve inşallah güzel haberler vereceğim ona :))

kızlar merhaba

bu aralar hiç keyfim yok.o yüzdende hiçbirşey yapasım yok.foruma bile girip yazı yazmak gelmiyor içimden.tam bahar depresyonundayım.canım keyifle giyinmek istemiyorki çok süslüyümdür normalde.günlerdir her gören hastamısın diyor.bir bakımsızlık bir halsizlik sormayın...üstelik bu şehit haberleri ailelerin üzüntüsü...insanın bişey yapası gelmiyor..
ayrıca yazdan bu yana 3 kilo almışım.tedavi öncesi vermem lazım diye sıkı bir diyete girdim.pzt gününden beri istediğimide yiyemiyorum
o nedenle fazla yazamıyorum ama hep aklımdasınız hepinizi seviyprummm:)

selam aysevi,

güzel, duygusal bir film, bir kupa sıcak çay ve polar battaniye öneriyorum. film acıklı olsun ki bol bol ağlayıp içinde ne varsa atabilesin :)) dibe vurmadan çıkış olmuyor bazen... umarım kısa sürer ve bizi neşeye boğarsın :))

sevgiler...

bu gün çok üzücü bir haber daha aldım. şehitlerimizin üstüne tuz biber oldu...
bir arkadaşın yeğeni öğretmen 34 yaşında 8 yıldır bebek mücadelesi veriyor dr. laporoskopi yaparken emboli attı diyor belkide anesteziden oldu emboli deyip çıkıyor işin içinden. dünya tatlısı cıvıl cıvıl hayat dolu gencecik bir kadın masada kalıyor.
annelik savaşında yenik düşüyor. ihmal mi kader mi?? ne desek boş. bu gün taziye için gittim nasıl kötü oldum. anlamayanlar bilmeyenler bir şeyi bu kadar çok istemeyeceksin yeter artık uğraşma dedik bizi dinlemedi diyorlardı. içimden nasıl isyan ettim onlara. anne olmuşsunuz çocuklar doğurmuşsunuz siz çocuksuzluğu nereden bileceksiniz. hele ki 34 yaşında bir kadına yeter artık demekle yetecek mi annelik özlemi bitecek mi. alah rahmet eylesin nur içinde yatsın...

günaydın kızlar..

aymencim dediğin gibi mevsim geçişinden sanırım bu durum.. bende çok farklı değilim.. hiç birşey zevk vermiyor sanki... Zümrüt çok üzüldüm.. sadece dr un dediğimi kabul oluyor yokmu bunun araştırması- soruşturması falan.. yazık.. insanları da anlamak zaten çok zor.. birşey dediklerinde karşı tarafı hiç düşünmüyorlar... empati sıfır insanlarda ne yazıkki... Allah rahmet eylesin.. Cennette bebeklerin arasında olsun...

Vee Parkk...geldi çattı test günü... bizleri çok bekletme bak.. :) kızlara giydirdim kıyafetlerini bu havada öyle bekletiyorum :)

Rosa dan haberi olan varmı? özelden görüşen, mailleşen falan mesela:) Doğmuş mudur bebişimiz acaba :)

paarrk hadi amaa :) dışarı çıkmam lazım çıkmadadım vallaa

çok sağol canım ya. bilmiyordum böyle bir problem olabileceğini. bugün hemen alıp başlarım coraspine.
yarın vereceğin haber için çok heyecanlıyım. senin heyecanını düşünemiyorum :)))

rüzgarselin kesinlikle başla canım coraspine doktorlar önemsemiyor ama bence çok önemli canım.

canım ben bu gün erkenden kalktım heyecanla testi yaptırdım hem sizi hemde kendimi bekletmemek için veeeeeeeee sonuç nihayet pozitif hamileyim kızlar hepinize çok teşekkür ederim kader arkadaşlarım rüzgarselin, yosun, aysev, papatya 40, zümrüt, efsune ve adınını unuttugum butün arkadaşlarım.hepinizi çok seviyorum....

çookk sevindimm gözümüz aydıınn

[video=dailymotion;x8lyff]http://www.dailymotion.com/video/x8lyff_oryantal-didem-4-mart-2009#rel-page-6[/video]

harikasınnn :)) ve harika bi anne olacaksın :)) nasıl sevindim gerçekten kelimelerle anlatamam. tebrik ederim canım.inşallah doğum haberini de alacağız buradan :)) çok güzel bi haber bu çooooooooooooooooooooooooook!!!

kızlar bende aranıza katıldım bende ilk başta eşimde sorun var kısmi tıkanıklıktan dolayı dışarıya çok az sayıda ölü sperm hücresi çıkışı var diye tüp bebek merkezine gittik bana vajinal ultrason baktı bendede erken menopoz varmış menopoza girmek üzeresin dedi yaşım 24. ikinizdede sorun var şans vermem zor dedi amh test verdim sonucu çıkmadı hala. bende araştırdım eğer olmazsa kıbrısta embriyo donasyonu varmış ama hiç bize ait olmayacak bu şekilde çok kararsızım bana yardımcı olun bu donasyonlarda genelde ilkte tutuyor galiba demi şans tabi ama.

parkk arkadaşım senide tebrik ederim sizde sorun neydi yumurta donasyonumu

evet yosuncum hayırlısıyla yarın alıcam sonucu rabbim herkese buradan hayırlı haberler vermeyi nasip etsin. bende nrm34'ü merak ediyorum. umarım dediğin gibi olmuştur canım.....

Merhaba... malesef sonucum negatif arkadaşlar...
Keşke dediginiz gibi pozitif sonucun şaşkınlıgından, sevincinden yazamamış olsaydım ama negatif...
ne yazacagımı nasıl yazacagımı bilemedigimden yazamadım... ama şimdi daha iyiyim pesetmek yok kesinlikle pozitif olanakadar devam Allahın izniyle olacak biliyorum.

Parkk Tebrikler arkadaşım Allah tamamına erdirsin inşallah, allah saglıkla kucagınada almak nasipetsin senin adına çok sevindim...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…